מגדל קרן 2 - ב"ש מואר

תוכון1

New member
אם נתחיל ממקומות בילוי...

אז כמות של בתי קפה ומסעדות גבוהה במאות אחוזים, כנ"ל לגבי מועדונים, מוסדות תרבות שונים. לא לשכוח כמובן חוף ים. ת"א כוללת בתוכה מקומות תעשייה שמספקים את כל הדברים שאדם צריך לחייו וגם אם לא בת"א עצמה, יש את כל זה בערי הלווין שמקיפות אותה. ואל תגיד לי שבב"ש יש לך את ההיצע שיש לך בתחומים האלו בת"א כי הוא אפילו לא מתקרב. וזה עוד בלי לדבר על מקומות תעסוקה... בקיצור להבדל המחירים בין ת"א לב"ש יש הצדקה. ואני ממש לא אומר שבב"ש אין כלום, אבל ההיצע שלה לא מדגדג מלמטה את זה שמציעה ת"א, וזה חלק מההבדל לפערי המחירים לדעתי בין שני הערים.

fireman

New member
ההשוואה שלך בבסיסה לא נכונה

ולא הוגנת כי תל אביב היא לא יישות עירונית יחידה. היא מאגדת מסביבה אוכלוסיה של יותר ממיליון תושבים. היות ובני ברק, גבעתים, ר"ג וערי הסביבה הן לרוב ערי שינה העיר תל אביב מספקת את צרכי הבילוי והתרבות של כל גוש דן ולא רק את של תל אביב. ההשוואה צריכה להיות יחסית (שזה רוק מאוד מההשוואה שאתה עורך) אתה הרי לא מצפה שבעיר המונה 200 אלף תושבים תהיה אותה כמות של מקומות בילוי כמו במטרופולין של יותר ממיליון איש. ההשוואה שלך מנותקת מהמציאות כשאני יוצא לבלות בבאר שבע יש לי בחירה בין כמה עשרות מקומות בילוי וזה דיי והותר. התמונה שאתה מצייר מתארת עיר שינה שנסגרת ב7 בערב. כשאני רוצה ללכת לפאב לשתות, יש לי פאב ללכת לשתות, כשאני רוצה ללכת לרקוד יש לי מועדונים ללכת לרקוד, כשאני רוצה ללכת לראות סרט, יש לי בתי קולנוע, כשאני צריך משרדי ממשלה, יש לי את כל משרדי הממשלה, יש לי בית חולים, מוסדות אקדמיים, קניונים ומרכזי קניות בלי סוף, יש תחבורה ציבורית ויש רכבות ובניגוד אליכם במרכז אני מגיע מקצה לקצה של העיר ב10 דקות ולא בשעה ויש לי חניה לרוב בשפע ולרוב בחינם גם עבודה מצאתי בלי לחפש יותר מידי. הבדל המחירים בין של אביב לב"ש הוא לא בגלל ה"איכויות" שיש לתל אביב (פקקים, זיהום אויר, מצוקת חניה, רעש וכוליי...) אלא בגלל הצפיפות. אם אין לך מושג בנושאי נדל"ן וכלכלה הרשה לי ללמד אותך דבר או שניים. שטחה המיושב של תל אביב היום קטן יותר משטחה המיושב של באר שבע ב4000 דונם. בבאר שבע חיים (מתגוררים) 200 אלף תושבים ובתל אביב קרוב לפי 2 תושבים. מכאן נגזרת הצפיפות ליחידת קרקע גבוהה פי 2 בתל אביב מאשר בבאר שבע וזו הסיבה היחידה לעלויות הקרקע הגבוהות באזור המרכז. ככל שעתודות הקרקע באזור נתון מצטמצמות כך גובר הביקוש פר יחידות קרקע. אם בפרוייקט בנה ביתך בבאר שבע מתמודדים 10 אנשים על מגרש אחד בתל אביב יתמודדו על כל מגרש כזה (אם בכלל יש דבר כזה במציאות התל אביבית "בנה ביתך") 40 אנשים וכל אחד מהם יידרש לשלם יותר כסף על אותה יחידת קרקע. עלות הדירות בתל אביב היא לא נגזרת של הפרצוף היפה של התל אביבים או הירקון המזוהם כי אם רמת הצפיפות. אל תדאג, לא רחוקים הימים בהם תל אביב תהיה תחבורתית יותר גרועה מניו יורק. אם יש דבר אחד שאני מסכים איתו בדבריך זאת העובדה שיש כמות גדולה של דירות בבאר שבע שלא מצליחות להמכר והאשמה בכך נעוצה במשרד השיכון ולא באיכויות של העיר.

תוכון1

New member
אין מה לעשות, למבחר יש השפעה גדולה

מבחר גדול יותר הוא אחד מהפרמטרים לאיכות חיים טובה יותר. אולי גם נעשה השוואה בין תל אביב לניו יורק ונשאל למה ניו יורק תיירותית יותר בעצם, הרי גם בת"א יש ים [אוקיינוס בניו יורק], המון מרכזי קניות, מוזיאונים, מוסדות תרבות, ואפילו גורדי שחקים. אז למה כמות התיירים בניו יורק גבוהה בעשרות אלפי אחוזים ממה שיש בת"א? בגלל המבחר. ניו יורק מציעה הרבה הרבה הרבה יותר, וגם באיכות גבוהה יותר. וזה מה שבין היתר הופך אותה לתיירותית יותר, יקרה יותר ונחשקת יותר. אז כנ"ל לגבי ת"א וב"ש...בב"ש אולי יש את רוב הדברים [למרות שאני עדיין עומד בדעתי שלא ממש] של מה שיש בת"א, אבל במבחר הרבה הרבה יותר מצומצם ובאיכות ירודה יותר. בקשר לכך שאמרת שההשוואה לא הוגנת - מישהו אמר שהיא צריכה להיות כזאת? אחד מהיתרונות של ת"א [שהוא גם חיסרון במובן אחר] זה שהיא צמודה לעוד הרבה אחרים אחרות, מה שמגדיל את המבחר עוד יותר. אם ב"ש הייתה כזאת עיר מושלמת כמו שאתה מתאר אותה [יש הכל, אין פקקים, יש חנייה] היא כבר מזמן הייתה הופכת להיות העיר הכי מבוקשת בישראל, אבל עובדה שהיא רחוקה מאד מלהיות כזאת.

תוכון1

New member
אגב..

כמו שאני לא אומר שכל ב"ש זה עוני ומצוקה, אז אל תאמר לי שמה שיש בת"א זה צפיפות פקקים וחוסר חנייה. יש מספיק מקומות בת"א שאין בהם פקקים, יש חנייה בשפע וגם שקט. אז נא לא להכליל בבקשה.

oren*

New member
הוא יכול להגיד ואתה יכול להגיד

באר שבע היא עדיין לא של אבא שלו ותל-אביב היא עדיין לא של אמא שלך. וקשה מאוד לנהל דיון רציני עם מישהו שמעמיד במשוואה אחת הכללה מטופשת על עיר שלמה (ונניח שהיית אומר שכל באר שבע זה עוני ומצוקה, זה היה הופך למציאות? הרי העיר מתקיימת עם אוניברסיטה וקניון ושכונות חדשות) מול מציאות יומיומית בעיר אחרת (את מי זה מעניין שיש רחוב וחצי בתל-אביב בלי פקקים? אם אני עובד בשדירות רוטשילד או צריך ליסוע כל יום דרך מחלף לה-גארדיה?).

תוכון1

New member
נו ו..? גם ת"א מתקיימת עם לא מעט

שכונות שיש בהן שפע של חנייה, אין צפיפות ואין פקקים כך שאדון fireman לא יבוא ויגיד שבכל ת"א יש צפיפות ופקקים. באותה מידה אני לא אבוא ואגיד לו שכל ב"ש זאת עיר מצוקה [וזה באמת לא נכון, אבל באותה משוואה שלא יגיד לי שבכל ת"א יש פקקים וצפיפות].

Amit Avigour

New member
אז מה הכחמה??????

מי שגר במרכז העיר סובל מפקקים, אך הוא יכול ללכת ברגל לקניון. ומי שגר בשכונות ללא פקקים צריך לסוע רבע שעה בלי פקקים ורבע שעה עם פקקים בשביל קניון, כי באיזורים ללא פקקים אין קניונים.. ובב"ש אתה יכול להגיע מקצה העיר לקניון או למרכז ביג(יחסית מחוץ לעיר) ב10 דקות.

fireman

New member
תשמע חביבי בשורה התחתונה

כשאתה רוצה להגיע מהבית שלך למשרד ממשלתי כמה זמן אתה מבלה בדרכים וכמה זמן אתה מחפש חניה? אני מחכה לתשובה.

fireman

New member
ונשפר את השאלה

ביום ראשון ב8 בבוקר, משרד הפנים. תתזמן לי.

fireman

New member
הדיונים איתך אף פעם לא הניבו פרי

כי אתה מכניס כל הזמן לפה שלי דברים שלא כתבתי, אתה יוצר בשמי רושם שאני לא מנסה ליצור. אתה קובע קביעות שרירותיות שלא מחזיקות מים. יש לי כמה חברים סטודנטים, תל אביבים פלצנים (הם בעצמם אפילו מעידים שהם כאלה) כשהתחילו ללמוד כאן הם באו בגישה יותר גרועה משלך. "מה יש לעשות כאן?" "עיר מתה" "חרא עיר" "כולם נרקומנים כאן" אחרי שבועיים בעיר הם התהפכו 180 מעלות. עובדה1 - אתה לא מכיר את באר שבע עובדה2 - אתה לא מכיר את מקומות הבילוי בבאר שבע ואת רמתם ואיכותם (אני בניגוד אליך מכיר גם את מקומות הבילוי בתל אביב, כמו כאן, יש טובים יותר ויש טובים פחות. את הבעיות ההבדלים והשוני בין הערים אי אפשר לסכם לתוך הודעה בפורום, הנושא יותר עמוק מדיון אמוציונלי עם בחור, ספק ילד שלא ממש מבין את הדברים בגדול. ועשה לי טובה, אל תשווה את תל אביב לניו יורק, אתה עושה מעצמך צחוק.

תוכון1

New member
העיקר אני זה שקובע קביעות שרירותיות

אם יש משהו שאני שונא זה את האנשים [כמוך] שמכלילים הכללות מגעילות על אוכלוסייה שלמה אחרת. ולפי איך שאתה מדבר, אתה אולי היית בת"א מספיק פעמים, אבל בדיוק במקומות התעשייתיים ומרכז העיר, איפה שכולם באים. באיזורים בהם יש איכות חיים אולי יותר טובה אתה אי פעם ביקרת? ממש לא נראה לי כאשר אתה קובע את הקביעות המטופשות שלך.

danezeq

Member
זה קצת מיותר להסביר להם משה7ו

יש לך עסק עם שני וכחנים. (אורן ופיירמן) מה שלא תכתוב, ידאגו להוציא את העובדות מההקשר, בכל הזדמנות שאפשר ללכלך על ת"א, ערן יעשה זאת בעונג (הירקון מזוהם, העיר מסריחה, צפופה וסיוט לחיות בה) וירים מולך עובדות נכונות, אבל לא קשורות לעניין. השני, אורן עם כל הדברים ההגיוניים שהוא כותב בד"כ - מרוכז בשירשורים מסוג זה בהתנצחויות. עזוב אותך - אין מה לדבר איתם. אני מכיר אותם הרבה זמן

or568

New member
אם התכוונת אליי אז קוראים לי אור זה

א'. ב' כשתהיה בבאר שבע תדבר אלו עובדות נכונות. העובדות שלכם לא נכונות ואתם כנראה אתם שני הווכחנים.

fireman

New member
אתה יודע מה הבעיה שלכם בפורום

הזה? ולמה הוא תמיד נתקע? כי יש לכם איזה תסביך באר שבע. אני מעלה תמונה של בניין מואר בבאר שבע והתוכי הפך את זה למלחמת ערים, אני לא מבין....כל כך מפריע לכם לראות תמונות מבאר שבע כאן? כל כך מפריע לכם שכותבים על באר שבע כאן? מישהו כתב שבאר שבע יפה ואתם התחלתם להתלכלך....ותראה לאן זה הגיע. זאת הסיבה שאני כמעט ולא משתתף בפורום הזה, לא מעלה תמונות ולא משתף מהידע שלי ותאמין לי שבלי להתרברב, יש לי בערך פי 50 ידע ממך ומרוב חברי הפורום הזה עד שהתוכי התחיל להציג את צרות העין שלו על השרשור הזה שנוגע לבאר שבע אני לא כתבתי, לא חצי ולא רבע מילה בגנותה של תל אביב. אתם מושכים את הפורום למריבה, מושכים אותי באף להכנס איתכם לעימות ואחר כך מרימים ידים בפליאה ושואלים "למה?" כמו חבורת אידיוטים. תסתכל מסביבך, אתם בכל פעם מבשלים את התבשיל הזה אז לפחות תאכלו אותו ותסתמו.

metrosexual

New member
בב''ש...

בב''ש אין ים ועבודה(יחסית לת''א וכל המרכז) אגב זה ממש מגעיל ההכללה שלך לגבי תל אביבים!זה כמו שאני אגיד כל ב''שים פושעים... ואגב כל עיר ייחודית בפני עצמה!קשה להגיד איזו עיר יותר טובה...לכל עיר יש את הפלוסים שלה ויש את המינוסים! לת''א יש המון מינוסים כגון:צפיפות,חוסר חנייה,בתים מוזנחים,עיר מלוכלכת,לא ירוקה,שכונות מוזנחות! את ב''ש אני לא כ''כ מכיר...

fireman

New member
איפה אני הכללתי?

אני אמרתי תל אביבים פלצנים? אנשים שבאו מתל אביב אמרו על עצמם שהם אישית פלצנים. אני לא אמרתי כלום אני כותב את מה שהם אמרו. יש פה כמה גולשים שבוחרים לקרוא ולהבין את ההודעות ואת הדברים שנכתבים כאן איך שנוח להם תוך תערובת אמוציות במקום להתייחס לגופו של עניין הם מתייחסים לגופו של אדם.

or568

New member
ההשואה שלך כפי מה שערן אמר באמת לא

הוגנת.. כשתגור בבאר שבע תבין שבבאר שבע יותר טוב וכיף מתל אביב.

Amit Avigour

New member
כנס ומהר..

אחותי גרה ליד יד אליהו, ששם יש חניה והכל טוב. היא עובדת בצפון תל אביב, וכל יום כמעט היא מסתובבת במרכז ת"א. יש לה אוטו שנוסע רק לעבודה וחזור- שום מקום אחר- אין חניה. היא אומרת שהאנשים בבאר שבע הרבה יותר אייכותיים. בב"ש אין לך סטוצים, אין כמעט אנסים, כולם הולכים לאוניברסיטה. גם חבר שלה שלומד בת"א אומר שבבאר שבע האיכות הרבה יותר גבוהה.

Amit Avigour

New member
עוד משהו

היא באה לב"ש בסופי שבוע- כי בתל אביב היא לא מרגישה בבית. היא גרה ליד הגן הלאומי, וליד קניון גבעתיים, אבל היא לא אוהבת את ת"א והאיזור. שלא אזכיר שבבאר שבע היא יכולה למצוא יחידת דיור יפה ואולי אפילו מרוהטת במחיר שהיא משלמת לדירה קטנה ולא הכי חדשה. והיא גרה עם שותפה. כלומר- בחצי מחיר של דירה בת"א- אתה מוסיף עוד קצת ויש לך אחלה מקום לבד.

למעלה