מדברים על קלאסיקות 2 The Killing Joke

mulon1984

New member
שמע

כאשר אירוע הוא משמעותי ומתמקדים במשמעות הדבר, אז לא צריך ויזואליה. להיפך, ככל שתמעיט בויזואל, כך הקורא ישלים בדמיונו את מה שקורה שם, ומן הסתם הוא ייקח את זה למקום הכי אישי והכי עוצמתי עבורו.
זה נקרא "סטוריטלינג", והבחירה של מה להראות ומתי אם בכלל.
ב-Identity Crisis מראים הכל (גם ברצח וגם באונס) וההתמקדות היא בויזואל ולא במשמעות, כי זה קומיקס שנוצר ע"י ילדים מגודלים ולא ע"י סופרים רציניים. בכל פעם שהעלילה נתקעה - בואו נתעלל בסו! ובואו נעשה את זה ויזואלי!

נדבר אחרי שתקראה מה לינקרה אומר. הוא מתייחס גם לכך שהעלילה הבלשית והמסתורין עשויים רע, דמויות עוותו ושונו כדי להתאים לסיפור ועוד שלל בעיות עם הקומיקס הנורא הזה.

Guid

New member
אני נוטה להסכים.

בסופו של דבר, כשפוגעים בדמות מסויימת- תמיד יהיו אלו שיקומו וייזעקו על כך. זה הגיוני, זה טבעי, וזו גם חלק מהמטרה- לעורר רגשות אצל הקוראים.
אז פה זו סו, בסיפור אחר זה היה סופרבוי, וכו'. סה לה וי, לדמויות קומיקס יש חיים קשים בדרך כלל.

לגבי הויזואליזציה- יכול להיות שהיא יכלה להיות הרבה יותר מעודנת, אבל אני לא מאלה שסלדו ממנה.
זה זיעזע, נכון, אבל זו הייתה לגמרי המטרה. זה שכותבים אחרים יודעים לזעזע בצורה אחרת? סבבה. נחמד מאוד. פה זה לא ככה, וזה לא מה שהפריע לי.
מה שכן הפריע לי, זה מה שקרה ב-DC בזמן ההפקה של הקומיקס. קצת מגעיל מצידם.

mulon1984

New member
זה בקטע אחר

זה לא בקטע של "פגעו לי בדמות",
כי גם ברברה גורדון נפגעה בצורה רצינית, זה שינה אותה לחלוטין כדמות, ואנשים מאוד אהבו אותה כבטגירל - אבל זה נעשה בצורה טובה, והתוצאה היתה שקיבלנו את אורקול, שהיא ללא ספק דמות מדהימה.
הכעס הוא שלקחו דמות שאנשים אהבו, התעללו בה שוב ושוב בצורה ויזואלית זולה ולא הכרחית, ובסוף מה קיבלנו? סיפור בלשי זול? מה הרווחנו מכל הסבל הזה???

DDN

New member
אתה לא הרווחת כלום

קוראים אחרים הרוויחו מעורבות רגשית וסיפור טוב.

DARKSEID

New member
נעשה בצורה טובה? הסבר את עצמך

נראה לי זה נשים במקרר קלאסי

mulon1984

New member
אולי...

אבל יש לזה היגיון בהקשר הכללי של הסיפור. זה עובד וזה לא כאילו חטפו את החברה של בטמן ואיימו להרוג אותה. ברברה נפגעה כחלק ממערך גדול יותר של ניסיון להטריף את בטמן.

mulon1984

New member
זה לא סותר

אפשר להכניס אישה למקרר אם זה נעשה בטוב טעם ומוצדק מבחינתע לילה. המחאה היא כנגד הכנסת נשים למקרר מתוך עצלנות כתיבתית, מבלי שזה משרת את העלילה בצורה מוצדקת.

וחוץ מזה, המקרה של ברברה זה לא אישה במקרר קלאסי. זה גבולי.

DARKSEID

New member
אני מניח שאני מסכים איתך

בכל מקרה שני סיפורים שלא אהבתי ודיי שנאתי

DDN

New member
למה להכניס נשים למקרר

כשאפשר להכניס פיל למקרר בשלושה שלבים?

DDN

New member
אתה מדבר על KILLING JOKE?

לא היה הגיון בלפגוע בברברה. הג'וקר לא ידע שהיא באטגירל.
הפגיעה שלה אם כבר הייתה חלק מהמערך של לשבור את גורדון מאשר להטריף את באטמן. ..

DDN

New member
יכול להסביר לי בקצרה בבקשה

מה היה בDC בזמן ההפקה שהיה מגעיל?

Guid

New member
בקצרה?

היה שישו ושמחו והתרגשות גדולה סביב ההדפסה של סצינת האונס.

DDN

New member
מה זאת אומרת

"המאחורי הקלעים" שלו די רקוב?
אשמח לפירוט

Ponita

New member
וואי

קראתי את זה לפני איזה חצי שנה.
אני זוכרת שכן הבנתי שהוא מת, כאילו לא ראו את בטמן הורג אותו אבל היה FEEL שהם צחקו ביחד אז בטמן אכל סיבוב והרג אותו.

למעלה