מדברים על קלאסיקות 3 THE WALKING DEAD

DARKSEID

New member
מדברים על קלאסיקות 3 THE WALKING DEAD

לא חושב שצריך להכביר במילים. "המתים המהלכים" הוא קומיקס בשחור לבן שנותן רגעי אימה מצוינים יחד עם סיפור שלא פוחד לפגוע בדמויות מרכזיות שלו. אחת הסדרות המצליחות ביותר אי פעם בקומיקס העצמאי עם יותר ממאה חוברות.
כמובן, אי אפשר שלא להזכיר את סדרת הטלוויזיה המצליחה ומשחקי המחשב שתורמים עוד יותר לפופולריות וההצלחה של הקומיקס.

אני שונא זומבים וסיפורי זומבים.

ו THE WALKING DEAD היא לא קלאסיקה לטעמי, עדיין.
זה לא סיפור שהשפיע על יצירות שבאו אחריו מבחינה עלילתית, סגנונית או אומנותית.
זה סיפור מוצלח שסוחף הרבה קוראים וזכה, בעקבות סדרת הטלוויזיה, לחשיפה מרובה נוספת. אבל, הטלוויזיה היא העיקר כאן ולא הקומיקס. הקומיקס היה כותר עם מכירות בינוניות ומטה במשך זמן רב, וגם כיום הוא מתקשה לתעל את הפופולאריות של הסדרה למכירות בקנה מידה דומה.

אה, ועם הפיצול העלילתי שמתחיל להתהוות בין המדיה השונים - אני צופה שהעניין בו יפחת אפילו יותר, בזמן הקרוב.

DARKSEID

New member
ההגדרה של קלאסיקה היא קשה

The Walking Dead היא קלאסיקה מודרנית. בעוד 20 שנה (בהנחה שהיא תגמר עד אז
) ידברו עליה כאחת מסדרות האימה הכי טובות אי פעם בקומיקס. כבר היום היא משמשת כמודל להצלחה בקומיקס.
עוד משהו לגבי ההצלחה של הקומיקס, גם לפני סדרת הטלוויזיה, הקומיקס תפס תאוצה ושאב עוד קוראים כל חודש.

אני הולך לשים הרבה קלאסיקות מודרניות בפינה הזו, כמו: הריצה של ג'ף גונס על גרין לנטרן, הריצה של בנדיס על הנוקמים וכו'. אם נשים רק קומיקס מלפני 20 שנה או יותר, זה פשוט לא יהיה אטרקטיבי מספיק ולא יהיו מספיק מגיבים.

זו שאלה של מה אתה מנסה להשיג עם הפינה הזו

יש יותר סיכויים שיותר משתתפים קראו קומיקס וותיק, וכזה שמוגדר קאנוני, מאשר דברים יותר חדשים או אפילו עדכניים שערכם עדיין לא נקבע.
עכשיו, מה בעצם אתה מנסה להשיג בדיון הזה? רק הזדמנות לחוות דעה על סיפור X או Y, או רשימת עבודות שמי שרוצה לקרוא דברים יותר וותיקים, ולהכיר קצת את ההיסטוריה והמבחר הבלתי נדלה של עולם הקומיקס, יוכל להשתמש בה ולדעת מראש מה יתרונותיה וחסרונותיה של כל הצעה?

לא צריך קומיקס מלפני עשרים שנים. יש לא מעט דברים בני פחות מעשור שיכולים להיכלל בקטגוריה הזו (אם כי, רובם לא בז'אנר הסופר-גיבורים).

בלי שום קשר, אני עונה בתשובה נפרדת לתגובת ה TWD.

DARKSEID

New member
בעקרון, סיפורים שקרובים לעשור או מעבר לזה

ייכנסו לפינה הזו. WD נקראה על ידי מיליוני אנשים. חלק בחוברות, המון באוגדנים ומספר עצום בהשאלות ואמצעים פירטיים.
אין לי בעיה לדבר על משהו כמו batman: strange apparitions שנכתב בשנות השבעים ונחשב לאחד מהקלאסיקות של באטמן, אבל הסיכוי שמישהו נוסף בפורום קרא את הסיפור הזה הוא לא גבוה (3 אנשים מקסימום).
זו פינה שבועית ויהיו בה הרבה סיפורים אני הולך לגוון אותה עם הרבה סיפורים מתקופות שונות.

סטטוס קאנוני, סדרות טלוויזיה וכד'

כשאתה צודק... אתה צודק... ונתוני המכירות איתך...

הסדרה התחילה ב-2003.
הגיליון הראשון בנובמבר דורג במקום ה-206 והוזמנו ממנו 6067 על ידי חנויות קומיקס.
שנה אח"כ- 2004 גיליון 13 טיפס למקום ה 137 ומכר 14590. אכן גידול של יותר מ100%. אבל עדיין, דג רקק בים הקומיקס.

בוא נקפוץ קצת יותר - בנובמבר 2008, גיליון 54 עלה עוד יותר, עד למקום ה82 ומכר 24089 עותקים. שים לב, שכבר יש האטה...
בנובמבר 2009 גיליון 67 ירד שני מקומות למקום ה-84 עם24655. נכון זו עליה בתפוצה. אבל, עוד יותר איטית מאשר קודם.

הסדרה עלתה לאוויר בארה"ב באוקטובר 2010. באותו החודש גיליון 78 דורג במקום ה-71 עם הזמנות ל-27947 עותקים. קפיצה כתוצאה מהסדרה החדשה? אולי. ואולי לא.

תוך שלושה חודשים הקומיקס 'קפץ' 23 מקומות בדירוג ובינואר 2011 גיליון 80 דורג במקום ה-48 עם 29526. כלומר, בשיא ההייפ, כשהחשיפה מקסימלית בערוץ הבית, פחות מ-2000 איש הצטרפו למעגל הקריאה, וזה אחרי שהקומיקס שם כבר די הרבה זמן...

בתוך עשרה חודשים, נראה שהכותר המשיך לעלות, אבל בהחלט לא ביחס שווה לפופולאריות של הסדרה. בנובמבר 2011 (יומולדת 8 לכותר לתשומת לבך) גיליון 91 דורג 68 והוזמן ב-31813 עותקים אצל דיאמונד. שוב, לא מגרד את קצה קרחון פופולאריות של הטלוויזיה.

בפברואר-מרץ 2012 כבר אפשר לזהות שההתלהבות וסחיפת הקהלים נעצרה כמעט לגמרי. גיליון 94 דורג במקום ה-63 עם 32361 עותקים וגיליון 95 ניצל חודש גרוע של סופר גיבורים לקפוץ למקום ה-54, אבל מכר בפועל 33916 עותקים.

קפיצה גדולה הגיע מיד אח"כ - אבל לא בגלל הטלוויזיה אלא בגלל מעבר של קוראים מקריאת TPBS לקריאת חוברות בודדות, כנראה חלק מהבילדאפ לגיליון 100 (אתם שקוראים את הכותר תוכלו לסבר את אוזני אם התחיל סיפור חדש או משהו כזה כי אחרת קשה להסביר את ההאטה במכירת האוגדנים בחודשים מאי-יולי). מכאן ואילך יש יותר מכירות חוברות בודדות מאשר TPBS במצטבר כל חודש (דבר ששם את הכותר יחד עם קטגוריית הסופר-גיבורים). המכירות נעו סביב ה-51,000 עד 52,000 בין אפריל ויוני 2012.

ביולי 2012 קבע הכותר הישג כמעט חסר תקדים עבורו (ועבור קומיקס לא סופר גיבורים) כשמכר 335082 עותקים ודורג במקום הראשון. עוד 21987 עותקים נרשמו לזכותו בחודש שאחרי.
גיליון 101 (באוגוסט) לעומת זאת, שב לרמות הנורמאליות לכותר עם
51732.

באוקטובר שוב הייתה קפיצה מטורפת. מקום 3 בדירוג עם 74378 עותקים. אבל גיליון 104 בנובמבר חזר לרמות יותר נמוכות 57456 עותקים ביומולדת 9 של הכותר.
בהמשך 2012 ותחילת 2013 הכותר נע בפראיות בין תפוצה של פחות מ-60K עותקים לתפוצה של מעל 90K עותקים באופן שאני לא לגמרי יודע להסביר (צריכת ה TPBS נותרה יציבה בזמן הזה).

אז כן, הקומיקס אכן מאוד נקרא ומאוד פופולארי. אבל, האם זה קנה המידה היחיד?

ממה שקראתי (וקראתי קצת, כי בכל זאת זה מסקרן להבין ממה אנשים מתלהבים) לא מצאתי את הכותר הזה חדשני לא מבחינה אומנותית, לא מבחינה עלילתית ולא מבחינת הז'אנר. טוב, אולי קצת מבחינת הז'אנר, ובאמת הגיע הזמן שמישהו יחדש משהו ברעיון הנדוש של זומבים. אבל אני באמת לא רואה את זה כקלאסיקה. לא בשעה שמסתובבים בחוץ סיפורים כמו IZOMBIE.

DDN

New member
למה? זה כבוד להיות מאיר איינשטיין

אני אפילו לא חובב ספורט גדול (כדורסל NBA, היאבקות WWE וזהו) ואני מסמפט אותו.
גווווווווווווווללללללללללללללללל!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DARKSEID

New member
שוב לחדד קצת למה שמתי את WD כקלאסיקה

אני מסתכל איך אנשים יסתכלו על קומיקס אחרי 10 שנים. האם WD יוכתר כאחד מסיפורי האימה הטובים בקומיקס? אתה, אני ושאר הפורום יודעים שכן. אותו הדבר לגבי GL של ג'ף ג'ונס וavengers של בנדיס בעוד 10 שנים מהיום ידברו עליהם כאל הסדרות הטובות ביותר לדמויות האלה. האמת שכבר חושבים ככה היום
http://goodcomics.comicbookresources.com/2012/10/07/2012-top-100-comic-book-runs-master-list/

ועופר אלה לא סיפורים שאני מחשיב כקלאסיקה.

spidey 82

New member
ענייני סמנטיקה בצד

אני לא סובל את רוברט קירקמן. לא ככותב, לא כאישיות מפורסמת (לא יודע איך הוא כאדם פרטי). אבל...

מאוד אהבתי את Brit ו-Destroyer, וגם Capes הייתה לא רעה. את TWD חיבבתי בהתחלה, אבל ככל שהסיפור התקדם הקיטש השתלט על הסדרה יותר מדי. את סדרת הטלוויזיה אני מבקר בקביעות ב"קפה + טלוויזיה", והיא מאוד מאכזבת מאז פרק הפיילוט. התקווה המעטה שנותרה לי היא סקוט גימפל, השואוראנר החדש החל מעונה 4 ומי שכתב את שני הפרקים הטובים ביותר בעונה 3 (פרקים 12 ו-15).

על כל פנים, את הקומיקס אני משלים באיטיות, כשאת אוגדן מס' 6 קניתי לפני שבוע.

DARKSEID

New member
הדעה שלי
/5

פעם ראשונה שקראתי את The Walkin Dead זה היה ממש לפני שקומיקאזה עברה לדיזנגוף סנטר. קניתי 5 אוגדנים של WD ואת האוגדן של WANTED מיד שניה באיזה 200 שקל דיי נחמד
.
בכל מקרה, יצא איזה יום שהייתי מאוד חולה והחלטתי לקרוא את כל האוגדנים ואת האוגדן של WANTED לקח לי איזה 3.5 שעות. אני זוכר את זה כאחת מחוויות הקריאה היותר מהנות שהיו לי כל כך נהניתי שהרגשתי יותר טוב אחר כך, לעזאזל אפילו חשבתי שוונטד קומיקס טוב (היום, וונטד הוא אחד מהקומיקסים השנואים עליי).
כמה חודשים לאחר מכן, החלטתי לקנות את האוגדן השישי ולכבוד זה החלטתי לקרוא את כל הסדרה עוד פעם... ודיי השתעממתי
. הדיאלוגים הצפויים, הדיקומפרשן האימתני, החוסר אכפתיות שלי מהדמויות והעובדה, הכי חשובה לדעתי, שקריאה נוספת של הסיפור רק מורידה מהערך שלו.
נדלג קדימה 6 שנים... עידו (לאן נעלמת, עידו?) הופך למנהל של הפורום ובמהלך שיחה שלנו מתברר שאנחנו גרים באותה העיר ואפשר להשאיל אחד לשני קומיקס. לא היה לעידו איזה קומיקס שרציתי לקרוא או שלא קראתי חוץ מWD עד 102. משהו אחד שהוא פלוס ענק לגבי WD שהוא שואב אותך פנימה. גם אם אדם לא ממש אוהב זומבים או סיפורי אימה, אם תיתן לו איזה 50 חוברות של WD הוא יקרא את זה באיזה 6 שעות ויהיה מכור. הWD, יחד עם פריצ'ר (אוגדן 2), גרמה לי לומר FUCK! באוטובוס (חוברת 48). מאוד נהניתי וחשבתי כמה מגניב זה הולך להיות שיש לי ספק חינמי לסדרה הטובה הזאת.
טוב, אז שוב יצא שקראתי איזה 40 חוברות של WD בפרק זמן מאוד קצר. עידו, לעומת זאת - כמו בנאדם נורמלי, לקח את הזמן שלו לקרוא את מה שהבאתי לו. אחרי שנפגשנו שוב הוא נתן לי עוד 30 חוברות, אותם הבעיות שעלו בפעם הקודמת צצו גם הפעם: הדמויות לא מעניינות ולא אכפת לי מהם, הדיאלוגים וההתרחשויות בסיפור צפויים להחריד וההבנה המדכאת שהסיפור הזה אף פעם לא הולך להיגמר סוף סוף נכנסה לי לראש
(אני מתעב סיפורים שלא נגמרים ואם התחלתי סיפור אני חייב לסיים סיפור, עדיף כמה שיותר מהר).
Final Verdict - הWD הוא סיפור נחמד שהיה צריך להסתיים כבר. הדרך הטובה ביותר לקרוא אותו הוא הרבה חוברות בבת אחת, כדי לא להבחין בפגמים הרבים שיש בו.
/5

spidey 82

New member
איך אפשר לשנוא קומיקס

שמסתיים כמו וונטד?

(אני לא שונא אותו, בטח לא כשקיימת גרסת סרט גרועה יותר, אבל מבין אותך.)

למעלה