אתה רק מחזק את דברי
הטיעונים שלך הם יותר ביקורת כללית על מארק מילר מאשר דיבור ענייני בנוגע ליצירה הספציפית עליה אנחנו מדברים כאן.
מאחר וכבר הצהרתי שאני מקבל את הטעם האישי שלך,
אם ברצוננו לנהל דיון עלינו להיות עניניים.
אבל אתה ממשיך להתייחס לאופיו ולהיסטוריה הכוללת של מארק מילר כאילו זה רלוונטי בכלל להנאה מסיפור אחד יחיד (בד"כ זה לא, לפעמים כן), ולכן זה רק מחזק את הטענה שלי שההנאה שלך מסיפורים תלוייה בדעות הקדומות שלך לגבי הסופר עצמו.
יענו: אם מוריסון היה כותב את זה, אולי לא היית אוהב את זה, אבל היית יותר פתוח לקבל ולהבין שמדובר כאן ביצירה מורכבת יותר ממה שאתה מציג אותה.
אבל אנחנו מנסים לדבר על הקומיקס ולא עליך, אז אני אתמקד:
הבאת בינתיים רק טיעון אחד שקשור ליצירה עצמה,
וזה שיש בה תכנים קשים והדמויות הם גועל נפש של בני אדם.
ועם הטיעונים האלה אני הסכמתי איתך לחלוטין.
עד עכשיו הכל טוב ויפה, נכון?
הויכוח בינינו מתחיל בכך שאתה טוען שכאן מתחיל ונגמר הסיפור, ושוונטד היא יצירה מאוד שטחית ואין עומק ומשמעות לכל הגועל והטינופת שם (וב-The Filth, יש?).
אני טוען להיפך: הדמויות מגעילות והמעשים שלהם נוראים בכוונה תחילה.
מארק מילר יודע לכתוב את הטייפקאסט הרגיל של סופר גיבור טוב לב שעושה דברים טובים,
אבל הוא בוחר לעשות ההיפך כי זה משרת את המטרה האמיתית של הסיפור: להוכיח לך שהוא יכול לגרום לך לאהוב אותם.
להוכיח לך שסיפור שכתוב טוב יכול לגרום לך להזדהות עם ערכים נוראיים שביום יום לא היית מזדהה איתם,
פשוט בגלל שהם באים בצורה של סיפור.
ההתנגדות שלך לטענה שלי היא שבגלל שאתה לא התחברת לדמויות אז כנראה אף אחד אחר בעולם לא התחבר אליהן,
וזאת טענה שאני לא יכול לקבל אותה,
בטח לא לאור נתוני המכירות המרשימים שמוכיחים שאנשים עברו תהליך שונה ממך.
מה גם שהטענה שלי מגובה בראיות מתוכן היצירה עצמה,
ולכן אין לי שום סיבה לשנות את דעתי על סמך דעתך האישית בלבד.
אגב,
מתוך הלינקים שהבאת לי אני חושב שרק אחד באמת מתייחס לוונטד.
כמו כן,
גם אני כתבתי ביקורות בעבר וכאשר למדתי דבר חדש על היצירה וראיתי שלא באמת הבנתי אותה כמו שחשבתי שהבנתי אותה - ניגשתי ותיקנתי.
לכן עד שלא תוצג בפני ראייה אמיתית אני לא יכול להתייחס ללינקים לביקורות כאל מילה של אלוהים.
בקיצור:
תאהב את זה או לא,
אבל לכל הדברים שלא אהבת בוונטד יש משמעות,
והם בונים ביחד מתודה מאוד מרשימה ומעניינת.
קיבלת את הראיות לכך,
ואם תרצה לסתור אותי אז בבקשה, תביא ראיות מתוכן היצירה ולא דעה אישית.