מדברים על קלאסיקות 3 THE WALKING DEAD

DARKSEID

New member
אני מתכוון שהוא גיבור הסיפור לא קשור גיבור

במובן טוב. אתה אמרת שהקורא אמור להזדהות איתו.
אני לא מזדעזע, אני פשוט חושב שזה גרוע, זה הכל. הגזענות של ווסלי בהתחלה לא קשורה לעובדה שהוא נבל. מילאר מעלה את הסצנות האלה בכוונה, כדי ליצור הזדהות של אנשים לבנים עם הדמות. הסצנה עם האונס מגעילה ולא ממש צריכה להיות שם ושוב, יש מצב שהיא באה כפנטזיה לחלק מהאנשים שקוראים את הסיפור.

זה לא תיאוריה, מולי. תכלס, צריך להיות עיוור, כדי לא לראות שכל הנבלים שם מבוססים על הדמויות של DC. אבא של ווסלי הוא DEADSHOT. לות'ר הוא הבוס שלו, ADAM ONE הוא וונדל סאבג', הדמות הסינית הוא ראש אל גול, והפסיכי הוא הג'וקר. יש שם גם את קליי פייס בתור איש החרא, השדון הוא מיקסיפליזק (או איך שכותבים את זה.) ביזארו גם מופיע שם וגם הטוי מן. THE FOX היא כנראה CATWOMAN, אבל אני לא בטוח.
נבלי על בקומיקס הם לרוב אנשים עם דימיון. הנבלים בWANTED, חוץ מהקטע של להרוג את הגיבורים, הם חסרי דימיון ומעוף. הציפיות מנבלים כאלה וזה בה מאיך שהם מתוארים בסיפור, זה שהם יהיו קצת יצירתיים.

mulon1984

New member
כל עוד הם בשמות אחרים - זה לא הם

גם אם הדמויות מבוססות באופן כללי על דמויות מ-DC, כל עוד אלו לא הדמויות תחת אותו שם מילר לא מחוייב לכלום, ולכן אתה לא יכול לשפוט אותו במובן של "הג'וקר לא היה עושה ככה וככה".

כמעט בכל קומיקס של אלן מור יש אונס. אף אחד לא יטען שהוא סוטה מין חולה נפש פשוט כי אונס (לצערנו הרב) הוא חלק מהעולם שלנו ולכן אפשר להתייחס אליו בסיפורים - תלוי איך עושים את זה.
מילר הכניס את עניין האונס בצורה מאוד מינימלית, מרומזת, ולא ויזואלית (בניגוד לאלן מור, לדוגמה) רק כדי להעביר רעיון - ה"גיבורים" של הסיפור הם לא באמת גיבורים, הם לא טובים, הם חלאות שמנצלים את הכוח שלהם לרעה בצורה הנוראית ביותר.
אין פה הצדקה של אונס או גלוריפיקציה כל עוד אתה משתדל לזכור את מה שכנראה שכחת: ווסלי הוא לא אדם טוב.

האם הקוראים מזדהים עם ווסלי?
כנראה שכן. הקומיקס נמכר. אנשים אוהבים את הסיפור. אתה מכיר הרבה סיפורים טובים בהם אתה לא מרגיש חיבור לדמות הראשית? לא חשבתי כך.

DARKSEID

New member
אני דיי מופתע שאין יותר תגובות

הייתי תחת הרושם שזו סדרה דיי פופולארית בישראל ובפורום.

Guid

New member
לא יצא לי לקרוא ממנה כלום, האמת.

את העונה הראשונה של סדרת הטלויזיה דווקא כן ראיתי, אבל אני לא חושב שאני אמשיך מעבר לזה...

למעלה