מדברי אברהם שטרן (יאיר) הי"ד.

blablash

New member
מדברי אברהם שטרן (יאיר) הי"ד.

ב"ה עמנו הוא עם בעל תרבות והתפתחות גבוהה מזו של שאר העמים. אנו בעלי ערכי מוסר נעלים יותר. יש כוללים זאת בשם עם נבחר. עלינו להיות לכת סגולה בתוך עם סגולה; כת נושאי רעיון קדוש; כת שוחרי החרות ולוחמיה, אשר פניהם לגאולה השלמה של האומה כולה ברוח ובחומר, כיבוש המכורה ותקומת המלכות. על העם העברי הגדול ללכת בדרך האדנות והשררה עד סוף כל הדורות. העם העברי הנהו עם סגולה. שונאי ישראל מבחוץ, הטוענים כי נחות דרגה הנו, וממעטי דמותו מבפנים, שאינם מאמינים בגדולתו, לא יוכלו לשנות את העובדה הזאת, תולדותיו המופלאים עטורים עטרת גבורה; קיומו ופריחתו בשטח הגלות, הגילויים הנצחיים של שכינתו העברית שהיו לאור לעולם כולו – אלה יבואו ויוכיחו… מלחמות היהודים ובפרט מלחמות השחרור שלהם עמדו תמיד בסימן הדת. מלחמת החשמונאים, מלחמת הקנאים, מרד בר כוכבא – התחוללו כולן כשהנכרי חילל את קודש קודשיה של האומה. הדת הזאת היא ששמרה על חיי האומה. ההשתייכות אליה הייתה כנתינות המדינה; סידור כדרכיה, תורה כחוקת המדינה וטלית כדגלה וכל הבוגד במדינת הדת היה מוציא עצמו מכלל האומה. הודות לקנאות דתית זו קמה תנועת חבת ציון ועתה תנועת החרות, שבעורקי אנשיה זורם הדם הקדמון, דם המכבים והקנאים… בתקומתו של בית המקדש יראה העם את סמל הגאולה שלמה. תקוותנו היא, שבקום מלכות ישראל על תילה, ימלוך העם העברי במכורה כמלוך מלך. אברהם (יאיר) שטרן.

blablash

New member
ולגביי הוויכוחים עם ויזיני...

ב"ה (ואני כותב את זה כאן כי אני שונא לפתוח שרשורים חדשים) נראה לי (לדעתי האישית בלבד) שזה קצת משעמם או נדוש, להתווכח מיליון פעם, האם היו קראים או לא היו קראים, אם היה מעמד הר סיני או לא היה וכו'. הרי בסופו של דבר, מי שמאמין- מאמין. ומי שלא מאמין- גם מאמין (רק שאפילו הוא בעצמו עוד לא גילה את זה שהוא מאמין:) בכל מקרה נראה לי שהוויכוחים האלה מובלים לשום מקום, ושהם גם אף פעם לא יסתיימו (שזה דווקא משהו חיובי שאומר שתמיד הפורום יהיה גדוש). וזה מזכיר לי סיפור על אחד מחסידי הרבי מליובאוויטש, שהיה בעצמו מבין גדול במדע, וישב יום אחד בבית של מדען יהודי מפורסם והתווכח איתו, בענינים שונים, והצעקות נשמעו עד השכנים, ובסופו של דבר כמובן שאף אחד אפילו לא זז טיפ טיפה מדעתו, ואז המדען הלך להביא משהו מהמטבח, ובזמן הזה החסיד ראה שעוד מעט שקיעה והוא עוד לא התפלל מנחה, מיד קם והתחיל בתפילת עמידה. המדען שחזר היה קצת בהלם לראות אותו עומד ומתנענע באמצע הסלון שלו, וכשהוא סיים הוא הסביר לו מה פשר הנענועים, ואז המדען קלט! אל תשאלו אותי מה הוא קלט, אבל אז הוא הבין את הקטע.:)))

blablash

New member
אה, ועוד משהו...

ב"ה אולי זה בגלל שאני קצת חדש פה אבל... תעשו שיהיה כאן עוד דברים חוץ מויכוחים, לא יודע בדיוק מה, אבל שזה יעשה אווירה חברית. כאילו זה פורום מאוד מוגדר כמו, דתיים!! או, חובבי משהו מסוים!!! שיהיה כאילו, איך להסביר...
אממ שתהיה הרגשה של.... טוב! מי שהבין -הבין ומי שלא לא .

haimw32

New member
הרגע אמרת שאין מה להתווכח אז....

בא ניסגור את הפורום וזהו

Yanchu

New member
OK

אנחנו עם סגולה, עם נעלה! אנחנו הגזע העליון, העם החשוב מכל! כל מי שלא כמו עם ישראל העליון הנעלה והכביר, לא שווה בכלל! מזכיר משהו אדון יאיר. הוא מזכיר לי משהו. מה זה..? שיט ברח לי! נראה לי משהו מאירופה...

saar7650

New member
תגידו- השתגעתם???

זה שעם ישראל הוא עם סגולה לא הופך אותו להיות עם מעל הגויים מבחינה גזעית חס וחלילה! אנחנו עם נבחר מבחינת התפקיד שיש לנו. כמו שרה"מ ו/או נשיא הם הנבחרים מהעם ומקבלים כבוד אך ורק בגלל תפקידם- כך גם העם היהודי. איך אתם משווים בכלל בין הנאציזם ליהדות??? נפלתם על הראש? הרי היהדות לא משמידה עמים ומתנכלת אליהם אך ורק בגלל היותם גויים. ההיפך הוא הנכון! הגויים טובחים בנו ומתנכלים אלינו רק בגלל שאנו יהודים. יתרה מזאת- גוי שרוצה להיות בתוך עם ישראל (לקבל עליו 613 מצוות) מוזמן לעשות זאת אם יוכיח את רצינותו! כך שלדבר על השוואה בין הנאציזם ליהדות זה פשוט חור ע-נ-ק בהשכלה בדת היהודית!!!

tamarhp

New member
בדיוק.

רציתי להוסיף פה כמה משפטים, אבל אני שמה לב שכבר כתבת הכל...

vizini

New member
היהדות לא משמידה עמים ומתנכלת

אליהם? המממ... ומה עם האמורי, החיוי, היבוסי, ועוד כמה ששכחתי? ומה עם עמלק?

tamarhp

New member
בורות לשמה.

כיבוש ארצות - זה דבר ראשון, וזה לא בא מהרגשת "העם הנבחר", אלא מהבטחת ה' לאברהם. בקשר לעמלק - אתה מוזמן לפתוח בספר שמות י"ז, שם מסופר שעמלק התחיל במלחמה ותקף את ישראל. משום כך צוונו להשמיד אותו. איפה אתה רואה את הקשר לעם הנבחר שמשמיד עמים אחרים?

vizini

New member
של מי הבורות?

לא אמרתי קשר לעם נבחר. אמרתי רק לגבי השמדה של עמים אחרים. הסיבה אינה חשובה, בין אם זה הבטחת אלוהים לאברהם ובין אם זה "הוא התחיל"... תקראי הודעות ותביני אותם לפני שאת מגיבה.

tamarhp

New member
תקרא אתה קודם

השירשור הזה הוא על העם הנבחר. המשפט שהגבת עליו היה "הרי היהדות לא משמידה עמים ומתנכלת אליהם אך ורק בגלל היותם גויים" אני מנסה להסביר לך שאנחנו לא מתנכלים לעמים אחרים בגלל היותם גויים, אלא מסיבות אחרות.

vizini

New member
הסיבה המוצדקת היחידה

שיכולה להיות היא של הגנה עצמית. אני לא רואה איך הסיבה הזאת חלה על אף אחד מהמקרים , אפילו על עמלק. אגב, מעניין מה תגידי על הקישור הזה

tamarhp

New member
עדיין לא סיימתי לקרוא

אני אגיד לך דבר אחד - אסור להרוג סתם ערבים, ואסור אפילו לשנוא אותם, משום שהם נבראו בצלם אלוקים. כיום אנחנו לא יודעים מי זה עמלק, ולכן אין דין עמלק לערבים. בעניין ארגוני הטרור - כן יש עניין של "הבא להרגך השכם להרגו", אבל על זה נראה לי שכולם מסכימים.. לא?

Huan

New member
איזה גיבוב של שטויות.

מצוות עמלק באה רק על "מנהג עמלק" ולא על העם ממש. הכוונה היא לעם שלם החי על חשבון אחרים, תוך שוד, חיים ללא צל של מוסריות וכו'. שהרב הזה יתבייש לעצמו. פירוש דברים מעוקמים ומסולפים. מגעיל ממש.

גם הנאצים לא הרגו בהתחלה

והאידיאולוגיה שלהם הייתה זהה כמעט לחלוטין לדברי הרב בהודעת BLABLASH. להלן דוגמא: "עמנו הוא עם בעל תרבות והתפתחות גבוהה מזו של שאר העמים"(הרב)
"אילו היו מסווגים את האנושות לשלושה סוגים: מייסדי תרבות, נושאי תרבות ומשחיתי תרבות, היה אך ורק הארי ללא ספק נציגו של הראשון. הוא המקור מן המסד ועד הטפחות של כל יצירות האנוש"(מתוך מיין קאמפף).

tamarhp

New member
לנו

אין התנגדות לקיומם של שאר הגויים (כל עוד הם לא מתפוצצים לידנו) והרגשת "העם הנבחר" מתבטאת אך ורק בקשר שלנו לבורא עולם (מצוות וכו'). ומי שמאמין בבורא עולם, מאמין גם בייחודו של עם ישראל, ויכול גם להצטרף אלינו (אם הוא מוכן בתמורה לקיים 613 מצוות).

האירוניה...

אני לא יהודי. כן, אני לא מקיים 613 מצוות, אז אני לא עם נבחר, אז אני לא יהודי...אבל אני כן!

saar7650

New member
עוד לא הבנתם- הא?

א. עם נבחר- לא עם מעל כולם מבחינה גזעית ("ארי") חס ושלום אלא מבחינת תפקיד. כמו נשיא מדינה ורה"מ שהם נושאים בתפקידים שונים ובגלל זה נראים לכאורה מורמים מעל. ב.השמדת עמלק- כמו שלאחר השואה ישנם יהודים רבים שהשמידו את הנאצים ימח שמם ואת ילדיהם. כמו שיהודים רבים מחרימים עד היום כל מוצר גרמני. וכיו"ב. כך גם עם ישראל נוהג כלפי עמלק. אותו עם- שבגללו אנו סובלים עד היום. אותו עם שהתחיל במלחמות עם העם היהודי ובעקבותיו נגררו עוד עשרות עמים. יש שאלות?

א. וההבדל הוא?

זה עדיין הרמת אף והתנשאות ואותה גזענות, רק לא בגלל המוצא אלא בגלל התפקיד שבא מ...נכון, המוצא.

למעלה