מדברי אברהם שטרן (יאיר) הי"ד.

saar7650

New member
לא נכון!!!

לתפקיד יכול להיכנס כ-ל אדם שיחפוץ! לכן- אין התפקיד בא מהמוצא! למרות שבנקודת ההתחלה הקב"ה נתן את התפקיד לעם ישראל. אך אין זה אומר ששאר העמים לא יכולים להיכנס לתפקיד הזה.

tamarhp

New member
זה לא עוזר.

אנחנו חוזרים על עצמנו כ"כ הרבה פעמים, והם חוזרים שוב ושוב על אותן טענות. זה פשוט מדהים.

saar7650

New member
חחחחחחחחח מה אתה אומר!!!

ששים מאוד... ועובדה שרוצים שיהיה גיור רפורמי כדי להקל עליהם...

tamarhp

New member
משהו לא מובן לי

מצד אחד אומרים שאנחנו מתנשאים, אבל כשאנחנו מציעים לאחרים להצטרף אלינו (ולשמור בתמורה 613 מצוות) - הם לא מסכימים. אז מה הקטע פה?

tamarhp

New member
אני הולכת להתקלח ולישון..

תסתדרו בלעדי עד.. מחר בצהריים? (בע"ה, אם אחותי לא תתפוס את המחשב)

את עצמך אמרת את הקטע

הם לא רוצים להצטרף כי אנחנו מתנשאים מדי. מה לא מובן? לא כל אחד רוצה להפוך לסטיגמה של "עם נבחר" ולמושא לשנאה.

saar7650

New member
היא לא אמרה את זה!

היא לא אמרה שאנחנו מתנשאים! היא אמרה שתם אומרים שאנחנו מתנשאים מעל העמים! ודרך אגב אמרה גם שלא הרבה רוצים להיות בעם היהודי ולקבל עליהם 613 מצוות. ועד עכשיו אני לא מבין מה לא ברור?? הרי אנחנו עם נבחר שלא מקבל הטבות כל שהן, להיפך! מוטלות עלינו 613 מצוות!!! אם היינו עם נבחר שרק מקבל הטבות- מילא! זה יכול לשמש כיעד לשינאה. אבל לבוא ולומר שבגלל שאנחנו מקבלים יותר משימות (משימות=מצוות) מכל עם אחר בגלל זה ישנאו אותנו?- זה לא מובן! מלבד זאת שאם אותו גוי מקנא בנו ורוצה להיות חלק מהעם המקבל עליו עול תורה ומצוות יכול להצטרף אלינו ולכן- אין פה שום מקום לשנאה!

saar7650

New member
אני מציע לך את אותה הצעה!

אני מוכן להודות בטעות אם היא (תמר) אמרה שאנחנו מתנשאים!

היא לא סתרה את זה

ואפילו אם כן- זה לא משנה את העובדה שהגוים רואים בנו עם מתנשא.

saar7650

New member
היא כן סתרה את זה!

תראה הודעתה כאן (ההודעה הופנתה להודעה שלי). דבר נוסף- הגויים רואים בנו עם מתנשא?? הרי הרבה פילוסופים גויים מרוממים אותנו! מבחינת תרבות. נשיאים מאומות העולם מרוממים את העם היהודי מבחינת ערכיות המוסר שהוא הביא לעולם. הנוצרים וגם האיסלאם יודעים כי אנו העם הנבחר רק שכל אחד אומר שהקב"ה עזב אותנו ועבר אליהם. כך שהעמים יודעים כי התרבות היהודית היא התרבות הערכית ביותר.

saar7650

New member
פעם שלישית גלידה

אין גלידה- קח גזוז ופעם אחרונה סליחה על הטירחה- תבין, בכל זאת, אני תימני...

"בדיוק" זו לא ממש סתירה

אז גוי אחד מכל מיליון אומר דברים טובים עלינו, אז?! וזה גם בערך המספר- 1 למיליון. ואני לא מדבר על הפילוסופים וחכמים אחרים- אני מדבר על האדם הפשוט.

saar7650

New member
בדיוק זו כן סתירה!

כי ה"בדיוק" היה מופנה להודעה הזאת! ולזאת. ואם ההודעה הזאת לא סתירה- אז מה כן? ואגב- כל הנוצרים וכל המוסלמים יודעים כי אנחנו העם הנבחר. כי אלינו התגלה הבורא. לא רק נשיאי העמים אלא כל אדם מהנצרות והאיסלאם. דבר נוסף- אלה שלא יודעים ורואים בנו כמתנשאים הם פשוט בורים גדולים ביהדות! כשילמדו אותה יבינו שאנחנו לא גזענים. מהסיבות שמניתי כאן ובמהלך כל השרשור.

ה"בדיוק" התייחס רק להודעה

בקישור בראשון שנתת. ובהודעה ההיא נכתבו המון דברים, אז איך אתה יודע לאיזה חלק מהם עונה ה"בדיוק"? וחוץ מזה, זה שהיא מסכימה איתך שהיא לא אמרה שאנחנו מתנשאים, לא אומר שהיא באמת אמרה שאנחנו לא מתנשאים, כי היא אישית לא כצבה דבר כזה. בקשר לסיבות שמנית "שם", עניתי לך! הלכאורה עליונות שלנו מבחינת תפקיד הרי נובעת בגלל הגזע שלנו, ולכן זוהי כן התנשאות גזעית! ואיך אתה משווה לראה"מ??? הוא נבחר על ידיד העם, על ידי חבריו בני האדם. בידי מי נבחרנו? לכאורה בידי יישות לא מוכחת כלשהי! הגוים שונאים אותנו לא בגלל שאנחנו יהודים, אלא בגלל מה שנאחנו לכאורה מייצגים- גזע עליון. אנשים לא אוהבים שאנשים אחרים מתנשאים מעליהם. אתה חייב להבין שהגוים לא חושבים שאנחנו עם נבחר, אבל מעצבן אותם שאנחנו חושבים כך על עצמנו!

saar7650

New member
לא נכון... שאל את תמר בעצמה!

א. "זה שהיא לא מסכימה שהיא לא אמרה שאתם מתנשאים- לא אומר שהיא לא אמרה"! מההההההה??? תן לי קישור אחד שבו היא טענה כי אנחנו מתנשאים! יאללה- נו... חפש... ב. "הלכאורה עליונות שלנו מבחינת תפקיד נובעת בגלל הגזע שלנו"! מה פתאום? הרי כל אדם!!! שמעת?? כל אדם!!! יכול להיכנס לתפקיד היהודי. יכול לשמור תרי"ג מצוות. לכן אין זה קשור לגזע. אלא- פשוט אנחנו נבחרנו להתחיל בכך עקב מעשי האבות. אברהם יצחק ויעקב- ייחדו שמו של הקב"ה בעולם. ג. "נבחרנו בידי יישות לא מוכחת"- זה לא קשור לנושא. אם אתה רוצה לפתוח על כך שרשור- בבקשה! אם אתה מעוניין להתכתב ע"י מסרים על כך- בקשה. ד. "אתה חייב להבין! הגויים לא חושבים שאנחנו עם נבחר"! מה אתה אומר??? שאלה לי אליך- קראת פעם תנ"ך? הא?... האם בתנ"ך כתוב כי אנחנו העם שבו בחר ה' להתחיל בקיום המצוות? במעמד הר סיני? ואם כן- אז במה בדיוק מאמינים הנוצרים והמוסלמים? הרי שני העמים, שתי הדתות הללו מאמינות גם בתנ"ך!!! יוחנן פאולוס השני (אם אני לא טועה כך קוראים לו) זה שהגיע לארץ לפני שנתיים או שלוש אמר מפורשות כי העם היהודי הוא "העם הנבחר". לא אני אמרתי. אמר זאת ראש הנצרות כיום! זאת ועוד- אני יכול להביא לך עוד ציטטות של אנשים (גם גויים אתאיסטים) כמו הנשיא השני של ארה"ב (שכבר הבאתי לך ציטוט שלו בהודעה שלי) שאומרים כי אנו העם הנבחר והעם שתרם הכי הרבה לעולם! יש שאלות? ד.

tamarhp

New member
אויש, לא הייתי פה יום שלם

מה עשיתם.. אח שלי חזר הביתה והוא יהיה פה עד יום ראשון כנראה, אז הוא נמצא רוב הזמן במחשב, ככה שיוצא לי להיות פה בערך חצי שעה ליום (וזה לא מספיק). אז ככה - קראתי את ההודעות די ברפרוף, כי אני צריכה לפנות את המחשב גם לאחותי, ואני לא מבינה מה אתם רוצים!! אני מצטטת פה את הדברים של עידן, שהסביר בדיוק את הדברים שלי: "הרי אנחנו עם נבחר שלא מקבל הטבות כל שהן, להיפך! מוטלות עלינו 613 מצוות!!! אם היינו עם נבחר שרק מקבל הטבות- מילא! זה יכול לשמש כיעד לשינאה. אבל לבוא ולומר שבגלל שאנחנו מקבלים יותר משימות (משימות=מצוות) מכל עם אחר בגלל זה ישנאו אותנו?- זה לא מובן! מלבד זאת שאם אותו גוי מקנא בנו ורוצה להיות חלק מהעם המקבל עליו עול תורה ומצוות יכול להצטרף אלינו ולכן- אין פה שום מקום לשנאה!" איפה א-נ-י כתבתי שאנחנו מתנשאים? ודרקנס - אתה כתבת שראה"מ נבחר ע"י העם. אנחנו נבחרנו, עפ"י התנ"ך (ספר הספרים) ע"י בורא העולם. כלומר - מי שברא אותי, אותך, את עם ישראל ואת שאר העמים, בחר את עם ישראל להיות לעם סגולה, וכדי לקדש אותנו הוא נתן לנו 613 מצוות. בין המצוות יש לנו מצוות שהן "אות" וברית בין עמ"י לקב"ה, כמו שבת תפילין וברית מילה. כל שאר העמים מצווים ב7 מצוות בלבד, אבל הם יכולים להצטרף בכל רגע לעמ"י אם רק יקבלו עליהם עול מלכות שמים. ואת כל השאר עידן הסביר טוב מאד. ותשתדלו לא לכתוב הרבה... אני לא אהיה פה..

למעלה