מדברי אברהם שטרן (יאיר) הי"ד.

את בטוחה שקראת את כל השרשור?

הסברתי מה ההבדל בין העם, האנשים החיים, לה' הלא מוכח. בקשר לזה ולכל השאר- הכל כלול בשרשור
.

אני מפציר בך לקרוא שוב את השרשור

א. הכוונה שלי הייתה שהיא לא סתרה את זה שאנחנו מתנשאים- אני אמרתי שאנחנו מתנשאים, אבל היא לא אמרה בתגובה שאנחנו לא מתנשאים. ב. אני מדבר על המקור. אברהם יצחק ויעקוב...אפשר לחשוב שלא היו אנשים נאורים בעולם חוץ מיהודים...ובכלל התנ"ך מתייחס לאזור גאוגרפי מצומצם מאוד... ג. לא קשור, אבל נכון. ד. עד כמה שאני יודע יש הבדל בין התנ"ך לקוראן ולברית החדשה. ושוב אתה לא מתייחס למה שאני אומר- אני התכוונתי לאנשים הפשוטים ולא לנבחרי ציבור חכמים למיניהם!

saar7650

New member
קראתי שוב ושוב- ותמר חיזקה את דברי!

א. אולי לא הבנת את זה שהיא כן ניסתה לסתור את העניין ש"אנחנו מתנשאים". ב. "אפשר לחשוב שלא היו אנשים נאורים בעולם חוץ מיהודים"- אז יקירי אברהם אבינו היה הראשון מבין כולם שניפץ את עבודת האלילים וייחד שמו של הקב"ה. בשעה שכל עמי העולם עבדו את אליליהם היה אברהם אבינו מתנצח עימם וטוען כי יש בורא יחיד בעולם. ולכן הקב"ה ייחד שמו על אברהם. ג. לא קשור ולא נכון!!! אתה רוצה לפתוח שרשור נוסף או להתווכח על כך במסרים? בבקשה! (האימייל שלי למסרים מופיע בכרטיס האישי שלי). ד. יש הבדל בין התנ"ך לבין הקוראן והברית החדשה. נכון מאוד! א-ב-ל!!! שלושת הדתות מאמינות בתנ"ך עצמו. (כלומר שהיהודים הם העם הנבחר) רק שהנצרות טוענת כי ה' עבר אליהם, והאיסלאם טוען כי ה' עבר אליהם. וכל אדם שלומד את התנ"ך (המוסכם על כל הדתות) יידע זאת. בוודאי שחלק גדול מהעמים חושבים שאנו מתנשאים וזאת כי אינם למדו תנ"ך מעולם ו/או לא השכילו כי אין מדובר בהתנשאות! אם היו לומדים- היו יודעים! דבר נוסף- אם נבחרי ציבור (שהם בד"כ החכמים שבעם) יודעים כי העם היהודי הוא העם הנבחר אז זה סימן שמי שלא יודע פשוט בור בעניינים הללו ולכן מחשבתו מוטעית עקב כך שהוא לא למד דבר!!!

LOL!

א. טוב, שיהיה, אני לא ראיתי דבר שכזה... ב. כל זה בהנחה שהקב"ה אכן קיים, ולא המצאה של יעקוב- בדיוק כמו האלילים... ג. התווכחתי מספיק עם ללה. ואם קיומו של אלוהים היה מוכח, כולנו היינו יודעים את זה. אז בבקשה עזוב שטויות. ד. תחזור אלי כשתקרא ותבין את הקוראן והברית החדשה. בקשר לחכמים- הם לא הבעיה שלנו, אלא האדם הפשוט שנבחרי הציבור שלו הולכים יותר בכיוון של היטלר ולא בכיוון של האפיפיור.

tamarhp

New member
קפצתי לרגע

אין לי זמן לענות על הכל, אני רק אגיב על א' וג'. א. בדברים שלי ניסיתי להסביר שאנחנו לא מתנשאים, אלא אחרים גורמים לנו להיות מופרדים (אנטישמיות וכו'). ג. זה נראה נכון עפ"י ההיגיון, אבל לא עפ"י המציאות. דוגמה קטנה (אני צריכה לסיים) - כולם יודעים את הנזק שבעישון, אבל זה לא גורם לאנשים להפסיק לעשן. לא תמיד מה שיודעים ומוכיחים כנכון, הוא מה שאנשים בוחרים להאמין. על אף כל המחקרים שמראים בבירור את הנזקים (הרבים מאד) של הסיגריה, אנשים מכורים עדיין אומרים שזה שטויות ולי זה לא יקרה.

saar7650

New member
דרקינס יקירי!

ב. ברור שאני מדבר אך ורק בהנחה כזו. ג. אני לא טענתי כלום לגבי זה רק טענתי כי ההודעה שלך לגבי זה שאלוקים לא מוכח אינה קשורה לכאן. ואמרתי גם שאם אתה מעוניין אתה יכול לפתוח שישור נוסף מעין זה או לדון איתי במסרים. ד. בוא תסביר לי את הקוראן והברית החדשה... נראה, אולי תמציא דתות חדשות! בקשר לפשוטי העם ש"שונאים אותנו"- כהגדרתך. אני חוזר ואומר כי הדבר נכון שהרבה שונאים אותנו, הבעיה היא שהם שונאים אותנו עקב כך שהם בורים ביהדות ולא מבינים ביהדות מימינם ומשמאלם. אם היו לומדים קצת היו מבינים כי אנו לא מתנשאים!

בגלל זה היה ה-LOL שלי:

ב. אני לא יוצא מנקודת הנחה כזאת! ג. אז אני אומר שאני לא רוצה לדון איתך על זה במסרים, וכדי שתבין את כוונתי נכונה אמרתי שהתווכחתי המון עם ללה במסרים- וזה הספיק לי. ד. ברור שהם לא מבינים ביהדות! זה כל הקטע! והם מושפעים מהנבחרים שלהם, שמסתבר שלא כ"כ תומכי היהדות, שכן אם זה היה כך, לא הייתה כל האנטישמיות הזאת...

saar7650

New member
תשובות...

ב. הרי ברור שכל ההנחה מבוססת על עניין מציאות בורא. וברור שאם אין בורא (כדבריך) אז לא הייתה מציאות של תפקיד בעולם. ג. לא רוצה?- לא צריך! רק אמרתי לך שאל תיערב את עניין הוכחות למציאות ה' לכאן. אלא תפתח שרשור אחר. ד. נו... אם גם אתה מבין שכל ההסתכלות האנטישמית הזו של הגויים נובעת מכך ש"הם לא מבינים ביהדות" אז מה אתה מאשים אותנו בהתנשאות? בעייתם שהם לא מבינים! ועובדה שהחכמים מביניהם (אלה שקצת העמיקו ביהדות) מבינים כי העם היהדוי הוא העם שהקנה רבות לעולם מבחינת אמות מוסר.

lala897

New member
עידן-

הוא התוכח איתי 'המון' במסרים. התוכחת? המון? אחרי שתי תגובות נראה לי הוא אמר לי שאין לו כח לזה. אין לי בעיה עם זה. ממש לא. אבל אל תגיד ש'התוכחת איתי המון במסרים' טוב חמוד?

lala897

New member
ודרקנס-

אתה רואה אחרי הכל חזרתי לריב איתך לא'כולה להתאפק..

למעלה