מדוע אין מספיק רוקדים מתחילים ו-...

חן

בוקר טוב לך. תגובה יפה ,עיניינית ,ומקיפה. היא טובה לרקודי עם בכלל ולא רק לחוגים למתחילים. למה שלא תהיי חברה קבועה בפורום? עוד כמוך שיחחוו דיעה, שימליצו,שיראו איכפתיות?בנוסף לחברי הפורום המכובדים שכבר עושים זאת.האמיני לי שבסוף זה יהיה חייב להזיז למישהו. זיכרי: טיפה ועוד טיפה עושים בסוף גם חור בסלע שיהיה לך יום טוב יום יום.

לחן האורח

השימוש בפורום זה חינם אבל הזמן שווה כסף - לידיעתך. ואלה ואלה ואלה - זה שייך לרקוד זוגות "בדרך" של שלמה ממן לפי השיר של שלמה ארצי. ברוכים הבאים לפורום. מירי.

זה אני שאלתי את השאלה ולא הרקדנית ה

טעות, אני שאלתי את השאלה הזאת ולא הרקדנית הירושלמית, דעתך המעניינת נקראה על ידי.

לאייל, ירון וכל השאר - לא רוצה לעשו

יד לוחצת יד! הארגון יסדר הנחה לכל המדריכים בעלי התעודה כפי שהתחייב - ואנו נעשה למענו ונשלם את דמי הארגון על מנת שיהיה יותר חזק. אחרי הכל אנו לא מדריכים בפועל ולנו אין כל אינטרס לשלם לארגון שלעניות דעתנו לא עושה הרבה. ואם אנו שווים לכל הרוקדים (שלא השקיעו ולמדו) - שהארגון יגבה דמי ארגון מכל הרוקדים גם כן - שהרי אנו שווים נכון? אנו לא אמורים להכנס בחינם או בהנחה - אדוני, אין לי אידאלים ואיני מנדבת מכספי אלא אם אני בוחרת בכך ואני החלטתי שאני לא בוחרת בכך ותכניסו זאת סוף סוף לקודקודכם ורדו מאיתנו. לא נשלם אם הארגון לא יעשו דבר במה שבעבר התחייב אליו. כמו כן הייתי מאד רוצה שיקום גוף עצמאי שיעבוד עם משכורת ויוכל לדחוף את כל העניינים שהארגון אינו עושה. לארגון כזה - אם יקום אשלם, אולי כדאי להתעניין בעמותות תמיכה שיספסדו את הארגון ואם יעבדו במשכורת הארגון יראה אחרת - כרגע כמו שהוא נראה - אין סיבה לנו המדריכים בעלי התעודה שלא מרקידים בפועל לשלם עבורו. אני מקווה שעניתי לכם, כפי שאתם רואים לא שכנעתם אותי ואני איתנה בדעתי!

לגלעד - מי שמנסה לא תמיד מצליח, אבל

הכי קל זה לקטר ולשבת על הגדר או לצד הגדר. מי שמנסה לשנות דברים לא בטוח שתמיד יצליח אבל הוא לפחות מנסה, אך מה איתך? לך קל יותר לשבת מהצד לראות את הנסיונות ולבקר - זה באמת הכי קל, תנסה פעם גם אתה לעשות משהו לשנות דברים -רק כך אפשר להרגיש את החיוניות, או שגם זה לא מעניינך!

למה הכוונה ?

למה התכוונת ירון : כן ירבו כמוך (כמו את) או חס וחלילה : כן ירבו כמותך (מתים כמוך). חשוב על זה ! מירי.

CHENPROG

New member
תשובה למירי לוי ויוסי

כל הכבוד - פיתרון נכון ומדוייק. כנראה שיש באתר מקצוענים. אני אשמח להצטרף לפורום. חן ס.

avigal23

New member
אני רוצה להגיב....../images/Emo124.gif

אוקי אז ככה... אני חושבת שדווקא יש יחסית המון אנשים שמתחילים לרקוד... אני,שרוקדת אצל בתיה קרוננברג ביום רביעי שמה
שבמתחילים יש יותר אנשים לעומת הבינוניים והמתקדמים. ביום שני כאשר אני רוקדת אצלה,יש רוב של בינוניים ומתקדמים וזאת מפני שה"מתחילים" אצלנו ביום שני כבר למעלה משמונה חודשים רוקדים והם ממשיכים להרקדה של הבינוניים... בקשר לזה שילדים חושבים שמי שרוקד "חנון",יש כאלה שחושבים ואפילו אם אני לא טועה כתבתי על זה קצת כשהבינו שנכנסתי לפורום,יש כאלה שכששמעו שאני רוקדת ריקודים עם התחילו לרקוד לי את כל הריקודים הישנים נושנים האלה...{צדיק כתמר,לדומגא...לא שהם באמת רקדו את זה טוב...רק שרו.} והם בקיצור צחקו עליי. אבל זה לא כ"כ היה אמור להזיז לי. הנה הבאתי שתי חברות שלי לריקודים אמנם קצת בכח, אבל אחרי איזה עשר דקות הן ראו איך שרוקדים ובאמת ותמים רצו מאוד מאוד לרקוד {כמובן שהן לא ידעו} אבל לחשוב שחמש דקות לאחר שהתחילו לרקוד צחקו וצחקו עליי,אני חושבת שצריך להראות לאנשים או לילדים הרקדה מסויימת והם כ"כ יראו איך נהנים אז יבוא להם גם לרקוד. בנוסף רציתי להוסיף שביסודי היה לנו מן חוגים שבחרנו {בשעות הלימודים} זה היה פעם בשבוע והיה לנו גם ריקודים אבל לא רק ריקודי עם כל מיני, ואז אני זוכרת שלימדו את צדיק כתמר-זה היה כשהייתי בכיתה ו´ עכשיו עברו 3 שנים מאז,ובנות שהיו כמה שנים מתחתי ראו את תחילת ההרקדה ואז בתיה שמה את צדיק כתמר והן התחילו לרקוד...גם אם הן היו אומרות לפני כן שריקודי עם זה דבר חנוני,הן החלו לרקוד. אני באמת חושבת שאם בבתי הספר יהיו חוגים לריקודי עם, כמות הרקדנים בהרקדות תעלה.... תחשבו על זה.. וביי בינתיים אביגל

מדוע אין מספיק רוקדים מתחילים ו-...

לא פעם אני שואלת את עצמי מדוע אין מספיק רקדנים מתחילים בחוגים לריקודי עם, האם הם מעדיפים סלסה? רואנדה? שנות השישים? או סיגנון אחר?. משום מה נדמה לי שאכן לא באים רבים מהחברה הצעירים ללמוד ריקודי עם, לפעמים שמעתי בנות צעירות שאומרות שמי שרוקדי ריקודי עם הוא "חנון" וכד´. האם בנו האשם, המדריכים, ארגון המדריכים, התנועה לריקודי עם, האם אנו לא משתדלים מספיק, להביא למודעות? אני יודעת שכאשר סיימתי את האולפן להכשרת מדריכים, נאמר לנו שעושים מאמצים גדולים להכניס את ריקודי העם שלנו לבתי הספר, מה קורה עם רעיון גדול זה? או איך ניתן למשוך חברה צעירים לעניין? בסופו של דבר החוגים נשענים על המבוגרים ופה ושם יש מקומות מעורבים עם צעירים בשנות ה-20 וה-30, לא ראיתי נוער רב שהוא רוקד ריקודי עם. אם כך נמשיך ולא נעשה משהו - העתיד לא ייראה ורוד שהרי לא יקום דור אחרינו... כמו כן עם כל הכבוד לאולפנים של היום אין מספיק מדריכים צעירים - מדריכים שיבואו לאחר אלו הקיימים. מה דעתכם?

אכן גם לי יש טעויות עברית

שהשתרשו כעברית מדוברת. מקבל את הערתך. אגב לגבי שגיאות כתיב, אם יש אצלי ואחרים: 1. יש בעיות מקלדת שלפעמים לא עושה מה שאני מבקש ממנה ואיני שם לב. 2 אני דיסלקטי אזי לפעמים אותיות מתחלפות. 3. טעוית עברית אני בעד להאיר כדי שהקוראים ילמדו. טעויות כתיב שיש אצל חלק מהמשתתפים, פשוט להבין את הכוונה ולעבור הלאה.

לעדה- שבת שלום

כיןם יש הרבה חוגים למתחילים והרבה רוקדים מתחילים אלא שכאשר כצת מתבגרים והילדים נהיים עצמאיים ברשות עצמם אז ההורים בעיקר הנשים יוצאות ומתחילות לרקוד ריקודי עם.הצעירים שמואסים היום בריקודי העם גם הם יתבגרו ויעברו לריקודי העם.בנוגע למדריכיםאז תהיי בטוחה שאף פעם לא יחסרו מדריכים אלא שהמדריכים אולי יהיו מבוגרים יותר.זה בהתאם להצע ולביקוש.יכול להיות שבשנים הבאות יהיו יותר רוקדי ריקודי עם כי הרבה מהרוקדים הם גרושים וגרושות ולפי הסטטיסטיקה העולמית מספר זה גדל כל השנים.כחי לדוגמא את הארצות הסקנדינביות שם כיום כמעט ולא מתחתנים.אז אחד המקומות הטובים למצוא בני זוג לחיים אפילו בלי חתונה זה החוגים לריקודי עם.

לעדה - חוגי מתחילים

ראשית , אפתח בברכה לגדי , שחזר לאיתנו. זו היתה בשורה טובה. בשנה האחרונה רואים כמה מדריכים , ותיקים - שהפסיקו להדריך בגלל בעיות ברגליהם. נשלח להם ברכת החלמה. למוטי אלפסי מדימונה, אבא של ירון אלפסי - אנו אתך לאורך כל הדרך. לבנצי תירם - מחיפה , יוצר דגול (ההר הירוק, על שדנו, זאת ירושלים, ניגונים,) את בנצי רואים כבר בהרקדות. הוא רוקד אתנו - כל הכבוד. רז מגן - כבר משתולל ומדריך על הכבוד. בנושא השני בעית הרקדנים המתחילים- טבור הבעיה - שאיפה מידית להכנסה גדולה. המדריכים חסרי סבלנות , לעבודה הראשונית הזו. כאשר הכניסה לאולם הריקודים פתוחה לכל. מתחילים ומתקדמים, "ציידים" אקטיביים, הנטפלים לכל יפהפיה מזדמנת, ומשקיפים פסיביים, שנהנים מהמוסיקה, או מחכים לבת זוגם. האוירה באולם דומה לשוק. המדריכים חייבים לדעת, שחוג מתחילים טוב הוא עם מעט אנשים, שמעונינים ללמוד ריקודים, ולא שום דבר אחר. ההכנסה מחוג כזה היא קטנה לטווח קצר - אבל גדולה לטווח ארוך. כאשר מתערבים אנשים עם אינטרסים אחרים (מאשר ללמוד) - המתחילים הולכים לאיבוד , והמדריכים משתדלים להיפטר מהם. המתחילים מורידים את רמת ההרקדה , ופוגעים בשאיפת המדריך , למשוך כמה שיותר רקדנים מתקדמים. מהם יש קופה טובה. המדריכים הוותיקים - שעבדו במועצות פועלים ובמועדונים , בשכר מינימלי נהנו מן העבודה הקשה , עם המתחילים - ואלה זוכרים אותם כל החיים. אין פלא שהיום המדריך , בתוך המון רוקדיו - הוא אנונימי. בהרקדה המונית , יש כאלה , שלא יודעים את שם המדריך. כשהמטרה למלא אולם - אם אין "בוכתה" של מתחילים - חבל על הזמן. מסקנה ?????? ומשקיפים

לחבר של כולם

בוקר טוב. יש צדק במה שכתבת. אבל בוא נהיה זהירים ,ולא לעשות הכללות. אני מכיר רבים וטובים בין הקולגות שלי,שעושים מלאכתם קודש עם המון השקעה ואיכפתיות, חלקם(נכון, בשביל כסף) זו פרנסתם.חלקם מתוך אידיאל(תתפלא אבל יש עדיין כאלה) וחלקם מתוך לגדל דורות חדשים לרחבת הרקודי עם.וכולם למען המטרה המקודשת:רקודי עם.אפילו בעירו של אברהם אבינו,העיר בה אני מתגורר ישנם כאלה.יש פשוט מיעוט של נרשמים ולעניות דעתי כאן שורש הבעיה.כפי שכתבו לפני:חינוך,ציונות,אהבת הארץ,אהבת הזמר העברי,הסברה,פרסום,הטמעה כבר בגיל צעיר,שיעור חובה בבתי הספר,ועוד.... יעשו את שלהם ביום מן הימים ,אחרת? באמת שאנחנו במו ידינו נכרות את הענף עליו אנו יושבים. שיהיה לך אחלה של יום טוב.

הכל נכון וגם:

מתחילים מוכשרים קצת יותר, מגלים לאחר חודשיים-שלושה שיש עוד הרבה הרקדות והם יכולים להיות "אין" גם באוניברסיטה (סתם דוגמה מני רבות), לא חשוב אם ידרכו על הרגליים של אחרים משך זמן, מה בסופו של דבר ידעו את היקודים כולם (לא חשוב שאת הצעדים ידעו בערך, העיקר לזרום עם המעגל) ואז הם נוטשים את החוג ה"מפגר" שלהם לטובת האקשן. המדריך נשאר עם אלה שקשה להם והוא מתוסכל וגם אלה שנשארו מתוסכלים והחוג נסגא או שנפתח חדש במקומו וחוזר חלילה. נכון שהמדריכים "אשמים" אך לרוקדים חלק לא מבוטל במצב האבסורדי שנוצר.

למעלה