מדוע אין מספיק רוקדים מתחילים ו-...

abrakha

New member
צריך להתחיל מגיל צעיר

ראשית יש להתחיל בבתי הספר - זוהי משימה שארגון המדריכים צריך להציב לעצמו מול משרד החינוך. יתכן ודוקא בזמן של קיצוצים בתקציבי החינוך יבוא הארגון ויציע שעה של ריקודי עם חינם לבתי הספר במשך היום או אחה"צ כך שלא יפגע זמן המרקידים בערב. שנית - כנ"ל בתנועות הנוער - שם רוב ההרקדות התחילו והיום - כלום. לאחר מכן - ניתן לבצע חוגים בצבא - ביחידות גדולות במרכז הארץ. באוניברסיטה - בזמנו באוניברסיטת חיפה במסגרת התעמלות חובה ניתן היה לרקוד שעתיים בחוג של בנצי תירם. והיכן העיריות - שיעמידו הרקדות חינם לציבור. שיתמכו בהקמת ומימון להקות עירוניות ובתנאים נאותים. אם נבצע כל זאת בעוד 5 שנים הכל יראה אחרת.
 

dw2322

New member
זה קיים גם היום

ישנן הרקדות פתוחות בת"א, ר"ג, הרצליה, י-ם והבנתי מהכותבים כאן גם בערים אחרות. אני משער, ומקווה, כי העיריות משלמות למרקידים. גם אם זה לא ממון רב, דעתי שמגיע למרקידים שכר על עבודתם. 2. באוניברסיטת ת"א אחד מחוגי הספורט הוא ריקודי עם, כך שאחרי שסימנו V על חיפה ות"א הייתי מציע לארגון לברר מה קורה בשאר האוניברסיטאות. אם אין אז ללחוץ (ולהביא המרקידים במקומות שכבר יש). זה ייצור לכם עוד מקומות עבודה (בהנחה שזו אחת ממטרות האירגון). נוסף על כך כמובן גם קהל יעד עתידי. אותו כנ"ל הייתי מציע ללחוץ על מחלקות התרבות בכל היישובים. במקומות קטנים או חסרי תקציב אפשר להציע התאגדות (נאמר כמה כפרים שיממנו/יסבסדו הרקדה אזורית). אפשר לדחוף הנושא בטלויזיה (אין לי שמץ איך) דרך הערוצים הפחות מוכרים, כמו הערוץ הקהילתי בכבלים או ערוץ 10.
 
באוניברסיטת ת"א זו היתה השנה

האחרונה לקיומו של "ספורט חובה" לסטודנטים. מהשנה לא יהיה ספורט וגם לא ריקודי עם במסגרת זו.
 
בעירי-העיריה מתקצבת ריקודי עם בבי"ס

החל מכיתה א´ וכלה בי"ב, שעה בשבוע לכל כיתה ושעה הרקדה ביום שישי. + במוצאי שבת הרקדה פתוחה באולם הספורט להורים ולילדים (שעה לילדים וארבע שעות להורים) בחינם. מן הסתם בגלל שראש העיר שלנו רקדן ריקודי עם נלהב בעצמו.
 
עדה המקורית

שבוע מצויין שיהיה לך. אני חושב שאוכל למנות לך כמה סיבות למיעוט חוגים למתחילים, אבל זו רק דעתי: חוג למתחילים הוא עבודה קשה בשביל המדריך,רובם יעדיפו חוגים למתקדמים, ומכאן חוסר ההשקעה בחוג שכזה.יש קשר בין מי שאוהב שירים עבריים לבין חברה שבאים לרקודי עם, מי שאוהב מוסיקת טראנס,האוס,ואלקטרונית לא יבוא ממלא לרקודי עם.לפי דעתי יש קשר באם בבית אחד ההורים או האחים רקדו או רוקדים עדיין רקודי עם.והכי הכי זה הקטע עם בתי הספר.גם כשאני סיימתי אולפן למדריכים, וזה היה מזמן אמרו לנו שמנסים להפוך את רקודי העם לשיעור חובה.זה נפל בגלל חוסר תקציב.אני אישית פותח פעמיים בשנה חוגים למתחילים, בתחילת קייץ ובתחילת חורף, וההיענות די נכבדה,אם כי יש נשירה בדרך. מקווה שהצלחתי לספק במעט את שאלתך,וסקרנותך. שיהיה לך שבוע טוב מיום טוב.
 
ליום טוב, עזרא, חבר של ואחרים שלום

קראתי את תגובתכם והמשותף לכולכם הוא שהמדריכים אינם מספיק משקיעים בחוגי מתחילים - כיוון שזו עבודת השקעה ללא תמורה מרובה, אולם, בעתיד לא יהיו כל כך הרבה רוקדים, הדור שלנו שהוא דור מבוגר יחסית יעלם, לא יהיו רוקדים רבים כיוון שלא משקיעים בחוגי המתחילים, אז האם לא כדאי שהמדריכים/מרקידים ישקיעו בכל זאת? כמו כן, פעם היתה הפרדה בין חוגי המתחילים והמתקדמים ואחד לא הפריע לשני, היום המתחילים סובלים מן המתקדמים (אשר אוהבים להראות כמה שהם יודעים), המתקדמים סובלים מן המתחילים (שרוקדים להם בין הרגליים ומפריעים כיוון שאינם יודעים היטב את הריקודים). בכך שעשו חוג אחד גדול וענק האחד מפריע לשני ולכן יש גם צפיפות כה רבה, במילים אחרות החוגים נעשו מאד לא הומוגניים. לגבי בתי הספר אין מספיק מדריכים שהיו מסכימים ללמד חינם, נגמרו האידאלים וכל אחד רוצה היום להרויח, כך שזה לא רלוונטי, תפקיד הארגון הוא באמת לדחוף את הנושא ושוב נראה לי שבהרבה מובנים, אין הארגון עונה על הדרישות. שבוע טוב לכולכם.
 
לעדה - האם בי"ס רוקד מוסיף או גורע

אני מסכים אתך השאלה של חוגי מתחילים קשורה במוטיבציה שאנו מנסים להחדיר במועמדים. אני אשמיע דעה על גבול האבסורד : אולי - בי"ס רוקד , עם ריקודי השורות, וריקודי הילדים , שהתפתחו לאחרונה - גורם מעכב מוטיבציה. הרקדות חינם יש בקיץ בשפע. בחיפה - בחופים ובמתנסים (בק. ביאליק שמעתי שיש במוצאי שבת הרקדת חינם על חשבון העיריה באולם הספורט בכל השנה) כמו כן בת"א באשדוד ובאשקלון- בחופים. ירון עצמו הרקיד שנים בחוף הים , בת"א. האם הרקדות אלה הוסיפו רוקדים לחוגים ? אני מצטער שאני מרגיש צורך לכתוב , אבל הנושאים מענינים. שיהיה ךכם יום טוב ולא תשתעממו בפורום חבר של כולם ושל אלה שמעונינים להיות חברים של כולם
 

dw2322

New member
אני משער שכן

הרקדה פתוחה, מעבר לשירות ללקוחות קיימים, חושפת את המוצר/שירות לקהל מטרה חדש, אם כי לא ממוקד (ז"א רוב המביטים לא יבואו להשתמש בשירות). מאידך, זה עדיין אמור להביא אחוזים ספורים של משתמשים חדשים. משתמשים אלו נחשפים לפרסומת של המרקיד (הפליירים) ועשויים להגיע לחוג שלו. כך גם הרוקד החדש נהנה-מגיע למקום ממוסד שיכול ללמדו מבראשית איך רוקדים , ואולי אף רוקדים ברמה בינונית- כאלו שרקדו פעם וכבר שכחו מזה (לכן לדעתי משתלם למרקידים לשים גם ריקודים ישנים, כדי "לצוד" גם משתמשים אלה) וגם המרקיד-מצליח להציג צמיחה בקהל לקוחותיו. נכון שזה נשמע כמו תוכנית עסקית לארטיק מגנום קרמל
אבל עקרונית זה אותו הדבר.
 
לחבר 2 - ההרקדות חינם

למי שאין מספיק כסף וגם כן רוצה לרקוד אז ההרקדות המאורגנות בפארקים וחופים אכן מוסיפות, כמו כן יש כאלה שלא אוהבים ללמוד ורק לרקוד, אז גם להם ההרקדות מוסיפות.
 
ואם באוניברסיטה "יחזרו למקורות"

ובשעה 21:30 יוציאו את כולם החוצה (החוג הבינוני) ומ שרוצה להכנס למתקדמים ישלם שוב. גם המתחילים הרוקדים במנזה, אםירצו להצטרף לבינוניים, יצטרכו לשלם שוב. איך תקבלי את זה. ואפילו יורידו את המחיר האם יתקבל בברכה? אני לא מציע ואינני מבקר. מטעמים מובנים אינני מתייחס לגובה המחיר. אני רק חושדב שעקרונית, מבחינת יצירת "חוג רוקדים" ולא "הרקדה", עדיף שכל חוג יהיה חוג ויתנהל לפי הרפרטואר שלו עם התקדמות מדורגת ובלי לחץ של הרקדה" ושל "רוקדים". אני גם מציע למדריכים הזקוקים כל כך לעוד רוקדים, ללמד לא רק את הריקודים שהמציאו מחר, כדי שהרוקדים החדשים יכירו גם ריקודי עם ולא רק פזמונים שרק חלקם הקטן יהיו לבסוף לריקודי עם.
 
לעדה החביבה והנבונה-אני מתפלא

שהרבה אנשים שמבינים בריקודי עם כולל אותך,אתם אומרים שאין מספיק חוגים או רוקדים מתחילים.אתן לך דוגמאות כדי שתביני אותי.ברמת גו בכפר המכביה נפתח חוג עם מישאל ברזילי עם הרבה רוקדים חדשים בימי שני.גם אייל עוזרי פתח חוג תוסס למתחילים בר"ג וגם פנינה קליין פותחת בר"ג כל הזמן חוגים למתחילים וכל אלה בלי לקפח אותם בזמן.בכ"ס כדורי 2 חוגים ברעננה ביום ד אצל מישאל חוג הומה בקנטרי.בהרצליה חוג ארוך אצל ברגיל לוי חוג נפלא . ברמת השרון ירדנה לייב במתנס אלון.בתל-אביב מירי אקוני פתחה חוג משגשג עם הרבה רוקדים במרכז הספורט החדש.כמובן בכל החוגים האלה לא רוקדים צעירים.הצעירים של היום ירקדו כאשר יתבגרו.ודאי יש עוד הרבה חוגי מתחילים שאני לא יודע עליהם כי אני לא מתחיל.
 
לעזרא החביב - עדיין זה לא מספיק

עזרא´לה, אני יודעת על החוגים שציינת, אך עדיין מדאיג המצב - שהשתנה ולא כמו בעבר היו נפתחים חוגים גדולים למתחילים, והגיל - זאת הבעייה, היכן הם הצעירים? לא כדאי לנו שריקודי העם ישענו רק על הדור שלנו, לזו הכוונה...
 

סיראנו

New member
כי הם לא אוהבים נוסטלגיה...

אם תרשו לי רבותיי, לחוות דעתי, חככתי בראשי ותשובה בידי, אין זאת כי אם דור הסלסה קצה נפשו בריקודי נוסטלגיה, חשקו הצעירים בריקודים עכשוויים מקצבים לטיניים וזמרים ישראליים מריטה, שלמה ועוד בורגנים ועד שלומי בדואט עם חברים. וכל עוד יתרפק השיר והזמר על הורה ממטרה ונוגה הזמר ישרכו רגליהם עלם חן ובלרינה אל מרתפי הרואנדה והמרנגה. וכבר אמר לפני אדם חכם שפעם היו לנו ריקודי עם והיום, ברוך השם, זמנים חדשים ויש לנו... ריקודים ישראליים. אז תנו לנו המון ריקודים חדשים ואת הריקודים הישנים - לערבים מיוחדים.
 

dw2322

New member
לדעתי רבים חולקים על גישה זו

הודעות רבות ממקודם הציגו דיעה הפוכה ל "מצעד הפזמונים", ז"א רצון להעזר במגוון הריקודים הקיים והגדול, ופחות להעזר בכל שיר חדש (אלא רק במיעוטם). חשוב לזכור מי קהל הלקוחות העיקרי שלך, ולא להזניחו על חשבון פוטנציאל לצמיחה עתידית. מצד שני, אולי מצאת נישה לסטארט-אפ?
 
סיראנו

בוקר טוב. היו פעמים רבות שהספידו את הרקודי עם, והנה מאז קום המדינה עד היום ועד בכלל, רקדו רוקדים וירקדו רקודי עם.נהפוך הוא משיחות שקיימתי עם עמיתיי? כולם אמרו שחל גידול במספר הרוקדים בשנה החולפת. המצב במדינה נתן לעם את הרצון לחזור ולהיות ביחד. ומה יותר מתאים? וקולע בול למשימה לאומית זו? נכון!!! אנחנו תנועת המחול. כי שם יש:מפגש עם אנשים,כי שם יש שירים ישראלים,כי שם בצוותא אוחזים ידיים,כי שם שרים,כי שם מרגישים שמח.כי שם פוגשים אנשים אחרים ויוצרים קשרים חדשים.עם כל הכבוד לסלסה,לרואידה,ולמרנגה(ובחיי שאני אוהב את זה מאוד. ואני גם רוקד את זה) זו תופעה חולפת כמו הטלנובלות מאיפה ההם באו. מרגע הגיעם ארצה, זו הייתה דעתי ואני לא טועה.למעט כמה מעוזים שנשארו, כל חוגי הסלסה נסגרים בזה אחר זה(לצערי)ולעומתם? אנחנו על המפה ונשאר על המפה. כדברי טל ברודי. שיהיה לך יום יום יום טוב.
 
בקצרה (כי יש עוד הרבה סיבות

חוץ מזו שאכתוב כאן): ארגון המדריכים בקשר עם משרד החינוך כדי להכניס שוב את המקצוע כחלק מהמערכת בתי הספר. אם הארגון היה ייצג 5,000 מדריכים רשומים ולא 500 - תסכימי איתי שהיו מתייחסים אל נציגינו בצורה הרבה יותר רצינית. האם מובנים ההקשרים? ודאי ודאי. האם גם תוציאי את ואחרים את המסקנות? ימים יגידו. בכל מקרה כל מה שכתבת הוא נכון ביותר.
 

בי

New member
האירגון

1. לא השתכנעתי שחייב להיות קשר בין מספר המדריכים הרשומים לבין השיכנוע של משרד החינוך להכנסת ריקודי עם בבתי הספר. בוודאי לא כאשר שרת החינוך היא לימור לבנת. השיכנוע צריך להיות ענייני. 2. ישנן הרקדות בצפון שבהן מחזיקי כרטיס מדריך משלמים חצי ממחיר החוג. שמעתי את זה במיקרה השבוע, ואלה שמשלמים לאירגון עושים זאת כדי להנות ממחיר מוזל ומההטבות בכרמיאל. 3. אירגון שמפלה את חבריו לא ראוי שאהיה מנויה על חבריו. ראיתי שאת ההשתלמויות עושים בשבתות. לא מקובל עלי, פוגע בי, גורם לאפליה כלפי חברים שומרי שבת. (ושאיש לא יחשוב שהייתי הולכת היום להשתלמויות הללו...אבל....) נשאר שמדריכים לא פעילים, לשיטתך, חייבים מצפונית לשלם לאירגון רק כדי להוות כח לוחץ על משרד החינוך. לא השתכנעתי.
 
הארגון אינו יכול לכפות על

אוניברסיטה, מתנ"ס או מדריך באופן פרטי לתת מחיר מיוחד לחברי ארגון. הארגון יכול רק להמליץ ודומני שכך עשה. חלק מהמקומות שלא עושים כך עושים זאת משיקולים ענייניים כיוון שזה מקשה על הנהלת חשבונות, אבל זה כמובן פתיר. השתלמויות הארגון כבר מזמן מתקיימות בימי שישי. האם נראה לך שהארגון ילחם לקבלת מחיר מיוחד בהרקדות רק בשביל אלה שאחרת לא יצטרפו לשורותיו ושכל מעיניהם זה רק לקבל הנחה בהרקדות? האם לשם כך נועד הארגון? האם קיבלת ממני את התמונה שביקשת?
 
למעלה