או שלא הסברת לעומק מספיק את התזה שלך
ולכן אני לא מבין אותה , או שאתה לא מבין אותה . לפי מה שהבנתי ממך , אתה קורא לכל סיפור בדיה באומנות (מציור ועד סיפור) שקר , שכן התוכן עצמו לא "מתקיים" במציאות הפיזית שלנו. כלומר , אם נסתכל על התמונה של ה"מונה ליזה" נגיד שזהו שקר , שכן לא באמת עומדת שם דמות - כפי שהתמונה מנסה להראות לנו. אבל כאן יש התנגשות עם המושג והרעיון "מציאות". כבני אדם , אנו מבינים וקולטים את הקיום הפיזי דרך חושינו, ומעבדים אותו במוחנו לתמונות , קולות, ריחות ומגע . אם כולנו נפרדים זה מזה, ושונים זה מזה - הרי שהמסקנה המתבקשת היא שגם התוצר אצל כל אחד בראש שלו יהיה מעט שונה. אתה צריך להבין , המציאות היא דבר פנימי , אצל כל אחד מאתנו . צריך לשים לב - המציאות היא התפיסה הסובייקטיבית של הפרט את הקיום האבסולוטי, והלא אבסולוטי . אתה מבין , המציאות של עיוור שונה במהותה מהמציאות שלך (אני מניח שאתה רואה) ושוב , לא הקיום האבסולוטי שאתה מניח שקיים , אלא התפיסה שלו . אבל מעבר לכך , יש אנשים שמכניסים למציאות שלהם הרבה יותר , הרבה מאוד אנשים מכניסים אלוהים למציאות שלהם. במציאות שלהם, קיים אל , אך בשלי הוא לא קיים. אין לך דרך להגיע אל הקיום האבסולוטי הזה - כמה שלא תרצה . אומרים שיש עוד איזה 7 ממדים (מעבר לגובה , רוחב , נפח וזמן) שהאדם לא יכול לקלוט אותם . זאת אומרת , אותם ממדים כנראה קימים (על פי חישובים פיזיקלים) אבל הם לא חלק מהמציאות שלך, אינך תופס ממד חמישי או שישי כלשהו. אז מציאות היא דבר סובייקטיבי, אפשר אולי להגיד שאנחנו נמצאים באותו מרחב קיום, אך לא תופסים אותו באופן זהה . עכשיו בקשר למילים , שקרים וסיפורים . תסכים איתי שמילה היא דימוי לאובייקט מן המציאות הסובייקטיבית של כל אחד מאיתנו , שכן המוציא את המילה , הוא אותו איבר שקלט באופן סובייקטיבי את הקיום . המילה, שהיא דבר שהוא לא קיים באמת היא ייצוג לרעיון כלשהו - בדיוק כמו שתמונה היא ייצוג לרעיון כלשהו. אם אומר לך "הוא כותב" או שתראה תמונה של בן אדם כותב - האם יש הבדל ביצוג הרעיונות ? הרי התפיסה שלך לא משתנה - הרעיון הועבר דרך מערכת חושית אחרת , אך אותו הרעיון. האם יש לך יכולת להחליט מה אמת ומה שקר ? כנ"ל לגבי מספרים. מספרים הם לא דבר שמוגדר בטבע, אנו כבני אדם תופסים את הקיום(כלומר חלק מהמציאות שלנו) דרך אותם מספרים ואקסיומות . אין הוכחה אמפירית שאחד ועוד אחד הם באמת שתיים, זו אקסיומה שאנחנו תופסים. וגם הבית שלך , בקיום האבסולוטי אין לך "בית" אין כזה דבר שנקרא "בית" . במציאות שלך (שאתה חולק אותה עם בני אדם אחרים אולי אתה תופס טריטוריה מסוימת שלך יש בעלות עליה , אך הדבר לא נקבע באופן מהותי ואחיד בשום מקום) אני מניח שחרקים וצמחים למשל , שאיתם אתה לא חולק מציאות שונה , יערערו את ההנחה שלך שהבית שלך הוא שלך , עבור כל בעל חיים בעולם . בכל אופן , שוב .. אני לא מסכים עם הרעיון שאנשים נמשכים לאומנות בגלל שהיא מתארת שקר כלשהו . כבר הדגשתי בהודעתי הקודמת , שידוע לכל שהסיפור או התמונה הם בדיה ולא מוצג אמת , אך הדבר ידוע לכל ואין בינו ובין הקשר למציאות או לשקר המציאות קשר ולו הדק ביותר לאהבת האדם את האומנויות.