מדוע מטוסים ממראים/נוחתים..........

noyfb

New member
כל טוב מיקי. המשך לאבחן הכל דרך

הסטיק\מיצערת, לי בטח שאין בעיה עם זה . נפגש מן הסתם בנושא הבא. למדתי די טוב בינתיים את מגבלות יכולת התפישה שלך , כך שלהבא אתאים את הסברי יותר. בנושא הנוכחי... זה כנראה אבוד.
 
אתה ויתר הקוראים מוזמנים לפורופ ת"ק

בפורום תעופה קלה פתחתי שרשור שיסביר זאת. סופית. אתה מוזמן להצטרף ולהוכיח את טענותיך. נראה אם תהיה מספיק גבר להודות בטעות, ולהבין שאנליזה בטיסת ניסוי היא יותר מהותית ממה שנדמה לך על הנייר.
 

eyal bo

New member
נו מיקי בחייך...

בתור מישהו שמכיר את שני הצדדים של המטבע (מוהנדס+טייח) ומבלי להכנס בכלל למהות הויכוח ביניכם האמירה שלך לא במקום. ברור שניסוי טיסה מהווה מדד "אמיתי" (עם או בלי מרכאות), אבל לא הייתי מבטל בהינף קולמוס שכזה את "אנליזות הנייר". בשימחעס, איל
 
זה נאמר רק בהקשר הנוכחי

אם תקרא את עצם השרשור, תראה שאני מתעקש שמדדתי באויר, והבחור מתעקש שנדמה לי ושהחישובים/נייר/מדע מראה אחרת... אנליזת נייר שגויה שאינה מתאימה למציאות ויש מי שמתעקש עליה ...אני מבטל בהינף קולמוס ... אוקי?
 

noyfb

New member
מאד כדאי למי שזה מענין אותו ובמיוחד

לדודי 32 , לעבור לסיכום של מיס וולקירי בפורום ת"ק. [יום ו', 1720 ].
 
בקיצור, אני מבין

שאתה עדין חושב שאתה צודק? וגם שאתה חושב שהיא נתנה תשובה נכונה? טוב, יש לך בעיה לוגית. אם אתה מקבל את תשובת XB70 אתה טעית. לפחות זה צריך להיות ברור לך. הויכוח שלנו היה אך ורק אם דריפטר משנה את קצב הטיפוס שלו בהמראה ברוח גרדיאנטית בין אף וגב. והתשובה החד משמעית היא כן. האם זה יותר "מהותי" או "יותר מורגש" ב C17? האמת, לא איכפת לי, ולא התווכחתי על זה, חוצמזה גם שם רלוונטי מהירות VY ולא משקל המטוס או הגרר שלו, כמו שטענת. אז נכון שרוב המטוסים היותר כבדים הם עם VY יותר גדול, אבל יש גם להיפך. מה שדודי "חש" לגבי קצב טיפוס עם רוח אף ורוח גב זאת עובדה, והטענה שלך שזה "לא יכול להיות" (שנגדה כתבתי) פשוט לא נכונה, כמו שהדיון בפורום קלה מראה.
 

דודי 32

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo45.gif מה עוד שהיום רוח צפונית

הרגשתי יפה מאוד את העניין (צטער לא מדדתי זמנים ,פעם הבאה, אבל היה מאוד משמעותי), שלא לדבר על S 12 אחד שעלה בזווית של מעבורת החלל וטיפס יפה מאוד לגובה. מיקי תודה עזרת לי לעשות סדר בקופסא ולתרגם את מה שהרגשתי למחשבה מסודרת.
 

noyfb

New member
עזוב..... אתה לעולם צודק . לי

יש "בעייה לוגית" , תודה על האבחון. המשך לראות את העולם דרך סטיק\מצערת וקרקסנות אוירית. זו זכותך המליאה ודיון זה סגור לדידי. נ.ב: אני מבין שגם ח"א אצלך באופוזיציה. אני ע"כ פנים , שנים ארוכות עצרתי טרמפים ב ר כ ב י ה צ ב א י לכל דיכפין. לכן בשורה התחתונה ואת זה אתה בטח מסוגל ל ה ב י ן :אני מעדיף את הסוציומאטים שבאופוזיציה. ...הסתכל הייטב סביב , אני מבטיח להגיב על כל שטות עתידית נוספת שלך .
 
שטות?

כמו זה שאמרתי לדוד שההבדל שהוא מרגיש בדריפטר בין רוח גב לרוח אף במראה זה בגלל הגרדיאנט? בו תבהיר לכולנו שוב: זאת שטות?
 

דודי 32

New member
../images/Emo45.gif אכן היה לי קשה להסביר את ההפרש

בשיעור הנסיקה עם רוח אף מול רוח גב אבל מרגיש את זה באופן ברור בטיסה. לגבי טיסה באנך בדריפטר, אני מסתדר כרגע רק עם 30 מעלות מעל לאופק. וזה מספיק לי לזמן הקרוב.
 
אתה טועה - אתה במטריקס ../images/Emo13.gif

תראה את השרשור של NOYFB, הוא מהמשרד שלו יודע יותר טוב ממני וממך מה שיעור הטיפוס של הדריפטר בימים עם רוח חזקה בגובה... ואל תספר לו על "שיעור נסיקה" ... אתה פשוט לא מבין מה זה. נדמה לך. אתה מגיע ל 200 רגל בדיוק באותו הזמן, רק בזוית יותר שטוחה ... מה אמרת? שזה ברור ומורגש? לא. הנוסחאות שלו מראות אחרת!!!
 

SaRgE

New member
יותר זרימת אוויר על הכנף=יותר עילוי

משמע המטוס יזדקר במהירות קטנה יותר ביחס לקרקע
 

SaRgE

New member
../images/Emo8.gif

בגדול, כל זמן שאוויר זורם על הכנף מעל מהירות מסויימת המטוס ישאר באוויר, כשהזרימה תהיה מתחת לאותה מהירות המטוס יזדקר ויפול (זו היא מהירות ההזדקרות). בכל מטוס היא שונה ותלויה בעיקר במבנה הכנף (פרופיל הכנף, שפת ההתקפה ושפת הזרימה) שמותאם לאופי הטיסה שהמטוס מיועד לו (לדוגמא, כנף של מטוס סילון בנויה שונה מכנף של דאון). מכאן, כל עוד יש זרימה המטוס יטוס. רוח=זרימת אוויר, ובאה כ"תחליף" למהירות ש"יוצר" המנוע בשביל זרימה. מסקנות: -כשיש יותר רוח צריך פחות מהירות(ביחס לקרקע). -כשיש יותר רוח ישנה פחות מהירות ביחס לקרקע אבל אותה זרימה. מטוס שנוחת ללא רוח תהיה לו נחיתה ארכה יותר על המסלול מכיוון שהוא מהיר יותר ביחס לקרקע כדי שלא יזדקר. אותו מטוס שנוחת נגד הרוח תהיה לו נחיתה קצרה יותר מכיון שתהיה לו אותה זרימה בפחות מהירות ביחס לקרקע.
 

noyfb

New member
רק שבמקום "זרימה" עדיף להשתמש

במונח : מהירות-אויר-אמיתית .
חוץ מזה , הזדקרות אינה קורית בגין מהירות נמוכה אלא בגין זוית -התקפה. יש מצבים שמטוס זה או אחר , יטוס במהירות נמוכה בהרבה ממה שאתה מכנה "מהירות ההזדקרות" , ולא תהיה הזדקרות. לדוגמא , כל מטוס שימשוך תלול כלפי מעלה במנוע בסרק, יאבד מהירות , האף שלו יצנח - אם הטייס לא יתעקש - בלי שיהיה נתק-זרימה \הזדקרות.
 
אף יצנח = הזדקרות

כל עוד אתה באנך כלפי מעלה, אין עילוי ואין הזדקרות. ברגע שהאף צונח - ולא חשוב אם זה מאף 2 מעלות או 89 לאופק - זה בדיוק בגלל שהמטוס מזוקר.
 

noyfb

New member
אתה שוב מטעה בגין נימוקי "בטן".

אולי תרגע . משיכה לגובה בסרק , ו"שחרור" הדרגתי לפני ההזדקרות יאפשרו הורדת אף בעקבות נפילת המהירות , ללא שום הזדקרות ובמהירות קטנה ממהירות ההזדקרות. כל עוד לא מתעקשים עם הסטיק , אפשר לשחרר אף בעדינות בלי להזדקר. מי הזכיר אנך ?
 
בסדר, אם אתה מדבר על מסלול בליסטי

במקום אחר דיברת על טיסה באנך. כך הבנתי גם את ההערה האחרונה. ברגע שהמטוס יורד ממהירות ההזדקרות באנך, ואתה נותן לו "להפיל אף" חזרה לטיסה ישרה ואופקית, אתה עובר דרך מצב הזדקרות. זאת עובדה. אפשר גם לדבר על טיסה ב"אפס G" - מרים אף גבוה, ונותן למטוס לנוע במסלול של בליסטי פרבולי). במצב זה הכנפים לא מספקות עילוי במשך כל דרך הטיסה, ואכן המטוס עובר דרך מהירות נמוכה ממהירות ההזדקרות, אבל כאן אין "הפלת" אף. יש מעבר חלק של האף ממצב "מעל האופק" ל"מתחת לאופק". אני באמת לא מבין לאיזה משני המקרים אתה רצית להתייחס. השתמשת במונח "האף יצנח" ואני פרשתי את זה כמו המקרה הראשון. אם התכוונת לשני, הסברת את זה גרוע, אבל אנחנו מסכימים על העובדות.
 

noyfb

New member
אני שמח שאנחנו מסכימים. מדובר על

שחרור עדין ממצב אף גבוה . זה איננו מסלול בליסטי כי בכ"ז יש עילוי , אפילו שהוא לא מספיק לשימור זווית הטיפוס או אפילו לטיסה אופקית. זה גם אינו מסלול של 0 g כי לשם כך צריך לדחוף ואני שונא את זה. זה בסה"כ מאפשר - תוך כדי ירידת האף - לעבור בדרך , מתחת למהירות ההזדקרות, ללא ניתוק הזרימה , בגלל עומס הכנף הנמוך שה"שחרור" העדין גורם. מד ה g יראה g חיובי בערכים קטנים מ2\1 .
 
למעלה