זה נושא מפותל מאוד
וכבר אמרתי כאן פעם אחת ואחזור גם הפעם שאין אני מתיימר כאן לתת ניסוחים פילוסופים מוקפדים באשר הדבר מעל לכוחותיי. אך בכ"ז יש טעם בדבריי כיון שאתה עשוי להבין על מה אני מדבר, חרף ההתפתלויות. אלו לא דברים מסוכים. לגופו של ענין: אני מנסה להגיד לך שמה שאתה רואה (ודאי תסכים עימי) הוא רק תמונה חלקית. אינך יכול לדון בה כשלעצמה. כמו שתדון בבובה על חוט - בהתעלם מחוטיה ! עכשיו למה הנושא מפותל ? אני אמנם יכול לדון במה שאתה (וכולנו) רואים, באותה תמונה חלקית שמוכרת לנו כעולם. אולם פה הגבול של הכרתנו ואין לנו אפילו דרך לחשוב מעבר לכך ! (פה ההתפתלות הגדולה). כל מושג שלא אשתמש בו, יהיה קט' אנושית. למשל המילה "מעבר" שמרבים להשתמש בה, מעלינו, וכו'. ואפילו מילים יותר בסיסיות כמו "שונה מאיתנו".
אז לשאלתך המונח פנימי אכן לא מדויק, אבל כך יהיה כל מושג שאשתמש בו. עכ"פ הנק' היא שיש כאן התעלמות מצדך - אתה מתמקד בעולם המופיע לפניך ונוהג בפסקנות לגביו (תוך רמיסת זולתך הפילוסוף איש המעלה), ואולם מתעלם מ"חוטים" שעשויים להיות קשורים אליו. תבין דבר פשוט אני מדבר איתך ברמה פילוסופית ואתה מתחיל להכנס לפרטים שלא מעניינים איש בשלב זה באשר חזקת המציאות טרם חלה עליהם. שיחה איתך היא שיחה מתסכלת מאוד.