מדינת ישראל של 2012 היא ארץ הקולטת ....

ALLEGRO10

New member
הדרך לשלום היא במדינה פלסטינית בירדן

המלחמה מול הפלסטינים תעבור ממלחמת טרור בתוכנו למלחמת צבאות של שתי מדינות.
זה בסך הכל רווח ישראלי גדול, גם מדיני וגם אסטרטגי.

בינתיים הארץ

מתמלאת בערבים שבאים באיחוד משפחות מפוקפק. המגמה היא הפוכה במקום
שנגרום לערבים להגר מכאן מביאים אותם על חשבונינו.

blackbomber

New member
אפשר לתקן טעויות, ונתקן.

לאחר שנסיים את תהליך ביעור נגע התבוסנות בכל המערכות המשפיעות במדינה, יהיה קל יותר לבצע את ההכנות הנדרשות לצורך ביצוע הטרנספר.

blackbomber

New member
ומה היתה מציעה להם שילשולוביץ'?

עד עכשיו היה דיון רציני, למה אתה מנסה לחבל בדיון עם הלכלוך שלך?
כמה מכוער ודוחה השמאל הזה...

סוהי

New member
לא מובנת כוונת הכותרת.

אתה מביא סיפור אישי של מדען ישראלי שהצליח בארה"ב והנסיבות האישיות מנעו ממנו לחזור לארץ......אז איזה מסר רצית להעביר?

אם כוונתך שמדינת ישראל לא מתקצבת מספיק את המחקר המדעי אני מסכים איתך.יש בארץ הזנחה מסויימת של מניעת "בריחת המוחות, כמו,להבדיל ,הזנחת טיפוח ספורטאים מצטיינים....וחבל שכך.

MARIA40

New member
אז כן הבנתה ..

למעט העובדה שלא הנסיבות האישיות מנעו ממנו לחזור ארצה. אלא העובדה שהוא לא יכול היה לקבל מקום עבודה המתאים לכישוריו.בשל חוסר בתקציב למוסדות האמורים לקלוט מדענים בסדר גודל כזה.

הפרבולה

New member
ואכן טוב שממשלתינו עשתה משהו לפתרון הבעיה

והפכה את מכללת אריאל לאוניברסיטה ובכך הגדילה את ההיצע האפשרויות האקדמי למדענים שירצו לחזור בעתיד

MARIA40

New member
משום מה אני מסרב להתרשם מזה...

אני זוכר את העיר ימית הפורחת..אני זוכר את ישובי הפיתחה המשגשגים ..אני אפילו זוכר את ישובי גוש קטיף על בתי הכנסת, והישיבות המפוארות שלהם...וראיתי מה עלה בגורלם בסופו של יום. ומי הם האחראים לגורל המר ולאסון שהם השיתו על המתנחלים.

הפרבולה

New member
אתה יכול לסמוך על הערבים

הסיכוי לפינוי בהסכם שואף ל 0, מה כבר יקרה , אבו מאזן יבוא לירושלים להיפגש עם נתניהו ( כמו סאדת בזמנו ) , גם אם זה יקרה לא יהיה לזה אותו אפקט כמו אז וגם המחיר שהוא דורש עבר "שלום" לחלוטין לא מקובל עלינו.

לכן הסיכוי לפינו הוא רק חד צדדי ( כמו גוש קטיף ) אבל איזה אינטרס יש לנו לעקור ישוב שנמצא במה שמוגדר אצלינו "גושי ההתישבות"

MARIA40

New member
אני אופטימי מטיבעי..
אופטימיות מבוססת .

פעם הכרזנו שאין עם פלשתינאי..ואחר כך הכמנו שבעצם יש עם פלשתינאי. ואמנם מגיעות לו זכוית על חלקים מארץ ישראל. ואחר כך ויתרנו על חלק מעיר האבות חברון. ואחר כך ויתרנו על ההתיישבות בגוש קטיף, ובתוחמת הצפונית של רצועת עזה, ועל הישובים בצפון השומרון ..לימים הסכמנו אפילו להקפיא את הבנייה ביו"ש. ואפילו בבירת ישראל לנצח נצחים שבחלקים ממנה שולטת הרשות הפלשתינאית...
אם תשאל אותי אני מלא תקווה...אני רק שואל רק את עצמי כמה בני אדם ישלמו עוד בחייהם בגלל השגיונות של המנהיגים שלנו.?

ALLEGRO10

New member
לכן צודק ביבי שטוען שהאקדמיה שלנו מנוונת,

סגורה ומפחדת שכוח אדם חדש ואיכותי. לכן הם גם התנגדו להפיכת מכללת אריאל לאוניברסיטה (בנוסף לסיבות פוליטיות).
ממשלת הליכוד צריכה לתקן גם את הסגירוּת ואליטות שהתפתחו בהנהלות האוניברסיטאות.
זאת בנוסף להרחבת הפרוייקטים של המחקר המעשי שקולט מדי שנה עשרות ואולי מאות מדענים חוזרים.

MARIA40

New member
הוא למד בחו"ל.. לא ?.

אז מניין הוא יודע ? הרי הוא לא ידע שעוזרו הקרוב מציץ לפקידות בלישכה מתחת לחציותיהם ?

ALLEGRO10

New member
אכן, בשנים האחרונות יש יותר עליה מירידה

מצבה הכלכלי והחברתי של ישראל מצויין ביחס למדינות אירופה ולארה"ב.
יש גם אקדמאים שחוזרים הביתה ומקבלים משרות באקדמיה. כאן מתואר מקרה פרטי של האקדמיה שדוחה מדען בעל שם. לצערי האקדמיה פועלת כאוטונומיה ואין לארגונים חברתיים או לממשה יכולת להשפיע עליה ממש. כדי לעקוף את בעיית קליטת האקדמאים יצרה הממשלה מדיניות של מיזמים מדעיים, תוכנית קמ"ע (קליטת מדענים עולים) בה קבוצות של מדענים מתאגדים לבצע מחקר שימושי כל שהוא על חשבון הממשלה ובסיומו עם הבשלת הרעיון לתיאוריה, מוצר או המצאה כולם מתחלקים ברווחים במינון המוסכם. עד כה, למרות הקשיים הכלכליים, שולבו בתוכנית הזאת יותר מ-800 מדענים חוזרים.

ALLEGRO10

New member
גם מנתונים כלכליים - חברתיים המספרים את המצב

הכלכלי - חברתי של מדינות וגם מסיור בחלק מאירופה שם נוכחתי למחירים הריאליים של המוצרים והשירותים ביחס למקובל בישראל. ראיתי פערים בפועל למשל במחירי הדלק שהם גבוהים ב-5% עד 15% בערים גדולות ביחס למצויין בטבלאות המחירים. ככל שיוצאים ממרכזי ערים כך המחירים יורדים. זה נכון גם למחירי מוצרים ושירותים. למשל בקבוק משקה קל קטן (0.22 ליטר) בסופרמרקטים של רומא או במדריד (ולא בחנויות השירות לתיירים או בעגלות המכירה המצועצעות ששם זה קצת יותר יקר) עלה 2.5 יורו ובפרברים 2 יורו. מחיר בקבוק משקה קל 1 ליטר כמו קולה או מיץ עולה 3.5 יורו. בכל מקרה במחיר כזה אני יכול לקנות בישראל 4-6 בקבוקי 1 ליטר. כלומר, המחיר בפועל באותם מקומות גבוה פי 4-6 מאשר בארץ. גם המחירים במכולות-שדה בכפרים שלאורך כבישי המדינה דומים. גם כוס קפה שחור/אספרסו/קפוצ'ינו עולה מינימום 2 יורו בבית קפה/מסעדה. 30% הממוצע מעל הנהוג בישראל. כאשר המשכורות הממוצאות במדינות אלה דומה ריאלית לזו שבישראל. משכורת הממוצעת באיטליה היא 2000 דולר ובספרד מעט נמוכה יותר. שיעור האבטלה באיטליה הוא 10.7% ובספרד הוא 25.1%.

אז מצבה של ישראל ביחס לשתי מדינות אלה (ואחרות שלא התייחסתי אליהן) הוא מצויין. כמובן שלא הבאתי עוד נתונים לגבי נתוני יצוא/יבוא, חוב לאומי והחזרי חיוב, עתודות מטבע בבנק הלאומי וכו', גם שם מצבה של ישראל מבין הטובים באירופה.

ALLEGRO10

New member
שטייניץ לא טועה, כי המחירים כאן בחלק מהמוצרים

עלה בצורה מניפולטיבית כחלק ממאמץ היצרניות לחפות על ההפסדים שבמחירי היצוא (שרי שם זה יקר יותר).
לכן, שטייניץ טוען שהמחירים צריכים להיות שקולים למחירי ההשקעה ברכש, ייצור ושיווק בלבד ולא לערוך ספקוצליות במחירים ולהוסיף עליהם מחיר נוסף שגלל התנהלות עסקית לא-שקולה.

MARIA40

New member
אני לא בטוח שהבנת את שטייניץ ואני לא בטוח ..

ששטייניץ יודע משהו מהמתרחש במשרד האוצר.

אם האוטונומיה האקדמית

מנעה ממנו לחזור זו שערוריה. כלומר האקדמיה שדחתה אותו
רואה רק את טובתה האישית ולא טובת הכלל של החברה והמדינה.

בכסף שמחלקים לחרדים וערבים ניתן היה להזרימם למקומות
מועילים.

למעלה