אני לא חושבת שרק במדעי החברה אנישם לא חולקים
השאלה היא למה אתה מתכוון. תראה, אצלנו בתחום יש רק שני אנשים בארץ שעוסקים בנושא הספציפי ובאופן הספציפי שאני חוקרת בו. אחד - שממש שש לפרסם הכל, ומוכן לשים הכל על המרשתת (אינטרנט) ואילו השנייה - שלא מוכנה לשים כלום או לפרסם כלום, ואפילו - לא מוכנה שעבודות תזה שנעשו בהנחייתה ייצאו אל מחוץ לאוניברסיטה שלה, שמא ייעשה שימוש במסדי הנתונים שלה. היא מתנה כל הוצאה כזו בקבלת אישור רשמי ממנה (כדי שיהיה לה מעקב אחר-כך לוודא שלא נעשה שימוש חריג במידע) עכישו- בין הגישה שלו לגישה שלה, יש דרגת אמצע. ודרגת האמצע אומרת - אולי לא לעניין לשים על המרשתת הכל מההתחלה, אבל בהחלט כן יש מקום לשים דבירם שכבר נכתבו ופורסמו. הדבר שלא הבנתי ממך הוא - האם אתה מתכוון למסד נתונים, שאותו מסרבים לפרסם, או לנתונים מעובדים. אם אתה מתכוון למסדי נתונים - אני מרחיבה את השאלה. השאלה העיקרית היא - איך אספו את הנתונים. אני יכולה לומר לך שבמה שאני עושה עכשיו למשל, אני מקימה מסד נתונים שבבוא היום (במהרה, אני מקווה) כשהעבודה שלי תסתיים - יווצר מסד נתונים שכל תלמידי העולם יוכלו להשתמש בו כדי לללמוד על העברית. אין כזה ולא היה כזה. אבל - אני עושה עבודה מאוקד מאוד מאוד קשה כדי להפוך אותו לנגיש וקיים. (אני מבעצם יוצרת אותו יש מאין) ומכיוון שאינ עובדת כל כך הרבה על עצם התהוותו, אני הרבה יותר רגיש הלמה יקרה יאתו אוחר-כך, ומאוד לא מובן לי מאליו, שאני השקעתי שלוש שני ם מהדוקטורט שלי כדי להקים מסד נתונים, שהעבודה שלי תושתת עליו, בעוד כל מישהו אחר שיבוא אחריי - יוכל פשוט לחסוך את שלוש השנים האלה, ולהתחיל מייד במחקר. וז האל עניין של אגואיזם או משהו כזה אלא בעיקר עניין של - רגע , אם מגדיירם שחלק מהדוקטורט הוא איסוףהנתונים - אז למה רק אני אוספת? למה כל הבאים אחריי יוכלו ליהות פטורים מזה? ואם זה לא חלק מהדוקטורט, אז - אולי בעצם הייתי יכולה ליצור מצב שבמקרה הספציפי שלי, עצם הקמת המאגר הזה יכולה להיחשב עבודה פורצת דרך, של ממש, ולהיחשב כדוקטורט? בקיצור מה שאני אומרת הוא שכשאתה בא בטרוניה על כך שאנשים אל מ]רסמים נתונים - השאלה היא מה נדרש מהם כדי להשיג אותם. לפעמים גודל המאמץ בהשגת הנתנונים הוא כל כך עצום, שאתה לא מרגיש מוכן מיידית לוותר על המאמץ שלך ולתת לאחרים את עבודתך "על מגש של כסף".