מהו גבר, מהי אישה?

• פותח הנושא Lizz
  • פורסם בתאריך

Ceee

New member
טעות../images/Emo5.gif

ההגדרות שנתת לא מגדירות מה זה גבר ואשה. הן מגדירות מה זה זכר ונקבה. ("אשכלות"= התכוונת לשחלות?) בכל מיקרה, למרבה הצער אפילו ההגדרות האלה לא תקפות לגבי גברים ונשים טרנסקסואליים. אתה בטוח שזאת באמת ההגדרה המילונית? זה נשמע קצת פרימיטיבי.

ליטל ו

New member
אוווו, אז אם כך

כל פעם שגבר גומר (ואז אין לו כל כך הרבה זרע) הוא הופך לאישה, וכל פעם שגומרים בתוך אישה (לא יודעת אם מותר להסביר כאן את הפירוט, אז תבינו לבד) יש בה זרע, והיא הופכת לגבר? ההה, מגניב <חיוך מרושע> אם כי הייתי מעדיפה שיטה יותר... - פשוטה? - להיות יכולה לעבור

ק ל א ו

New member
אוי מעולה

> אם כי הייתי מעדיפה שיטה יותר... - פשוטה ונטולת-תינוקות

barak001

New member
??

קודם כל יש להגיד זכר ונקבה. אישה וגבר הם תפקידים חברתיים בכלל ובטח שלא סובבים סביב הפרייה ולידה. זכר ונקבה הם לדעתי הגדרות שחייבות להימחק מהלקסיקון של בני האדם בהקשר של מגדר כי אין בהם דבר מלבד ציון עובדה גופנית.

AlphaBeta

New member
אבל

אולי אפשר לפרש מזה את התפקידים החברתיים. יענו אפילו אם אתה לא זכר, אבל אתה יותר משתייך לתפקיד של ה"fertilizer" ולא ה"fertilized", אז אתה גבר, ולהפך. וכן, התכוונתי לשחלות. wom·an (w‹m“…n) n., pl. wom·en (w¹m“¹n). 1. An adult female human being man (m²n) n., pl. men (mµn). 1. An adult male human being. fe·male (f¶“m³l”) adj. Abbr. fem., f., F 1.a. Of, relating to, or denoting the sex that produces ova or bears young. male (m³l) adj. Abbr. m., M. 1.a. Of, relating to, or designating the sex that has organs to produce spermatozoa for fertilizing ova. All the above definitions are taken from the American Heritage Dictionary, 3rd Edition. I don´t believe these definitions are primitive, simply inaccurate as they apply to our community. Fact is, most of the population associates man with male and woman with female, and the dictionary is simply reflecting how those words are most commonly used in the English language. The majority of people wouldn´t be able to tell you the difference between gender and sex, are those people primitive as well? Uninformed, maybe, but primitive, that´s a bit extreme.

Lizz

New member
*pout*

לא רוצה להפרות, ולא רוצה שיפרו אותי. אני מסתדר גם בלי הפריות, תודה.

Ceee

New member
אההה...

טוב, אם ההגדרות האלה הן לזכר ונקבה אז זה בסדר, זה לא פרימיטיבי, אבל זה גם לא מדוייק. לא כל נקבה יכולה להיכנס להיריון וללדת ולא כל זכר יכול להכניס נקבה להיריון (למרבה הצער, כן...). עם או בלי קשר לאנשים טרנסקסואלים. אבל זה בסך הכל מילון, זה לא אנציקלופדיה... צריך לתת בשורה או שתיים הגדרה מתומצתת ומדוייקת ככל האפשר, וזה מה שמצאו... שטויות.

ליטל ו

New member
רגע,

אתה (או את? סליחה, אני לא יודעת...) מתכוונת שאפשר להסיק מההגדרות המילוניות על הכללים החברתיים בעניין תפקידי הג´נדר? כלומר, שהחברה נוהגת לשייך גבריות עם הפריה, אקטיביות, עשייה, הבאה, חדירה, יכולת לשנות את העולם וכאלה, בעוד נשיות קשורה בשמירה, בפיתוח מה שהביא הגבר, טיפוח, הזנה, השגחה וכו´. צייד מול איסוף, כמו שכל מני אמריקאים אוהבים להגיד
לזה הכוונה? נראה לי שאולי אנחנו מתווכחים על דברים שונים, פשוט :) אישית אני לא מסכימה, כמובן, שגברים ונשים אכן ככה, אבל נראה לי שהכוונה כאן היא להגדיר מה גברי או נשי בעיני החברה, וזה משהו אחר. בעניין החברה, זה בהחלט נראה לי כמו חלק מהגדרת התפקידים שלה, אבל לא הייתי אומרת שאפשר לשייך לזה את כל הגישה לג´נדר של החברה. יש חלקים שלא מתיישבים בתוך זה, לפחות לדעתי. אבל זו בהחלט הגדרה לגיטימית... :)

ליטל ו

New member
אווו

אני רואה עכשיו שיש למעלה הסבר הרבה יותר מעמיק ומדוייק של קלאו :)

טרנסקסואליות

אני טרנסקסואלית בת 23 ואני מאוד אוהבת את עצמי וכולם שואלים לעיניין המשיכה המינית של טרנסקסואליות אני אישית ראיתי כאילו שנימשכות לשני המינים או אפילו טרנסקסואליות לסביות או כאילו שאפילו נימנעות מסקס עד לאחר הניתוח לשינוי מין ואז הם נשים לכל דבר אני לא בעד ניתוח בגיל צעיר ואני אוהבת את השילוב כמו שאני עכשיו ואני נהנת מכל העולמות לי יש עליות ומורדות גם בהעדפותי המיניות פעם נשים ופעם גברים ושכת אחד שיעשה רק מה שטוב לו ורק לו ושהעולם יתפוצץ . למי שמעוניין לשוחח על הנושא יכול גם להיתקשר אלי 909949 053 או לכתוב לי לאי מייל [email protected]

ליטל ו

New member
ברוכה הבאה!

זה מצויין ביותר, אני אוהבת את הגישה :) גם אני ביסקסואלית (לייתר דיוק, פאנסקסואלית, שזזה יותר מקיף, אבל לא משנה עכשיו), ואוהבת את החופש שזה. אנשים כל כך כולאים את עצמם בהגדרות בעניין אל מי הם נמשכים... יש אנשים שבאמת יש להם העדפות ברורות, עקביות ומצומצמות, אני מאמינה, אבל אני לא אחת מהם. בתקופות נתונות יש לי העדפות נתונות - וזה גם הרבה יותר... זה לא רק "גברים" ו/או "נשים" - כל כך הרבה אופציות אחרות, וספציפיקציות... :)

FreakOnALeash

New member
*עושה קולות של מתלהב*

חבל שלא אומרת עוד קודם, אני חושב שזה פ33ה. תסבירי להם מה זה, מהנקודת מבט שלך. אני מכיר אישית פאנסקסואל/ית ויש לי הערצה לא נגמרת להנ"ל (רק בצורה חיובית- אני לא חוטף אותם!)

למעלה