מהו העתיד של מדינת ישראל?

alon114

New member
כן, תאשימי עוד אחד באנאלפבתיות

"יש לי רתיעה טבעית מחובשי כיפות" - זה בדיוק מה שרשמת!!! אחר-כך הוספת שהרתיעה שלך היא מכפיה דתית. יש הבדל עצום בין השתיים. זה כנראה מתחת לכבודך להתנצל, ואל תכתבי עוד פעם שלא הבנו אותך. עברית זו שפת אימם של רוב המשתתפים בפורום הזה (בניגוד אליך) וכולם פה יודעים לקרוא עברית. יכול להיות שלא התכוונת לכתוב זאת, אבל כתבת. אם לא התכוונת לביטוי המדויק "חובשי כיפות" אז תתנצלי בבקשה! ולא, אני לא חובש כיפה אבל אני יהודי, וזה שאת אתאיסטית לא אומר שאת יכולה לדבר בחוסר כבוד לדת של אנשי הפורום הזה או המדינה שאת גרה בה עכשיו.

formersusan

New member
אין לי מה להתנצל על אמירה כנה

מי שהחליט לא לקרוא את כל ההודעה כדי לגבש דעה ומי שמתלהם - זאת בעייתו, ולא בעייתי. לא דיברתי בחוסר כבוד כלפי "דת" או אפילו קבוצת מאמינים, אלא על מבנים פוליטיים מסוימים בתוך מדינה. יש הבדל עצום בין השניים.

yyzTO

New member
עזוב, אלון

היא מאלה שפולטים אך לא קולטים. חבל על האנרגיות עזוב אותה. יותר מאדם אחד ניסו להפנות את תשומת ליבה לטעות אך היא בשלה. נו טוב.

formersusan

New member
האמת היא שאמרתי לו את זה פעם

והוא הבין מאיפה זה בא. הרעשה, ולא משנה באיז יום בשבוע, מעידה על חוסר נימוס בסיסי. בשכונה בה התגוררתי בקנדה אף אחד לא העז לעשות זאת, ולא משנה באיזו שעה של היום. אני דיברתי בכנות. השיטה בארץ גרמה לי לרתיעה טבעית מחובשי כיפה. אבל המגורים בארה"ב והקנדה גרמו לי להבין שלא מדובר ברתיעה מהותית, אלא כזו התלויה במשטר או במבנים חברתיים מסוימים. הסר את המכשול המבני הזה, וגם הרתיעה תיעלם. תקרא שנית את הודעותיי למעלה.

Or Jacob

New member
את עושה הכללות . יש גם דתיים

שיודעים מהי סובלנות , ויש דתיים , בעיקר חובשי כיפות סרוגות , שמאמינים ב"איש איש באמונתו יחיה" והם נגד כפייה. למרות שגם לי יש קצת רתיעה מדתיים , אבל בעיקר בגלל שזה מזכיר לי חלק במשפחה שאני מעדיף לשכוח .

formersusan

New member
ברור שיש, וכפי שאמרתי

הרתיעה היא לא מהותית, אלא מבנית. או אם להסביר במילים פשוטות יותר: המפגש עם "יהדות אחרת" או בעצם, עם תנאים פוליטיים ומבניים אחרים, גרמו לי להבין שהרתיעה אינה מהדתיים גרידא אלא מהכפיה הדתית הנובעת מצורת משטר מסוימת.

haiout

New member
מתי נסעת באוטובוס לאחרונה ???

"כי נדמה שהם לא שמעו על "חיה ותן לחיות". למה אני לא יכולה לנסוע באוטובוס בשבת? אני הרי לא כופה עליהם אורח חיים חילוני" מתי נסעת לאחרונה באוטובוס לטיול בצפון הארץ נראה אותך 4 אוטובוסים ושני טרמפים בשביל מסלול ביהודיה בטח תטעני "מה יעשו אלה שאין להם כסף למכונית "?? למשפחה בעלת 4 נפשות עולה לנסוע לטיול בשבת יותר מאוטו שכור + אוכל בבורגר ראנץ . ולא להזכיר את זה שאי אפשר להספיק לטייל יום אחד באוטובוסים רק הנסיעה והמתנה לוקחת חצי יום ואם רוצים לצאת קרוב לבית אפשר לקחת מונית זה יוצא יותר זול אז תפסיקי עם הטענות חסרי הבסיס האלה אף אחד לא חוסם לך את החניה בשבת כאחד שהיה פעם דתי אני יכול לומר לך שאת ממש ממש לא יודעת מה זה כפייה דתית כפיה דתית זה שקובעים לך עם מי אתה יוצא מעירים אותך לבית הכנסת ב 6 בבוקר ואם חלילה שנמאס לך להיות דתי יגרמו לך לנקיפות מצפון כל החיים זו כפייה דתית !!!!! דרך אגב הרבה חנויות סגורות ביום ראשון ב ארה"ב זו גם כפייה דתית

גם בארה"ב וגם בבוסטון. יו, איך עשית

את זה? סוזאן לשעבר, את אגדה. אילו לא היית קיימת. האם היה צריך להמציא אותך?

babajos

New member
אם עדיין לא הבנת

גם בוסטון וגם ניו יורק נמצאות בארה"ב:))))

dana banana

New member
I am amazed../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

I usually do not get involved in all of those political discussion you are having on the site but this comment is too much for me... I read your previous comments about "your problems with Israelies and how you don't want to live around us when you come to Canada" well you know what? as a PROUD Israeli I WOULDN'T WANT YOU to be my neighbour !!! you seem to have this irrogant attitude that you are so much better then us , well., you are not !!!! We have so much hate and prejudice around us we dont need it inside !!! and no!!! I am not a new Israeli-immigrant who came here recently (although once again there is nothing wrong with that) I grew up here since I was 16 and I know how it is to be both Canadian and Israeli. If you are so ashamed of being an Isareli what are you doing in this forum?????????? I am sad to know that some of us judge others just by the KIPA on their head!! remember someone else did it in GERMANY!!!!!

formersusan

New member
have you actually read

anything of what I posted before you went over the edge there? well, I suggest you do that first, ok? second, I'm not ahsmaed of being an Israeli. simply because I am not. I have Israeli citizenship, but I am also a citizen of another country, and I am much more atuned with its culture. Therefore, I wouldn't use the word "ashamed", but rather "does not belong to"... and again, I suggest you'd read entire threads before you choose to get all worked up over something that simply isn't there.

dana banana

New member
You are unbelievable!!!!

you dont belong????????? go to live in another country YOUR COUNTRY!!! amazed me the nerve or people like sit in israel and complain I won't respond to your messages anymore but it is sad that some of us feel like you do... take care and all the best in finding your "real" country

formersusan

New member
you don't know where I'm coming fro

from. I have a citizenship OTHER than Israeli. Maybe you would have realized it if calmed down and actually read my post. I don't belong to Israel because I relate to a different culture. Does that make sense now?

קובי210

New member
את לא שייכת לתרבות הישראלית?

תקראי את הפרטים הכרטיס באישי שלך, את תושבת ת"א. אני המום!

למעלה