מהו העתיד של מדינת ישראל?

קובי210

New member
תשארי בארץ

או שתעברי לאטליה או לגרמניה, שם יחבקו אותך! גם הם שונאים אותנו!

formersusan

New member
אם אתה לא מסוגל לנהל דיון ענייני

אולי כדאי שלא תגיב. חבל שאתה חורג מכללי הנימוס המקובל ואופנים מקובלים לניהול דיון תרבותי. תודה.

formersusan

New member
נכון, אבל

בעלות אזרחות זרה. שפת אמי אינה עברית אלא אנגלית, וכך גם הקונטקסט התרבותי שלי. תל אביב מעולם לא הייתה ביתי. ברור יותר עכשיו?

alon114

New member
נו, באמת

מה שמסביר את השהיה הבלתי-פוסקת שלך בפורום "ישראלים בקנדה" את כל כך צבועה שבא לי לבכות

dana banana

New member
you don't understand ????????????/

You are hypocritical and sad.. as we are all trying to explain to you!!! you live in ISAREL and speak Hebrew from one side and from the other side you DONT BELONG???? well as I mentioned before DONT LIVE IN ISRAEL move !!! but YOU ARE STILL THERE ungreatful!! and just from exprerience you will always be a forginer in the eyes of other cultures!!! so once again if someone DOESN'T BELONG HE8/SHE moves TO ANOTHER PLACE!!!! You are a sad case

formersusan

New member
ahhh, hello?

isn't that why I am going back to Canada after the school year's over... ? and btw, posting in caps is considered extremely rude. just FYI. (and you spell "grateful" and not "greatful") have a good weekend!

dana banana

New member
YOU ARE SO SO SMART

everyone else is stupid.. and btw with regards to your comment about my spelling mistake I type fast and sometime there are some spelling mistakes but then again you are the smartest one here EVERYONE KNOWS THAT...i will have a great weekend going to spend it with my Israeli friends (OOOPPPS I SAID THE FORBBIDEN WORD... ) sorry ...

alon114

New member
לא רק את טיפשה.. ../images/Emo8.gif

אלא כל משתתפי הפורום הזה והשכן. פשוט כולנו לא מבינים מה נועה המסכנה כותבת. לכולנו יש בעיות בהבנת הנקרא וכולנו תוקפים בלי סיבה. נשמע כמו ראיון עם סאיב עריקאת..... ובאמת, איך את מעיזה לכתוב ב-CAPS? זה נגד כללי הוויכוח הנהוגים בפורום. בכל אופן הכללים שנכתבו ע"י נועה. ולא, נועה לא גרה בישראל, היא בעצם גרה על המזוודה. היא לא שייכת לישראל ולכן אין סיכוי שנראה אותה בפורום ישראלים. היא רק סתם כותבת בעברית ויש לה שם עברי והיא גרה בעיר ישראלית, אבל זה לא מראה כלום!!

alon114

New member
מדינה בלי שם

ואת כל-כך גאה במדינה שבאת ממנה שאת אפילו לא קוראת לה בשמה? הדחקה, ANYONE? אז נדע שאת בריטית, אז מה?

formersusan

New member
לא הדחקה

אלא פרט שולי ולא ממש רלוונטי לדיון. למה לי להדחיק? בריטניה מדינה נפלאה!

babajos

New member
אני בתור חילוני חושב

שזה שאין תחבורה ציבורית בשבת זה דווקא צריך לשמש דוגמה לכל העולם איך צריך להתנהג ולאו דווקא מההיבט הדתי אלא הסביבתי, איכות הסביבה חבריי אין עוד מקום בעולם שעוצר את כל המפלצות המזהמות האלה שנקראות אוטובוסים ורכבות וכל מיני מפעלים שמייצרים גועל נפש אל תוך האוכל שלנו, הים שלנו, מיי השתייה שלנו והכי הרבה האויר שלנו, אז אצלנו יש יום בשבוע שעושים פאוזה, לדעתי אין יפה מזה ואיפה התרבות בלי שמירת איכות הסביבה? מה תרבות זה לספר לכולנו ששלחנו כרטיסי ברכה לכריסמס או שפת האם שלנו היא אנגלית, מי שישמע מי זו אנגליה, אחת האומות עם הכי הרבה דיכוי של עמים אחרים בעולם,מתחיל אצלהם בבית באירלנד, ועוד הרבה לפני הם כיסחו פה באמריקה את האינדיאנים, באוסטרליה את האבוריג'ינלים והגיע עד איי פולקלנד, השם יודע מה חיפשו שם,תלך ברחובות לונדון וחפש קצת אינטראקציה עם האנשים ברחוב, נדה, רק כשתיכנס לחנויות שלהם בשביל להשאיר שם מיטב כספך תמצא אותם מחייכים חיוך מזוייף עד גועל, שתיינים בהמתיים שכל ישיבה סביב השולחן שלהם למטרות שתייה נגמרת באגרופים וכמוהם האוסטרלים והגרמנים, שלא נדבר מה הם עושים וכבר הזכרנו פעם אחרי כל משחק כדורגל פה קבוצתם מפסידה, במדינת ישראל שעדיין בהתהוותה בגלגול הנוכחי שלה, שריכזה אליה עשרות סוגי מנטליות מכל העולם בלי יוצא מן הכלל,כולל את האויב שרוצה לכלותה, האנשים בישראל ברחוב עם כל החוצפה שלהם שמבחינתי יש בה גם הרבה חן וזה לא דיעה אישית ישראלית עדיין הרבה יותר חברותיים וניגשים לעזור יותר מכל עם אחר. אבל שוב בכלל צריך להזכיר למשמיצה שהיא בכלל מדברת מתוך תל אביב, והיא יצאה לכל מיני מקומות בעולם לכמה שבועות או חודשים וחברה, זה מספיק שהיא תהייה חכמה יותר מכולנו " מה אתם רוצים ממנה" היא כל כך תרבותית, אם נסתכל בארכיון הפורום לא נמצא אפילו פעם אחת שהיא הגיבה בחוסר סובלנות, היא אף פעם לא זרקה אף אחד מהפורום שהסכים לדעותיה. ואל תתדאגו לא יעזור לנו זה אצלה כל כך שורי שבתגובה הבאה שלה היא תתחיל להסביר לנו שזה מבני ולא ערכי , קנדי ולא ציוני,וזה תרבותי ולא מלפפוני:)))

blondini

New member
שתי הערות בקשר לשבת ולכדורגל אנגלי

העובדה שאין תחבורה ציבורית בסופשבוע היא ביטוי מובהק לכפייה דתית. "סטטוס קוו" זה מכבסת מלים. המניע שלהם אינו איכות הסביבה, זה בטוח. אם כבר מדברים על איכות הסביבה, הרי שהמצב הזה דווקא גורם לירידה באיכות הסביבה בישראל, משום שהמון אנשים שיכלו להסתדר ללא מכונית נאלצים לקנות מכונית, אחרת הם ייתקעו בבית בסופשבוע. יותר מכוניות = יותר זיהום סביבתי. ובקשר לכדורגל אנגלי שהזכרת: כמי שנכח במשחקי כדורגל באנגליה, ספרד, צרפת, גרמניה וישראל - אני יכול לספר שאוהדי הכדורגל הברברים ביותר שפגשתי הם אוהדי הכדורגל הישראלים. באנגליה פגשתי את האוהדים הכי תרבותיים - פשוט תענוג לראות כדורגל שם. סדר מופתי באצטדיונים ומחוצה להם. החוליגנים שאתה מדבר עליהם נכחדו כבר מזמן באי הבריטי. אתה תראה אותם רק במשחקי חוץ של נבחרת אנגליה, כי שם אין את המשטרה האנגלית ששולטת ביד רמה וממנה הם פוחדים פחד מוות. לעומת זאת, ראית פעם חוליגן ישראלי שפוחד מהמשטרה בישראל? אין חיה כזו. המשטרה בישראל זו בדיחה עצובה. אין חוק ואין סדר.

Michalush88

New member
תגובה

גם אני חשבתי כמוך, עד לפני שנתיים בערך כשאמרו לי חובשי כיפה, התבלבל לי מאד עם החרדים, ו... "כולם אותו דבר". אז לא, זה לא נכון. כיפה סרוגה וכיפה שחורה זה שני פלגים שונים מאד שראוי להבדילם, כי מחיצה גדולה בינהם. אני לא מתכוונת להכליל את כל החרדים, אך יש כאלו שגורמים לי לעור ברווז ממש, מחוויות לא כל כך נעימות שהיו לי איתם. חובשי כיפה סרוגה, לעומת זאת (כמו אברהם בורג), כמונו בדיוק. אני לא מתכוונת לומר במשפט הזה כי החרדים "לא כמונו", כי כולנו אותו הדבר - יהודים. לנו החילונים, ולחובשי הכיפה הסרוגה יש בבסיס את אותה השקפת עולם. ה"אוכלי חינם" שאנו לא מחבבים במיוחד הם החרדים, והחרדים בלבד, ולא כולם (ואולי גם לא רובם). הם משרתים בצבא, הם ממלאים את חובותיהם למדינה, ועשו הרבה פחות כותרות בקשר לשחיתות. אולי זו בורות שלי. לי יש הרבה חברים חובשי כיפה סרוגה, אך אף לא חבר/ה אחד/ת חרדים. כדאי לחשוב על זה...

קובי210

New member
כדאי לך באמת לחשוב על זה

"לי יש הרבה חברים חובשי כיפה סרוגה, אך אף לא חבר/ה אחד/ת חרדים. כדאי לחשוב על זה"... כדאי לך באמת לחשוב על זה... מה הפלא שאת דוגלת בדעה שלילית אודות החרדים? את הרי לא מכירה אותם. כל הכרותך איתם היא מהתקשורת..

formersusan

New member
ותודה על הלינק

העברתי אותו לאינספור חברים בקנדה (וכמה בארה"ב) ולכמה פורומים בחו"ל. התמונה שהם מקבלים היא מאוזנת יותר כעת.

SupermanZW

Well-known member
באמת, מהו?

שבוע לאחר שבין דין בקליפורניה קבע, שהקטע "מאוחדים תחת אלוהים" שבשבועה האמריקנית מנוגד לחוקה, אצלנו המגמות הפוכות. המגמה הפוליטית להשליט על אזרחי המדינה, יהודים ולא יהודים כאחד, את אמונותיהם, דרך חייהם ותפיסת עולמם של היהודים הדתיים-חרדיים אינה משתנה. הממשלה אישרה שוב את שינוי חוק שעון הקיץ, כך שעבור הציבור הדתי-חרדי יהיו שעות התפילה בימים הנוראים וצום יום הכיפורים, נוחים יותר. אין לי דבר כנגד נוחותם של הדתיים-חרדים. אך מדוע נוחותם חשובה בכל כך הרבה מקרים מנוחותו של שאר הציבור? יהודים דתיים בכל רחבי העולם מתאימים עצמם לשעון המקומי ללא טענה. לא כאן. כאן צריך כל הציבור להתאים עצמו לגחמות המיעוט, שכן זו מדינה יהודית. נוחותו, בטיחותו וכיסו של הרוב הלא-דתי בטלים בשישים. צפיתי אתמול בערוץ ההסטוריה, בתולדותיו של ארגון השנאה האמריקני המוכר לכולם בשם "קו קלוקס קלאן". מעלליו של הארגון, שנאת השחורים, היהודים והזרים מוכרים לכולם. האמונה העומדת בבסיס הארגון דוגלת ב"עליונות בני הגזע הלבן והנצרות" על פני כל גזע ודת אחרים ובזכותם למשול שליטה מוחלטת באמריקה. אמונה זו משותפת בשינויים קלים למירב ארגוני השנאה בארה'ב המצדיקים את אמונותיהם ומעשיהם כנגזרים מהחוקה האמריקנית. בעיניהם, הממשל הפדרלי בגד בעקרונות החוקה, המקנה להם ורק להם, את הזכות לשאת נשק ולהפעילו כנגד אויבי האומה פנימה - כל אותם לא לבנים טהורים, לא נוצרים וכו' וכו'. דמוקרטיה חייבת להתגונן בראש ובראשונה כנגד אויביה מבפנים. דמוקרטיה היא יותר מאשר הצבת קלפיות אחת לארבע שנים וניהול מועדון ויכוחים המכונה פרלמנט. דמוקרטיה היא בראש ובראשונה, שיטת ממשל השומרת מכל משמר על זכויות האזרח ומציבה אותן הרבה לפני כל זכות שלטונית ודתית. דמוקרטיה איננה רק חופש ההבעה, אלא שיטה בה "חייה ותן לחיות" הוא מוטו הכרחי. כשם שארגון שנאה הוא אויבה הטבעי של הדמוקרטיה, כך גם גופים פוליטיים-דתיים הדורשים לכפוף את חייהם של האזרחים כולם לתפיסות עולמם. אין בעולם ולו דמוקרטיה אחת הנשלטת על ידי גוף דתי. לא יכולה להיות, שהרי האמונה הדתית יכולה להוות עולם ומלואו - אך בשום פנים אינה יכולה להיות דמוקרטית - אין דיון או ויכוח על מצוות האל. אנו נוטים לדחות כל דיון בנושאי החברה הישראלית ופניה בשל "הבטחון". חמישים וארבע שנים אנו מתחמקים מדיון ציבורי, מקבלת החלטות לא פשוטות שכן "זה יחליש אותנו". בינתיים אנו הולכים ומאבדים כל צביון דמוקרטי. החזרת אזרחים ישראליים - ניצולי פיגוע - ארצה בשבת, מגונה קשות על ידי פופוליטיקאים דתיים, נאסרת בחוק מכירת קרקעות ובתים לערבים בישובים יהודיים, בני משפחתם של חיילים קרביים אינם זוכים לאזרחות ישראלית שכן אינם "יהודים" מספיק ועוד ועוד. החסרות דוגמאות? אין ויכוח בקרב הציבור היהודי בארץ על הצורך בקיום "מדינת היהודים". אך האם זו "מדינת הדת היהודית"? האם יש זהות מוחלטת בין השתייכות לעם היהודי לבין הדת היהודית? אני סבור שלא. ההשתייכות לעם היהודי אינה ניתנת לבחירה. היא נגזרת מההיסטוריה של הורינו והורי הורינו, מההשתייכות השבטית ואפילו מהגנטיקה. הדת היהודית לעומתה, היא עניין של בחירה חפשית של כל אחד ואחד. כשם שיכול להיות יהודי המאמין בבודהה, יכול להיות אמריקני-יליד (אינדיאני) שבחר בדת היהודית. איני מכחיש שישנה זהות מסוימת אך היא אינה מוחלטת. אני חש הרבה יותר קרוב אל עולה שדתו אינה יהודית הכורך את גורלו בגורלנו, מאשר אל חסיד אנטי ציוני שבחר בברוקלין. לראשון מגיעות זכויות אזרח מלאות. השני אינו מכיר כלל בקיומנו הלגיטימי. המנהיגות הרבנית-פוליטית של הגופים הדתיים-חרדים מנסה (ודי מצליחה) למיין אותנו כ"יהודים" או "לא-יהודים" על פי הקריטריונים האורתודוכסיים שלהם. אנו חייבים להתנגד בכל כוחנו למיון הזה. יש לומר להם בקול צלול וחזק שמאז ימי הנאצים, אנו מסרבים שימיינו אותנו, שישימו עלינו חותמות וסימנים, שיכפו עלינו אמונות והתנהגויות. זו זכותנו הדמוקרטית וזכינו בה ביושר ובמחיר כבד.

קובי210

New member
אוסף שטויות

עם כל הכבוד למגילה שכתבת, ערבבת מין שאינו ממינו. אוסף כלי-מיטה ושמיטה יחד. הכי קל זה לערבב את היטלר והנאצים ועוד כל מיני מטורפים עם "דת" הדמוקרטיה. כשאני קורא את טעונייך, אני מתחיל להבין את קיצוני חסידות סאטמר האנטי ציונית.

babajos

New member
ככה בדרך כלל מכחישים

תראו איזה מצחיק, אומרים שהארץ זו מדינת הלכה ויש כפייה דתית, ועכשיו שאלה, את מי פה הכריחו לעשות ברית מילה, שיקומו פה אמא או אבא ויגיד שהכריחו אותו לימול את בנם, אין חיה כזו, ובכל זאת כל ישראל נימולים, וישראל הכוונה לכל היהודים, עכשיו עוד שאלה לכל מי שהספיק להתחתן או לעשות בת מיצווה או בר מצווה, שיקום החילנוי שעשה את כל אלו בגלל שמישהו כפה זאת עליו!!!למעט מעטים נאורים שהם ממש בודדים ביחס לאוכלוסיה, כולם מתחתנים כדת משה וישראל, מביאים רב שיקדש אותם את אותו "הפנגווין"אומרים את כל הברכות שוברים את הכוס וחותמים כתובה, מי הכריח אותם? עוד מעט נתחיל להגיד שאנחנו מתחילים להבין את הקו קלוקס קלאן, שהרי אם נסתכל עליהם נראה שהם מאוד תרבותיים למי שדומה להם, והיהודי המכוער ששומר שבת והולך עם כיפה בגללו נחרב כל העולם, בגללו כולם שונאים אותנו, אז בואו אני אחדש פה לכמה מיכם, אם הייתם מכירים טוב יותר את האויב שלכם הייתם יודעים שאחת הסיבות שהמוסלמים שונאים אותנו זה בגלל שאנחנו בתור עם בחירה לא מייצג את הקב"ה נאמנה ולכן יש להם זכות להרביץ בנו כי אצל אויבנו אללה מוזכר בכל משפט אצלם הכל בשם אללה,והם עושים הרבה רעש על ירושליים מוכנים להתאבד עליה, ואני פה מציב אתגר בפניי מי שמוכן, "בקוראן המילה ירושלים לא מוזכרת אפילו פעם אחת", רוצים לבדוק אותי תבדקו, והם הכל בשם אללה, ואנחנו בשם מי? בשם אלו שלפני לא הרבה שנים טענו בדיוק את אותם טענות על היהודים לפני שהכניסו אותם למשרפות ותאיי הגזים (מבדילים את עצמם, שולטים בכל מקום, מסריחים מכסף,לא יפים , לא תרבותיים)חברה בדיוק את אותם טיעונים, תבדקו אותי, ולא רק זה, 55 שנה אחריי וזה אגב לא התחיל היום, לאט לאט העולם המערבי בעיקר האירופאי וגם אחינו המוסלמים מידי פעם לפי נוחויות הדיון כבר התחילו להכחיש את השואה, מבחינת 17% מהאיטלקים של היום ישראל היא צרת העולם והיא מיותרת, אלה החברה של מוסוליני הנאור, הגרמנים כל יום יוצאים ביציאה כזו, ברחבי המזרח זה לא חסר כפי שראינו בשבועות האחרונים, והנה פתאום תופעה, עוד מעט תהייה הצדקה נוספת להשמדתנו,הם כבר עובדים על זה וכולה למה? בגלל שאנחנו לא יפים או מנומסים ויש לנו כיפות ואנחנו שומרים שבת? והם אגב טוענים שהדרך היחידה לנצח את היהודים זה לפלג אותם, גם את זה תבדקו, זו הטלויזיה שלנו הראתה לנו איך נסראללה נואם בנושא ולא רק הוא, ומה אנחנו עושים, בדיוק מה שהאויב שלנו רוצה, כי אז הכי קל להעיף אותנו מהארץ, ממאיסים אותנו אחת על השני בכל מיני גימיקים תקשורתיים והם לצערנו אומני התקשורת והמסיכה,ואז אנחנו מאמינים שבגלל שאנחנו לא עושים שלום איתם יש לנו צרות, אך האמת היא שהצרות הן בגלל הפילוג בינינו, חברה את זה הם טוענים לא אני , כדאי לחשוב על זה! תראו כמה מפלגות יש בדומוקרטיה שלנו, מפלגות ופילוג זה אותו שורש וכך אכן מתנהגות המפלגות, הטומי לפידים והיוסי שרידים שונאים את הדרעים, והרוסים דואגים לרוסים והנכים לנכים והתרבותיים לתרבות, והספורטאים לספורט, ואף אחד לא דואג לשני, וככה אף פעם לא יהייה שלום, ואת זה צריכים להפנים כולם, גם דתיים וגם חילוניים וגם האשכנזים וגם הספרדים וגם החכמים וגם הטיפשים שבינינו. ואת האמת לדעתי כדי ללמוד איך לחיות בשלום עם עצמנו אנחנו צריכים ללמוד מעצמנו, ולא לחפש אצל אלה שמחפשים הזדמנות לקרוע אותנו, רק בגלל שחייהם נראים לנו לכאורה יותר אטרקטיביים מבחינה חומרית, אחנו כבר למודי ניסיון שבגרמניה תאי הגזים לא הבחינו בין היהודים התרבותיים המנומסים והעשירים לבין המכוערים החוצפנים חסרי התרבות וזאת עשרה דורות אחורה. אני חושב שרק העובדות האלו שלפחות להן שום יהודי ברוך השם לא מתכחש חייבים להדליק אצלו נורית אדומה וכל ימיי חייו, ושלא יחשוב שאם יתערבב בהם ובתרבות שלהם זה יעזור לו, הם עשו סלקציה עשרה דורות אחורה!!! וכרגיל סליחה לכל מי שמיתעצבן.

למעלה