מהיכן משתין הדג...

aFish

New member
תאונה../images/Emo70.gif

10 ק"מ לסוף זה קורה. רונן מאבד ריכוז לשניה בירידה לא תלולה אך סלעית האופנים מאבדים כיוון ובורחים מהשביל. רונן זורק את עצמו אחורה כמו מתעמלת ונוחת על שתי רגלים. האופנים? ממשיכים לזנק קדימה. בום! בקרת נזקים – חוט ספידומטר קרוע, בורג ידית הברקס יצא ממקומו קצת והחמור מכל החישוק מאבד את צורתו. טל, שקט שקט, לוקח את הענינים לידים. אנחנו תולים בו עיני עגל. נסיון הישור של החישוק מתחיל בלכופף אותו על אבן. לחץ פיסי מתון. נראה שיש שיפור. אולי ניתן עוד תיקון? אופס, חזרנו למצב ההתחלתי. עומדים באיזה 40 מעלות, שמש קופחת. כולם שותים? תשתו, תשתו. מפתח שפיצים, כיפופים נוספים. שום דבר. מחליטים שרונן ירכב ללא מעצור אחורי. תענוג מפוקפק. הרכב היחידי שחלף על פנינו מאותו רגע מגיע בדיוק בנקודה הזאת. בהחלטה מהירה רונן מועמס עם אופניו על הג'יפ (תודה לנהג הנחמד ושתי בנותיו). כרטיס אדום. הקבוצה נותרת עם 3 שחקנים. ההחלטה מתגלית כמצוינת שכן מיד לאחר ההעמסה סדרת ירידות טכניות תלולות למדי שלא הייתי מציע לאף אחד לרדת ללא מעצורים תקינים.

רמי לשם

New member
צירוף מיקרים נדיר ביותר

לפני שנה וחצי לערך רכבנו את מסלול חתרורים עם דני ינאי, אלונה ועוד כמה וכמה מחברי הפורום. בדיוק בנקודה הזו התרסק אחד הרוכבים אחרי שאיבד שליטה בסיבוב S. הוא עשה הפכה רצינית ונחת על הגב תוך כדי נבאת נוגרה רצינית לאיזה אבן. הנזק היה מאוד חמור - חוליות שבורות, צלעות סדוקות, גשר אף שבור. הקסדה והמשקפיים הצילו אותו מנזק הרבה יותר חמור. הזמנו חילוץ והיינו צריכים ל"חלץ" גם את האופניים שלו, למזלנו עבר שם טנדר 4X4 שהעמיס את כל הנ"ל + שומר או שניים למצדה. חוצמזה אהבתי מאוד את התיאור. אחלה סיפור (דרך).

aFish

New member
סיפור ידוע היטב ../images/Emo13.gif

אני ממש לא יכול לומר אם זו היתה אותה נקודה. רונן עף בשיפוע מתון למדי ולא סיבוב S וזה היה ממש לפני הירידות הטכניות היותר משמעותיות שיש בקטע בין מעלה יאיר למצדה. לשמחתי התוצאות היו שונות בתכלית לטובתנו.... מתי אתה מבשל לנו איזה סיפור בניחוח גרמני על איזה מסלול מוטרף בהרי הקרוכצנבורגן?

yuv R

New member
טוב, אז עכשיו זה רשמי ../images/Emo129.gif

חתרורים - נחל אוכל רוכביו.. אצלי זה נגמר בחישוק שבור ומכות יבשות (וסיפור). בדיוק באותו מקום - בין מעלה יאיר למצדה - על השביל (הירוק ?) צפונה. עוד תמונות, כאן.

zEran

New member
באמת מאז דני ינאי מסרב

לצאת לטיולי מדבר מבלי לדחוף איזה מסוק לקאמלבק.

aFish

New member
השרדות

עשרת הק"מ הנותרים הופכים לקשים ביותר. רשף וטל מתחילים להראות סימני התייבשות. שותים שותים ואין שום שיפור. תחושה כאילו אנו נכנסים למצב של חוסר מים (מה שבסופו של דבר התגלה כלא מדויק – לכולנו נותרו מים ולא התקמצנו בשתיה). העיצה לקחת 5 ליטר לפחות לאדם היתה מ-ע-ו-ל-ה. טל מתאושש מכאב הראש. מחליטים שאני אתקדם ראשון ואנסה להביא רכב חילוץ. אני מדווש, מדווש ונשאר מאחורי שניהם. ואני עוד אמור להיות המהיר יותר. עוצרים הרבה למנוחות קצרות. שמש קופחת, אין טיפת צל. שותים בטירוף מפחד ההתיבשות. כמה ימים אחר כך טל סיפר לי ששמע הסבר על כך שללא החזרת המלחים החסרים, לא יעזור לשתות הרבה מים והתייבשות עלולה להתפתח בגלל הצורך של הגוף להעלות את ריכוז המלחים ולפיכך הזעה מוגברת. טל מתאושש. אנחנו מודאגים מרשף שמראה סימנים לא טובים: "אני גמור", "תשאירו אותי פה", "מי הכי חלש?". אנחנו מבטיחים לו שאין כוונה לאכול אותו ורעב זה לא הבעיה שלנו. למרות הכל האיש סוחב קדימה כמו שור עייף אך נחוש. מתקדם, מתקדם, לאט, לאט. גם אנחנו מדוושים בקצב זחילה. אני מעדכן אותם כל הזמן על מספר המטרים שנשאר...נשמע לי דבילי היום אבל תבינו את מצבי. כל עליה נראית עכשיו בומבילה ובאופק נראה פתאום הר גבוה שהשביל נראה מתקדם אליו. חושבים על חילוץ אבל אין שום קליטה בטלפונים ורונן לא יוכל גם בחיים לחדור לעומק המדבר גם עם רכב "חברה" (פוקוס), הידוע ברמת עבירותו הגבוהה, עקב היותו רכב חברה. המהפך חל כאשר רשף מזהה פתאום את תואי הדרך. הוא נזכר שהיה שם כבר ומבין פתאום שממש נשאר לנו מעט עד הכביש. הבנאדם, כאילו פופאי שאכל תרד, תופס קצב מדהים (יחסית למה שהיינו כמובן). מתחיל לתת לנו תאור דרך מפורט כולל עצים שנותנים צל. אנחנו מהנהנים בסלחנות אבל שומו שמים, הכל מתגשם. אמנם הוא מבטיח לנו עליית יום הדין אחרונה לפני הכביש אבל עצם הקירבה מעודדת אותנו. מסיימים עוד עליה קשה והנה....אאאאאאאאההההההווווווווווייייייייייי...יבשה, כלומר כביש. לשמחתנו מסתבר שעלית יום הדין כבר מאחורינו. אח איזה אספלט נהדר. כל הגוף משתחרר בירידה מדהימה וחסרת מאמץ. עשינו את זה. אמא – אני חוזר הביתה. שירי ניצחון. הדגל מונף לראש התורן. רונן החייכן מקבל את פנינו. יאללה הביתה. גם הארוחה המזעזעת בצומת שוקת לא משביתה את השמחה. כמו שאתם יכולים לנחש...הרבה תמונות מהקטע הזה אין. בגדול אפשר היה לשים ריבוע שחור...אבל למה להיות פסימי.

aFish

New member
הערות אחרונות

1. לאלונה – לא יצא לנו לקרוא את החומר על יאיר פלד על שפת המצוק של מעלה יאיר. היה חם מדי ועייפות...(אני יודע. תרוצים, תרוצים) 2. בקריצה לאלונה
– אם לא היינו מבצעים הקפצה של הרכבים לסוף המסלול בבוקר כנראה שהיינו נאלצים לישון את הלילה במצדה. כשהגענו אחר הצהרים (שישי), לא היתה שם נפש חיה ושום אמצעי, טרמפ, כלשהוא לחזרה לערד. זהירות בתכנון הלוגיסטיקה. 3. לירון – צר לי שלא יצרנו קשר. הלוגיסטיקה היתה רבה ועייפנו מעוד תיאומים. אני בטוח שנהניתם לכם. גם מסלולינו לא חפפו לחלוטין שכן, המשכנו למצדה. מה יש לדבר. היה גדול!

alonaski

New member
פיש פיש! ../images/Emo13.gif

אין ספק שתואר מלך
סיגנון הכתיבה והתיאור פה - מגיע לך!
נהנתי למאוד לקרוא את מה שכתבת אם כי.. מודה.. - לא קראתי הכל (מהסיבה האישית שלא מאוד נוח לי לקרוא טקסטים ארוכים מהמחשב...), אבל את הרוב!
אשמח מאוד אם תוכל לרשום בכמה מילים קצרות את תיאור המסלול שלך באופן קווי ותמציתי כי לא כ"כ הצלחתי להבין איך התחלתם בשדה בוקר והגעתם למצדה... ועוד הצלחתם להספיק להשאיר רכב במצדה... ובענין הטרמפים. כמובן שיום שישי אחה"צ זה לא הזמן הכי תיירותי שם במצדה... (יותר פעיל שבתות ואמצע השבוע) אבל יש מלא נהגי מוניות טרניזט בדואים בערד - שאפשר להעזר בהם ומספרי הטלפון שלהם פורסמו פה כבר כמה פעמים! - זה נקרא "תיכנון לוגיסטי" מבחינתי
ודבר אחרון - אהבתי מאוד את התמונות! יפות מאוד!! (במיוחד תמונות השקיעה...
). אגב, זה שם בתמונות שלבוש בחליפת רכיבה אפור-אדום... - זו באמת חליפת רכיבה? מאוד נאה בעייני. אפשר לדעת של איזו פירמה? (מנחשת: של החברה האיטלקית M&B ?..)

רֶשֶף

New member
האפור-אדום זה אני

זה שילוב של אפור-עכבר ואדום-בשל (בניגוד לירוק-בוסר החביב עלי, אבל... לא התאים לצבע האופניים...) יאללה, מספיק לברבר. לא פירמה ולא איטלקי. זה תוצרת פביאן דיאז החמוד, שתפר לי אותה לפי הזמנה. 240 שקל כל החליפה קומפלט. פחות מהמכנסי גארי פישר שלי לבדם. את יכולה לבחור צבע, סוג בד, גיזרה, גודל והוא נותן אחריות לכל החיים
אם את צריכה את טלפון שלו... זה 7 דולר
רוצי להזמין.

alonaski

New member
חחחח... לידיעתך רשף...

את פביאן אני מכירה כשאתה עוד הלכת ברחוב ברגל ולא העפת מבט על עוברי-אורח רכובים!...
נסה לאתר את אחד ממגזיני אופניים לפני שנתיים שהוקדש לנשים רוכבות ("הוקדש" עאלק
- היו שם איזה 3 עמודים שהתייחסו לנשים רוכבות...
) ואני עוד הייתי כתבת מין המניין של המגזין ועשיתי כתבת תחקיר על מקומות אפשריים לרכישת ביגוד רכיבה לנשים... - פאביין קיבל אצלי את מלוא הפירגון!
ובפעם הבאה שאתה מגיע אליו... תמסור לו ד"ש ונשיקה ממני!
הוא באמת בחור חמוד ביותר!!! ובכל אופן - חליפה יפה עשה לך! אני תפרתי אצלנו גם איזה 3 זוגות מכנסיים ו 3 חולצות (בזמנו... לפני שנתיים בערך). מתכוונת לבקר אותו שוב בקרוב, רוצה לבחור בד לבנדנה כמו שאבדה לי...

רֶשֶף

New member
היי! לא לזלזל, מותק ../images/Emo123.gif

אני רכבתי 30 ק"מ ביום, כל יום (זו היתה התחבורה שלי אז) ו-40-60 ק"מ בסופ"ש בשטח, כשאת עוד התכוננת למסיבת הסיום של התיכון. 87'-93', על אופני פיז'ו ריגיד מפלדה, 21 קילו. שש שנים על אופניים וסה"כ 15 שנה על דו-גלגליים זה לא הולך ברגל (ומעיף מבט על עוברי-אורח רכובים). מה עכשיו? שנשווה,כמו ב"נשק קטלני 2", למי יש יותר צלקות כתוצאה מתאונות רכיבה?

alonaski

New member
אין בעיה! ../images/Emo13.gif בוא נשווה! רק...

תתכונן להפסיד בגדווווווווווווווול!!!!
ושלא תגיד שלא הזהרתי אותך...
או לחילופין - תתחיל לסדר על עצמך הרבה צלקות!!!
(ועדיין... - פביאן ואני מכירים עוד לפניך!
)

רֶשֶף

New member
במחשבה שניה... החלטתי

לתת לך ניצחון טכני. אם כולם טוענים שאת "הגברת הראשונה", אז השתגעתי לריב איתך? את עוד עשויה לשלוף לי כרטיס אדום ואז... לך תדע איזה סנקציות יפעילו עלי ה"אוהדים". כל סינגל שאני אגיע אליו, אני אמצא שלט קטן באפור-אדום, בדיוק מתחת לשלט של קק"ל, שאומר "אין כניסה לרשף. ושלא תגיד שלא הזהרנו אותך". חסר לי צרות בחיים? יום ראשון, על הבוקר, אני מתייצב אצל פביאן ומחזיר לו את החליפת רכיבה ואת הטרינינג התואם. איך זה שהוא לא סיפר לי שהוא הכיר אותך לפני? נואף חסר מצפון. ואני חשבתי שאני הראשון שלו. תמים שכמוני.
(הכל בציניות כמובן, לתוהים מה נהיה לי)

alonaski

New member
לא מוכנה!!!!!!!!!!!!!!!! ../images/Emo3.gif

אני התכוונתי קודם - לתת לך נצחון טכני! (או - לי - הפסד טכני!!!
) חשבתי על זה קודם... רק נאלצתי לעזוב את המחשב לכל הסופ"ש שלא הייתי בבית... ואל הספקתי להתבטא...
חשבתי על זה קצת... זה לא הוגן מצידי להציע התמודדויות או תחרות ל"וותיקים" ממני בגיל וברכיבה! לימדו אותי לתת כבוד לגיל = !"AGE BEFORE BEAUTY"
ואגב - התואר "הגברת הראשונה של הפורום" זו סמנטיקה חדשה פה. לא מוכרת ולא קיבלה עדיין אישור רישמי מצידי!
אז אל תקבל במיידיות שכזו - "כותרות" או אמירות של דברים שלא בשם אומרם!...

רֶשֶף

New member
חייבת להגיד את המילה האחרונה, הא?

טוב. אני אשתוק. אחרת לא יהיה לת'רד הזה סוף. אוּפס! לא שתקתי. שיט!

alonaski

New member
תראה... תשמע...

לא חייבת שום דבר! הכל פתוח למשא ומתן... רוצה אתה להגיד את המילה האחרונה?... מממ... - בבקשה! כמה אתה מוכן להקריב עבור הזכות הזאת?... מה אתה מוכן לתת בתמורה?...
(קח בחשבון שאני לא מוותרת כ"כ בקלות על הזכות שלי להגיד את המילה האחרונה!
)

למעלה