מהם גבולות הג'נדר?

התלבשות

יכולה להיות קשורה למיניות אצל כל אחד. הטרו או הומו או טרנס. לא? וכשהם מתפשטים.... קורה משהו אחר משקורה אצלנו?

אורי 0

New member
לא קורה כלום

חוץ מלמזרון (אין עם מי). או שהתכוונת לשאול משהו אחר?

../images/Emo4.gif

התכוונתי - בזמנים ש-כן קורה... עד איזה שלב , הריגוש מההתלבשות הוא מרכזי/עיקרי?

כי לגברים מותר יותר לחרוג מנורמות

לגברים "מותר" יותר לסטות מנורמות חברתיות. בגלל זה יש יותר הומואים מלסביות, יותר עבריינים מעברייניות, יותר MTF מאשר FTM, יותר מהגרים ממהגרות, יותר צרכני סמים מצרכניות סמים וכו' וכו'. עכשיו אפשר להתחיל לחפש את המקורות החברתיים, או שמא הביולוגיים/גנטיים להבדלים האלה.

BOOGY BOOGY

New member
לא לא...

תגובות החברה לא יכולות להשפיע על ההפנמה הפנימית וזה לא אומר שאין להן השפעה.. הן כן יכולות להביא אותנו לחיי שקר .. שקר לעצמינו.. שקר לאחרים.. לתקופת מה או לכל החיים.. וזה לא הפנמה.. זה שקר.. זה בריחה.. אבל בהחלט לא הפנמה.

אבא גאה

New member
סלחו לי שאוריד את הדיון רמה

אבל אני לא חושב שרק הוריה של שמנתולה הכתיבו לה את הג'נדר. אנחנו נורא משתדלים שלא להכתיב לאושר ג'נדר אין לנו שמץ של ספק שהילד נהנה מלבישת שמלות, מלהיות נסיכה, מלרקוד כמו בלרינה וכו'.... ולמרות שאנחנו מכבדים את הבחירות שלו אי אפשר לאטום אותו מהסביבה. הוא חוזר מהגן עם משפטים כמו "בנים לא לובשים שמלות""ורוד זה של בנות" "אני אוהב את בוב הבנאי כי אני בן" (כן? לקנות לך בובה של בוב הבנאי? לא...אני מעדיף ברבי)"לבנים אין שיער ארוך" וכו'...וכו'... החברה מגדירה לילד מגדר ולא חשוב כמה אנחנו מנסים לשדר לו שהבחירות שלו הן בסדר גמור. הוא כן מקבל קצת אומץ, בעלי עמד איתו בתור למקדונלדס ולפניו בתור אמרה אישה אחת למוכר "מה אתה מראה לבן שלי צעצועים של בנות? הוא יקח את הפאואר ריינג'ס" אושר הסתכל באבא שלו ואמר "אני רוצה את זה של הנסיכות" ולמוכר אמר "אני בן אבל אני אוהב דברים של בנות". הנה עוד דוגמא מאתמול (גם מקדולנס - מה אני אעשה היה להם ליין של מוצרי נסיכות...) נסענו ל"דרייב טרו" והנה השיחה: "שלום, אנחנו רק רוצים צעצוע אחד" "לבן או לבת"? "אנחנו רוצים מהאוסף של הנסיכות" "אוקיי שני דולר" התקרבנו: "יש לנו כתר ושרביט, מה הילדה רוצה?" "זה ילד ורגע אני אשאל אותו" "אה, אבל הבאתי פה צעצועים של בנות". "רק לבנות מותר לקחת או שזה בסדר מצדך אם הבן שלי יבחר לו משהו מכאן" (נשאל בעצבים ועם המון סרקאזם גלוי) "אה, אה....שיבחר מה שהוא רוצה" אז נכון שאני נלחם עבורו - אבל הוא שומע את זה וקולט שיש הבדל בין מה שהוא מרגיש לבין מה שהסביבה חושבת ויש הבדל בין מה שאבא ואבא אומרים לבין מה שהסביבה אומרת. בעסה אבל מה אני לעשות???

ניראות

New member
להיפך

ממש לא הורדתת את הדיון... אנחנו אולי בפנטזיה שאנחנו הסוכנים העיקראיים של ילדינו, אך החברה הרבה יותר חזקה, היא נשמעת ע"י הרבה יותר אנשים, היא נראת בעין בתדירות גבוהה יותר. וכל הכבוד שאתם מצליחים עם כל ה"רעש" של החברה עדין לאפשר לאושר מקום בטוח בדרך בה הוא בוחר. ומקוה שמספיק פתוחים לשיענויים במסלול...

אורי 0

New member
../images/Emo24.gif הכי חשוב

שאתם תומכים בו. כי אתם לא עשיתם אותו שונה, הוא כזה. וככה יהיה לו יותר קל. עם התגובות של החברה אפשר להתמודד, אפשר לבחור חברים סובלנים. יותר מואחר הוא יבחר לעצמו את ה"חברה" ונקודות החיכוך עם הסיורים ששומרים על גדר-המגדר יפחתו. אבל להחליף הורים זה קשה ופוגע. אין כמו ואין במקום הורים תומכים.

ואנחנו משתדלות לקנות להם בובות

והם רק הורסים אותם ועוברים למכוניות. כלומר אלון לעיתים רחוקות מחבק בובה. אייל בכלל לא. וכשקנינו להם עגלות תינוקות הם מאוד התלהבו הם מסיעים אותם הלוך וחזור כמו שהם מסיעים מכוניות ולא שמים שם אף פעם דובי.חשבנו שבגיל הזה זה טבעי עד שראינו בנות באותו גיל. ואני לא מבינה מאיפה שני ילדים בני שנה וחצי קלטו איך מתנהגים בנים. אשאא ב' ממש מאוכזבת מזה שהם כל כך מגדיריים ושהם לא רוצים לשחק במשחקים שאופיניים לבנות.

ניראות

New member
השאלה היא

האם הבובות דומות להם, והם יכולים להזדהות איתם? האם יש לבובות אברי מין? האם גם אברי מין נקביים וגם זכרייים? ויתכן שהם מעדיפים מכוניות וזה בסדר גמור. ויש לכבד את זה ולא לדחוף את ההטייה שלנו. והשאלה עד כמה אנחנו יכולים לעצב את הילדים שלנו? ושאלה הרבה יותר חשובה מבחינתי: האם אנחנו צריכים בכלל לעצב אותם? או שמה להיות שם כצל מלווה?

אני לא חושבת שצריך לעצב

לכאן או לכאן. אבל בהחלט חושבת לתת להם את כל האפשרויות - בטח ובטח כשמדובר בצעצועים. ומודה שלפעמים עוברת בי המחשבה מה יהיה אם יהיה לי בן שרק ירצה לשחק בברביות כל היום - יהיה לי נורא משעמם... ובכלל, בעניין עיצוב הילדים - אני חושבת שבכל הורה כמעט קיימת השאיפה (גם אם היא נסתרת), שילדיו יהיו דומים לו מבחינת הדרך שהם בוחרים לעצמם בחיים.

אבא גאה

New member
ולשמנתולה - יותר אישי

אני לא חושב שהורים יכולים למנוע ממישהי לרצות להיות בן, אני לא חושב שהיה קורה משהו אחר ממה שקרה לו לא הכתיבו לך מגדר. כנראה שאיכשהוא היה לך נוח עם מה שהורייך אמרו לך..... אם באמת היית "בן כלוא בגוף של בת" זה בכלל לא היה משנה מה הם היו אומרים לך או עושים לך..... זה היה יוצא בדרך זו או אחרת, אם לא בגיל 10 אז בגיל 12, 15, 19 או כל גיל אחר. ואם היו אומרים לך שאת בת ובת לא יכולה להתאהב בבנות זה היה מונע ממך להתאהב בבנות? כידוע לך יש דברים שחזקים ממה שההורים/מבוגרים אומרים לנו. הרבה אהבה.

שמנתולה

New member
אני באמת לא בטוחה שההורים

היו אלה ששכנעו אותי שאני בת, אני רק זוכרת שיום בהיר אחד הפמנתי שאני בת וזהו. הדוגמא שנתת לגבי התאהבות בבת לא טובה כי אז כבר הייתי בגיל אחר בו עקרונית עשיתי הכל הפוך ממה שאמרו לי... 20 שנה חייתי בשלום עם האמת הזאת - שאני בת (ואח"כ אשה), בשנה האחרונה זה חזר להעסיק אותי. ובקשר למה שניראות שאלה, על היחס הלא מאוזן בין גברים ונשים בשינוי המין, לדעתי זה כך כי לנשים יש יותר מה להפסיד. (מבחינת פוריות וכאלה) גם הניתוח FTM מורכב יותר.

אבא גאה

New member
אבל הדוגמא שלי מיצויינת

(מה את מעליבה לי את הדוגמא, מה?) זה בדיוק מה שניסיתי לומר שבעיניינים של הלב לא עושים מה שאומרים אלה מה שמרגישים. ואיך זה מעסיק אותך היום? בקטע של מה היה קורה לו.... אם בא לך לדבר על זה כאן כמובן....

שמנתולה

New member
זה מעסיק אותי היום

גם בקטע של מה היה קורה לו... וגם בקטע של חשבון נפש עם עצמי - בחינה רצינית של הרגשתי בעניין המגדר האישי שלי כרגע. אני חושבת על זה מספר חודשים וכבר עכשו ברור לי שאם לא הייתי עסוקה כרגע בהגדלת המשפחה אז... המממ... וואלה לא יודעת. רק יודעת שהנושא מאד מעסיק אותי ושבשלב מסוים אצטרך להסיק מסקנות.

מה היה קורה לו...

בכל מני צמתים בחיים יש לנו מספר אפשרויות - ואנחנו בוחרותים... ניסית פעם לדבר על עצמך בלשון זכר? היה לך נוח?

שמנתולה

New member
היי, בוקר טוב

(שמנתולה מתאוששת מניתוק כפוי מהאינטרנט...) לא ניסיתי ואני גם יודעת למה, השפה אצלי היא משהו שאסור לשנות, ברור לי לגמרי שזה לא ישמע לי "נכון", כאילו שאני משקרת אם אני מתייחסת לעצמי בלשון זכר ובעצם אני נקבה...

אבא גאה

New member
אבל הדוגמא שלי מיצויינת

(מה את מעליבה לי את הדוגמא, מה?) זה בדיוק מה שניסיתי לומר שבעיניינים של הלב לא עושים מה שאומרים אלה מה שמרגישים. ואיך זה מעסיק אותך היום? בקטע של מה היה קורה לו.... אם בא לך לדבר על זה כאן כמובן....

אורי 0

New member
"לא נולדים אשה, נהיים אשה"

אמרה (נדמלי) סימון דה בובואר. ואני חושב שזה לא פחות נכון לגבי טרנסים! ולכן "מה בדיוק יצא" תלוי במה עוברים בחיים. אם כי אין לי מושג איך אפשר להשפיע על זה.

למעלה