מהם גבולות הג'נדר?

d a n i r

New member
כולנו

עוברים יום יום תהליכי חיברות, מי נכנע להם יותר ומי פחות,ושאלת הביצה והתרנגולת כנראה תשאר בלתי פתירה.. חשוב להעלות את השאלה, איך אנחנו בתור מיעוט מקבלים את השונה מאיתנו[ ואם זאת דומה]

ניראות

New member
המיעוט היא תפיסה אישית

השאלה לפי דעתי האם אנחנו יכולות לקבל את השונה כשווה. כלומר לראות התנהגיות, מראה, תפיסה, התעסקות וכו'.. ע"פ רצף מאוזן אין סופי שכל נקודה ע"ג הרצף שווה ערכית לנקודה לימינה או שמאלה במרחק X או y/

d a n i r

New member
בודאי

שלא...אנחנו שונים אבל בכל זאת נורמלים......אנחנו קבוצת מיעוט שדורשת אומנם להחשב כשווים, אך בהיותנו נבונים אנו יודעים הייטב שגם אנו לא נוהגים כך...

ניראות

New member
השאלה היא

כיצד אנחנו תופסים שוויון? ונקודת המוצא שכל אדם באשר הוא/היא גזענים ברמה זו אן אחרת, וההכרה בכך, היא אחת הדרכים בקבלת השונה כשווה. אבל שוב מהו שוויון??

ניראות

New member
לדוגמה

אברי המין של הזכר והנקבה שווים. נוצרו מאותו איבר מין חיצוני זהה, ושתי בלוטות מין. הביטוי החיצוני והפנימי לאחר 6 שבועות של הריון שונה. השאלה עד כמה הביטוי השונה נתפס כשווה ערך?

אז בעצם את שואלת-

האם אנחנו רואים גברים ונשים כ- שווים? את קוראת תגר על ההפרדה הזו - בין גברים לנשים? כולנו יישויות על אותו רצף, כשרק מתי-מעט הם 100% נשים או גברים?

ולשאלתך...

לפי דעתי אם היו לוקחים חברה אוטופית, כמובן, שאינה מגדירה זכר ונקבה במושגי לבוש, התנהגות, ציפיות וכו' וכו' לא היה צורך בשאלה. כי אם אין תבנית ואין ציפיות אז אין כאלה שלא נופלים לתוך התבנית. לא?

אורי 0

New member
אני מסכים עם דרורית!

לא יכול להיות. בקיצור: אם אין הבניה חברתית של מגדר (או במלים אחרות: אם אמא, אבא, חברימות, טלויזיה ועוד ועוד לא טוחנות לנו את השכל על מהזבן ומזבת וכן הלאה) אין מגדר! מכאן: שטרנסים אף הם חושבים על עצמם במונחים שהחברה עיצבה. אין אחרים. הזהות "ההפוכה", היחס לגוף - הכל נבנה תוך מגע מתמיד עם החברה, ה"נורמות". הציפיה שיאהבו אותנו או שלא וכו'. גם להגדיר את עצמנו להיפך מציפיה מסוימת זה בעצם להגדיר את עצמנו על-פי ציפיה זאת. שתי הערות, כמידע: קודם כל למיטב ידיעתי רק 25% מהטרנסיות ו 10% מהטרנסים עושים את ה-ניתוח. יכול להיות שטרנסיות יש יותר, אבל אני תוהה אם התופעה הזאת תימשך. יש כמה ניתוחים - ה"עליון" (שדיים: טרנסיות מוסיפות, טרנסים מורידים) ה"תחתון" (הידוע בשם ה-ניתוח: יצירת נרתיק אצל טרנסיות וסדרת ניתוחים ליצירת פאלוס אצל טרנסים). הוצאת רחם אצל טרנסים, נישוי פנים אצל טרנסיות וכן הלאה. יצירת הפאלוס היא למיטב ידיעתי (אני ממסכם פה מה ששמעתי מאחרים) ניתוח חדש יחסית ובעייתי יחסית. יש הרבה יותר טרנסג'נדרים מטרנסים! למרות שההגדרות האלה די בעייתיות - לא ברור מה זה בעצם טרנסג'נדר, ולא לגמרי ברור מי נופל/ת להגדרה של "טרנסקסואל" עם "אי הלימה מגדרית". כש"כביסה שחורה" יצאה מהארון במצעד הגאוה האחרון כ"כביס שחור", פתאום התברר שיש שם ערמה יפה של טרנסג'נדרימות. זה הרבה פעמים ענין של הגדרה. יש הרבה שלא מגדירים עצמם/ו לחלוטין למגדר ההפוך. אפילו מנותחים! (כן כן, החיים מסובכים...). אני חושב שהטרנסקסואליות היא תופעת -קצה של רצף שלם שמתחיל בבעיות שלכל, אשה וגבר , ויתהיה הכי נורמטיבי/ת, יש עם הערמה הזאת של ציפיות והגדרות שנקראת מגדר. נמשך בנשים כמו ערבה, או כמו חברות סטרייטיות שלי (אם כי בואו לא נשכח שהציפיה להיות סטרייט/ית היא חלק ממה שמצפים מאיתנו בתור גברים או נשים!), שלא מקיימות חלק מהציפיות וחלק כן. וגברים דומים (אם כי זה לא ממש מקביל - למשל קרוס דרסינג היא תופעה הרבה יותר מובחנת אצל גברים). נמשך לנשים או גברים שהאפשרות לזהות אחרת היתה קיימת אצלן/ם, כמו שמנתולה, אחר כך יש כאלה שהזהות נשארת "כפולה" או במצב ביניים, גם בחיים הבוגרים. וכן הלאה - כשהזדהות "מלאה" עם "המגדר הנגדי" היא קצה הקרחון. למשל: אתן מכירות את תופעת ה"טומבוי" הבת שמשחקת במשחקים של בנים. 75% מהלסביות היו כאלה - אבל גם 50% מהסטרייטיות. אני מניח שרוב הנשים האלו "מתמגדרות בהצלחה". אבל בטח נשאר משהו. כך שהחיים, כרגיל, מסובכים ומבלבלים (איזה כיף!).

היה היה איש...

בעצם, ילד, או נער, שהרגיש שמשהו "לא בסדר".. הנער בדק אם הוא הומו, התנסה קצת, וגילה שהוא מעדיף נשים. במהלך נישואיו והולדת ילדיו, הוא ניסה להיות "קרוסדרסר", וגילה שהוא טרנסג'נדר... כלומר בעצם אשה הנשואה לאשה. אחר כך הוא התגרש מאישתו , עבר ניתוח והיה לאשה פיזיולוגית. ואז הוא גילה שבתור אשה - הוא כבר לא נמשך לנשים אלא לגברים. מה יצא? אשה סטרייטית. א-ב-ל: האם אחרי כל זה, יהיה נכון לאמר ש"החברה" הגבילה את האשה הזו? מנעה ממנה לברר? יצרה לה הבניות חברתיות חזקות מדי?

Yaara77

New member
למה לשחק בניחושים

הייתי "כאילו איש" אח"כ כזה "בשטח האפור" (בשלהי ה"אפור" התחברתי לפורום הנהדר שבכאן) אח"כ תאילנד וכל חיבוקי הפורום היום אשה מאושרת עד אין קץ במפגש הבא אבוא בעצמי, אשוויץ, אסביר, אספר חוויות ואענה חופשי חופשי על כל השאלות לכל הנהדרות/ים שיגיעו פשוט לא ? חיבוקים יערה כמובן יש לי גם הרצאה מדעית בנושא, לאלה שירצו לסבול

לסבול איתך זה תענוג ../images/Emo24.gif

תני קצת מהידע שלך לכולנו... איפה את ממקמת את ה"חברה", בדרך התהליך האי/שי שלך?

Yaara77

New member
מבטיחה לקיים

אבוא, אשוויץ, אקשקש בשכל לשאלה "היכן אני ממקמת את החברה" דעתי הבלתי קובעת היא שהחברה היא ממש כאותו בן בהגדה "שאיננו יודע לשאול" ונאמר בהגדה "את פתח לו" - כמובן רק אשה יכולה
מנסיוני, למרבית החברה אין דיעה מגובשת, אלא פחדים עצומים מכל מה ששונה אי-ידיעה = פחדים = עוינות בכל פורום בו הסברתי את הנושא שלי, הבאתי חומר קריאה, ולקחתי את הכל בקלילות, היתה קבלה די מהירה, לאחר שוך ההלם בעבודה - ואני מסתובבת בהרבה מקומות בעיר, בבית המשותף, אבא בן 87, בקיצור - לקחתי אחריות על תהליך הפיענוח של כתב-החידה "מה אני ? " לקחתי אחריות על תהליך ההתפתחות שלי כאשה לקחתי אחריות על תהליך הקבלה שלי בחברה וחסכתי לי המון בזבוז זמן על דיונים בנושא "אשמת החברה" אולי כבר התבגרתי - אבל בסוד כמוס - אני מרגישה ומתנהגת כילדה המון חיוכים וחיבוקים וגעגועים יערה נ.ב. פתוחה לקשקש גם בטלפון - מופיע בדף הקשר

BOOGY BOOGY

New member
היי ניראות ../images/Emo13.gif

מה זה ג'נדר? הגדרות? האם ניתן להגדיר משהו בכלל? שטח אפור? מה זה שטח אפור? האם קים דבר כזה שטח אפור? ואם קיים שטח אפור אז מה זה שטח לבן? ומה זה שטח שחור? ומה זה שטח? כשאת מדברת איתי על שטח בהגדרה של לבן ושחור ואפור אז כל מה שאני יכולה לראות זה סרגל צר וארוך ארוך... שבקצה האחד שלו יש שחור ואז זה מתחיל בהדרגה להתבהר עד שבקצה השני שלו הוא נהיה לבן שלג.. ומה שאני רואה בעצם זה מילמטר של שחור ומילמטר של לבן ומאה קילומטר של אפור כהה יותר או פחות.... אז מה זה נורמה? האם זה שאנחנו מגדירים נורמטיביות זה אומר שיש דבר כזה? האם זה שאנחנו נוהגים על פי נורמות, אומר שלנורמה החברתית יש אחיזה במציאות הפנימית העמוקה שלנו כבני אדם?

ניראות

New member
כל השאלות שלך

הן שאלות שגם לי יש. אפשר לשים כל צבע. הרעיון הוא רצף אין סופי של ביטויי הנמצאים על קו מאוזן, כלומר כל צבע / נקודה שווה לנקודה/צבע אחר.

למעלה