מהמטבח שלנו
שירשור מתכוני השבת

מהמטבח שלנו../images/Emo3.gif שירשור מתכוני השבת

בואו נספר מה בישלנו לשבת. נא לצרף להודעה זו את מתכוניכם.
 
../images/Emo140.gifמתכון: פוקצ'ה

דרגת קושי – 1 זמן ההכנה - 15 דקות החומרים 4 כוסות קמח רגיל 1 כוס קמח רגיל - לפיזור על משטח העבודה 2/3 כף מלח 1 כף סוכר ½ 1 כוסות מים פושרים 30 גרם שמרים טריים/ 11 גרם שמרים יבשים/2 כפות מחוקות שמרים יבשים ½ - ¾ כוס שמן זית 1 כף בזיליקום קצוץ 1 כף רוזמרין ½ חבילה עירית קצוצה אופן ההכנה שמרים טריים צריך להתפיח עם הסוכר , ½ כוס מים, 1 כף קמח – להשאיר בצד להתפחה כפולה. להכניס למעבד מזון, או לקערה רגילה , השמרים, המים, הסוכר ו-1 כוס קמח. לערבב דקה ולהשאיר כ-2 דקות. אחר"כ להוסיף בהדרגה את 3 כוסות הקמח ואת כל שאר החומרים. ללוש עד שכל החומרים נבלעו בבצק. ב-1 כוס קמח נשתמש לקימוח משטח העבודה וללישת הבצק. להוציא הבצק על משטח מקומח ולהתחיל ללוש כ- 15 דקות עד שהבצק לא נדבק בידיים. להניח הבצק בתוך קערה (מעט גבוהה) להתפחה כפולה כשהוא מכוסה . לשמן, בשמן רגיל- קצת יותר מהרגיל, תבנית אפיה לאחר מכן, לקחת את הבצק ולהניח אותו על תבנית האפיה. למרוח מעל שמן זית. ולהתחיל למתוח בידיים את הבצק מהמרכז לצדדים עד לעובי 1 ס"מ ועד כיסוי כל התבנית. הבצק חייב להיות משומן היטב וגמיש בכדי שנוכל למתוח אותו. בשלב זה כשהבצק בתוך תבנית האפיה, מוכן לאפיה, משאירים להתפחה שניה קלה ביותר בערך 10 דקות. לאחר התפחה זו מכניסים התבנית לאפיה של 35 דקות או עד להזהבה. לאפות בטורבו/בלי טורבו בחום 175 מעלות.אפשר לפזר מעל זיתים קצוצים, שום ועגבניות מיובשות. הערה: אם רוצים שהפוקצ'ה תיהיה עבה יותר כ-2 ס"מ, פשוט מכינים 2 מנות בצק לפוקצ'ות ומסדרים אותן בתבנית אחת. פוקצ'ה 1 בתבנית אחת =הגובה כמו שמוכרים בפיצריות 2 פוקצ'ות בתבנית אחת=עובי כל אחת כמו לחם ג'בטה שטוח (כ-3 ס"מ) נוח מאוד כסנדביץ'.
 

צוצונת

New member
../images/Emo45.gifגם יפה וגם אופה

אח ואיזה פוקצ'ה זו היתה אני טעמתי את זו שפזרת עליה שבבי שום וזה היה ממש מעדן בדיוק בעובי המתאים ולא יותר מדי שמן. אל דנטה
 

צוצונת

New member
את כל האמת מדינה?

פחדתי לטעום כי ידעתי שלא אוכל להפסיק לאכול ממנה . הלוא אני מכירה את הפשטידת בצל שלך. יש לה טעם לוואי= טעם של עוד
הפרח שעשית מהבצק וקישטת בקצח ושומשום נראה לי הכי טעים.
 

clcl

New member
1מדינת ישראל - הפוקצ'ה שלך סוף הדרך

אף פעם . . . אבל אף פעם לא אכלתי פוקצ'ה טעימה מזו . . . יישר כח
 
ביום שישי האחרון הלכתי למפגש עם

חברים והכנתי פוקצ'ה ופשטידת בצל. מצרפת עדכונים נוספים לגבי הפוקצ'ה.
 
אופס.....רק עכשיו ראיתי שחיברתי

שני מתכוני פשטידות יחד. בהמשך ארשום מתכון מתוקן של פשטידת בצל.
 
../images/Emo140.gif מתכון: פשטידת בצל

פשטידת כרישה המתכון מתאים בתוספת גבינה / בשר זמן הכנה – 30 דקות כמות –6-10 מנות/תבנית טוסטר אובן החומרים 2 כרישות גדולות (משתמשים רק עם העלים הירוקים) 1 כפית שמן ½ 1 כוסות מים 2 ביצים ½ כוס מעט חלב/מים – אם צריך מוסיפים עוד. 1 כפית גדושה פלפל שחור 150 גרם גבינה בולגרית/ 150 גרם בשר טחון אופן ההכנה לחתוך את הכרישות דק וקצוץ. לטגן את הכרישות עם השמן עד להתאיידות כל הנוזלים. לאחר מכן להוסיף את המים ולהמשיך לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. להוסיף את שאר החומרים לתערובת. לפתוח 2 עלים קטנים (בתבנית של הטוסטר) מבצק עלים, להניח עלה 1 על תבנית משומנת להוסיף התערובת, ולכסות בעוד עלה. לאפות בחום בינוני 200 מעלות כ-45 דקות או עד להזהבה. זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 תבנית פאי מס' 28 החומרים לבצק 200 מ"ל שמנת רגילה (1 גביע קטן) 100 גרם מרגרינה ללא מלח (בטמפרטורת החדר) 300 גרם קמח תופח קטן (בערך ½ 2 כוסות) מעט מאוד קמח תופח (או רגיל) - לרידוד אופן הכנת הבצק למעבד מזון להכניס את כל חומרי הבצק . לערבב היטב כ-2 דקות במעבד (או ידני), להוציא את העיסה שהתקבלה על משטח מקומח (להשתמש בתוספת הקמח הרשומה בחומרים לבצק) להמשיך ללוש עוד 1-2 דקות עד לקבלת בצק חלק . לעטוף בניילון ולהכניס למקרר ל- ½ עד 1 שעה עטוף בניילון. החומרים למלית 4 בצלים גדולים 3 ביצים 200 מ"ל לבן (1 גביע קטן), 200 מ"ל שמנת חמוצה (1 גביע קטן) מעט פלפל שחור , מעט מלח מעט זעתר/צ'ובריצה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, 200 גרם פטריות חתוכות (מקופסה) ½ - 1 כוס שמן/מרגרינה – לטיגון הבצל אופן הכנת המלית לקצוץ בצל ולטגן עד להזהבה עם מרגרינה/שמן ולהשאיר בצד לצינון. בינתיים בקערה נפרדת מערבבים את הלֶבֶן, השמנת, מלח, פלפל שחור, הביצים , גבינה צהובה מגוררת, זעתר/צ'ובריצה והפטריות. להוסיף את הבצל המטוגן. אם העיסה דלילה להוסיף ¼ כוס קמח תופח/רגיל, בכדי שתהיה מעט סמיכה. אופן הכנת הפשטידה להוציא את הבצק מהמקרר לטמפרטורת החדר. לחלק את הבצק ל- 2 חלקים (1/3 + 2/3) על משטח מקומח מעט מאוד, לרדד לעלה דק (עגול- תבנית פאי /מרובע), את חלק הבצק הגדול יותר, את החלק הקטן יותר של הבצק משאירים בצד כשהוא עטוף בניילון. לשמן ולקמח תבנית פאי, לרפד את כל התבנית כולל השוליים עם הבצק ,לדקור את התחתית ואת השוליים עם מזלג היטב ולמרוח מעל ביצה, אופים לחוד את תחתית הפאי. לאפות את תחתית הפאי בחום 200 מעלות כ- 10 דקות עד להזהבה. להוציא התבנית מהתנור לקרר ולהוסיף את המלית הקרה מעל. לפתוח עוד עלה דק מאוד מהחלק הקטן של הבצק (שהשארנו בצד עטוף בניילון). כעת נכין כיסוי רשת לפשטידה בעזרת מכשיר מטריצה או סכין חדה או חותכן הפיצה העגול , ליצור רצועות דקיקות שאיתן נכסה את הפאי בצורת שתי וערב. לסיום , למרוח מעל ביצה ולהכניס את הכל לאפיה בחום 200 מעלות כ-30 –40 דקות. להכין מהחלק הקטן יותר של הבצק כיסוי מרושת לפשטידה להוסיף את תערובת המלית מעל הבצק האפוי. למרוח את הבצק המרושת בביצה. להכניס את התבנית לאפיה , לאפות בחום 200 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה.
 
../images/Emo140.gifמתכון מתוקן : פשטידת בצל

זמן הכנה – 30 דקות כמות –12-16 מנות/תבנית 35X45 תבנית פאי מס' 28 החומרים לבצק 200 מ"ל שמנת רגילה (1 גביע קטן) 100 גרם מרגרינה ללא מלח (בטמפרטורת החדר) 300 גרם קמח תופח קטן (בערך ½ 2 כוסות) מעט מאוד קמח תופח (או רגיל) - לרידוד אופן הכנת הבצק למעבד מזון להכניס את כל חומרי הבצק . לערבב היטב כ-2 דקות במעבד (או ידני), להוציא את העיסה שהתקבלה על משטח מקומח (להשתמש בתוספת הקמח הרשומה בחומרים לבצק) להמשיך ללוש עוד 1-2 דקות עד לקבלת בצק חלק . לעטוף בניילון ולהכניס למקרר ל- ½ עד 1 שעה עטוף בניילון. החומרים למלית 4 בצלים גדולים 3 ביצים 200 מ"ל לבן (1 גביע קטן), 200 מ"ל שמנת חמוצה (1 גביע קטן) מעט פלפל שחור , מעט מלח מעט זעתר/צ'ובריצה 200 גרם גבינה צהובה מגוררת, 200 גרם פטריות חתוכות (מקופסה) ½ - 1 כוס שמן/מרגרינה – לטיגון הבצל אופן הכנת המלית לקצוץ בצל ולטגן עד להזהבה עם מרגרינה/שמן ולהשאיר בצד לצינון. בינתיים בקערה נפרדת מערבבים את הלֶבֶן, השמנת, מלח, פלפל שחור, הביצים , גבינה צהובה מגוררת, זעתר/צ'ובריצה והפטריות. להוסיף את הבצל המטוגן. אם העיסה דלילה להוסיף ¼ כוס קמח תופח/רגיל, בכדי שתהיה מעט סמיכה. אופן הכנת הפשטידה להוציא את הבצק מהמקרר לטמפרטורת החדר. לחלק את הבצק ל- 2 חלקים (1/3 + 2/3) על משטח מקומח מעט מאוד, לרדד לעלה דק (עגול- תבנית פאי /מרובע), את חלק הבצק הגדול יותר, את החלק הקטן יותר של הבצק משאירים בצד כשהוא עטוף בניילון. לשמן ולקמח תבנית פאי, לרפד את כל התבנית כולל השוליים עם הבצק ,לדקור את התחתית ואת השוליים עם מזלג היטב ולמרוח מעל ביצה, אופים לחוד את תחתית הפאי. לאפות את תחתית הפאי בחום 200 מעלות כ- 10 דקות עד להזהבה. להוציא התבנית מהתנור לקרר ולהוסיף את המלית הקרה מעל. לפתוח עוד עלה דק מאוד מהחלק הקטן של הבצק (שהשארנו בצד עטוף בניילון). כעת נכין כיסוי רשת לפשטידה בעזרת מכשיר מטריצה או סכין חדה או חותכן הפיצה העגול , ליצור רצועות דקיקות שאיתן נכסה את הפאי בצורת שתי וערב. לסיום , למרוח מעל ביצה ולהכניס את הכל לאפיה בחום 200 מעלות כ-30 –40 דקות. להכין מהחלק הקטן יותר של הבצק כיסוי מרושת לפשטידה להוסיף את תערובת המלית מעל הבצק האפוי. למרוח את הבצק המרושת בביצה. להכניס את התבנית לאפיה , לאפות בחום 200 מעלות כ- 30 דקות עד להזהבה.
 
../images/Emo140.gif מתכון: עוגיות שושנים

במילוי קצף ביצים ואינסטנט פודינג ניתן להכין את העוגיות יום –יומיים קודם ולקחת לפיקניק . החומרים 1 חבילה קטנה של קמח אוסם (350 גרם) 1 מרגרינה ללא מלח (200 גרם) – להמיס ולקרר 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל) 4 חלמונים 2 כפות סוכר המלית 4 חלבונים 1 כוס סוכר 1 פודינג אינסטנט ואניל/שוקולד (100 גרם) אופן הכנת הבצק בקערה עם הקמח להוסיף את המרגרינה המומסת (שהתקררה), סוכר, שמנת, החלבונים. לערבב לעיסה היטב. להניח למנוחה של ½ שעה. לשמן תבנית אפייה. על משטח מקומח, ללוש את הבצק. לחלק ל- 4, לפתוח ¼ אחד של הבצק, למלא במלית ולגלגל לרולדה. לפרוס את הרולדה ל - -8-10 חתיכות. להניח בתבנית אפייה במרווחים גדולים, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מתקבלת צורה של חילזון ממולא. לחזור על פעולה זו עם שאר חלקי הבצק הנותרים. אופן הכנת המלית להקציף החלבונים עם הסוכר לקצף קשה, להוסיף אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף לאט.
 

קישלורן

New member
קוסקוס מפרום וחלה מתפו"א

על האש מבעבעים להם מפרום חצילים ומפרום תפו"א. נראים ומריחים מצויין. אחרי הטעימה אתן דיווח נוסף של הטועמים. הכמות למפרום יצאה עצומה אז חצי מתערובת הבשר הקפאתי לשבוע הבא. את הקוסקוס צריך עוד להכין. נראה לי שאני אנסה גם את חלת הבצל. כל המתכונים רצו פה בימים האחרונים והרי הקישורים:
 
פששש איזה הספק../images/Emo45.gif ובטוח טעים../images/Emo3.gif

המלצה שלי אליך להכניס כבר עכשיו את הסיר לתנור (סיר נירוסטה,לכסות את הידיות בנייר אלומיניום) האוכל יוצא טעיםםםם בתנור. לגבי שארית הבשר בשבוע הבא את יכולה להוסיף לזה אורז והרי לך מלית לממולאים. דבר שני המלית שנשארה יכולה לשמש כבישול לבולונז. כל הכבוד לך
 

קישלורן

New member
המפרום יצא חבל על הזמן !

לא התאפקתי. הייתי חייבת לטעום. את הבשר שנשאר אני אפשיר בשבוע הבא ואכין עוד. אי אפשר לעצור אותי עכשיו, אחרי שטעמתי. הקוסקוס יצא עיסתי מה. אני פשוט שמתי יותר מדי מים כי כשהוספתי את הסולת זה התגבש כ"כ מהר ולא הצלחתי לערבב היטב כמו שכתוב. בכל זאת אכלתי את הקוסקוס עם המפרום ו-וואו. אני שבעה. שבוע הבא ננסה לא להיבהל ונכין את הקוסקוס כך שיצא גרגרי יותר. את החלה אני אעשה מחר. עכשיו לישון.
 
אני הכנתי את הדברים הבאים:

ליל שבת לארוחת ערב: דג מרלוזה מטוגן ברוטב עגבניות למנה שניה: גוזגיז'ה של השף שי עשהאל וסמבוסקים ממולאים חומוס (של אמא שלי) לשבת בצהריים: עוף בחרדל ודבש בשקית קוקי קוסקוס וירקות לקוסקוס מתכונים יוקלדו לפי דרישה ...
 
מתוקה שלי ברוכה הבאה |חיבוק

שביקרת ב
הקט איזו ארוחה יפה הכנת , אך בכדי שתהיה לנו גם טעימה
אנחנו מצרפים מתכונים. גם אני הכנתי את בצק הגוזגיזה - עם מילוי, כלחמניות/לחם/באגט, עוגיות
 

קישלורן

New member
../images/Emo3.gif ומה לגבי מתכונים ?

נשמע טעים ! עוף בחרדל ודבש בקוקי וגוזגיזה + הסבר
 
מבטיחה להקליד את המתכונים מחר

מקסימום ביום ראשון. אני כבר הרוגה
גוזגיז'ה היא מאפה בוכרי נהדר לפי מתכון של שי עשהאל. תיכנסי לפורום מתכונים (מס' 75) ותריצי חיפוש לגוזגיז'ה ותקבלי את המתכון. אגב - המתכון המקורי הוא במלית בשר אבל לדעתי אפשר גם במליות צמחוניות אחרות. המתכון של העוף בקוקי - כפי שאמרתי - מחר או ביום ראשון.
 

קישלורן

New member
../images/Emo51.gif

אין בעיה -אני כבר סיימתי עם המובח להיום - לפחות לבישול מלוח. הגיע הזמן לעוגה
 
למעלה