מהמטבח שלנו
שירשור מתכוני השבת

מתכון:דג מרלוזה מטוגן ברוטב עגבניות

הרכיבים: נתחי דג מרלוזה 2 ביצים פירורי לחם/קמח מצה מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון לרוטב: 1 קופסא רסק עגבניות כוסברה טריה או יבשה פטרוזיליה טריה או יבשה שום תבלינים: מלח, פלפל שחור, כמון, חווייג', פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה לפי הטעם. אופן ההכנה: מטגנים את נתחי הדגים כמו שמטגנים שניצלים. אני משרה קצת את הדגים לפני הטיגון במיץ לימון לכמה דקות ואח"כ שוטפת אותם טוב. לאחר הטיגון, מעבירים את הדגים לסיר. שמים עליהם את הרסק ושאר החומרים. מכסים במים פושרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מערבבים בעדינות, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים בערך רבע שעה.
 
מתכון: ירקות לקוסקוס

הרכיבים: קופסת חומוס משומר מסונן מהנוזלים 2 גזרים 2 קישואים 1 בצל שמן לטיגון תבלינים: מלח, פלפל שחור, א. מרק, חוואיג' אופן ההכנה: מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את החומוס ומאדים כמה דקות. מוסיפים את כל שאר הירקות, התבלינים ומים. מבשלים שעה וחצי בערך. אם יש צורך, מוסיפים עוד מים.
 

קישלורן

New member
אני מאוד אוהבת חומוס בקוסקוס

ועד היום השתמשתי במשומר אבל קראתי שרוב הדברים הטובים שיש בחומוס לא נמצאים במשומר. כדאי לדעת. אולי שווה לעשות את התהליך הארוך יותר של השרייה ובישול החומוס הרגיל בשביל כל מה שיש בו. מאז שאני אמא אני יותר מקפידה לשים לב לדברים האלה . ..
 
את צודקת, היה לי חומוס רגיל אבל

נאלצתי לזרוק אותו כי הוא היה קצת ישן. לכן שמתי חומוס משומר מתוך אילוץ.
 
מתכון: עוף בדבש וחרדל בשקית קוקי

הרכיבים: שוקי עוף לפי מספר הסועדים (לילדים רצוי להכין כנפי עוף) למשרה: 1 כף דבש 1 כף חרדל קצת שמן רבע כוס מים חמים תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, תערובת ניו אורלינס (להשיג בתבליני הכפר) מורחים את העוף במשרה. מכניסים לשקית קוקי ושופכים בתוך השקית את מה שנשאר מהמשרה. מחוררים את השקית וסוגרים. אופים בחום בינוני בערך 50 דקות עד שעה, או עד שרואים שהעוף שחום. שדרוג קטן שלי: קיבלתי מחמותי צנצנת ריבת צבר, אז הוספתי למשרה חצי כפית ריבה. הריבה לא מתוקה כל כך, אבל נתנה צבע יפה לעוף וריח נהדר לתבשיל.
 

צוצונת

New member
צלי תן כתף ../images/Emo59.gif

1.5 - 2 ק"ג גלילת כתף בקר 2 בצלים קצוצים 2 גזרים גדולים סלסלת פטריות שמפיניון (אפשר גם מקופסה) 2-3 עלי דפנה כוס-כוס וחצי יין אדום יבש מלח ,פלפל שחור,פפריקה מתוקה וחריפה 4 קוביות תיבוליות של קנור בטעם צלי לקצוץ את הבצלים ולהזהיב לתבל את הבשר ולהניח על הבצלים לטגן את הגלילה מכל הצדדים עד שמשחים ולהוציא את הבשר. להוסיף את הפטריות ולטגן מעט להוסיף את עיגולי הגזר והיין. להמיס את התיבוליות במים רותחים ולהוסיף לסיר . להחזיר את הבשר לשים את עלי הדפנה לכסות במכסה ולבשל כשעה על אש נמוכה. להעביר את הבשר לקדירת חרס רצוי כזו שיש לה מכסה אם אין, ניתן לכסות עם נייר אלומיניום. להכניס לתנור בחום של כ- 200 מעלות ל- 90 דקות.
 

fency

New member
לא יודעת כמה טעים אבל זה מה שהוכן

אצלנו לשישבת : לשישי בצהרים (טוב לא בדיוק צהרים אצלנו אוכלים אחה"צ כי רק אז אני מסיימת להיות עוזרת הבית של עצמי) מרק אפונה גולש הונגרי (כיאה לימות החורף הקרים והגשומים) קינוח פאי תפוחים של אמירה בלי הכדור גלידה כי קר.... לשבת בבוקר התכנון היה גחנונים אבל נרדמתי אז לא הכנסתי לתנור ונסתפק בטוסטים עם איזה ירקות חתוכים .... לשבת בצהרים קוסקוס המרק עדיין צריך לגמור להתבשל ....ואת הקוסקוס מכינה לי אמא של חברה שבעיני היא "המומחית" ב"ה הידיעה" ... קינוח עוד לא נולד אבל יהיה בקלווה . וכולה אנחנו שניים וחצי אנשים.....אז יש להניח שבראשון שני יאכלו שאריות המרקים וישלפו מהמקפיא עוד אי אילו בשרים שנחים להם שם ואליהם יתווסו תוספות ו ....זהו
 
ברוכה הבאה../images/Emo24.gifחמודה../images/Emo82.gifהנעים

אוי כמה הצחקת אותי כשאמרת (אני מסיימת להיות עוזרת הבית של עצמי). נשמח לקבל המתכונים - למרק אפונה גולש הונגרי, פאי תפוחים ושאר המתכונים שיוכנו. תודה ושוב תודה על ביקורך.
 

נופר א

New member
גם אני הכנתי גוז'גיזה

אחרי שראיתי את התמונות של מדינת ישראל הייתי חייבת להכין גם, והן יצאו ממש ממש נהדרות , ויפות כמו בתמונות,הבצק ממש נעים לעבודה ומכיוון שעשיתי כמות כפולה,אז ממה שנשאר עשיתי פיצה(כמו שהמליצה לי מדינת ישראל) ויצא ממש נהדר! הכנתי גם בולמס של בני סיידא שזה כמו לחמניות קטנות מבצק שמרים ממולאות בתרד+גבינת פטה+קשקבל הבצק של הבולמס גם נוח ונעים לעבודה והוא מורכב מ: 4 כוסות קמח 30 גרם שמרי שמרית 1 כף סוכר 1 כף מלח 1 ביצה 5 כפות שמן זית 1/2 1 כוסות מים מהכמות הזאת יוצאים 26 כדורים שמנמנים וטעימים, צריך להתפיח את הבצק פעמיים,ואחר כך מחלקים אותו לכדורים וכל כדור פותחים על צלחת גדולה ומשומנת, הידיים גם צריכות להיות משומנות,שמים כף מהמלית וסוגרים ויוצרים כדור. המלית: 1/2 ק"ג עלי תרד 200 גרם פטה מפוררת 150 גרם קשקבל 1 ביצה מלח ופלפל שחור להכנת המלית: קוצצים את התרד ומעבירים לסיר, מכסים במים מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. מסירים מהאש מסננים מצננים וסוחטים היטב. מוסיפים לתרד את הגבינות, הביצה, המלח והפלפל ומערבבים. ממלאים את הכדורים כשה"תפר " כלפי מטה. על הבולמס מורחים ביצה טרופה+2 כפות שמן+שומשום הכנתי גם עוגת תפוחים,כי היו לי המון תפוחים שעבר זמנם...... ועוגיות חלבה. וג'חנונים וחמין,והריח הרג אותי ולא יכולתי לישון וקמתי ממש מוקדם כי לא יכולתי להתאפק.... את החמין אני עושה חצי אשכנזי(החצי הזה הוא אני) וחצי מרוקאי(החצי הזה הוא בעלי היקר) ויצא כל כך טוב שתיכף השכנים באים לטרוף, אני מכינה שקית קוקי עם חיטה,ובתחתית הסיר שעועית לבנה עם חומוס,אבל חייבת לדחוף גם גריסים כדי לייצג את הצד שלי,ןגם קישקע בשקית קוקי, וקציצה מתוקה של מרוקאים שעושים מ-300 גרם בשר טחון 200גרם בוטנים/פקאן/אגוזי מלך קצוצים, תבלינים:2 כפיות קנמון,1 כפית פלפל שחור,1/4 כפית זנגוויל, 1 כפית משיה,2 כפות סוכר,1/4 אגוז מוסקט מגורר , 1/4 כפית מלח,1/4 כוס שמן,2 ביצים,3 כפות פירורי לחם ואת זה אני מערבבת ועושה צורה של נקניק ואחר כך שמה בבד של טול כדי שהקציצה תשחה לי בחמין ותתפוס את כל הטעמים,וכל השאר רגיל:תפוחי אדמה עוף ובשר , וביצים קשות. אז זה מה שהכנתי ושבת נעימה לכולם!!!!!
 
למעלה