תשובות לשאלות:
1. אורז בסמתי טוב משרים ללילה. הוא אורז ארוך, בצורת חרמש, והוא לא מתבשל מהר, ובזה יתרונו. אורז רגיל מספיק להשרות לשעה-שעתיים. 2. חיתוך הגזר למקלות (ג'וליאנים) יכול להתבצע במכונת פלסטיק פשוטה שניתן לקנות בכל חנות לכלי בית, ואפילו במעבד מזון. אני משתמש בסכין שף ארוכה (26) שהתאמנתי עליה בדיוק בגזר ותפוחי אדמה והיום אני לא יכול בלעדיה. אמי משתמשת בסכין מטבח קטנה וחדה מאד, ומגיעה לדברים דומים. הטכניקה היא כזו: מקלפים את הגזרים וחוצים לרוחב פורסים מכל חצי פרוסה מהצד מניחים על הבסיס שנוצר פורסים לפרוסות אורך די דקות כעת מניחים את הפרוסות במערום ושוב פורסים (אני מקווה שההסבר ברור) ג. זעפרן: עניין של סוג, מקוריות וכמה אוהבים את טעמו. הדרך הקלה היא לשים בשלב ראשון 10 שערות בקערית, על זה טיפת ברנדי (שמוציא ממנו את הטעמים מהר) ועל זה כמה כפות מים רותחים ואחרי כמה דקות על זה כמה כפות אורז ולערבב היטב. ואז לטעום את האורז. אם הטעם דומיננטי מדי בשבילכם, ניתן להוסיף אורז, ואם לא, לדעת בפעם הבאה לשים עוד זעפרן. יש לי כעת זעפרן מקורי ממשהד (העיר בפרס ששם מייצרים את הזעפרן הטוב בעולם) עם תו תקן איראני (אל תשאלו איך הגיע אלי), ואני משתמש בו בעשירית הכמות ממה שהשתמשתי בזעפרן הספרדי שקניתי בתבליני "פרג" שבזמנו המליצה עליו בפורום מתכונים אילת לטוביץ'. ד. וודאי שתחביב, אלא מה??? כל טוב, רונן