מהמטבח שלנו
שירשור מתכוני השבת

צוצונת

New member
בבישול הכל אפשרי

רק תשתמשי בדמיון. אפשר לתבל במלח פלפל שחור פפריקה מתוקה ואם רוצים חריפה אפשר לשים אבקת מרק עוף.
 

הרברונן

New member
אצלנו היתה שבת רגועה:

היינו רק אנחנו, ללא אורחים (זה אומר זוג עם ששה ילדים) וזה מה שאכלנו: ערב: מרק עוף עם ירקות וגריסים בבישול ארוך פסטה ברוטב עגבניות שניצלים עם פירורי לחם הום-מייד מתובלים סורבה לימון ופלחי פומלה (וכמובן סלטים מסוגים שונים) יום: חמין אורז פרסי עם נתחי עוף וגזר בבישול ארוך סלטים שונים גלידה נהדרת עם שבבי שוקולד. הילדים התעלפו פרפה נסקפה למבוגרים התפריט בנוי מסביב לשאלה מה יאהבו הילדים ומסביב לקונספציית חורף (בישול איטי וארוך) מתכונים, בשמחה, רק תגידו כל טוב ושבוע טוב, רונן
 

הרברונן

New member
אצלנו היתה שבת רגועה:

היינו רק אנחנו, ללא אורחים (זה אומר זוג עם ששה ילדים) וזה מה שאכלנו: ערב: מרק עוף עם ירקות וגריסים בבישול ארוך פסטה ברוטב עגבניות שניצלים עם פירורי לחם הום-מייד מתובלים סורבה לימון ופלחי פומלה (וכמובן סלטים מסוגים שונים) יום: חמין אורז פרסי עם נתחי עוף וגזר בבישול ארוך סלטים שונים גלידה נהדרת עם שבבי שוקולד. הילדים התעלפו פרפה נסקפה למבוגרים התפריט בנוי מסביב לשאלה מה יאהבו הילדים ומסביב לקונספציית חורף (בישול איטי וארוך) מתכונים, בשמחה, רק תגידו כל טוב ושבוע טוב, רונן
 

צוצונת

New member
רונן , אפשר לקבל ../images/Emo45.gif

את המתכון לאורז עם נתחי העוף שהכנת?
 

הרברונן

New member
מתכון: גלידת וניל עם שבבי שוקולד

כן, אני מכין לבד, וזה מאד קל מקציפים היטב 2 ריץ' עם 2 כפות תמצית וניל מעולה מקציפים בנפרד 4 או 5 חלבונים (למרקם רך יותר אפשר 6) עם סוכר לפי הטעם כמעט עד להקצפה מלאה חותכים בסכין טובה חבילת שוקולד מריר לשבבים קטנים (אפשר לגרר בפומפיה אם זה נוח יותר) מקפלים הכל זה לזה מקפיאים מגישים עם סירופ שוקולד או רוטב יין למבוגרים כל טוב ושבוע טוב, רונן
 

הרברונן

New member
מתכון: אורז עם גזר וחזה עוף - ר'ובל

מתכון: אורז עם גזר וחזה עוף - ר'ובלי רכיבים: 1 ק"ג אורז בסמתי טוב מנופה ומושרה לילה במים (כדי כיסוי) עם כמה כפות מלח גס לרוטב: בצל קצוץ 2 שיני שום קצוצות נתחי חזה עוף (או הודו) מחצי קילו חזה 8 גזרים גדולים חתוכים ל"מקלות" כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור 2 תפ"א לא מבושלים פרוסים לפרוסות בינוניות אופן הכנה: לאורז: מבשלים במי מלח רותחים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שנהיה אל-דנטה מסננים ושוטפים במים קרים (יש מי שלא שוטף) משהים במסננת בכיום שיצטנן קצת לרוטב: מטגנים הבצל עם השום מתבלים מכניסים רצועות החזה מטגנים תוך ערבוב עד שנהיות מוסיפים הגזר מים כמעט כדי כיסוי מרתיחים, מנמיכים האש, 40 דקות בישול להמשך האורז: בסיר שמים שמן טיגון מרצפים התחתית בפרוסות תפ"א (אפשר גם קישואים) מטגנים כמה דקות (צד אחד) מפזרים מעל האורז עושים חורים באורז עד התחתית (עם החלק האחרוי של כף עץ) מפזרים רבע כוס שמן מעל מכסים היטב ומבשלים על אש נמוכה מאד כשעה להגשה: מעט מהאורז מערבבים עם מעט מים חמים שבהם שרו שערות זעפרן (יוצא צהוב יפה) במגש גדול מפזרים האורז בצדדים את התפ"א (בפרסית קוראים לזה "בנקר" או "תאידיג") מעל את האורז הצהוב בקערה ליד את הרוטב הערות: מקור המתכון: אמא של הרברונן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

oisdvib

New member
אורז עם גזר וחזה עוף

בוקר טוב יש לי מס' שאלות - * רק באורז בסמתי צריך להשרות לילה ? * יש לך איזו שהיא שיטה לחיתוך גזר למקלות ? * זעפרן- כמה צריך ואיזה טעם הוא נותן (עדיין לא השתמשתי) אשמח לקבל תשובות חבל על הזמן על הארוחות שאתה מכין. זה כבר יותר מתחביב האם זה המקצוע שלך? אם לא, אתה שף מלידה. יום טוב
 

הרברונן

New member
תשובות לשאלות:

1. אורז בסמתי טוב משרים ללילה. הוא אורז ארוך, בצורת חרמש, והוא לא מתבשל מהר, ובזה יתרונו. אורז רגיל מספיק להשרות לשעה-שעתיים. 2. חיתוך הגזר למקלות (ג'וליאנים) יכול להתבצע במכונת פלסטיק פשוטה שניתן לקנות בכל חנות לכלי בית, ואפילו במעבד מזון. אני משתמש בסכין שף ארוכה (26) שהתאמנתי עליה בדיוק בגזר ותפוחי אדמה והיום אני לא יכול בלעדיה. אמי משתמשת בסכין מטבח קטנה וחדה מאד, ומגיעה לדברים דומים. הטכניקה היא כזו: מקלפים את הגזרים וחוצים לרוחב פורסים מכל חצי פרוסה מהצד מניחים על הבסיס שנוצר פורסים לפרוסות אורך די דקות כעת מניחים את הפרוסות במערום ושוב פורסים (אני מקווה שההסבר ברור) ג. זעפרן: עניין של סוג, מקוריות וכמה אוהבים את טעמו. הדרך הקלה היא לשים בשלב ראשון 10 שערות בקערית, על זה טיפת ברנדי (שמוציא ממנו את הטעמים מהר) ועל זה כמה כפות מים רותחים ואחרי כמה דקות על זה כמה כפות אורז ולערבב היטב. ואז לטעום את האורז. אם הטעם דומיננטי מדי בשבילכם, ניתן להוסיף אורז, ואם לא, לדעת בפעם הבאה לשים עוד זעפרן. יש לי כעת זעפרן מקורי ממשהד (העיר בפרס ששם מייצרים את הזעפרן הטוב בעולם) עם תו תקן איראני (אל תשאלו איך הגיע אלי), ואני משתמש בו בעשירית הכמות ממה שהשתמשתי בזעפרן הספרדי שקניתי בתבליני "פרג" שבזמנו המליצה עליו בפורום מתכונים אילת לטוביץ'. ד. וודאי שתחביב, אלא מה??? כל טוב, רונן
 

מירבלי

New member
זה מה שאני בישלתי לשבת ../images/Emo13.gif

קציצות בשר ברוטב אדום פשטידת בשר טחון ותפו"א שניצלים מרק שעועית לבנה ועוף אורז מקרונים דגים מטוגנים ג'חנון כבר בתנור למחר ועכשיו קינוחים 4 עוגות שמרים עם נוטלה ופיסטוקים קרמבו בטעם קפוצינו עם תחתית בראוניז עוגות אישיות בזק עלים בזביונה ותותים וקיוי אפוי עוגיות בראוניז עם אגוזים (משוקולד ג'נדויה) ועכשיו אני עייפהההההההההההה ורעבההההההההה
 
למעלה