מהפכה בשכר הקצינים?

arifell

New member
זה ממש לא מדוייק

מורה בעל יסודי אולי מלמד בכיתב בין 16-18 שעות בשבוע, אבל הוא עובד הרבה יותר מזה... להכין מערך שיעור כמו שצריך לוקח למורה מתחיל בערך פי 4 זמן מאורכו של השיעור. חוץ מזה צריך לחשוב על זמן שמושקע בבדיקת עבודות ובחינות, זמן של ישיבות פדגוגיות, זמינות של כמעט 100% מהזמן לתלמידים שרוצים לשאול שאלות, התמודדות עם התלמידים ועם ההורים של אותם התלמידים, ועוד...

the new L

New member
לא ישפיע על עתודאים

על פי מה שפורסם הבוקר במעריב, התוספת תהיה רק מדרגת סרן ומעלה, ולגבי סרנים - רק משנת השירות הרביעית שלהם בדרגת סרן. מכיוון שעתודאים נמצאים בדרגת סרן רק 3 שנים, לא תהיה לכך כל השפעה על עתודאים.

chief21

New member
וואלה?

דווקא לפי העיתון שאני קראתי (ידעות) על הדרגות הנמוכות ביותר, גם נגד... ולא רק זה, אלא שהם יקבלו את התוספות הכי גבוהות... אולי זכרוני מטעני?

העיתון ניזון משמועות

לפי המכתב שהופץ ברשת הצבאית, בחתימתו של ראש אגף משאבי אנוש (אלוף), החוזה שנחתם מדבר רק על סרנים ותיקים ומעלה. אף מילה על קבע ראשוני, או על נגדים. כמובן שהוא מכביר שם מילים על כך שממשיכים המאמצים לעשות למען כל אנשי הקבע וכו' וכו', ותמיד מותר לקוות, אבל כרגע אין שום דבר רשמי עבור הקצונה הזוטרה האמיתית. וגם לגבי התוספת המדוברת לקבע המובהק, I'll believe it when I see it (למרות שר' אמ"ש אומר שנחתם חוזה עם משרד האוצר). איכשהו יש לי תחושה שמישהו כבר יגיד לרמטכ"ל ש"אם יש לך עודף כסף, תקנה בו אפודים קרמיים וימי אימונים, או תחזיר לאוצר שיגדיל את סל הבריאות. עוד כסף לאוכלי החינם בצבא הקבע זה לא בסדר העדיפויות בכלל."

Evyaa

New member
העיתון פשוט מחפש כותרות רדודות

בכותרות הראשיות וכותרות המשנה היה רשום שקצינים עד דרגת רס"ן יקבלו תוספת של 15 אחוזים. אח"כ בתוך הכתבות עצמן מתברר כי סרנים בותק של 3 שנים יקבלו מענק של 2 משכורות השקול לתוספת של 15 אחוזים. בתכל'ס אחוז הסרנים שנמצאים בשנה הרביעית בדרגה הוא מאוד קטן ולכן לכותרות אין יד ורגל במציאות. לכתוב שקצינים עד דרגת רס"ן יקבלו תוספת של 15% ואילו בפועל רק אחוז קטן של הסרנים יקבל זאת ואילו רס"נים יקבלו תוספת של 5% מראה בדיוק מה התקשורת שלנו שווה. האמת שזה לא מפתיע, לפני ההתנתקות פורסם בעיתון שהולכים להקים גדוד למשימות מיוחדות שיקרא גדוד "אופק". הגדוד, ע"פ פירסומי העיתון, יורכב מלוחמי קומנדו ימי ומטייסים. בפועל , מתוך 500 איש בגדוד היו 2 לוחמי קומנדו ו-4 טייסים... השאר היו בעיקר עתודאים וטכנאים... תקשורת רדודה כבר אמרתי?

אגב, מה הן שעות העבודה הרשמיות בצה'ל?

האם זה שונה מתפקיד לתפקיד? חיילים או קצינים? ומהן השעות "האמתיות" בפועל?

the new L

New member
תשובה

שעות הפעילות במפקדות צה"ל ומתקניו (פ"מ 33.0201) 1. במצב כוננות רגיל יפעלו מפקדות צה"ל ומתקניו בהרכבם המלא, בין השעות 17:30-8:00 – בימים א-ה, ובין השעות 13:00-8:00 – בערבי חגים שאינם ימי ו'. בערב יום הכיפורים תסתיים הפעילות השגרתית בשעה 10:00. 2. בין השעות 14:00-12:00 בימים א-ה תתקיים הפסקת צהריים של חצי שעה, לפי לוח הזמנים שקבע המפקד הממונה. בעת הפסקת הצהריים יסעדו חיילי היחידה במחזורים, באופן שהיחידה לא תפסיק את עבודתה. בערבי חגים לא תתקיים הפסקה כנ"ל. 3. יום ו הוא יום פעילות שגרתי לחיילים בשירות חובה ובשירות מילואים, אולם מפקד החייל, רשאי לאשר לו יום פנוי ביום ו, אם צורכי המערכת מאפשרים זאת. יום חופשה זה לא יהיה על חשבון חופשת רגילה.

BMWE

New member
לגבי שישי - בוטל. שישי לא נחשב יום עבודה

(לא מדובר על קורסים)

the new L

New member
הפקודה שונתה?

זה מה שמופיע באתר צה"ל - שלמפקד היחידה יש סמכות להחליט בנושא.

BMWE

New member
עזוב את מה שמופיע ומה שלא

איך לעזאזל ביום שישי אתה יודע את מס' הפקודה ואת תוכנה? ואתה עוד משוחרר מהצבא

the new L

New member
נראה לך שאני יודע את מס' הפקודה??

חיפשתי בגוגל "שעות העבודה במחנות צה"ל"

oba3k

New member
בכל מקרה זה שונה מבסיס לבסיס

אצלנו זה שונה אפילו ממדור למדור.

תן דוגמאות

מהן שעות התחלת הפעילות הכי מוקדמת שאתה מכיר אצלכם? והכי מאוחרת? או שאתה מתכוון שונה מבסיס לבסיס בהקשר של יום שישי

mike76tlv

New member
0730, 0800, 0830, ו"תשתדלו להגיע לפני 10 כזה"

הנתונים מצריפין, מפלמחים, מהקריה, ביחידות שונות באותו בסיס (תלוי בעיקר בסוג העבודה. בבסיסי ח"א שם יש מסדר בוקר עם כל הטכנאים יש שעת התחלה "רשמית". ביחידת תוכנה מלאה בעתודאים אין מסדר בוקר כמובן אבל אכיפת שעת ההגעה תלויה תלוי במפקד היחידה - זה השתנה בין השנים. במטה אף אחד לא מסתכל מתי אתה מגיע)..

oba3k

New member
דוגמה

הנורמה המקובלת בבסיס (אפשר לדעת לפי החניה) היא עד 9. אצלנו במדור מוגדר 9 כגבול עליון (אלא אם יש לך קושי אמיתי בלהגיע לבסיס). במקומות שהם פחות "נותני שירות" אצלנו, הנורמה היא תגיע עד ארוחת צהריים העיקר שתעשה את העבודה שלך. כלומר אם אתה נותן מספיק שעות בסופו של דבר לא ממש ינדנו לך (ואני מכיר כמה כאלה שמעדיפים לישון מאוחר אבל טוחנים שעות בלילה). שים לב אבל שברוב המקומות שמוגדרים שיבוץ "איכותי" (על פי העתודאים, לא על פי הצבא), וגם הרבה שלא כאלה הנורמה היא להישאר הרבה אחרי 5 וחצי. השעת יציאה הממוצעת שלי היא 7-7 וחצי אבל גם 9 ו10 זה שעות שיוצא לי לפעמים לעבוד בהן.

למעלה