מהרהורי ליבי...גמר מכשירים...

אמא לה3

New member
מהרהורי ליבי...גמר מכשירים...

מקיילה.מרוני. נפלה. על. הישבן. רק לי המילים האלה לא נשמעות סביר???
אוקיי, זה תחרות, זה ספורט וזה קורה, אפילו לגדול מכולם אוצ'ימורה זה קרה. אבל למרוני? בקפיצות? זה השאיר אותי בהלם. אפילו יותר מאלה שקפצו לפניה עם העצירות והנפילות ושאר ירקות. איזבסה קפצה טוב יותר. היא לא נפלה ובכל זאת יש ליט מין תחושה שכאילו המדליה "נגנבה" ממרוני. ברור לי שלא אבל בכל זאת.

אלכס - הוא מדהים, הוא תותח הוא הגיע הכי רחוק בארץ ובכל זאת, כמעט בכיתי כשהוא לא היה מספיק טוב. כולם כל כך דיברו על "השפנים" שהבחורים האלה שומרים לגמר הזה..זה לא קרה, לא אצלנו...ובכל זאת הוא היה כל כך ראוי, ההימור שלי היה על ארד...טוב שלא הימרתי בלוטו כי שום דבר מהתחזיות שלי לגבי שני הגמרים האלה לא קרה...

מבאס, כל הכבוד לאיזבסה.

ליבך הרהר את אשר היה על ליבי

לפי הראיונות שלה מלפני האולימפיאדה, ולא רק שלה, היא הייתה קופצת בחופשיות, מתוך שינה, ולא נפלה על הישבן גם לא באימונים הכי קודרים...
אלכס היה מדהים. נתן תרגיל מעולה!

trilliane

Well-known member
מנהל
איך נגנבה איך? אני לא מבינה אתכם, בחיי...

כלומר, כתבת שברור לך שלא, אבל איך בכלל חושבים כאן על פעלים משורש גנ"ב? איזבשה זכתה בזהב בזכות ולא בחסד! היא עשתה את זה יותר טוב מאחרות בזמן אמת, בגמר, וככה זה בספורט. עם כל הכבוד ליכולותיה של מרוני, ברגע האמת היא נפלה, תרתי משמע. זה היה לגמרי הביצוע שלה, לא בגלל שום דבר אחר. לו הייתה זוכה בזהב אחרי נחיתה ונפילה כאלה זה היה מביך; למעשה עצם זה שמתעמלת שמסיימת ככה קפיצה זוכה בכסף זה כבר גורר לא מעט הרמות גבה (אני כבר יודעת די על שיטת הניקוד כדי להבין למה, ועדיין זה מעורר בי אי נוחות מסוימת).

העניין העיקרי הוא

לא רק הנפילה, אלא מה היא עושה עד הנפילה.
החזקת הגוף שלה היא לא כמו אף אחת מהמתעמלות. היא מבצעת את הקפיצות שלה אחד לאחד כמו שהן צריכות להיראות, ולא רק מקווה לעבור אותן בשלום כמו שנראה ששאר המתעמלות עושות.

ראיתי מתעמלות רבות מפשלות בגמרים כאלו ואחרים במהלך הקריירות שלהם, וגם את מרוני ראיתי מפשלת לא מעט. אבל אף פעם לא בקפיצות, אף פעם. לא משנה כמה לחץ היה עליה או כמה התחרות היתה קשה, היא תמיד הייתה מסיימת איזה נקודה מעל לכולן, כי היא פשוט בליגה אחרת משאר המתעמלות במכשיר הזה.
אני חושבת שהכאב על הנפילה שלה הוא לא מכיוון שאיזבסה עשתה משהו לא בסדר, אלא כי אחרי ארבע שנים שאנחנו עוקבות אחרי שתיהן, אנחנו יודעות שמרוני קופצת יותר טובה. נכון, היא פישלה בתחרות הזו. אבל אף אחד לא ציפה לזה וכולם היו משוכנעים כל כך שהיא תקח את הזהב - כי איך אפשר בכלל לחשוב אחרת כשהיא שולטת בתחום כל כך?

אני לא כועסת על איזבסה או משהו כזה, אבל אני כן מרגישה שהזהב כמעט לא מגיע לה. אני מכבדת את הזכייה שלה, כי בספורט אתה לא יודע מה יקרה ואתמול היא זכתה בהוגנות מוחלטת. אבל אני עדיין מרגישה בליבי שתואר האלופה האולימפית בקפיצות הלך לבחורה הלא נכונה, לבחורה שהיא לא הטובה בעולם בקפיצות... וזה מה שקשה, עבורי.

נעממהה

New member
מחזקת

אחרי שמרוני התאוששה מזעזוע המוח שחטפה באליפות ארה"ב, שאלו אותה מה היה האלמנט הקשה הראשון שהיא ביצעה לאחר הפציעה.
כמובן שהתשובה הייתה האמנאר, והיא אמרה שהיא הרגישה שלו הייתה צריכה, היא גם הייתה יכולה לבצע אותו באותו ערב של הפציעה.

היא קופצת את הקפיצות האלו, במיוחד הראשונה, מתוך שינה. בקלות. אף אחת בעולם לא מתקרבת לאיכויות שלה גם כשהיא נופלת.
העובדה שהיא לא זכתה בזהב, לא משנה מאיזו סיבה (בלי לחץ, מדליית הכסף היגיע לה), המשיכה לעצבן אותי כל היום... עד כדי כך שלא הייתה לי סבלנות לצפות בגמר סוס הסמכות של הגברים.

אני מתפללת שתמשיך לעוד ארבע שנים, תשתייף על שאר המכשירים ותהפוך למתעמלת שלמה יותר (הקרקע כבר בסדר, הקורה גם בדרך, ועל המקבילים יש עוד הכי הרבה לעבוד). מחכה לה שתבצע את ה- TTY (טריפל טוויסטינג יורצ'נקו) ותקרא אותו על שמה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אז אולי היא באמת ישנה בקפיצה השנייה...

ברור לי למה זה מעצבן, כאמור; רק צורם לי השימוש בפעלים משורש גנ"ב. זה מזכיר לי גם קצת את ההתמרמרות על כך שויבר לא עלתה לגמר הקרב רב, כאילו מגיע לה בטאבו לעלות רק כי היא זכתה באליפות העולם. אבל בספורט זה לא עובד כך... "מגיע" זה רק על סמך הביצועים בתחרות ותו לא; היא לא הבריקה במוקדמות וחברותיה לנבחרת עקפו אותה ובצדק. אז באסה להן, באמת מעמלות טובות, אבל איש לא גנב או גזל מהן דבר; הן ורק הן אחראיות לביצועים שלהן בתחרויות.

נעממהה

New member
לא השתמשתי בשום שורש כזה

רק הבעתי את אכזבתי מכך שהזהב לא הגיע אל הקופצת הטובה בעולם, ואחת הטובות ביותר אי פעם. עם כל הכבוד הגדול שיש לי לאיזבשה, (אני באמת מאוד אוהבת אותה!) היא רק אחת מתוך כמה קופצות מצויינות שהיו במהלך ההיסטוריה, ומרוני היא רמה מעל כולם (עם פרודונובה ואולי עוד אחת או שתיים). לכן זה מבאס, זה הכל.

אני מסכימה במאה אחוז שהכסף הגיע לה הפעם, לא חושבת שהוא נלקח ממנה בשום צורה, ועדיין מותר לנו להתאכזב. את לא צריכה למחות על זה כל פעם.

שוב, אני רק מקווה שזה לא היה הגמר האולימפי האחרון שלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא טענתי שאת אישית; אבל אחרים כן

הבעתי הסתייגות מהשימוש בשורש, קיבלתי תגובה ואת חיזקת אותה ומכיוון שהיית האחרונה בשרשור יצא שהגבתי לך.

אני חושבת שהאכזבה לא צריכה להיות ש"הזהב לא הגיע" אלא שהמתעמלת נפלה בגמר... הניתוק של המעמד מהביצועים שלה הוא שמפריע לי. אם יש אכזבה, וזה מובן ולגיטימי, לדעתי היא צריכה להיות מהביצוע שלה (שאכן היה מאכזב) ולא מחלוקת המדליות (שאינה גזרה משמים אלא קשורה קשר הדוק לביצוע; כאמור, היא אחראית על התוצאות שלה, לא אף אחד אחר).

מה לדעתך המילה המתאימה?

אחרי שהבנת את הסיטואציה, ואת הכוונה של כולנו, ובתור מנהלת פורום השפה העברית, מה לדעתך צריכה להיות המילה המתאימה ביותר לתיאור הסיטואציה?
המדליה _________ ממרוני
(או שאולי לבנות את המשפט אחרת, באופן שיתאר הכי טוב את מה שקרה).

אני שואלת כי אני מבינה את שני הצדדים

אני מבינה למה "נגנבה", ואני מבינה גם למה לא מתאים להשתמש ב"נגנבה", אבל אין לי ביטוי אחר...

trilliane

Well-known member
מנהל
אין כאן מילה מתאימה כי את מנסחת בסביל

כאילו למדליה יש "חיים" משלה והיא עושה משהו או שמישהו עושה לה משהו... הניסוח הנכון צריך להיות בפעיל ולשים את מרוני בעמדת הנושא כזו שעשתה את הפעולה ואחראית לתוצאות.

מה שבטוח הוא שאין כאן שום קשר לגנבה, אף אחת לא גנבה דבר מאף אחת. כל אחת עשתה את מה שהיא יכולה ויודעת וקיבלה את הניקוד בהתאם לביצועיה, בזכות ולא בחסד.

trilliane

Well-known member
מנהל
מרוני ____ בניסיון להשיג מדליית זהב

תשלימי לבד את הפועל לפי רצונך (הצעות: כשלה / לא הצליחה / נפלה / אכזבה וכו').

trilliane

Well-known member
מנהל
נתתי אפשרויות בהתאם למציאות. המציאות מבאסת.

אף אחת מהאפשרויות לא מבטאת את הסיטואציה

הסיטואציה הייתה שמרוני "הייתה אמורה" על הנייר לקבל מדליית זהב, אבל בסוף איזבסה קיבלה אותה.
כל האפשרויות שהצעת יכולות להתאים לכל מתעמלת שהתמודדה על מדליית זהב בגמר הקפיצות, ואילו מרוני הייתה שונה משאר המתמודדות ובעמדה גבוהה מהן.

trilliane

Well-known member
מנהל
שוב, אלה ההצעות שלי; הסברתי שצריך לנסח משפט

פעיל שבו מרוני עשתה / לא עשתה משהו. ביקשת תבנית ניסוח – הדגמתי; את הפועל תשלימי בעצמך, אני רק הצעתי ע"ס מה שאני ראיתי. אני מבינה שהיא התאמנה יותר מכולן, אבל בספורט זה לא עובד כך, והיא ממש לא חריגה. דברי ימי הספורט מלאים בדוגמאות של ספורטאים ש"על הנייר" היו "אמורים" ככה וככה, בתחרות עצמה פשוט לא היו טובים מספיק (בין אם בגלל טעות שלהם או אחרים שהפתיעו).

אמא לה3

New member
יש לי ,יש לי ,יש לי

המדליה נלקחה שלא בצדק ממרוני.
די נו סתם. כולנו מבינות היטב את הנושא. זה סתם מבאס

אמא לה3

New member
וגם מטוודל המדהימה והראויה

יש עוד יום. נראה כמה חוסר צדק יעשה.\

די לתקוף אני צוחקת. טוודל היתה צריכה לנצח!

למעלה