מהרהורי ליבי...גמר מכשירים...

trilliane

Well-known member
מנהל
למה את חושבת שלא היינו במקום כזה? וב"כזה"

אני לא מתכוונת לגמר אולימפי אלא להפסד צורב, כי עם כל הכבוד אני לא חושבת שמדובר בפסגת האולימפוס ושכל רגש או נימוס אנושי מפסיקים לתפוס שם וחלים כללים נפרדים ולא קשורים. אני חושבת שכל אדם עם ניסיון חיים כבר חווה כישלונות ויודע כמה זה כואב לעבוד קשה ולחלום ולייחל למשהו ובסופו של דבר להחמיץ אותו. אנשים חווים אכזבות קשות בחיים גם אם הם לא ספורטאים אולימפיים.

נכון, הן צעירות, אבל בתחום הזה דווקא יש להן ניסיון חיים רב כי הן מתחילות מגיל צעיר מאוד, אז זה לא חדש להן; ובניגוד לרובנו, הן מצולמות ומשודרות לכל העולם ולכן על אחת כמה וכמה צריכות לקחת זאת בחשבון. אז אני לא אומרת לחייך באושר כאילו זכו בזהב; אבל עדיין להפגין רוח אולימפית ולדעת להפסיד בכבוד – כן. בעיניי, חלק מלהיות ספורטאי ברמה הזו זה לדעת גם לכבד את המנצחים כשאתה מפסיד, ולשלב ידיים בהמנון של הזוכה (לא ראיתי, אבל בהנחה שזה אכן קרה) זה פשוט התנהגות קטנונית, דוחה ולא ראויה.

יש הבדל בין פורום לבין עיתונות

זה שאף אחד מאיתנו לא היה באותו מעמד זה נכון תמיד לגבי כל דבר. אגב גם רוב השופטים לא היו אלופים אולימפיים ובכל זאת הם שופטים. וגם אם הייתה חברה כאן בפורום מישהי שהייתה פעם אלופה אולימפית, אני לא חושבת שהייתה לה זכות להתבטא אחרת מאיתנו.
זה גם נכון שאין בידינו את כל המידע על מה שעובר לספורטאים בראש, ובקיצור כל מה שכתבת נכון.
אבל- זה עדין לא אומר שאין לנו בלב דעה אישית. ויש לנו זכות להביע אותה, גם אם היא סובייקטיבית או אפילו בסתירה לעובדות. אם לא נחלוק את דעתנו האישית בפורום- אז איפה כן?
סה"כ בפורום, בניגוד לעיתונות כתובה או דיגיטילית, או כל בלוג או אתר שמתיימר לספק מידע לציבור, כאן בפורום אני חושבת שמותר להביע דעה אישית, כמו למשל שמתעמלת מסוימת אכזבה או חצופה.
"sits down" זה עובדה. נפלה על התחת, זה תיאור שמייצג סובייקטיבית את מה שהכותב ראה והרגיש.
כל עוד לא מקללים, או מגזימים וזה עדין נשאר בגבולות, אני מבינה שיכולה להיות בעיה עבור אדם זה או אחר, למשל מי שכן אוהד את אותה מתעמלת או היה בעדה, אבל זאת עדין לא באמת בעיה אבסולוטית.
דבר אחרון, אני רוצה לסייג את דבריי ולהבדיל בין מתעמלות ישראליות למתעמלות לא ישראליות. ישראליות קוראות בפורום, או שהמידע מגיע אליהן. ישראל מדינה קטנה עם ענף התעמלות לא חזק במיוחד. צריך לעשות הכל כדי לעודד את המתעמלות הישראליות, לתמוך ולקדם את ההתעמלות בארץ. לעומת זאת על ההתעמלות העולמית כמעט ואין לנו השפעה, לא על ההתעמלות ולא על המתעמלות.

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא "sits down" זו לא עובדה אלא מכבסת מילים

לניסוח מיופייף ו-PC (תקין פוליטית).
to sit down = להתיישב
אין שם אף אחת ש"התיישבה" באופן מתוכנן...
כולן איבדו שיווי משקל או לא נחתו טוב, מעדו ומצאו את עצמן נופלות על העכוז / ישבן / טוסיק או כל מילה אחרת, יפה יותר או פחות; אבל זו המציאות, מה לעשות?

אני מסכימה שבשידור צריך להיות ממלכתי יותר ולכן זה לא ניסוח שהייתי רוצה לשמוע משדרנים או פרשנים, וגם לא הייתי אומרת את זה על מתעמלת ישראלית שאכן יכולה לקרוא כאן (כפי שכתבת) כי זה לא ניסוח עדין; אבל זו עדיין עובדה ולא ייצוג סובייקטיבי. פשוט בחירת מילים ממשלב לשוני נמוך יותר.

מרוני כן הייתה מוכנה מנטלית

למקיילה מרוני יש בעיה קטנה, של עודף אנרגיה. ה"בעיה" הזאת גורמת לה למעופים גבוהים, חזקים ומרשימים, בתוספת החזקת גוף מצויינת וטכניקה היא מגיעה לרמה מושלמת של קפיצה אך נחיתה שלא בסטיק, בגלל עודף אנרגיה. לכן מה שהיא צריכה לעשות, זה מה שנקרא בעגת ההתעמלות "להיות שקטה", כלומר לא "להתלהב" יותר מידיי ולא להשקיע את כל הכוח שלה. וזה מה שהיא עשתה. כי היא רצתה קפיצה שקטה ונחיתה סטיק. אבל זה מסתבר שזה היה שקט וחלש מידיי...
זה הכל. לא ראו עליה התרגשות או שאננות או בעיה מנטלית.
אבל אי אפשר באמת לדעת. אף אחת מאיתנו לא דיברה איתה ולא בדקה את מצבה המנטלי רגע לפני הקפיצה.

כמה מילים על מקיילה מרוני

אוסף של כל מיני דברים שקראתי עליה ושמעתי בראיונות.
מקיילה התחילה להתעמל כבר בגיל שנה וחצי. כולם שמו לב שהיא תינוקת פעלתנית וכתינוקת כבר נמשכה ל"טריקים", אז רשמו אותה לחוג התעמלות של ילדות בנות 3, וכבר שם היא הצטיינה!!!
בגיל 12 היא כבר ביצעה בתחרויות את קפיצת האמנאר. שם החליטו המאמנים לקחת את הקפיצה הזאת ולהתמקצע. מאז ועד היום, (מקיילה היום בת 16), מקיילה מבצעת את קפיצת האמנאר מבוקר עד ערב בכל התנאים האפשריים: בתנאים מקשים עם מזרני נחיתה גבוהים, בתנאי עייפות ותשישות, בתנאי פציעה ואפילו בעיניים עצומות (זה מה שהיא אמרה, ולא הבנתי אם התכוונה פשוטו כמשמעו, או כביטוי). כבר בגיל 12 היעד היה זכייה בגמר הקפיצות האולימפי של לונדון 2012. ארבע שנים התמקדו המאמנים והפכו אותה לספציאלסיטית של אמנאר. מקיילה קופצת אמנאר עשרות פעמים באימון- *ברציפות*!!! במשך ארבע שנים התמקדו בכל חלק וחלק בקפיצה, שני אימונים ביום, היא מתרגלת בנפרד את החלקים (רק ריצה, רק ניתור על המקפצה, רק התברגות, רק נחיתות וכו') וגם את הקפיצה בשלמותה. אף פעם לא נופלת.
בשלב מסוים להורים שלה נמאס שהבת שלהם רק עושה אמנארים כל היום, בעוד שאר המתעמלות בקבוצה מתעמלות... והעלו ספקות רבים באשר להמשך הקריירה שלה (לא הפסיקו לשאול אותה "בשביל מה את צריכה את זה", "את בטוחה שזה מה שאת רוצה?" וכו'). מקיילה הוזמנה לאימוני בוקר ב-5 לפנות בוקר, שעה לפני כולן, כדי לעבוד על אמנאר, וההורים כבר לא רצו להסיע אותה יותר. אבל מקיילה לא ויתרה לרגע, בגילאי 13-14 קמה לבדה ב-4 לפנות בוקר וניערה את הוריה מהמיטה ורבה איתם כל יום שיסיעו אותה לאימון. לדבריה מעולם לא שקלה לפרוש. באליפות הקלאסיק האחרונה מקיילה שברה את האף וחטפה זעזוע מוח בחימום לתחרות (בנחיתה ממשהו, לא יודעת ממה).
ההמשך, באולימפיאדה, ידוע לכולם... (רק להזכיר שמקיילה לא פישלה באמנאר, היא פישלה בקפיצה השנייה).

למעלה