מהרהורי ליבי...גמר מכשירים...

trilliane

Well-known member
מנהל
יותר טוב, ועדיין, נקודת המוצא הניסוחית שגויה

כי אלה ניסוחים שכאילו יוצאים מהנחה שהמדליה כבר הייתה שלה ואז נלקחה / נגנבה / נגזלה / נשמטה ממנה, ולא כך. אף מדליה לא מובטחת לאף ספורטאי מראש. היא נפלה בתרגיל השני ולכן לא זכתה במדליית הזהב ובצדק (ויש יאמרו שגם הכסף קצת מוגזם, כאמור).

אני כל כך מחכה לאלמנט המרוני, TTY!

אם היא תמשיך ככה, לדעתי היא עוד תגיע לזה.
אבל מה? עוד כמה שנים תגיע מישהי שתבצע אותו יותר מושלם, על ציוד חדיש ותומך יותר... ואז נאמר - לא יאומן שקוראים לקפיצה הזו על שם מרוני, ולא על שם הקופצת החדשה! כמו שהיום יש אנשים שאומרים שלא יאומן שקוראים ליורוצ'נקו שתיים וחצי אמאנר, ולא מרוני...

בכל מקרה - כולי תקווה שהיא תמשיך להתעמל ולא תפרוש אחרי לונדון. יש לי תחושה שעוד לא ראינו אותה בשיא שלה, ושהיא יכולה להיות כל כך הרבה יותר מדהימה מכפי שהיא היום, ובטח מההופעה שהיא נתנה בגמר הקפיצות (שגם הייתה בסך הכל מדהימה חוץ מהנפילה - מבחינת החזקת גוף, למשל).
היא המתעמלת האמריקאית החביבה עליי באופן אישי, מראיונות וכו'. היא כה מתוקה!

(It's not like a puppy you want for Christmas - it's the Olympics!)

NBI2

New member
אני לא חושבת שזה הוגן

לקרוא לאלמנט על שם זו שביצעה אותו הכי טוב

בסך הכול, לאמנאר ולמאמנים שלה היה את "הביצים" בכלל לנסות משהו כזה. תחשבו על זה רגע, זה דפוק בראש!

לא אמרתי שזה הוגן

אמרתי שזה מה שיאמרו

אבל אני בהחלט מעריכה מתעמלות ומאמנים עם ביצים. ראוי להערכה.
(בגלל זה אני לא יכולה שלא לאהוב את אולגה קורבט. למרות כל הנוראיות של שיטת האימון, היא עצמה מדהימה אותי ביכולות, באלגנטיות ובאומץ האדיר שלה.)

trilliane

Well-known member
מנהל
הכול נכון, ועדיין, הבחורה ה"נכונה" פישלה בגמר

ולכן צר לי עליה, אבל אני לא יכולה לטעון שמשהו נגנב ממישהו, גם לא ברמת ההרגשה. אולי היא הייתה שאננה מדי דווקא כי היא ידעה שהיא יותר טובה ויכולה לקפוץ "מתוך שינה" אבל בסופו של דבר גם היא אנושית.

PRIHADAR

New member
"פישלה" זו לא המילה המתאימה

(חיחיחיחיחחחחחח.......)

אולי "פיספסה" , "החמיצה"........

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חושבת שבמקרה שלה זה דווקא כן, אבל בסדר

כמו בכל תחרות, גם בגמר באולימפיאדה זוכה מי

שבאותו יום ספציפי ביצע את התרגיל שזכה לניקוד הגבוה יותר.
אפשר לשקול לשנות את שיטת הניקוד להבא, אפשר להתבאס נורא מזה שהיה למקיילה מרוני יום לא מוצלח, אבל בסופו של דבר - איזבאסה ביצעה את הקפיצות טוב יותר בהינתן שיטת הניקוד הקיימת.
אני תמיד אומרת לבנות - תחרות בודקת מי הצליחה יותר בתחרות. נכון שאם בד"כ את טובהיותר, יש יותר סיכוי שתצליחי בתחרות, אבל זה לא אומר עלייך כלום, רק מה קרה באותו יוום לך ולאחרות.

ממש הייתי רוצה לראות את מקיילה קופצת כמו בגמר הנבחרות וזוכה בזהב, אבל לצער כולנו באותו יום פשוט לא יצא לה.

NBI2

New member
סנדרה- עשתה את מה שהיא יודעת

הכי טוב שהיא יודעת
והגיעה הכי מוכנה מנטלית לגמר הזה

למרוני לא הגיע. לא בגלל שהיא לא מספיק טובה. לא בגלל שהיא נפלה. אלא בגלל שהיא "הרשתה לעצמה" לזלזל בהכנה המנטלית לתחרות הזו

אמרו פעם אמרו פעמיים, התעמלות זה 90 בראש, רק עשרה אחוז זה יכולת. מרוני היתה חלשה היום בראש, לא בביצוע

נעממהה

New member
סליחה, אבל למה את מניחה שהיא זלזלה?

למה את מניחה שהיא זלזלה בהכנה המנטלית לתחרות? היית איתה? דיברת איתה? שמעת ממנה שאננות?

יכול להיות שהיא עשתה הכנה מנטלית טובה מאוד (תסמכי על מרתה קרולי) ובכל זאת משהו לא הלך בתחרות. לפעמים, למרות ההכנות- זה לא עוזר.

אין ספק שהיא לא הייתה טובה מספיק בגמר, אבל אני לא חושבת שזה בסדר להניח דברים כאלה וסתם להשמיץ. לגבי כל מתעמלת.

NBI2

New member
חלילה הכוונה לא היתה להשמיץ

יכול להיות שזו שוב אני עם ה"סלידה" מהאמריקניות, יכול להיות ואפילו סביר
אבל משהו שם בשפת גוף שלה, גם אחרי הקפיצה הראשונה וגם בטקס מדליות לא זרם לי טוב, קצת שפת גוף של ילדה מפונקת (שוב, אני לא אומרת שה מה שהיא, אלא אני אומרת שזה מה שהיא שידרה)

מה גם שיש לי איזשהי דעה וכנראה שאני בדעת מיעוט אבל:
לדעתי אם מתעמלת נופלת במשהו שהיא עשתה מיליון פעם בתחרויות ובאימונים בצורה מושלמת ואז נופלת (ממש נופלת, על התחת, לא סתם) בתחרות חשובה כנראה שהיא לא עלתה מספיק מוכנה
אני לא מתכוונת לכאלה ש"לוקחות סיכון" עם קפיצה כדי להרוויח עוד כמה עשיריות בערך ההתחלתי (כמו הצ'יליאנית אם אני לא מתבלבלת...) אלא על כאלה שעשו את הקפיצה הזו בכל תחרות אפשרית, הן עושות אותה מתוך שינה ואז ברגע האמת ממש, מפשלות

כן זה מעצבן, כן זה נורא. אבל נפלת כמו גדולה, את ספורטאית, זה חלק מהסיכון במקצוע שבחרת

NBI2

New member
אני יודעת שאני הולכת פה נגד

דעת הרוב וכנראה התייחסתי לא יפה לפרה קדושה פה בפורום
אני לא באה לשפוט אף אחת ובאופן כללי כל מי שהגיעה למעמד הזה היא מעל למוערכת אצלי, אבל עדין, לא נעימה לי "תחושת הגזל" הזו שרווחת

אמא לה3

New member
תתפלאי..

מרוני קופצת מדהים, רואיה וכו' וכו'..אבל מאד לא אהבתי את הדרך שבה היא "קיבלה" את המדליה, את הפרצופ-חמוץ, וממש ראו את חוסר הפירגון הזה...לדעתי זה התנהגות של ילדה לא בוגרת אבל, היא אכן ילדה, לא בוגרת. מתעמלת נפלאה אבל ילדה.

NBI2

New member
היא שילבה ידיים בזמן

שניגנו את ההמנון הרומני.
אין יותר חוסר כבוד מזה.

את ילדה חצופה, ויוה רומניה!

נעממהה

New member
יש משפט

"אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו" (מסכת אבות פרק ב' משנה ד')

נראה לי שאנחנו צריכים להרגע כאן. אנחנו שופטים בנות צעירות, ברגעי השיא שלהן, אחרי אינסוף שעות אימונים, ובהינף מקש מקלדת תולים אותן כי הן היו חמוצות. אין לנו מושג כמה הן עבדו וחיכו לרגע הזה, כמה הן התכוננו ואילו דברים בלתי צפויים הציקו להם רגע לפני התחרות ולכן אין לנו זכות לשפוט כל עוד לא הגענו לשם (ככל הנראה גם לא נגיע).
גם אני לא אוהבת את הפנים המבואסות של קומובה, או את חוסר הספורטיביות שהפגינה מרוני, אבל אי אפשר לשפוט אותן. לקרוא להן "חוצפניות" זה פשוט לא הוגן. לכו תדעו מה עבר עליה באותו הרגע.

זה מתקשר לי למין אווירה כללית בפורום. למשל כשכותבים ש-"מתעמלת נפלה על התחת". למה בכל העולם כתובים "and she SITS DAWN" ואצלנו בשפה כזו מזלזלת?
זה לא קשור לפרות קדושות של הפורום וכזה, בעייני כל מתעמלת שמגיעה לאולימפיאדה היא "פרה קדושה" וצריכה לקבל את הכבוד הראוי לה- כשהיא נופלת, זוכה, מאכזבת, או מבואסת.

שימו לב להודעה של אמא לה3 לגבי ההתנצלות וההסבר של מרוני. זו פשוט דוגמא מעולה.

NBI2

New member
מתנצלת. אם

השפה שלי פגעה במישהו, או ברושם שאני מעריכה מישהי כזו או אחרת

יכול להיות שהרגשתי צורך לגונן על סנדרה מול אווירת הגזל" הרווחת. היא מתעמלת שאני מאוד אוהבת ונראה לי שקצת זילזלו בהישג שלה

מתנצלת

למעלה