מה אפשר לעשות עם כרובית?

יש לי מתכון לפשטידת כרובית מצויינת אכתוב

כשאגיע הביתה, כעקרון זה עם מיונז ואבקת מרק בצל, לא זוכרת את הכל בדיוק עכשיו, קיבלתי מתכון, מחברה מפורום אחר והיא פשוט מעולה
 
תקבלי קציצות כרובית, ואם תרצי תבשיל עם עוף

גם יש רק שזה יהיה מאוחר יותר
 
נריה הוא הילד הכי יפה, גנוב ומצחיק שאני הכרתי

אבל אל תקפצי, כי יש לו כלה מיועדת מאוד מיוחדת... יפה, גנובה ומצחיקה בעצמה.
 
תודה יקירותי על המחמאות לנסיכי../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

מלי יקירתי, נריה זה בני לוקה בתסמונת דאון ילד מדהים, יחיד ומיוחד והוא הגאווה שלי מצרפת תמונה שלו ושלי איתו (אל תבהלי ממני
)
 
מימוש צ'ה-צ'ה-צ'ה!!!

מטורפת עליך ועל הנסיך המדליק הזה. איזו תמונה זאת. ה-ילד, ה-מקסים, ה-מצחיק.... משהו. וואי, איך הגעגעתי.
 

מליאל

New member
רק עכשיו שמתי לב, פשוט צריך לסדר כאן את השרשו

ר....אכן ילד מדהים ויפייפה, להבהל ממך? אני חושבת שאת מדהימה ורואים זאת דרך התמונה, והילדים שלנו זה הכל בחיים, בלעדיהם אנחנו לא שווים, הם הכח , האור האושר העולםםםםםםםםםם, אפילו שלפעמים הם לוקחים לנו את כל הכח אבל מצד שני אושר של ילד ועיניים בוהקות שאומרות וואו...או תודה זה מטעין אותנו ותודה לכל הילדים שבאו לנו לעולם והסכימו שניהיה הוריהם ונתנו לנו את הזכות לשמוח ולזרוח. סליחה על הרגשנות...זה מתאים לפורום אחר...אבל רק אנשים עם נשמה וכאן אני מתחברת לפורום...יודעות להכין אוכל...עם נשמה אפילו אם הוא פשוט ביותר...
 
אשרייך,,ילד מקסים,,ומדהים וגם את

עבדתי פעם ילדי תסמונות למינהם ובינהם גם תסמונת דאון אלה ילדים מקסים ביותר, ואני אוהבת אותם כל כך,,,,,,,,,
 
תודה מביאה ברכה יקרה../images/Emo140.gifשתבוא עלייך גם ברכה

|אמן ואמן!!!! כמו שאת בטוח מביאה ברכה כאן עם הלינק שלך. אכן הם ילדים מדהימים, ואם עבדת איתם ואוהבת אותם כל כך זה מראה כמה שאת נפלאה. שיהיה לך המשך יום נעים
מימי.
 
אני כרגע בבית לא עובדת, הייתה לי

תאונת עבודה בהוסטל,,,,,,,,,,,וכך עשיתי לי 2 פריצות דיסק בצוואר ו2 פריצות דיסק בגב תחתון ובגב עליון חוליה זזה,, אני עם כאבים ,,,,וסובלת,,,,אבל מקבלת את זה בברכה העיקר שעבדתי איתם ואהבתי אותם ועדיין אוהבת אותם כנסי ל-2 הבלוגים שלי 1 מביאה ברכה 2 סריגוש של מדגימה וקיראי בעולם שלי גם,,,,שם כתוב אני אוהבת ורגישה לאנשים עם צרכים מיוחדים,,,,,,,, אולי פעם אכתוב על זה יום נפלא שיהיה לך, ומברכת אותך ואת הנך בכל ברכות התורה,,,,,,,,,אמן
 

polegra

New member
אני מאוד אוהבת מרק כרובית

מתכון מאוד מאוד פשוט שאני מאוד אוהבת לטגן בצל עד שקיפות להוסיף כמה שיותר סלרי חתוך דק ולטגן יחד להוריד מהאש להוסיף פפריקה (כף שתיים) ותיבול אהוב לערבב הייטב להחזיר לאש להוסיף כוס מים אחת להוסיף את הכרובית ולבשל עד שכל החלקים כתומים מהפפריקה להוסיף מים כדי כיסוי אחרי דרגת הבישול הרצויה להוסיף שמיר קצוץ אפשר להוסיף ביצקיות גם דיאטטי גם טעים! טלי
 
על קצה המזלג:

1כרובית טעימה: חומרים: כרובית קטנה, מפורקת לפרחים קטנים שמן לטיגון עמוק 6 שיני שום פרוסות 1/2 כוס מיץ לימון 1/2 כפית פלפל שחור גרוס מלח גס 1/4 כוס שמן זית 1 כפית סוכר אופן ההכנה: מטגנים את הכרובית בשמן עמוק עד להזהבה. מעבירים לקערה. מערבבים בקערה אחרת את שאר המרכיבים, יוצקים על הכרובית ומערבבים. מגישים בטמפרטורת החדר. פצצה אמיתית. לביבות מכרובית: 1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים 1/2 כוס קמח תופח 2 ביצים 2 שיני שום כתושות מלח פלפל שחור גרוס ,קצת צ'ילי גרוס, ומעט כורכום. פטרוזיליה קצוצה מעט שמן לטיגון אופן ההכנה מבשלים את הכרובית במים עם קצת מלח 20-15 דקות, רק עד שהכרובית מתחילה להתרכך. מצננים מעט. מעבירים את הכרובית לקערה ומועכים למחית גסה. מוסיפים ביצים, שום מעוך,פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים קמח לפי הצורך (כחצי כוס) ומערבבים. מחממים מעט שמן ויוצקים לתוכו כפות מלאות מהתערובת. משטחים מעט ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. כרובית מטוגנת החומרים: 1 כרובית - פרחים קטנים 1 ביצה 4 כפות קמח מעט שמן רגיל מעט מים קורט מלח קורט פלפל שחור גרוס מעט צ'ילי גרוס אופן ההכנה: מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים עם מלח. מערבבים ביצה קמח עם מעט מים עד שמתקבלת בלילה לא דלילה מידי. מוסיפים תבלינים ומניחים בצד לכחצי שעה. מחממים מחבת עם מעט שמן. טובלים את הכרובית המבושלת בבלילה עם מזלג, ונותנים לשיירי הבלילה לנזול. כאשר השמן חם מאוד שמים במחבת. מטגנים עד הזהבה. מגישים חם או קר. טעים באותה מידה. כרובית מוקרמת: חומרים: כרובית בינונית, שלמה מיכל שמנת לבישול 25 גרם חמאה כף קורנפלור כף חרדל {רצוי חרדל דיז'ון עם הגרגירים} טימין לפי הטעם כפית אבקת מרק עוף פלפל שחור 100 גרם גבינה צהובה מגוררת אופן ההכנה : שמים את הכרובית בשלמותה במי מלח ומאדים עד שמתרככת קלות . בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן ממיסים את החמאה.מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב עד שנוצרת רביכה ללא גושים.מוסיפים את החרדל, ואחריו שופכים בהדרגה את השמנת ומערבבים כל הזמן עד להיווצרות רוטב במרקם סמיך אבל עדיין נוזלי מספיק כדי שאפשר יהיה לשפוך בקלות. מסירים מהאש ומתבלים בטימין, אבקת מרק ופלפל.מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים היטב. אם יש צורך אפשר להחזיר לאש קטנה עד שהכל יימס.מסננים את הכרובית השלמה מהמיים ומניחים בתבנית. יוצקים מלמעלה את הרוטב ומקפידים שיכסה היטב את כל צידי הכרובית. מכניסים לתנור בחום בינוני גבוה למשך 20 דקות או עד שמזהיב. מרק כרובית: חומרים: 1 כרובית מופרדת לפרחים 2 תפוח אדמה חתוכים לקוביות 1 כרישה קצוצה {חלק לבן} 1 בצל קצוץ 4 שיני שום כתושות מעט פטרוזיליה קצוצה 50 גרם חמאה 2 כפות שמן זית 1/2 כוס יין לבן יבש 1 שמנת מתוקה 2מעט עירית קצוצה מעט אגוז מוסקט מלח ופלפל לפי הטעם. אופן ההכנה: מחממים סיר בינוני ובתוכו החמאה והשמן. מאדים בו את הבצל והכרישה עד לשקיפות. מוסיפים שום ופטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים יין לבן ומאדים שתי דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים. מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכרובית ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל בסיר מכוסה עד שתפוחי האדמה יתרככו לחלוטין. מסירים מהאש וטוחנים הכול לתערובת חלקה, בעזרת מוט ריסוק או בלנדר. מחזירים לאש, מביאים לרתיחה, מתבלים באגוז המוסקט ומוסיפים את השמנת. מרתיחים שוב ומבשלים חמש דקות. מתבלים שוב במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים עירית קצוצה ומגישים. אני גם אוהבת להוסיף כרובית טרייה {לא מבושלת} לסלטים חיים. זה יוצא קריספי וטעים. אני גם נוהגת להחמיץ כרוביות, עם ייתר הירקות האהובים. הקטע הוא פשוט : מניחים את הכרובים עם או בלי שאר הירקות. מוסיפים בין 1/2 כוס חומץ לכלי הכבישה. מסדרים את הכרוביות והירקות בתוך הכלי, וכעת זה משחק ילדים. לוקחים כוס אחת של מים רותחים, שופכים פנימה, ומייד מוסיפים 1 כפית מלח גס {על כל כוס כפית מלח}. ככה ממלאים את הכלי במיים ומלח, עד שהמים מגיעים לסוף הכלי, שמים שקית ניילון {של סנדוויצ'ים } מחכים כמה ימים ויש לך אחלה חמוצים טריים וטובים. אצלי מככב קבוע במטבח. עכשיו נחכה למיכלי ולפשטידה שלה. זהו.
 
למעלה