מה אפשר לעשות עם כרובית?

shahf11

New member
זה על קצה המזלג.?

ובכן... נפל הפור על לביבות הכרובית. מעולות. תודה.
 
הלביבות האלו פצצה...

כשהייתי תלמידה בתיכון באילת, היינו בורחים כל החבר'ה לקיוסק שנקרא:"הקיוסק של יפה" , והיא היתה מכינה לביבות שלא מהעולם הזה. כל הסוגים, כל הטעמים, כל המרקמים. לא להאמין, אבל הקיוסק היה מוכר רק פיתות עם לביבות שונות וסלטים - התאבדות. נראה לי שהפכתי לפילה מצוייה, רק בגלל הלביבות כרובית האלו שלה. עד היום יש לה קיוסק במקום אחר,מרכזי יותר באילת, ועד יומי האחרון שם, אכלתי בדיוק את אותם פיתות עם אותן לביבות... וזה המתכון. יפה נתנה לי אותו. אחלה יפה ואחלה לביבות...
 

לiקיטה

New member
../images/Emo210.gifאורז + כרובית../images/Emo71.gif

איזה תזמון מושלם
בדיוק הוצאתי כרובית מהמקרר להכין את התבשיל הזה (מהיום, מתחילה לצלם את המאכלים ומעלה לכאן.....). והמתכון: 1 כרובית (כמה שיותר גדולה, יותר טעים) 2.5 כוסות אורז 2 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות תבלינים: מלח, מעט פלפל שחור, 1 כפית אבקת מרק עוף, 2 כפיות גדושות "תערובת לקציצות"
מנקים את הכרובית וחותכים לפרחים בינוניים. מכניסים לסיר עם מים, על אש גבוהה עד לרתיחה ומכבים.
משאירים את הכרובי במים הרותחים עוד כ2-3 דקות ומעבירים את הכרובית למסננת, להמליח את הכרובית המבושלת.
בסיר בינוני, אחרי שהכרובית התקררה, מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד להזהבה ולהוציא לצלחת (עם נייר סופג).
בסיר בינוני (נוסף), מטגנים את פרוסות הבצל עד להזהבה, מוסיפים את האורז (השטוף) ומטגנים יחד עוד 2-3 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב. מוסיפים 5 כוסות מים ואת התבלינים. אחרי רתיחה, מחלישים את האש וכשנגמרים המים, מכבים את האש, מוסיפים את הכרובית המטוגנת ומניחים את הסיר מכוסה ל-5-10 דקות.
לפני ההגשה, להערבב טוב את כל האורז עם התבלינים והכרובית.
בתיאבון
 
פשטידת כרובית קלה ומעולה

(וכל הזכויות שמורות לכוכבה....) מרתחים כרובית במים ומלח מסננים ושוטפים (אישית אני משתמשת בפרחי כרובית של סנפרוסט ואז אני רק מפשירה) מערבבים בקערה: 3 ביצים 3 כפות אבקת מרק בצל 3 כפות מיונז מערבבים הכל ביחד, טובלים כל פרח בעיסה ומסדרים בתבנית. מה שנשאר מהעיסה מפזרים מעל הכרובית שבתבנית, מפזרים מעל הכל פרורי לחם ואופים ב 180 מעלות עד שמזהיב
 

מיריאל1

New member
הי מיכלי שלי, איזו פשטידה מגרה וואו!!!

חוץ מזה התגעגעתי אליך מאוד יקירה. דברי איתי שיצא לך. נשיקות מירי
 
גמני התגעגעתי יפהפיה שלי../images/Emo24.gif

כדאי לך לנסות את הפשטידה, היא 5 דקות עבודה וממש טעימה (אפילו סיוני אוהבת) וכשיגמר החורף אולי נפגש סוף סוף
 

מיריאל1

New member
מיכלי מתה לראותך, ארי../images/Emo124.gif

לא נראה לי שהייתי במפגש האחרון. כך שאת הפשטידה אני לא זוכרת אבל את שלום לבוא שבת - אני מאוד זוכרת- וזה לא כל כך מגרה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
זה מה שמצאתי שמזכיר שם את "השלום" שיוצא מהשבת - חחחחחחחחחחחחח שתי מטורפות אנחנו!
 
יצא, לגמרי יצא... עם ובלי השערות באף...

ואת כן היית יא דפקט... שם נפגשנו בפעם הראשונה... כשההיא נחתה עם הכסא , שכחת??? נו, המפגש הזה. מה שארגנה ההיא משלושת דובים...
 
לביבות כרובית

כרובית קטנה עד בנונית מנוקה להפריד לפרחים ולבשל עם כפית מלח, עד להתרככות ולסנן. בקערה למעוך את הכרובית, ולהוסיף 2 ביצים כמה עלי סלרי, פטרוזילה, שמיר, כוסברה (לא בהכרח) מעט אבקת מרק עוף, פלפל שחור, להוסיף פרורי לחם לפי הצורך שיהיה אפשר לעבד את כל המיצרכים לכופתאות. צרים כופתאות ומטגנים (לא בשמן עמוק רגיל כמו לשניצל )
 

ש712

New member
כרובית במיקרוגל

לרסס על כרובית טריה ומוצקה מעט תרסיס שמן "פאם" קנולה . לפזר מעל מעט אבקת מרק בצל . להניח הכרובית על צלחת ולעטוף בשקית ניילון , לנקב , חור קטן במקום אחד . להכניס למיקרו ל - 10-15 דקות { תלוי בעוצמת המיקרו } לבדוק בעזרת מזלג את הרכות הרצויה . טעים, קל להכנה ודל בקלוריות. תהנו
 
יאאא.... אדיר! הכרובית את נראית פגזזז!!!!!!!!

רעיון היסטרי למיקרו. תודה, תודה, תודה. יש לך עוד שיחוקים כאלו ? אהבתי רצח.
 
למעלה