../images/Emo210.gifאורז + כרובית../images/Emo71.gif
איזה תזמון מושלם
בדיוק הוצאתי כרובית מהמקרר להכין את התבשיל הזה (מהיום, מתחילה לצלם את המאכלים ומעלה לכאן.....). והמתכון: 1 כרובית (כמה שיותר גדולה, יותר טעים) 2.5 כוסות אורז 2 בצלים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות תבלינים: מלח, מעט פלפל שחור, 1 כפית אבקת מרק עוף, 2 כפיות גדושות "תערובת לקציצות"
מנקים את הכרובית וחותכים לפרחים בינוניים. מכניסים לסיר עם מים, על אש גבוהה עד לרתיחה ומכבים.
משאירים את הכרובי במים הרותחים עוד כ2-3 דקות ומעבירים את הכרובית למסננת, להמליח את הכרובית המבושלת.
בסיר בינוני, אחרי שהכרובית התקררה, מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד להזהבה ולהוציא לצלחת (עם נייר סופג).
בסיר בינוני (נוסף), מטגנים את פרוסות הבצל עד להזהבה, מוסיפים את האורז (השטוף) ומטגנים יחד עוד 2-3 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב. מוסיפים 5 כוסות מים ואת התבלינים. אחרי רתיחה, מחלישים את האש וכשנגמרים המים, מכבים את האש, מוסיפים את הכרובית המטוגנת ומניחים את הסיר מכוסה ל-5-10 דקות.
לפני ההגשה, להערבב טוב את כל האורז עם התבלינים והכרובית.
בתיאבון