מה אפשר לעשות עם כרובית?

כרובית עם עוף + כרובית עם ביצים.

כרובית עם עוף להשרות כרובית מפורקת לפרחים במי ברז ומלח (להרחקת חרקים) בערך חצי שעה ולשטוף היטב. לטגן בצל חתוך קטן, כשהבצל שקוף להוסיף חלקי עוף (כל אחד והכמות הרצויה לו) להמשיך לאדות על אש קטנה 10-15 דקות בערך, להוסיף את הכרובית, מלח פלפל, כפית מלאה פפריקה, 1/4 כפית כורכום, ולערבב הכל ביחד להוסיף מים בערך 3 כוסות ולבשל עד להתרככות העוף והכרובית ושהמים יתאדו. אפשר וכדאי למי שאוהב ליפני תום הבישול להוסיף מיץ מחצי לימון. כרובית עם ביצים - טוב בתור תוספת לכל מנה, או סתם ככה לאכול את זה. לבשל כרובית קטנה/בנונית מפורקת לפרחים קטנים במים עם מלח עד להתרככות ולסנן היטב מהנוזלים. במחבת לטגן בצל גדול חתוך קטן, כשהבצל שקוף להוסיף 2 ביצים עם 2 כפות מים מוטרפות היטב, לבחוש תוך כידיי בישול כמו ביצה מקושקשת 2-3 דקות. בסיר לשים את הכרובית המסוננת להוסיף מעל את תערובת הביצים והבצל עם השמן של הטיגון, כפית פפריקה מלח פלפל לערבב הכל ביחד ולבשל הכל ביחד על אש נמוכה תוך כידיי עירבוב 3-4 דקות. זהו כרובת עם ירקות מחר
 
../images/Emo43.gifמוסיפה קציצות בשר וכרובית

קציצות בשר וכרובית 1/2 ק"ג בשר הודו טחון מעורב עם בשר בקר טחון 3 בצלים גדולים מגורדים 1 תפוח אדמה בינוני מגורד פטרוזיליה רצוצה כרובית קטנה מורתחת (במיקרו עד לריכוך ומרוסק עם מזלג) תבלינים לפי הצורך, 2 בצים קמח מצה לערבב היטב את כל החומרים בשמן רותח לטגן כך: להכין צלחת עם קמח מצה להכין קציצות גדולות מאוד לתבול הקמח מצה וישר לשמן חם, להזהיב משני הצדדים אפשר להכין רוטב צהוב ולבשל מעט (לא הרבה רוטב כדי שלא יתפוררו אפשר גם סתם כך מטוגן, הכנתי אתמול יצא מעולה, מתכון בלעדי של מביאה ברכה שבת שלום
 

לiקיטה

New member
../images/Emo119.gifהבטחתי ולכן אקיים

הנה האורז+הכרובית שהתחרענו עליו אתמול בלילה
 

ענתי42

New member
../images/Emo24.gifטוב חברים איזה ארוחה הכנתי ,,,,,,,,

אסדו בתנור ואורז אם תפוחי אדמה למטה עם צמוקים וגזר מגורד ותבלינים וזה ממש מעולה ממליצה מחום לכולם
 

ענתי42

New member
מתכון לאסדו בתנור

מיצרכים בשר אסדו 3 שיני שום פרוס שמן זית עלי טימין יבש פילפל שחור גרוס מלח הכנה על תבנית אפיה ניר כסף מעל ניר הכסף את האסדו חורצים בבשר פסים ומכניסים לכל חריץ שום מוזגים מעל שמן זית,עלי טימין,מלח,ופילפל, עם 2 ידיים לעשות את הבשר טוב,טוב לעטוף עם ניר הכסף להכניס לתנור בחום 180 מעלות עם הבשר רך ולא שחום לתת צריבה עם הגריל
 

אדמית

New member
אכלתי פעם כרובית עם רוטב צילי

לדעתי בישלו כרובית, הוסיפו פירורי לחם ורוטב צ'ילי והכניסו לתנור. עדיין לא ניסיתי, ואין לי מתכון מדוייק. אבל זה היה מדהים. פשוט אי אפשר היה להפסיק לאכול
 
למעלה