מה אתם אומרים על הסימפוניה ה-9 של בטהובן?

מה אתם אומרים על הסימפוניה ה-9 של בטהובן?

מה אתם אומרים על הסימפוניה ה-9 של בטהובן? אני פשוט מת על היצירה הזאת שחבל על הזמן!!!!!!! איזו יצירה מושקעת ומלאת מחשבה, ועוד לחשוב שבטהובן הצליח לעשות כזאת עבודה יפה למרות שהיה חירש מאד. זה פשוט לא להאמין איזה סוג מדהים של יצירה. הרי כל הסימפוניות של בטהובן הן אינסטרומנטליות. בכלל, רוב הסימפוניות שאני מכיר(של בטהובן ועוד מלחינים נוספים) אינסרטומנטליות, וזה מה שמדהים בזה שפתאום, הנה: אנחנו מקבלים משהו שונה ויוצא דופן לחלוטין!!! סימפוניה שרובה אינסטרומנטלית, אבל בסוף בטהובן מכין לנו הפתעה, שירת מקהלה. זה פשוט מדהים שחבל על הזמן!!!!!! איזו יצירה נעימה לאוזן, ובמיוחד כיף(אם רוצים) לקרוא את מילות השיר ולשיר אותו עם המקהלה. "האודה אל האושר"(Ode to Joy). הנה המילים: AN DIE FREUDE - ODE TO JOY O Freunde, nicht diese Töne! Sondern lasst uns angenehmere anstimmen und freudenvollere! Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium, Wir betreten feuertrunken. Himmlische, dein Heiligtum! Deine Zauber binden wieder Was die Mode streng geteilt; Alle Menschen werden Brüder Wo dein sanfter Flügel weilt. Wem der grosse Wurf gelungen Eines Freundes Freund zu sein, Wer ein holdes Weib errungen, Mische seinen Jubel ein! Ja, wer auch nur eine Seele Sein nennt auf dem Erdenrund! Und wer's nie gekonnt, der stehle Weinend sich aus diesem Bund. Freude trinken alle Wesen An den Brüsten der Natur; Alle Guten, alle Bösen, Folgen ihrer Rosenspur. Küsse gab sie uns und Reben, Einen Freund, geprüft im Tod; Wollust ward dem Wurm gegeben, Und der Cherub steht vor Gott! Froh, wie seine Sonnen fliegen Durch des Himmels prächt'gen Plan, Laufet, Brüder, eure Bahn, Freudig, wie ein Held zum Siegen. Seid umschlungen, Millionen. Dieser Kuss der ganzen Welt! Brüder! Über'm Sternenzelt Muss ein lieber Vater wohnen. Ihr stürzt nieder, Millionen? Ahnest du den Schöpfer, Welt? Such ihn über'm Sternenzelt! Über Sternen muss er wohnen.

הקיזומ

New member
מה אתם חושבים על כל היתר?

אני בינתיים מכיר ממש רק את השישית והשביעית. שתיהן מאד יפות לדעתי. מאד לא דומות אחת לשנייה. טוב, אולי זה נכון לכל הסימפוניות. את היתר עדיין לא מכיר מספיק טוב ו/או לא מכיר בכלל.

אתה לא מכיר את רוב הסימפוניות שלו הא?

אז רצוי מאד מאד שתכיר!!! כשתכיר את זה, אתה לא תפסיק לאהוב את זה!!! רצוי להכיר את כל הסימפוניות, אבל את ה-9 זה חובה!!!

הקיזומ

New member
הבנת, כנראה, נכון.

את כולן שמעתי במידה כזו או אחרת (לפחות "חצי פעם" עד פעם אחת). אבל, זה כמובן עדיין לא אומר שאני מכיר ממש. מכיר ממש כמו שכתבתי - את השישית והשביעית. זה אומר ששמעתי אותן לפחות 10 פעמים. וזה בלשון המעטה. וכן, לאט לאט אני אכיר את היתר. הבאה בתור היא כנראה החמישית.

הקיזומ

New member
אגב, עוד משהו ../images/Emo26.gif

הכינוי "בטהובן מישראל" ממש נשמע עלוב. ממש עליבות/פחיתות כבוד לבטהובן האמיתי. למרות שבטח בחרת אותו מהסיבות ההפוכות לזה. אתה בטח יכול למצוא שם אחר שיעשה עם בטהובן יותר חסד.
מקווה שלא לקחת את זה אישית

הקיזומ

New member
בטח. ואני אסביר ../images/Emo26.gif

לא התייחסתי או ייחסתי משהו אל האדם שמאחורי הכינוי אלא אל הכינוי והיחס שלו (של הכינוי) אל בטהובן. בטהובן הישראלי? וחוץ מזה, ויותר מכל הסבר אחר, כמו שהסמיילי אמור לרמוז - זה היה בבדיחות לחלוטין. בסך הכל בצחוק. אם זה לא היה מובן ממש לבעל הכינוי, מקווה שזה מובן עכשיו.

זה בכלל לא מצחיק, זה ירוד ודבילי../images/Emo46.gif

אין להערה שלך שום ערך!!! היא פשוט הערה טפשית. אני קורא לעצמי בטהובן מישראל כי זה הכינוי שאני רוצה, וזהו!

הקיזומ

New member
מי הבטיח שזה יהיה מצחיק, ברמה וחכם?

מי הבטיח שיהיו לדברים שלי ערך בעיניו של מי שהוא? לרגע לא העלתי על דעתי סיבה אחרת לזה שאתה קורא לעצמך בכינוי מסויים. בסך הכל הבהרתי שלא היתה לדברים שלי שום כוונה שלילית כלפיך באופן אישי. מקווה שלא קשה להבין את זה.

jonbaum

New member
לא מת על זה

אבל זה מנקודת המבט של מישהו ששר במקהלה ביצירה הזו עשרות פעמים (אפילו פעם אחת בארץ - ב-1/1/2000 בהיכל התרבות עם הפילהרמונית בניצוחו של גארי ברתיני אם מישהו היה) הנה אני אספר לכם סיפור מעניין. בשנים שלאחר מלחמת העולם השניה, תזמורת הרדיו של יפן היתה במצב כלכלי על הפנים, וכל פעם שהיה קונצרט, חברי התזמורת היו צריכים למכור הרבה כרטיסים, והיות ולאף אחד לא היה כסף זה היה מטלה קשה מאוד בשבילם. לקראת סוף השנה רצו לעשות קונצרט אבל רצו גם לפטור את הנגנים מהעול הזה. ולכן מישהו הציע שאם יכניסו גם מקהלה לעניין, חברי המקהלה ימכרו את הכרטיסים ויביאו את הקרובים והחברים שלהם, ובכך לנגנים יהיה קצת חופש. כשחשבו איזו יצירה הם יבצעו, מישהו הציע את הסימפוניה התשיעית של בטהובן כי בסך הכל מדובר ב-8 או 9 דקות מוסיקה נטו למקהלה. וכך, עד היום, במשך כל חודש דצמבר מבצעים ביפן את הסינפוניה התשיעית תחת כל עץ רענן. אני הייתי חבר מקהלה ביפן במשך בערך חמש שנים, וכל דצמבר שרתי את היצירה הזו מינימום עשר פעמים. אז אני יכול לומר שאני מכיר את היצירה היטב...... אז כמו שכבר אמרו כאן, לבטהובן די לא היה מושג איך לכתוב למקהלה. אמנם מדובר ב-8 דקות של מוסיקה, אבל אין יצירה מתישה ממנה. תפקיד הסופרן בכלל בלתי אפשרי - הצרחות של uber sternen muss er wohnen לקראת הסוף הן עינוי למקהלה ובדרך כלל עינוי גם לקהל. המוסיקה בכלל לא מתאימה לקצב הטבעי של המילים - כמו שאמר פעם מכר גרמני שלי "הוא הכניס את המילים למלחיה ופיזר אותן על הדף באופן אקראי". המלחין היחיד שהיה לו עוד פחות מושג איך לכתוב למקהלה היה לא אחר מאשר האדון מאהלר. בסימפוניה השניה למקהלה יש תפקיד עוד יותר קצר אבל יותר מתיש אפילו מהתשיעית, ועל השמינית של מאהלר אני מעדיף להגיד כמה שפחות. רק אומר ששתי היצירות האלה (מנסיון) הן עינוי שקשה לתאר.

Petrus

New member
עינויי מקהלה

יצא לי העונה לשיר לראשונה גם את התשיעית של בטהובן וגם את השניה של מאהלר, ואני מוכרח להגיד שדווקא השניה מיטיבה יותר עם המקהלה לדעתי. בעוד שאצל בטהובן הטקסט עלול להיות שובר ביניים לאלה שאינם דוברים את השפה, מפאת הטמפו המהיר, אצל מאהלר זה לא המקרה. בנוסף, אצל מאהלר יש די הרבה רגעי חסד של פיאנו (ובד"כ אף פחות מזה), בעוד שאצל בטהובן דוושת הדינאמיקה לחוצה כמעט עד הסוף לאורך כל הפרק. בנוסף, ממעמקי תפקיד הטנור אני יכול לומר שבעוד שאצל בטהובן, בקטעי האוניסונו הטנור קופץ אוקטבות בלי לדפוק חשבון, אצל מאהלר אין דברים כאלה והקו (לפחות של הטנור) יותר ווקאלי ופחות אינסטרומנטלי.

Moridin

New member
אבל איזה אקורדים יפים יש בשניה של מאהלר ../images/Emo13.gif

wird der dich rief dir geben ו- und sammelt Garben uns ein, die starben שווה בשביל זה לצרוח צלילים גבוהים בפינאלה.

GustavM

New member
מסכנים הבאסים...

שמעתי שעכשיו הפילהרמונית ביצעו את זה ביומולדת של איזה מיליונר אחד בהר הצופים... בכל מקרה, לבאסים יש שם איפשהו סול ממש נמוך (3 קווי עזר מתחת מפתח פה), שאף אחד כמעט לא יכול לשיר את זה, ומאהלר כותב שם "מי שלא יכול לשיר, שלא ישיר"...

GustavM

New member
WTF???

הייתי בטוח שזה ליום ההולדת של שלדון אדלסון, זה פורסם בעיתון...

Petrus

New member
לא מכיר

זה היה יום הולדת 75 לאדמונד ספרא, שארגנה לו אשתו.

GustavM

New member
היא רוצה להחיות אותו מהמתים או משהו? ../images/Emo3.gif

Petrus

New member
לדעתי פשוט לא לרמה שלה ללכת להיכל התרבות

אז היא ארגנה לעצמה קונצרט פרטי.

GustavM

New member
היא דרשה מהם לנגן/לשיר בהתנדבות....

טוב היא בטח תורמת גדולה... מי ניצח... זובין מהטה?

למעלה