מה אתם אומרים על עניין ה

מה אתם אומרים על עניין ה

לחכות למישהו/י עד שיפרדו/יתגרשו מבן/בת זוגם הנוכחי.

יצא לי להתקל בלקרוא על מקרים שחיכו שנים וחלק שנים על גבי שנים עד שמושא תשוקתם יתפנה.
מה אתם אומרים על זה? מקסים, לא מוסרי, בזבוז זמן, סיכון, לא לוותר, אנטואיציה .

:)

זה יפה מאד?! על מה את מדברת..

אף אחד לא צריך לעצור את החיים שלו בשביל מישהו אחר שבכלל לא בכיוון. איזו אהבה זו? זה מוות פנימי ואיטי כל יום. אם הבן אדם תפוס, יש לכבד את זה, להפנים את זה, ולקחת מודעות עמוקה להמשיך הלאה כי גם לאותו ׳ממתין׳ יש זכות להיות נאהב ומאושר.

pov2

New member
כן- זה יפה מאוד!

מה שיפה, זה לא כשמישהו עוצר את החיים שלו בשביל מישהו אחר שבכלל לא בכיוון, אלא כשמישהו מחכה שהאהוב שלו (שכן "בכיוון"), יצליח להשתחרר מנישואיו ומוכן לשם כך לחכות כמה זמן שידרש.
ומה הכוונה ב"להשתחרר מנישואין"?
ובכן, בניגוד לקלישאה הרווחת לפיה "מי שלא טוב לו יכול להתגרש", הרי שזה לא כה פשוט.
למשל- כי מדובר בגירושין מבעל מאיים או בתהליך שלוקח זמן עקב ילדים קטנים וכו.
במקרה כזה- מי שכן יחכה, יעיד שהוא אוהב ומי שיגיד- אין לי זמן לחכות לסוף הקשר- יעיד שאינו אוהב.
&nbsp
מי שבאמת אוהב את האדם השני- יהיה עבורו מוות פנימי לעזוב אותו ולא לחכות לו.

אין פה ניתוח אנליטי..

של האם הקשר בו אותו מושא אהבה הוא טוב או לא ואין גם שום איזכור לכך שאותו מושא אהבה בכלל אוהב אותך בחזרה. לכן הדברים האלה לא רלוונטיים - יש מצב נתון בו אתה אוהב מישהי והיא עם מישהו אחר. זהו. היא - לא - בחרה בך, היא עם מישהו אחר. ולא, ממש לא יהיה יפה לחכות לה , זה אקט אובססיבי ומצער שמסתיים לרוב בשנים מבוזבזות ושברון לב.

pov2

New member
ברור שאם האדם לו אתה מחכה כלל לא מעוניין בך

זה יהיה מיותר לחכות לו.
אמנם מראה על אהבה כלפיו- אך בהחלט מיותר.

מה שאת מתארת פה

זה הנישואין כמכשול להיות יחד לשני אנשים שבחרו כבר אחד בשני. ומה אם אחד מהם נשוי באושר והשני יחכה לו לנצח בשם 'אהבת אמת'?

Berethor

New member
אתה מתעלם מהעובדה שמדובר כאן באהבה אנוכית ברוב המקרים

רק משום שאתה מעוניין במישהי תפוסה, לא אומר שרע לה בזוגיות הנוכחית שלה, אולי אלו הן התקוות שלך, אבל זה לא דווקא המציאות. אהבה לא אנוכית, היא להיות מוכן שיהיה טוב לה גם בלעדיך, לבד או עם מישהו אחר, אבל כמובן שזה מסוג הדברים שלא הרבה אנשים מסוגלים עליהם. בכל אופן, כפי שכבר צויין כאן, לא היה שום דבר בדיון הזה שמרמז על כך שמדובר בזוגיות בעייתית, או על כך שהצד השני מעוניינת בכלל לפרק את הקשר הנוכחי ולהיות איתך. יכול להיות מקרים כאלה, ויכול להיות מקרים הפוכים, בכל אופן אפילו במקרים של זוגיות רעה, הדבר המוסרי ביותר הוא להיפרד, ולא לבגוד, או להיות שותף לבגידה. הרבה בוגדים ובוגדות מתרצים את המעשים שלהם בכך שהקשר שלהם הוא רע, כאשר לא באמת כך זה במציאות.

זו בדיוק הבעיה..

יש המון אנשים שמחכים, אבל לא מבינים דבר פשוט - לכל אחד הזכות להיות נאהב, שמישהו יעניק מעצמו עבורו, שיאהב מכל הלב, שיחבק ואין כל טעם לחכות לאדם תפוס גם אם אותו רגע נדמה שהוא היחיד שתוכלי לאהוב אי פעם! (זו אשליה ותו לא, ברור שאם תשחררי באמת את תאהבי גם אחרים) כי זה מאמלל מאד, ומי שלא מתעורר בזמן גם מבלה את חייו ללא אהבה כי הוא עצמו לא מוכן לתת אותה לאדם אחר, או זוגיות או שמחת חיים
מעטים הם אלה שבאמת יש להם סיפורי אגדה (נתקלתי בכמה)

Berethor

New member
אני קורא לזה לרצות "באשליה"

על עיקרון דומה לזה של לרצות במישהו מפורסם, שלרוב גם לא בר-השגה. החיים הם לא אגדה, ולכן מה שרוב הסיכויים שלא יהיה שלך, לא יהיה שלך, עדיף פשוט לעזוב את זה, ולחפש משהו יותר בר-השגה, להיות ריאליסטי ולא פנטזיונר. לפעמים אני אפילו חושד שאלו שרוצים "באשליה", בכלל לא רוצים קשר אמיתי, זה הדרך שלהם בצורה עקיפה להישאר לבד.

זה גם לא תמיד גורף ב 100 אחוז לכיוון השני, יש מקרים מאד בודדים בהם האשליות האלה כן הסתדרו בסוף , אבל מעטים מאד ויוצאים מן הכלל, בגדול אותו אדם שממתין בעיני זו אובססיה מסויימת.

Berethor

New member
כמעט כמו הסיכוי לזכות בלוטו

באופן לא מפתיע אלו גם בדרך כלל אנשים שממלאים לוטו. כן אני לא שולל את כך שיש מקרים שזה יכול להצליח, אבל הסיכוי לכך הוא מאוד נמוך, ובניגוד לסרטים, במציאות הליכה כנגד כל הסיכויים לרוב מובילה לכישלון ולא להצלחה. בכל אופן מי שרוצה לבזבז את חייו בלחכות לאדם, שסביר להניח שאפילו לא מייחס עליו שום חשיבות מיוחדת מצידו, זה עניין שלו, אבל זה דבר שאינו מומלץ ברוב המקרים. "חלום" בדרך כלל נשאר בגדר "חלום", לא יותר מכך.

Berethor

New member
זה באמת כל כך נדיר?

חוץ מזה, איך אפשר שלא להסכים על הנושא הזה, עדיין לא נתקלתי פה במישהי שלא הסכימה על זה.

שרונת XD

New member
יש כמה סיבות בעיני למה לא לעשות את זה

קודם כל יש את העניין המוסרי, זה פשוט לא יפה. לפני כמה שנים הכרתי מישהו והתחברנו וחיבבתי אותו, כשגיליתי שיש לו חברה אז לא עשיתי עם זה כלום, לא רציתי להיות בן אדם כזה.
מעבר לזה, יש גם את העניין שיש את הסיכון להיות ריבאונד, בכל זאת בן אדם שהרגע יצא מקשר, אני מאמינה שיש גם מקרים שבן אדם יוצא מקשר ונכנס לקשר חדש שהוא לא ריבאונד, אבל לא יצא לי לראות מקרים כאלה..
אם מחכים לבן אדם הזה כמה שנים ואפילו אם זה רק כמה חודשים, זה אומר שבזמן הזה שמחכים הבן אדם מעדיף להיות עם מישהו אחר.
למה לחכות לבן אדם שבאותו הזמן נמצא עם מישהו אחר ומעדיף להיות איתו?

KhaIeesi

New member
לגמרי בזבוז זמן

החיים זה לא סרט הוליוודי למרות שרובנו היו רוצים שהם יהיו כאלה ואולי אפילו מחפשים דרכים לעשות אותם כאלה...
&nbsp
זה פשוט עצוב אם מישהו מונע מעצמו להמשיך הלאה רק כי "אולי מתישהו בעתיד.."
&nbsp
להמשיך הלאה ולחפש מישהו שרוצה אותך באותה מידה שאתה רוצה אותו :)

למעלה