מה אתם אומרים על עניין ה

superorti

New member
חסרי סיכוי? לא בטוחה..אבל לגמרי בזבוז זמן

זה פשוט לשים את החיים שלך על הולד ולחכות שמשהו יקרה. גישה כזו לגמריי פאסיבית.גם יכול לקרות מצב שבו תחכה הרבה זמן ושום דבר לא יקרה..זה ממש בזבוז זמן ולא שווה את המחיר גם במידה והיה איזשהו סיכוי שזה יקרה.

DoubleInfinity

New member
זה קצת נורא

1. בשביל האדם שמחכה, שהרי תוקע את החיים שלו בשביל משהו שסביר להניח שלא יקרה.
2. זה נורא כי זה פשוט כ"כ לא מוסרי לחכות שזוג ייפרד... מבחינתי זה ממש שווה ערך ללחכות לזה שמשהו רע יקרה למישהו.
3. אם הייתי הצד שמחכים לו - הייתי כ"כ מוטרדת מהאדם שחיכה לי - עד כדי כך שהוא אפילו לא יהווה אופציה לריבאונד.

pov2

New member
לחכות שמישהו יפרד זה לא מוסרי, רק בתנאי שהזוגיות שלו טובה

אם יש לו חרא זוגיות, אין פה שום בעיה מוסרית כי זה כמו לייחל למישהו סובל, שיפסיק לסבול.
&nbsp

DoubleInfinity

New member
לחכות שמישהו יפרד זה לא מוסרי נקודה

כי מי אתה שתקבע שהזוגיות חרא?
ואם יש להם סיכוי ואתה עומד שם ומחכה שזה יסתיים..... ?

למה לחכות? מה הוא, פיקדון נושא ריבית?

אם שני אנשים נפגשים ומחליטים שמוטב להם להיות ביחד, ואחד מהם בזוג, אז שיתכבד ויפרק את הזוגיות בהקדם האפשרי. מי שמתחיל לדבר על "בדיוק עכשיו זו לא תקופה טובה" או "נחכה עד שהילדים (ייכנסו לבית הספר/ יצאו מבית הספר/ יעזבו את הבית/ יוולדו/ יתגייסו/ ישתחררו/ יירדו לברלין כבר כמו כולם)" - כנראה מנסה לרקוד על שתי החתונות. אם יש לך תא משפחתי שאתה שמח בו - אל תפרק. ואם אתה מחליט שמוטב לפרק - אז אין טעם לחכות לאיזו "נקודת יציאה" ערטילאית.
&nbsp
ולממתין: בנאדם שאומר לך "כן, אבל לא עכשיו", אומר לך "לא".

pov2

New member
גם יעקב ורחל חיכו זה לזו במשך שנים

מעניין אם גם אז הייתם כותבים להם שזה בזבוז זמן

אבל הם אהבו אחד את השני:)

מצד שני אני גם מסכימה איתך שאם שני אנשים בחרו להיות יחד ורק בירוקרטית נישואין וזמן עוצר בעדם- שילחמו.

pov2

New member
מהשאלה העולה בתחילת הדיון

לא ברור אם מדובר בהמתנה לצד שאוהב או המתנה לצד שאדיש.
אי הבהירות הנ"ל היא המקור לויכוחים בתגובות.
מציע שתבהירי למה התכוונת כדי לחסוך ויכוחים מיותרים.
&nbsp

אתה צודק

שאלתי בכללי בלי ספציפיות, בתקווה לדיון שיתפתח מעצמו. סליחה על אי הנעימות.

Berethor

New member
יעקוב לא באמת חיכה לרחל, היו לו נשים אחרות, ביניהן אחותה

כך שזאת דוגמא לא משהו לדעתי, רומנטיקה בשקל, אם כבר היא זאת "שחיכתה" להיות אשתו השנייה, לא כלל הפילגשות.

"בתנ"ך מסופר על אנשים רבים, ביניהם אבות האומה והמלכים, שלקחו פילגשים: אברהם אבינו, לקח את קטורה כפילגש, לאחר פטירת שרה אשתו. ליעקב אבינו היו שתי פילגשים - בלהה וזלפה, שלבניהן היה מעמד שווה כשל שאר השבטים. לעשו הייתה פילגש בשם תמנע. גם לגדעון בן יואש ולדוד המלך היו פילגשים. לשלמה המלך היו 700 נשים ו-300 פילגשים."

http://he.wikipedia.org/wiki/פילגש#...99.D7.9D_.D7.91.D7.99.D7.94.D7.93.D7.95.D7.AA

pov2

New member
אוקיי. אך מה לדעתך היה יותר מלמד על אהבתו אליה

אם היה מחכה לה
או עושה בינתיים ילדים עם אחותה?
מתשובתך שמדובר ב"רומנטיקה בשקל", אתה מוכיח את טענתי
שלחכות למישהי תפוסה, מעיד על אהבתו כלפיה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Berethor

New member
לא צריך "לחכות" בקהילה פוליגמית

יעקוב כבר עשה ילדים עם אחותה, למעשה היו לו יותר ילדים עם לאה מאשר עם רחל, מלאה היו לו שישה ילדים ומרחל היה לו רק את יוסף, ושאר הילדים זה מהפילגשות. לרחל היו בעיות פוריות, אבל זה לא דרש הקרבה מצידו של יעקוב אשר במלא היו לו נשים אחרות. אני מכנה את זה רומנטיקה בשקל, משום שהוא לא באמת חיכה לה, ולא באמת היה נאמן לה, ככה "שאהבה" כאן לא שווה הרבה לדעתי, למעשה יעקוב היה האב הכי פחות נאמן מבין השלושה, לפחות אברהם לקח פילגש רק אחרי ששרה נפטרה, שזה נחשב למוסרי בסטנדרטים של חברה מערבית. כך שלמעשה אברהם מבחינה מעשית, היה הרבה יותר מונוגמי ורומנטי מיעקוב, יעקוב זה דמות "הרומנטיקן" חסר הנאמנות. חוץ מזה רחל לא הייתה תפוסה, היא הייתה פנויה, וסביר להניח שגם לא ידעה גבר אחר מימיה, כמו שהיה מקובל בימים האלו, מצידן של נשים, זאת כמובן בניגוד גמור ליעקוב, שהיה עם ארבעה נשים במקביל, לא פלא שגם מהאונס והחטיפה של בתו דינה הוא לא התרגש, זאת בניגוד לאחיה של דינה, שמעון ולוי, שטבחו באנס ואנשי עירו כנקמה, זאת בניגוד ליעקוב שהיה סלחן לזה, והתכוון לחתן אותה עם האנס.

http://he.wikipedia.org/wiki/דינה#....90.D7.95.D7.A0.D7.A1_.D7.93.D7.99.D7.A0.D7.94

pov2

New member
א. לא ענית על השאלה אלא תיארת מה היה בעבר

ב. רחל לא היתה פנויה, אלא תפוסה ע"י אביה (בחסות המסורת)
&nbsp

Berethor

New member
"תפוסה" על ידי אביה, אבל לא על תקן בת זוג

היא עדיין הייתה רווקה, וסביר להניח שאפילו בתולה. בכל אופן ברור שאם הוא היה מחכה לה "ושומר על עצמו" זה היה מעיד יותר על אהבתו עליה מאשר אם הוא היה עם נשים אחרות, מה שאכן קרה במקרה של יעקב. אבל השאלה פה היא לא רק מה הכי רומנטי, אלא מה גם מה הכי חכם או מה הכי פרקטי, להקריב את עצמך "למען האהבה", זה בדרך כלל לא דבר כזה חכם, ובהרבה מהמקרים אפילו לא שווה את זה, במיוחד אם הצד השני לא שווה את זה. למה להיות נאמן למישהי שאינה נאמנה לך? זה להיות פראייר, היא נמצאת עם מישהו אחר ואתה מחכה לה. נאמנות זה במלא דבר לא פשוט, אם כי מכובד ורומנטי, אבל נאמנות למישהי שאפילו לא שווה את זה, זה חבל על הזמן, ועל הסבל.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/LoveMartyr

אני חושב שאתה טועה

הוא אהב אותה, כתוב בתנ"ך שאהב אותה: ויאהב את רחל מלאה, השנים נדמו לו כרגעים באהבתו אותה. יש פה סיפור על אדם שיש לו אהבה ענקית שהוא מוכן בשבילה לחכות ולעבוד הרבה שנים.
&nbsp

מעציב ברמות על.

מעבר לזה שזה טפשי, עצוב שאדם יבחר במודע לעצור את חייו שלו ולהקדיש אותם לאדם שמקדיש את חייו למישהו אחר.

רק אוסיף

ומבחינתי זה הדבר שהכי קובע אם כדאי או לא- האם זה מוסיף או מוריד לדימוי העצמי. מחשבות של הוא לא בחר בי כי אני לא טובה מספיק או במקרה השני שבוחרים להיות יחד, אנחנו עוזרים אחד לשני ויש לי ערך בחיים של הבן אדם השני.

אין סיבה כלל שזה ישפיע על הדימוי העצמי.. צורת המחשבה היא ״הוא לא בחר בי, כנראה הוא גם לא האדם הנכון בשבילי״. זה לא אומר שמשהו בך לא בסדר, יכול אפילו להיות שאת אדם יותר טוב מאותה בחורה שבה כן בחר - פשוט מסיבה זו או אחרת, זה יכול להיות תכונות אופי מסויימות שבך יש או אין או סתם העדפה שלו בלי קשר - עדיין הוא לא האחד בשבילך, לכן צריך לשחרר, להניח לו, ולהתקדם קדימה לדברים טובים ואנשים חדשים שיבחרו בך.

האמיני לי

שמאד הופתעתי לגלות שאנשים ככ שונים אחד מהשני, לא חושבים כמוני ושיש דבר כזה שנקרא "חוסר התאמה" בניגוד ל"טעון שיפור"אין 'אמטיקונים' בנייד אבל לב:)

זה כנראה נובע מאיך שאת רואה את עצמך.. כמובן שיש חוסר התאמה, ממיליון סיבות שרובן אפילו לא יהיו קשורות בך.
יש משפט שאני אוהבת שאומר - ׳לא להלחם על מי שמוותר עלייך׳- אם אדם לא בחר בך, זה לא אומר שאת לא טובה, זה אומר שלך מגיע מישהו יותר טוב.
(מהנייד אכן אין אייקונים, אני פשוט זוכרת את הצורה שלהם דרך המקשים
)

למעלה