מה אתם אומרים על עניין ה

Berethor

New member
אם היה להם חיי נצח, אז זה היה הרבה יותר פרקטי

http://www.youtube.com/watch?v=exFSp2z4a3s

ommerl

New member
לדעתי- בזבוז זמן

ההמתנה לא משתלמת.

זה נכון כשבן אדם מאוהב הוא מרגיש שאין אף אחת אחרת בעולם בשבילו אבל זה לא נכון. כל אחד ואחת יכולים במהלך חייהם להתאהב יותר מפעם אחת. חבל לבזבז את הזמן על מישהו/י שלא פנוי/ה אליך.

לכל סיר יש כמה מכסים אפשריים.. לא אחד.

Berethor

New member
זה יותר מוסרי מלנסות לגנוב למישהי את הבן זוג

ובמקרה שמדובר "במושא תשוקה" שידוע בכך שרוב הקשרים שלו לא מחזיקים מעמד, אז יש סיכוי גבוה לכך שגם הפעם זה יקרה, אבל אז רק נשאלת השאלה, מה גורם לך לחשוב שגם איתך זה לא יקרה. לגבי מישהו שידוע בכך שהקשרים שלו מחזיקים הרבה זמן מעמד, זה אומנם "רומנטי" לחכות כל כך הרבה זמן למישהו, אבל במציאות זה בדרך כלל לא שווה את זה, אבל זה יכול להיות חומר טוב לספר או לסרט. מעט מאוד אנשים בעולם הזה שווים שיחכו להם, בנוסף אותי באופן אישי, אם מישהי תפוסה זה יותר דוחה מאשר מושך, זה טרן-אוף רציני בשבילי, זה שהיא עם מישהו אחר, לכן מישהי כזאת בדרך כלל לא תהיה מושא תשוקה שלי, גם מבחינה מוסרית, וגם מבחינה של אני לא צריך מישהי "ששייכת" למישהו אחר. אני מעדיף מישהי שרק שלי, ולא של מישהו אחר, "קנאה" יותר דוחה אותי מאשר מושכת.

מעמקים39

New member
ברטור אתה צריך ללמוד כמה דברים על אהבה

והנה השיעור הראשון שלך ואל תקשיב לאף אחד מלבדי. ראשית אין דבר כזה "לגנוב" למישהי את בן הזוג.
כשגבר לא באמת אוהב את האישה שלו, הוא יכול לעזוב אותה בכל רגע נתון, במיוחד אם מצא אישה שמרגיש שמעניינת אותו יותר.
אף אישה לא יכולה לגרור גבר שאוהב אישה אחרת לחיקה. אם גבר עוזב, זה אך ורק כי אין בו אהבה ולא כי מישהי אחרת משכה אותו אליה.
הרבה פעמים כשאתה כותב על נשים ואהבה אתה מתנה כל מיני תנאים. על האישה שלך להיות כך וכך, עליה להיות פנויה למשל כי אם לא, תרגיש דחיה ולא משיכה. אני מניחה ונדמה לי שפעם קראתי שכתבת עוד כל מיני דברים ש"עליה להיות".
ובכן, אהבת אמת, רחוקה כל כך מתנאים, ממוסכמות...אתה בהחלט יכול לפגוש את אהבת חייך ולגלות למשל שהיא הבחורה הכי מקסימה בעולם אך כלואה למשל במערכת יחסים קשה עם בן זוגה ואולי אפילו יש לה ילדים שברצונה להתחשב בהם והדבר האחרון שתרצה זה לעזוב אותה ולתת לה להתמודד לבד עם כל הקשיים בחייה. אתה יכול למשל להכיר בחורה נכה שתאהב אותך כל כך שלא תוכל להישאר אדיש לאהבתה ותשיב לה אהבה למרות כל המוגבלות שלה ואפילו תרצה לחיות איתה ולטפל בה. מה שאני רוצה להגיד זה שכל התנאים האלה שאתה מציב הם נורא לא רציניים ולא בוגרים. כשתפגוש את אהבת חייך ותרגיש סוף כל סוף מה זאת אהבה, תוכל גם למות למענה והדבר האחרון שיעניין אותך זה אם היא נשואה או לא.

מצטערת אבל את קצת הזויה.

קודם כל ״לא להקשיב לאף אחד מלבדך״? לא הגזמה..? זה פורום פתוח, דעותייך שוות ערך לדעת כל אחד אחר. דבר שני את מאד טועה. החיים קצרים, ואף אחד לא צריך להמתין בצד לאף אחד שאולי ואולי לא יתפנה, לכל אחד הזכות להיות נאהב, מאושר עם מי שאיתו. אם אשה כלואה במערכת יחסים אומללה, עליה להפרד או להתגרש - יש דבר כזה שנקרא כבוד בעולם, וכבוד זה אומר שאם הבן אדם תפוס אז הוא תפוס , הוא לא שלך. הוא עם מישהו אחר שאיתו בחר להיות. אם הוא אומלל, יבחר להפרד, להתגרש, לעשות מה שצריך כדי להיות חופשי רגשית ואז ורק אז תהיה לך היכולת לנסות או להתקרב ולהיות איתו. אני יודעת יפה מאד אהבה מהי, והיא לא כוללת הרס עצמי, רמיסת הכבוד העצמי, או ביטול הערך העצמי למען האחר. בפוסט לא היה שום איזכור לכך שמושא האהבה נמצא בקשר בהכרח רע, אלא רק שהוא תפוס. ופה פשוט מאד - ממשיכים הלאה ובטח ובטח שלא מתערבים במערכת היחסים של אותו מושא אהבה.

pov2

New member
מה שהזוי זה שאת בצבע אדום.

שנית- מעמקים לא אמרה שהפורום לא פתוח, אלא שמבין שלל הדעות, מומלץ להקשיב לה ולא לאחרים.
מההתלהמות שלך נדמה שזו את שלא מבינה שהפורום פתוח- גם לדעות שאינם כשלך.
לגבי הזכות להיות נאהב- ברור שיש זכות כזו גם למי שמחכה לפרידת האהוב שלו אלא שאם אותו מחכה אוהב באמת את האהוב הנמצא במ.יחסים- אז לא יהיה לו אושר מלהפסיק לחכות אלא האושר יהיה רק כשיתאחד עם "התפוס".
ולגבי "התפוס אינו שלך"- אזכיר שמדובר בבני אדם ולא בחפצים.
אם מישהי למשל נשואה לאדם שאינה אוהבת- אז היא לא שייכת לו, אלא תקועה איתו ויש הבדל בין השניים.
אם היא עדיין איתו, זה בטוח לא מרצון חופשי אלא מאילוץ זה או אחר.
לטעון שהאשה שייכת לבעלה זו דעה פרימיטיבית המאפיינית קנאים דתיים ושוביניסטים מצויים.
&nbsp
ולגבי רמיסת הכבוד העצמי, אגיד שוב- מי שאוהב את "התפוס/ה" לא מרגיש שום רמיסה בכך שנאלץ לחכות, אלא רק צער על שהתפוס/ה עדיין לא הצליח להשתחרר מהקשר בו נתקע.
&nbsp
אני מבין שאצלך בראש פרידה היא עניין פשוט- "לא טוב אז נפרדים", אך זאת משום שאינך מבינה מהו למשל קשר תחת איום של בעל קנאי או מהי מצוקה כלכלית הכובלת את האשה (למשל) למפרנס (שגם מתעלל בה) או מהי דאגה לילדים קטנים שעדיין צריכים את אביהם איתם.
&nbsp
&nbsp

במשך כמה שנים הייתי אפילו כחולה!

כן, כבר הבנתי שאתה הסניגור התורן, שיהיה בכיף. אני ממש לא באה לתקוף אז קח נשימה עמוקה
אין פה שום קשר לבעל קנאי, לאשה מוכה, לעובדי רווחה, לילדים עשוקים, ולכל מה שרובד עובדים סוציאלים מטפל בהם. יש מצב פשוט שבו מושא אהבה שלך תפוס - בחרת לחכות? שיהיה לבריאות, חייל יחלפו ביעף.. ולא יהיה לך את מי להאשים אחר כך.

Berethor

New member
בגרות ופנטזיות אלו דברים סותרים, לא חושבת כך?

הפנטזיות בדרך כלל שייכות לצד הילדותי שבאדם בוגר, לטוב ולרע, ולא לצד הרציונלי שבו. מצטער, אני לא מאמין "באהבה עיוורת", גם משום שהיא כמעט ולא קיימת במציאות, ורוב האנשים כן יש להם תנאים, וציפיות מהצד השני, "רשימת מכולת" אם תרצי, בין אם הם מודים בכך ובין אם לא. בנוסף לכך, אפילו במקרים "שאהבה עיוורת" כביכול מתרחשת בהם, זה פשוט דבר שאינו חכם, זה המקרה הבולט ביותר של אהבה זה חולשה, ואהבה גורמת לך להתנהג בצורה טיפשית. לגבי לגנוב את בן הזוג, בטח שזה קיים, על ידי נסיונות פיתוי או לחלופין סחיטה של אדם שנמצא בזוגיות, עלולים לגרום לו לבגוד או לעזוב. הסיסמאות שלך של "מי שאוהב לא עוזב" הן מאוד יפות בשביל אידיאליסטים ואגדות, אבל המציאות יותר מורכבת מכך. האמונה שלך שכל מה שמשנה זה הרגש, היא תמימה בעניי, ולא עומדת במבחן המציאות. למעשה אפילו במקרים שאדם יוצא עם מישהי שלא עומדת בתנאים שלו, רק בגלל שהוא אוהב אותה, הקשר שלהם בדרך כלל לא מחזיק מעמד, כי הוא היה בנוי על אשליה, וסופה לדעוך ולהתפוגג. אני לא הייתי בונה קשר על רק רגשות, בדיוק כמו שלא הייתי בונה קשר על רק משיכה, עדיף שיהיה יותר מזה. חוץ מזה אני מאמין שלא כל אחד ראוי שיאהבו אותו בצורה שאת מתארת, למעשה רוב האנשים לא ראויים לכך, ואין סיבה שאני יקריב את עצמי עבור מישהי שאפילו לא שווה את זה, הקרבה או אפילו התפשרות היא לא משהו שאני עושה בקלות ראש, וזה לא משהו שבא לי בקלות.

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/LoveMakesYouDumb

אני מצטערת

אבל מההודעה שלך נשמע שאתה ה-אידיאליסט שלא יתפשר על משהו שהוא לא במדויק אם לא מעבר לרשימת המכולת הפרטית שלו.

Berethor

New member
כן גם אצלי יש צד אידיאליסטי

פשוט הוא בנושא התאמה ולא בנושא רגשות. זה לא נכון לומר שאני לא יכול להתפשר, כך זה היה בעבר, אבל לא כיום. מה שכן בהחלט, כל פשרה רצינית לא באה לי בקלות, במיוחד פשרות קשות, או רבות. לא לוקח כל מה שאני מוצא.

לפחות מודה במקום להתווכח

מאחלת לך מכל הלב למצוא מישהי שמתאימה בול לציפיות שלך מבחינת התאמה ואז גם יבואו רגשות (אידיאליסטים).

Berethor

New member
אכן כך, וזה בדיוק התוכניות

קודם שתיהיה מתאימה, ורק אחר כך שיבואו הרגשות אם יבואו, בתור בונוס.

Berethor

New member
תודה על האיחולים

ואני מאחל לך, שתמצאי מישהו שגם פנוי וגם איכותי. אני סבור שיש כאלה.

למעלה