מה אתם אומרים על תופעת אורי גלר ?

אני אומרת

אמנם לא יצא לי לראות את התכנית שלו אבל כל הכבוד לו שהוא עושה ככה כסף

מתן4ל

New member
הוא כמו "לארה קרופט" (מהמשחק מחשב)

מכירים את המשחק הזה עם הבחורה והשני אקדחים, שכשהיא צריכה לזוז אחרוה היא עושה קפיצה לאחור מגניבה כזו ונוחתת על הרגליים, כשראיתי את המשחק הזה הדבר הראשון שאמרתי לעצמי זה "וואו איזה קפיצה מגניבה" , הדבר השני שאמרתי לעצמי הוא:"רגע למה בעצם היא לא פשוט עשתה צעד אחד אחורה?!" אני מניח שהדבר הראשון שעובר בראש כשרואים את אורי גלר הוא שזה די מגיניב להזיז כפית שנמצאת מטר מהיד שלך בכח על טבעי , והדבר השני הוא: "למה לכל הרוחות הוא לא פשוט לוקח אותה וזהו..."

אם הוא רמאי, הוא רמאי מרשים מאוד...

כילד הייתי פעם בהופעה של אורי גלר מול קהל קטן של ישראלים באנגליה. הוא העלה אותי לבמה עם השעון של אבא שלי ואמר לי להאמין שאני יכול להזיז את השעון בלה בלה בלה ולהגיד לשעון לזוז שלוש פעמים. השעון היה ביד שלי כל הזמן ואורי לא נגע בו. אחרי שאמרתי לשעון לזוז שלוש פעמים, הוא באמת זז שעה אחורה ועצר שם. אני מזכיר שזה היה השעון של אבא שלי. אם למישהו יש הסבר הגיוני לזה חוץ מאיזה EMP קטן, או לעובדה שאנשים כן מכופפים כפיות בבית כשהם צופים בהופעות שלו בטלויזיה, בי מיי גסט...

מה זה EMP?

ולגבי השאר... אני עדיין חושבת על זה....להזיז שעון באולפן... אולי משהו עם האפקט הפוטואלקטרי ולייזר? אבל בביית...? לא יודעת, אולי אם סתם כך הרבה אנשים היו מסתכלים על השעון העצור שלהם היו כמה שהיו מתחילים לזוז. לא יודעת.. אבל זו ביקורת חיונית.

MajorWinters

New member
Electro Magnetic Pulse

מין "שוק חשמלי" שגורם למכשירים חשמליים להפסיק\להתחיל לעבוד... הוא יכול להיות קטן ברמת שעון, והוא יכול להיות גדול ולהפסיק חשמל לאזורים שלמים. תמיד רציתי להתנסות באחד

sagima

New member
לא ממש

א. זה יכול לגרום לדברים רק להפסיק לעבוד... תמידית. ב. הוא לא מפסיק חשמל, הוא פשוט "שורף" מכשירי חשמל.

די, נו, באמאשלך

אתה לא יכול באמת לקנות את השטויות האלה. אם יש הסבר לדרך בה הוא מכופף את הכפיות, ואם השפילו אותו (הסרט מופיע ביוטיוב) בTonight Show של ג'וני קארסון כשהוא לא הצליח לכופף כפיות, ואם הוא לא הצליח לכופף כפיות שריצ'ארד פיינמן הביא לו (כפי שהלה מתאר בספו - "אתה בוודאי מתלוצץ, מר פיינמן"), ואם הוא הפסיד בתביעות לעמותות הסקפטיות למינהן, ואם הוא לא מצא את בני סלע כפי שעורך דינו הבטיח בלונדון את קירשנבאום, לא העיר את אריק שרון כפי שטען הוא יכול, ולא מצא את הדוגמניות ההונגריה שנחטפה הלגה פארק (ולאחר מכן טען שהיא תמצא בחיים, על אף שהיא מתה). אז כנראה, כנראה, כנראה שאפשר למצוא הסבר הגיוני גם לטריק היפה שהוא עשה לך. אנחנו לא קוסמים, לא מדענים ואין לנו את כל נקודות המבט הדרושות לנו כדי לתת לך הסבר הגיוני. אז כן, לי אין מושג קלוש איך הוא עשה את הטריק הזה, ולא איך דייוויד קופרפילד, ג'יימס ראנדי או הודיני, שכולם סקפטים שיוצאים נגד כל השרלטנים האלו, עושים את כל הטריקים המדהימים שלהם. בגלל זה אני חיל, ולא קוסם. אז? ומי בדיוק מכופף כפיות מהבית בעת צפייה באורי גלר? זה בערך אותם אנשים שמספרים עוד כל מיני סיפורים משונים בד"כ, לא? אנשים הם הרבה יותר שקרנים ממה שנדמה לך, במיוחד אם זה עושה את החיים שלהם מרגשים יותר. עובדה שאף אחד לא הצליח לקחת את מליון הדולר שג'יימס רנדי הבטיח למי שיוכיח לו שיש לו כוחות על-טבעיים כלשהם, לרבות טלקינזיס וכו וכו'. מה שאני כן יודע, זה שאני שמתי שעון ומזלג מעל הטלוויזיה, וכך גם עשו בפלוגה שלי, וכלום לא קרא. אתה מכיר מישהו אמין, מדרגת קרובה ראשונה שדבר כזה קרה לא? אגב, אם 100,000 צופים בתוכנית, ואלי אילדיס מבקש ממישהו להתקשר אם קרא משהו מוזר, זה די בטוח שבאחד הבתים קפץ הפיוז בדיוק כשאורי גלר אמר משהו דרמטי. ועוד דבר - אם לוקחים שעון מקולקל (שסיבת התקלה היא לא סוללה) ומנערים אותו מעט, כמו שגלר עשוי לבקש מבעלי שעונים מקולקלים, בחלק לא מבוטל מהמקרים הוא באמת יחזור לפעול לתקופה קצרה. אל תעליב את האינטליגנציה של עצמך.

למעלה