מה אתם אומרים על תופעת אורי גלר ?

ומה רע בלשבור חוקים פיזיקליים?

אאל"ט זה היה הוסרל שאמר שחוק פיזיקלי אומר יותר על מי שניסח אותו ממה שהוא אומר על הטבע. אני אמנם מסכים שאת תופעת אורי גלר ניתן לייחס בעיקר למניפולציות שונות של תשומת לב או הסתברות, אבל אין לזלזל גם ביכולת לרתום את זה למטרותיו. בנוגע לעל טבעי - אני מתקשה אפילו עם הטבעי :)

darthziv

New member
שאחר כך מי צריך לנקות? ולהחליף?

למה הם שלך שאתה רוצה לשבור אותם?

pieceofmadness

New member
גנב חסר בושה!

כייסת לי את כל המילים מהפה!!

שמע..

כשמישהו מזיז שעון שסגור בתוך היד שלי, וזה לא שעון שהוכן מראש... וואלה, אני מאמין לו... אז פסדר, הגיוני מאוד להניח שבשביל השואו הוא מוסיף כל מיני אלמנטים שלא על-טבעיים, אבל אני כן מאמין שהוא בנאדם חריג מאוד, שיש לו יכולות שקשה לנו להבין. וכן, אני מכיר אנשים אמינים שהצליח 'לכופף' את הכפיות. וכן, צריך להיות קונספירטור די מוכשר כדי לעצור את הביג בן ולא להתפס. אז תחשוב על זה קצת (עד אוג' 7?) ואולי תפסיק לפסול מיד את מה שאתה לא מבין. יום טוב.

אתה תשמע -

אני, כאמור לא קוסם ולא מדען, מסוגל להסביר את רוב הטריקים של אורי גלר, ואני באמת לא מבין כלום בנושא הזה. במקום להקיש את המתבקש - שאם אנחנו יודעים להסביר את רוב הטריקים שלו, ואם הוא התגלה כשקרן לא פעם (מה עם פרשת התמונה עם סופיה לורן? הסרט בו הוא נתפס מעקם כפית בעזרת היד, ועוד לאחר מכן דאגו הוא ואנשיו שהוא יורד מיוטיוב? ההפסדים במשפטים לג'ימס רנדי והתירוצים העלובים שבאו בעקבותיהם ["איזה עורך דין שכח איזה טופס. בעמותות הסקפטיות האלה לא מאמינים בכלום! לא בישו! לא במדיומים! לא בכלום!"] - בקיצור, יש הרבה יותר מדי סיבות לפקפק בו), אז כנראה שגם לטריק הזה יש הסבר פשוט, אתה בוחר הסבר הרבה יותר מוזר - יש לו כוחות על-טבעיים, אבל במקום לעשות איתם משהו מועיל באנושות, הוא מתבל אותם בכל מיני טריקים זולים (ועל ידי כך מסכן את השם והמעמד שלו) כדי לעשות מופעים בערוץ2. באמאשלך, צוות התוכנית שלך אותך לכאן? אנשים הם שקרנים. על שבתאי צבי שמעת? מעניין שגם הטייס שכביכול קיבל מגלר שדרים בכלל מכיר אותו, כך דווח ב"הארץ" וגם גם הודתה מערכת התוכנית, ואילדיס לא טרח ליידע אותנו בפרט הזה, ושבכלל לא הטייס הוא שהטיס את המטוס, אלא למעשה הוא סתם היה עליו. אז גם איזו קומבינה עם הביג בן היא אפשרית, עם קצת רצון ותעוזה. מעניין שאתה מטיל ספק בכזו קלות ביכולת הארגון של השרלטן, אבל לא משתמש באותו ספק בריא כשהבנאדם מפעיל לכאורה כוחות על-טבעיים. חשבתי על זה, יותר מקצת. נראה לי שזה תורך עכשיו. ואני משתחרר בנוב 07', אגב, החתימה שלי לא מעודכנת לגזרת ביטול קיצור השירות.

זה סופר בסרט שנעשה עליו

דווקא מנקודת מבט מאוד תומכת בגלר. בשנות השבעים, כשגלר היה כוכב עולה, הוא חזר מאיטליה ופירסם תמונות שלו עם סופיה לורן. אחד העיתונים, לא זכור לי איזה, בדק את הנושא וגילה שהתמונה מזויפת ותמונתו של גלר למעשה הודבקה. שיפי שטרנג (גיסו ואמרגנו של גלר) נתן איזה תירוץ עלוב. זו אחת הפארסות היותר קטנות בכל מה שקשור לאורי גלר. היו לו בהמשך פאדיחות הרבה יותר גדולות, בעיקר בTonight show של ג'וני קארסון. אני לא מבין איך מישהו שראה את הסרט יכול להמשיך להאמין בשטויות האלו. אגב, הבעיה שלי היא לא עם גלר עצמו, בניגוד למה שעלול להשמע. גלר הוא כנראה אחד הקוסמים הגדולים של דורנו, יודע לתת שואו ואני בטוח שזו חוויה להיות בהופעה שלו. הוא גם מספיק חכם כדי לדעת שאם הוא יטען שהוא לא סתם קוסם, אלא בעל כוחות על-טבעיים, הוא יתעשר בקלות רבה יותר (ואכן כך קרה). הבעיה שלי היא עם כל הFollowers שלו, שמנציחים את הטימטום של עצמם ושל זולתם.

בעצם...

הם תמיד אומרים שלא תמיד הדברים האלה "הולכים". אז הפרכות חד פעמיות לא מספיקות אבל דיי לדבר שטויות... מה שרוב הסיכויים שזה....

למעלה