מה אתם שומעים עכשיו?

ערן1987

New member


 

ערן1987

New member
הוא התחרה בחצי מול אוסטריה?

כי בסוף השיר האוסטרי ניצח בכ-40 נקודות!
 

DAN1EL

New member
לא. הולנד ניצחה בחצי גמר הראשון.

אוסטריה ניצחה בחצי הגמר השני, וגם בגמר כידוע.
 

ערן1987

New member
חביב, אבל הוא ניצח לדעתי בעיקר בגלל

הגימיק. אם תשמע אותו בלי לדעת את כל הטררם שמסביב הייתי קוטל אותו בוודאות (לפחות אתה חח)
 

Showy

New member
היא נצחה. הפנייה אליה בלשון אישה.

אני חושבת שזה נפלא שיש נראות מגדרית שונה שקיבלה הכרה. זה לא גימיק. מספיק לחשוב שאנשים ששונים מאתנו זה גימיק. היא ג'נדרקווירית. זו הזהות שלה.
כל מה ששונה מאתנו- ישר אנחנו חושבים שזו בדיחה או גימיק או לאדעת.
חוץ מזה שיש לה קול מהמם והיא פרופורמרית מצויינת.
 

DAN1EL

New member
ה"ניצח" התייחס לשיר. אני כתבתי "השיר האוסטרי"

וערן הגיב לכך.
 

ערן1987

New member
זה גימיק ועוד כך

למה זה גימיק? כי ג'נדרקוויר/ית זה לא משהו שנפוץ כל כך, גם לא בקרב הקהילה הגאה, ולכן זה גימיק. הרי מה זה גימיק בתחרות הזו? משהו שתופס את העין. הפולניות השתמשו בסקס (הגימיק הנדוש בעולם), הספרדיה השתמשה במים שהשפריצו עליה ממעלה הבמה והאוסטרית היא אישה מזוקנת. גימיק זה גימיק זה גימיק.

לגבי הקול, לא מצאתי אותו מעניין במיוחד אבל הרגשתי שהיא "בנתה" הופעה על סמך כל דיווה שאי פעם הופיעה, ככה שזה הרגיש לי קצת כמו חיקוי.
 

DAN1EL

New member
שניכם צודקים. מתוך ויקיפדיה:

"בתחום השיווק, גימיק (באנגלית: Gimmick) הוא תכונה מיוחדת ושונה שמבליטה משהו על פני המתחרים שלו, אך בדרך כלל איננה רלוונטית במיוחד למוצר, אלא שינוי לשם השוני. גימיקים של מוצרים נחשבים לחידושים לא שימושיים, שאינם קשורים למטרה של המוצר. מסיבה זו גימיק נחשב למילה שלילית לפעמים, אך בעבר רעיונות שהחלו כגימיקים התפתחו לחידושים קבועים ושימושיים."
 

Showy

New member
משהו שהוא לא נפוץ הוא גימיק?

זה שקשה לנו להכיל זהויות של אנשים, לא אומר שהם גימיק. אנחנו הופכים את כל מה ששונה לבדיחה ולגימיק וזה חייב להפסק.
היא הייתה צריכה להתנגד לזהות שלה ולאיך שהיא מבטאת את עצמה כדי להחשב ל"רגילה" כדי שאנשים לא יראו אותה כגימיק?
זה די מדכא.
 

Showy

New member
לא כל מה שתופס את העין הוא גימיק.

העניין הוא שמשתמשים במילה גימיק כגנאי, כדי להגכיח אנשים ולהראות שהם לא בעצם שווים מעצם היותם אלא רק בגלל השונות שלהם, מסתכלים עליהם. וזה קורה רק בגלל שאנחנו תופשים את זה מראש ככזה ולא רואים אנשים שונים כאישיות שלמה אלא בצורה מאוד שיטחית. ("חה חה חה אישה עם זקן חה חה חה, גימיק)
 

DAN1EL

New member
את קצת מיתממת, לא?

נראה לך שהיא לא הייתה מודעת לזה שזה יעזור לה לזכות באירוויזיון?
נראה לך שאוסטריה לא שיחקה על הקלף הזה באופן מודע?

זה לא שהכל טוב ויפה והיא לא עושה מזה עניין ורק אנחנו תופסים את זה כגימיק. היא בעצמה ידעה יפה מאוד לאן זה יוביל.
 

Showy

New member
אני לא מיתממת, אני יודעת שזה נתפש כשונה.

אבל אני שונאת שמתייחסים לכל מה ששונה כאל "גימיק" בקטע שלילי כאילו היא "עושה דווקא" או משהו כזה. אני רואה את מה ששונה כמשהו טוב וכמשהו שצריך לקבל הכרה. לראות בזה כגימיק או כבדיחה ולהתסכל על זה בצורה שיטחית, זה ממש מרגיש לי רע.
 

DAN1EL

New member
אני הכי בעד לקבל את השונה.

אני פשוט חושב שהיא הרוויחה במקרה הזה מהשונות שלה, והיא עצמה שיחקה על ה"גימיקיות" שבזה.

אף אחד לא אמר שזה שלילי.
 

Showy

New member
היא לכאורה הרוויחה,

אבל כמות הטרנסופוביה ברשת אגב, היא מחפירה ולא מניחה את הדעת ואני בטוחה שבחיי היום יום, למרות הזכייה באירווזיון, היא חשופה לאלימות מאוד קשה ולגנאי ושיימינג קשה.
 

ערן1987

New member
ייתכן וזה נכון

אבל אנחנו דיברנו עליה במסגרת התחרות ולא במסגרת העולם שמחוצה לו. במסגרת התחרות זה גימיק לכל דבר. בחיים? זה כבר משהו אחר.
 
למעלה