מה אתם שומעים עכשיו?

ערן1987

New member
חידוש לוויטני?

DAN1EL

New member
(על השיר ועל התוכן!)

עכשיו אני הולך לישון איזו שעה כי אני גמור (חזרתי מהלימודים), ואחר כך אני כנראה הולך ללמוד עד הבוקר בערך.

אבל זהו, החל ממחר אני (בערך) אדם חופשי.
לפחות עד העבודה הבאה.

DAN1EL

New member
דווקא לא

אני אוהב ללמוד ואני חושב שזה חשוב, ואני בטוח שעוד כמה שנים אני אסתכל לאחור על התואר הראשון כעל אחת התקופות היותר יפות, חשובות, כייפיות ומעצבות בחיי.

זו גם הסיבה שנרשמתי לתואר שני

אני באמת אוהב ללמוד, ואני גם חושב שזה חשוב לי באופן אישי ושזה תורם לי הרבה (בין השאר, וזו לא הסיבה היחידה, כי אני צריך את המסגרת הזאת, כי בהרבה דברים אחרים אני נוטה להתפזר או למרוד במסגרת בדרך כזאת או אחרת).

אבל כן, לפעמים זה יכול להיות פאקינג מתיש.

ולמרות ש-90% ממה שאני לומד בתואר מעניין אותי מאוד (לא סתם בחרתי ללמוד את הנושא שהכי מעניין אותי בעולם), מה לעשות שיש גם את ה-10% שפחות מעניין אותי, וצריך גם אותו לבצע.

לפחות אני מתנחם בכך שלאנשים שלומדים דברים אחרים היחס הוא הרבה פעמים הפוך...הרוב לא מעניין אותם. ואת זה אני לא מצליח להבין.

ויותר מהם אני לא מצליח להבין את האנשים שכן לומדים את מה שמעניין אותם (קולנוע, למשל) אבל מזלזלים בזה ומבריזים משישים אחוז מהקורסים כאילו שהם בתיכון וכאילו שהם כבר יודעים מספיק על קולנוע, כשהם בעצם לא יודעים כלום מהחיים שלהם.

אני לא יודע כלום מהחיים שלי, וזו בדיוק הסיבה שהלכתי ללמוד.
לא כי התואר הזה יביא לי מקצוע (הוא לא), לא כי הוא יביא לי פרנסה (הוא לא) ולא רק כי הוא מעניין אותי - אלא כי אני באמת לא יודע כלום. ואני צריך ללמוד.

ערן1987

New member
תואר שני

הספיק לי אחד, תודה!

וכתבת יפה, למרות שזה כן יוכל להביא לך מקצוע בעתיד - אמנם לא קבוע או תמידי, אבל עדיין, משהו.

DAN1EL

New member
איך זה יוכל להביא לי מקצוע?

לא צריך תואר בקולנוע כדי לביים.

אולי רק מקצוע תיאורטי (הוראת קולנוע בתיכון או במכללה/אוניברסיטה), אבל בשביל זה אני אצטרך כנראה יותר מתואר ראשון.

ערן1987

New member
כדי לביים לא צריך, נכון

אבל זה יכול להעניק לך קשרים (אם אתה מאלה שיודעים איך ליצור אותם), אנשי צוות (ע"ע חברים מהלימודים
), לדעת איך ומתי לפנות לקרנות ועוד. ואם אתה לא מאלו שמעוניינים לביים (אני יודע שאתה ספציפית כן רוצה אבל הכוונה שלי היא לסטודנטים לקולנוע באופן כללי) אתה עדיין יכול ככה להשיג עבודה כזו או אחרת בתחום.

DAN1EL

New member
אבל הדברים האלה לא קשורים לתואר עצמו,

הם יותר עניינים חברתיים-מקצועיים שמחוץ לתואר.
אתה יכול לעשות את כל זה גם אם תסתובב באוניברסיטה ותשתה בירה עם חבר'ה מהחוג לקולנוע (יש אנשים שזה בדיוק מה שהם עושים באוניברסיטה בכל מקרה
).

וב"תחום" זה לא מעניין אף אחד אם יש או אין לך תואר.
בעיקר גם כי אין שום תחום.
אין בארץ תעשיית קולנוע, אין דבר כזה. יש במאים עצמאיים שעובדים לבד ומגישים תסריטים לקרנות, ועוד שלושה-ארבעה אולי במאים וותיקים שהם כבר יחסית מבוססים (גם על זה אפשר להתווכח) וגם הם צריכים להיאבק על כל סרט עד שיוצאת להם הנשמה.

תעשיית טלוויזיה - יש פה. עלובה, אבל יש. רק שטלוויזיה לא מעניינת אותי בכלל בכלל בכלל.
I'm not here for that.

YEEZUS

New member
גם אני אלמד היום עד הבוקר כנראה.

וגם אני אהיה ממחר אדם חופשי.
לפחות עד יום חמישי הבא.

שיהיה הרבה בהצלחה!

YEEZUS

New member
RITA ORA - I Will Never Let You Down

ידידה שלי חורשת על הצורה של השיר הזה בנוכחותי תמיד והיא הצליחה גם להדביק אותי.
ממכר החרא הזה.

למעלה