מה אתן מכינות לפסח? (הפעם אני מתכננת מוקדם)

אמרלדה

Active member
והשאלה באה כי אין לי "טייס אוטומטי". כל שנה הכנתי לחג בשר בקר. אבל השנה, בניגוד להרגלי בשנים קודמות, הכנתי הרבה מנות של בריסקט, חזה בקר,
שהתאהבנו בו, בעיקר כי למדתי איך להכין אותו בקדירת חרס. זה אומר שגם הבקר וגם העוף (וכמובן הדגים) עלו תדיר על שולחננו בחורף האחרון.
ועכשיו, אם אני רוצה להכין משהו מיוחד - אין לי מושג מה.
כמובן שיש את הכבש. אבל הוא גם עז-טעם וגם שמן, כך שלא מתאים לנו. נשאר הטלה. לא בטוחה עדיין כמה אנשים נהיה, ועל כן לא בטוחה שאני יכולה
לממן טלה לכל השולחן (ולא מעוניינת בקציצות).... אז איך מחדשים? תודה.
 
נערך לאחרונה ב:

michalgad

Active member
אשמח לקבל. אוסו בוקו הוא פחות שמן מאסאדו, נכון?הוא בד"כ עגל?
אפשרי מבקר או עגל. לא מדובר בבשר שמן..
1234


תאריך : 01/08/08 17:23

מחבר/ת : Ex-NewYorker

בתגובה ל: מחפשת מתכון מנצח ל אוסובוקו.... - איטה


ממש לא קשה להכין, וגרר אנחות הנאה מהזוללים

אגב, אפשר בהחלט לעשות עם נתחים אחרים שאינם אוסובוקו דווקא... יצא גם טוב:


מצרכים:

5-6 נתחי אוסובוקו – לייבש עם נייר סופג וקשורים בחוט מסביב

קמח לקימוח הנתחים

כ 7 כפות שמן זית או לפי הצורך

1.5 כוסות יין לבן

1 כוס בצל קצוץ

חצי כוס גזר חתוך קטן

חצי כוס סלרי חתוך קטן

קופסת עגבניות חתוכות או כוס וחצי עגבניות קלופות חתוכות

בוקה גרני: 6 גבעולי פטרוזיליה, 4 גבעולי טימין, 1 עלה דפנה: קשורים או בתוך בד.

½ כפית מלח


לגרמולטה:

½ כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים

1 כף גרידת לימון

1 כף גרידת תפוז

¼ כוס צנוברים קלויים


אופן ההכנה:

להמליח ולפלפל את נתחי האוסובוקו. לקמח את הנתחים משני הצדדים. לנער עודפי מלח. בסיר/מחבת גדולה לחמם השמן בחום גבוה יחסית. להוסיף את נתחי הבשר בקבוצות אפשר. להוסיף שמן זית אם יש צורך. לטגן כמה דקות מכל צד. להוציא לצלחת. להוסיף את היין ולהרתיח את התערובת תוך גירוד "תוצרי" טיגון נתחי הבשר עד שהתערובת מגיעה לכדי חצי כוס בערך. לשמור בקערה נפרדת.

בסיר או מחבת חסין אש לתנור ושיכול להכיל את נתחי האוסובוקו רצוי בשכבה אחת, לטגן בשאר השמן את הגזר, סלרי, בצל ושום באש יחסית נמוכה עד שהירקות מתרככים מעט. להוסיף את נתחי האוסובוקו מעל ונוזלים שהצטברו בצלחת האוסובוקי. למרוח את העגבניות על נתחי האוסובוקו ולהוסיף את הבוקה גרני, מלח ופלפל לפי הטעם. להביא לרתיחה עדינה ואז להעביר לתנור חם של כ 170 מעלות לשעתיים או עד שהבשר רך (אפשר יותר).

להכין את הגרמולטה בזמן שהבשר בתנור: לערבב את החומרים בקערה קטנה.

להגיש עם גרמולטה מעל הנתחים.


לפסח תדלגי על שלב הקימוח הראשוני או שתשימי בקמח מצה דק
 

חנהפ

Active member
אני לא אוהבת טלה/כבש, אז בדר"כ יהיה נתח בקר, ועוף באיזה צורה. אצלנו כשמגיעים לעיקרית כבר לא מאוד רעבים, אחרי כל מה שאוכלים לפני, מנה ראשונה, מרק עם קניידלך, אז שמה על זה פחות דגש
 

אמרלדה

Active member
אני לא אוהבת טלה/כבש, אז בדר"כ יהיה נתח בקר, ועוף באיזה צורה. אצלנו כשמגיעים לעיקרית כבר לא מאוד רעבים, אחרי כל מה שאוכלים לפני, מנה ראשונה, מרק עם קניידלך, אז שמה על זה פחות דגש
תודה חנה'לה.
 

ויוי 25

Well-known member
בפסח קודם הכנתי ארוחה מהירה :
1. מרק עם קניידלעך.
2. דג אמנון בנוסח פיקנטי (ברוטב -עגבניות עם פלפלונים -חריפים וכוסברה.)
3. 18 שוקי- עוף ותפו"א מהירי הכנה: תובלו וטוגנו בכמות גדולה של בצלים, (גם הילדים מאוד אהבו. )
4. כרוב ממולא באורז ובצל-ברוטב עגבניות.
סלטים: סלט מלפפונים עם גזר ושמיר, סלט עגבניות ועלי-בזיליקום טרי, סלט-תפו"א, סלט סלק אדם.
סלט סלרי-אמריקאי חתוך לטבעות עם חסה אגוזים ועגבניות -שרי.
הקינוחים:
סלט פירות , עוגת -מוס -קוקוס (פרווה.) ו
עוגת -מצות קרה: בשכבות של קצפת-ושוקולד.
(וזו עוד ארוחה קלה ללא צורך בבשר,כי לאחר טעימות כל הברכות כבר היו כולם שבעים לגמריי,
בקושי הגיעו לשלב הקינוחים.)
 
נערך לאחרונה ב:

michalgad

Active member
בפסח קודם הכנתי ארוחה מהירה :
1. מרק עם קניידלעך.
2. דג אמנון בנוסח פיקנטי (ברוטב -עגבניות עם פלפלונים -חריפים וכוסברה.)
3. 18 שוקי- עוף ותפו"א מהירי הכנה: תובלו וטוגנו בכמות גדולה של בצלים, (גם הילדים מאוד אהבו. )
4. כרוב ממולא באורז ובצל-ברוטב עגבניות.
סלטים: סלט מלפפונים עם גזר ושמיר, סלט עגבניות ועלי-בזיליקום טרי, סלט-תפו"א, סלט סלק אדם.
סלט סלרי-אמריקאי חתוך לטבעות עם חסה אגוזים ועגבניות -שרי.
הקינוחים:
סלט פירות , עוגת -מוס -קוקוס (פרווה.) ו
עוגת -מצות קרה: בשכבות של קצפת-ושוקולד.
(וזו עוד ארוחה קלה ללא צורך בבשר,כי לאחר טעימות כל הברכות כבר היו כולם שבעים לגמריי,
בקושי הגיעו לשלב הקינוחים.)
ויוי
אשמח לשמוע איך את מכינה ומתבלת את סלט הסלרי ?
גם עוגת מוס קוקוס נשמעת מפתה! אשמח למתכון תודה
 

ויוי 25

Well-known member
[QUOTE="michalgad, post: 145221188, member: 792815"
ויוי
אשמח לשמוע איך את מכינה ומתבלת את סלט הסלרי ?
גם עוגת מוס קוקוס נשמעת מפתה! אשמח למתכון תודה
___________________________________________________________________________
הכנת סלט -סלרי הכי פשוט וקל :
לקנות חבילת מקלוני -סלרי -אמריקאי ,(יש להשיג ארוזים ונקיים במקרר הירקות בסופר.)
בסכין חדה פורסים את מקלוני הסלרי לטבעות,שוטפים ומסננים,מעבירים לקערה
ומתבלים במעט מלח, 3 כפות שמן -זית ,ו-3 כפות מיץ לימון.
מוסיפים רצועות עלי- חסה, חצאי -אגוזים, מלפפון חמוץ פרוס דק, וחצאי-עגבניות שרי.
ומערבבים ביחד.
ולמי שאלרגי לאגוזים ,אפשר להחליפם בגרעיני-חמניה קלופים.
***********************************************

בבקשה ,מתכון קל לעוגת מוס -קוקוס נפלאה :
יש לחמם מראש את התנור ל180 מעלות חום.
ולהכין מראש תבנית מס'- 24 עם ניר -אפיה ולהבריש במעט שמן.
לבדוק מראש שהתבנית העגולה מתאימה לגודל תא-ההקפאה,או להשתמש בתבנית מלבנית.

המצרכים לעוגת -המוס:
5 חלבונים,
3/4 כוס סוכר, (כוס חד -פעמית.)
1 כוס קוקוס טחון.
ההכנה :
1) 5 חלבונים בלבד - יש להקציף במיקסר עם 3/4 כוס סוכר, לקבלת קצף קשה ומבריק.
לאחר ההקצפה שופכים לתוך קערת -הקצף 1 כוס קוקוס טחון ומערבבים ידנית בכף
בתנועות עדינות של "קיפול",כדי שלא לשבור את הקצף,לערבב לאט לתערובת אחידה.
2) יוצקים את התערובת לתבנית עם ניר -האפיה המשומן שהוכן מראש.
(אני השתמשתי בתבנית צרה ומאורכת (אינגליש -קייק.) אך יותר חגיגי להכין בתבנית עגולה .
אופים בתנור שחומם מראש תנור 180 מעלות חום, כ-20 דקות ,(עד שהחלק העליון מזהיב
ומתקשה מעט.
מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים את התבנית עם המאפה לכמה דקות לצינון.

בינתיים מכינים את המוס :
200 גרם שוקולד מריר - (70 אחוז מוצקי -קקאו.)
2 מיכלי שמנת -מתוקה "ריץ" פרווה.
1 כפית סוכר.

ההכנה:
1. את השוקולד שוברים לקוביות לתוך קערה קטנה .
2. את 2 השמנת -המתוקה ואת כפית הסוכר יוצקים לסיר קטן ומחממים על האש עד לרגע
הרתיחה, ואז מכבים את האש,ושופכים פנימה את קוביות השוקולד לסיר השמנת החמה,
מערבבים 3 דקות בכף עץ עד להמסת כול קוביות השוקולד .
רק מחצית מכמות המוס שהתקבלה -יוצקים על המאפה שבתבנית, (שבינתיים הצטנן .)
ובעזרת מרית מישרים את הציפוי על פני המאפה ומכניסים להקפאה בפריזר לשעה,
ולאחר מכן מוציאים מההקפאה ויוצקים על המאפה את מחצית המוס שנותרה,
מורחים ומיישרים לשכבה אחידה ומקפיאים שוב.
רבע שעה לפני ההגשה מוציאים את התבנית מהפריזר ופורסים את העוגה לפרוסות בסכין חדה.

אפשר לקשט בחצאי -תותים ושברי אגוזים, (או בדובדבנים ולזלף קצפת מעל עוגת המוס.)
אני פיזרתי מעל העוגה מעט קצפת וקוקוס -טחון, והכל חוסל בן -רגע.
כמה פשוט להכנה- וכל כך טעים !

למען הסרת ספק:
1. עוגה זו מכינים רק עם חלבוני -ביצים לקבלת קצף, אך ללא חלמונים בכלל.
את החלמונים אפשר לשמור במקרר לאפיית עוגות עם חלמונים בלבד כמו עוגת גבינת פירורים.
2. המלצה למי שרוצה להפחית מכמות הסוכר: אפשר להשתמש באבקת תחליף סוכר שמתאים -
ומיועד לאפייה.
*********************************************************************
 
נערך לאחרונה ב:

אמרלדה

Active member
[QUOTE="michalgad, post: 145221188, member: 792815"
ויוי
אשמח לשמוע איך את מכינה ומתבלת את סלט הסלרי ?
גם עוגת מוס קוקוס נשמעת מפתה! אשמח למתכון תודה
___________________________________________________________________________
הכנת סלט -סלרי הכי פשוט וקל :
לקנות חבילת מקלוני -סלרי -אמריקאי ,(יש להשיג ארוזים ונקיים במקרר הירקות בסופר.)
בסכין חדה פורסים את מקלוני הסלרי לטבעות,שוטפים ומסננים,מעבירים לקערה
ומתבלים במעט מלח, 3 כפות שמן -זית ,ו-3 כפות מיץ לימון.
מוסיפים רצועות עלי- חסה, חצאי -אגוזים, מלפפון חמוץ פרוס דק, וחצאי-עגבניות שרי.
ומערבבים ביחד.
ולמי שאלרגי לאגוזים ,אפשר להחליפם בגרעיני-חמניה קלופים.
***********************************************

בבקשה ,מתכון קל לעוגת מוס -קוקוס נפלאה :
יש לחמם מראש את התנור ל180 מעלות חום.
ולהכין מראש תבנית מס'- 24 עם ניר -אפיה ולהבריש במעט שמן.
לבדוק מראש שהתבנית העגולה מתאימה לגודל תא-ההקפאה,או להשתמש בתבנית מלבנית.

המצרכים לעוגת -המוס:
5 חלבונים,
3/4 כוס סוכר, (כוס חד -פעמית.)
1 כוס קוקוס טחון.
ההכנה :
1) 5 חלבונים בלבד - יש להקציף במיקסר עם 3/4 כוס סוכר, לקבלת קצף קשה ומבריק.
לאחר ההקצפה שופכים לתוך קערת -הקצף 1 כוס קוקוס טחון ומערבבים ידנית בכף
בתנועות עדינות של "קיפול",כדי שלא לשבור את הקצף,לערבב לאט לתערובת אחידה.
2) יוצקים את התערובת לתבנית עם ניר -האפיה המשומן שהוכן מראש.
(אני השתמשתי בתבנית צרה ומאורכת (אינגליש -קייק.) אך יותר חגיגי להכין בתבנית עגולה .
אופים בתנור שחומם מראש תנור 180 מעלות חום, כ-20 דקות ,(עד שהחלק העליון מזהיב
ומתקשה מעט.
מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים את התבנית עם המאפה לכמה דקות לצינון.

בינתיים מכינים את המוס :
200 גרם שוקולד מריר - (70 אחוז מוצקי -קקאו.)
2 מיכלי שמנת -מתוקה "ריץ" פרווה.
1 כפית סוכר.

ההכנה:
1. את השוקולד שוברים לקוביות לתוך קערה קטנה .
2. את 2 השמנת -המתוקה ואת כפית הסוכר יוצקים לסיר קטן ומחממים על האש עד לרגע
הרתיחה, ואז מכבים את האש,ושופכים פנימה את קוביות השוקולד לסיר השמנת החמה,
מערבבים 3 דקות בכף עץ עד להמסת כול קוביות השוקולד .
רק מחצית מכמות המוס שהתקבלה -יוצקים על המאפה שבתבנית, (שבינתיים הצטנן .)
ובעזרת מרית מישרים את הציפוי על פני המאפה ומכניסים להקפאה בפריזר לשעה,
ולאחר מכן מוציאים מההקפאה ויוצקים על המאפה את מחצית המוס שנותרה,
מורחים ומיישרים לשכבה אחידה ומקפיאים שוב.
רבע שעה לפני ההגשה מוציאים את התבנית מהפריזר ופורסים את העוגה לפרוסות בסכין חדה.

אפשר לקשט בחצאי -תותים ושברי אגוזים, (או בדובדבנים ולזלף קצפת מעל עוגת המוס.)
אני פיזרתי מעל העוגה מעט קצפת וקוקוס -טחון, והכל חוסל בן -רגע.
כמה פשוט להכנה- וכל כך טעים !

למען הסרת ספק:
1. עוגה זו מכינים רק עם חלבוני -ביצים לקבלת קצף, אך ללא חלמונים בכלל.
את החלמונים אפשר לשמור במקרר לאפיית עוגות עם חלמונים בלבד כמו עוגת גבינת פירורים.
2. המלצה למי שרוצה להפחית מכמות הסוכר: אפשר להשתמש באבקת תחליף סוכר שמתאים -
ומיועד לאפייה.
*********************************************************************
תודה רבה ויוי. נראה לך שאפשר להכין את העוגה משקדים טחונים במקום קוקוס?
אף אחד לא אוהב קוקוס אצלי...
 

ויוי 25

Well-known member
["אמרלדה, post: 145221385, member: 3877156"]
תודה רבה ויוי. נראה לך שאפשר להכין את העוגה משקדים טחונים במקום קוקוס?
אף אחד לא אוהב קוקוס אצלי...
_______________________________________________________________________

שימוש בשקדים במקום הקוקוס:
למעשה עד היום לא ניסיתי להכין עם שקדים,
אבל ,,ישנו מתכון לעוגת מוס-שקדים- של חן שוקרון, במתכון אצלה שמים גם חלמונים,
(רק תעייני היטב במרכיבי המתכון .(האם זה מתכון פרווה.)

ראי בבקשה,את המתכון הנ"ל לעוגת מוס-השקדים,
כאן:
https://www.metukimsheli.com/2021/03/12570/

בכל מקרה אם תלכי על המתכון המקורי שהקלדתי ,ותקשטי מעל העוגה בחצאי תותים עם קצפת ואגוזים - ואפשר לפזר גם 3 כפות פתיתי -שוקולד מגורד- מעל ההקצפת,
ואז טעם הקוקוס לא יורגש.
אגב, אצלינו כל מי שטעם את עוגת-המוס, ביקש את המתכון כי זה היה טעים כל כך
שחוסל במהירות.
 
נערך לאחרונה ב:

אמרלדה

Active member
["אמרלדה, post: 145221385, member: 3877156"]
תודה רבה ויוי. נראה לך שאפשר להכין את העוגה משקדים טחונים במקום קוקוס?
אף אחד לא אוהב קוקוס אצלי...
_______________________________________________________________________

שימוש בשקדים במקום הקוקוס:
למעשה עד היום לא ניסיתי להכין עם שקדים,
אבל ,,ישנו מתכון לעוגת מוס-שקדים- של חן שוקרון, במתכון אצלה שמים גם חלמונים,
(רק תעייני היטב במרכיבי המתכון .(האם זה מתכון פרווה.)

ראי בבקשה,את המתכון הנ"ל לעוגת מוס-השקדים,
כאן:
https://www.metukimsheli.com/2021/03/12570/

בכל מקרה אם תלכי על המתכון המקורי שהקלדתי ,ותקשטי מעל העוגה בחצאי תותים עם קצפת ואגוזים - ואפשר לפזר גם 3 כפות פתיתי -שוקולד מגורד- מעל ההקצפת,
ואז טעם הקוקוס לא יורגש.
אגב, אצלינו כל מי שטעם את עוגת-המוס, ביקש את המתכון כי זה היה טעים כל כך
שחוסל במהירות.
תודה רבה ויוי. אכן, עוגת מוס השקדים לא מתאימה לי כי היא חלבית. מניחה שאוכל להשתמש בתחליפים, אבל נראה... אנסה אולי את עוגת הקוקוס. שוב תודה וחג שמח.
 

אמרלדה

Active member
ויוי
אשמח לשמוע איך את מכינה ומתבלת את סלט הסלרי ?
גם עוגת מוס קוקוס נשמעת מפתה! אשמח למתכון תודה
נתת לי רעיון טוב, שאהבתי: ממולאים. לא חשבתי על זה.
הבעיה היא שזה מאכל שאי אפשר להכין מראש ולהקפיא, למשל...
אבל אתארגן בהתאם. אני מקווה. תודה רבה.
 

michalgad

Active member
לדעתי אין בעיה להקפיא ממולאים וגם אם ישבו במקרר איזה שבוע בסיר סגור היטב לא יקרה להם כלום
 

ויוי 25

Well-known member
אגב ,
אצלינו הילדים שהגיעו בפסח נהנו בארוחה משוקי -העוף, פירה -תפ"א, וסלט ביצים קשות.
 
נערך לאחרונה ב:

ויוי 25

Well-known member
לדעתי אין בעיה להקפיא ממולאים וגם אם ישבו במקרר איזה שבוע בסיר סגור היטב לא יקרה להם כלום
_________________________________________________________________________________________

מנסיוני,עם הרבה סוגי ממולאים ממש אין צורך להקפיא,
נשמרים היטב במקרר עד 5 ימים ללא בעייה.
________________________________________________________________________________
שימו לב:
למי שרוצה להכין "עוגת כרוב" חגיגית:
שאפשר למלא באורז עם בשר טחון,
או להכין ללא בשר: כרוב עם אורז בצל ועגבניות, שיתאים גם כמנות צמחוניות.
המתכון מופיע כאן:
unfurl="true"]https://magazine.shufersal.co.il/המגזין-קולינרי/הרשימות-של-אמא/עוגת-כרוב-ממולא-מלפוף/[/URL]
 
נערך לאחרונה ב:

michalgad

Active member
אפשרי מבקר או עגל. לא מדובר בבשר שמן..
1234


תאריך : 01/08/08 17:23

מחבר/ת : Ex-NewYorker

בתגובה ל: מחפשת מתכון מנצח ל אוסובוקו.... - איטה


ממש לא קשה להכין, וגרר אנחות הנאה מהזוללים

אגב, אפשר בהחלט לעשות עם נתחים אחרים שאינם אוסובוקו דווקא... יצא גם טוב:


מצרכים:

5-6 נתחי אוסובוקו – לייבש עם נייר סופג וקשורים בחוט מסביב

קמח לקימוח הנתחים

כ 7 כפות שמן זית או לפי הצורך

1.5 כוסות יין לבן

1 כוס בצל קצוץ

חצי כוס גזר חתוך קטן

חצי כוס סלרי חתוך קטן

קופסת עגבניות חתוכות או כוס וחצי עגבניות קלופות חתוכות

בוקה גרני: 6 גבעולי פטרוזיליה, 4 גבעולי טימין, 1 עלה דפנה: קשורים או בתוך בד.

½ כפית מלח


לגרמולטה:

½ כוס עלי פטרוזיליה טריים קצוצים

1 כף גרידת לימון

1 כף גרידת תפוז

¼ כוס צנוברים קלויים


אופן ההכנה:

להמליח ולפלפל את נתחי האוסובוקו. לקמח את הנתחים משני הצדדים. לנער עודפי מלח. בסיר/מחבת גדולה להמיס 3 כפות חמאה ו 3 כפות שמן זית בחום גבוה יחסית. להוסיף את נתחי הבשר בקבוצות אפשר. להוסיף שמן זית אם יש צורך. לטגן כמה דקות מכל צד. להוציא לצלחת. להוסיף את היין ולהרתיח את התערובת תוך גירוד "תוצרי" טיגון נתחי הבשר עד שהתערובת מגיעה לכדי חצי כוס בערך. לשמור בקערה נפרדת.

בסיר או מחבת חסין אש לתנור ושיכול להכיל את נתחי האוסובוקו רצוי בשכבה אחת, לטגן בשאר החמאה את הגזר, סלרי, בצל ושום באש יחסית נמוכה עד שהירקות מתרככים מעט. להוסיף את נתחי האוסובוקו מעל ונוזלים שהצטברו בצלחת האוסובוקי. למרוח את העגבניות על נתחי האוסובוקו ולהוסיף את הבוקה גרני, מלח ופלפל לפי הטעם. להביא לרתיחה עדינה ואז להעביר לתנור חם של כ 170 מעלות לשעתיים או עד שהבשר רך (אפשר יותר).

להכין את הגרמולטה בזמן שהבשר בתנור: לערבב את החומרים בקערה קטנה.

להגיש עם גרמולטה מעל הנתחים.


לפסח תדלגי על שלב הקימוח הראשוני או שתשימי בקמח מצה דק
 
למעלה