מה באמת ההבדל בין פסיכולוג לעובד סוציאלי קלינ

eden244

New member
מה באמת ההבדל בין פסיכולוג לעובד סוציאלי קלינ

האם באמת יש הבדל בין 2 סוגי הטיפולים?
חוץ מעניין "היוקרה" והיכולת המחקרית של הפסיכולוג -(שכמובן נקבעת על סמך ציון המתאם-הלא הוא זה שמשקף יכולת מחקרית טובה) מה מבדיל ביניהם?

אפרת3355

New member
מניסיון מסוים עדיף עובד סוציאלי קליני

הייתי גם פה וגם שם. פסיכולוגים בדרכ שחצנים ומלאים בעצמם , בעקבות שנים של ניפוח אגו .
מתחיל בקבלה לשנה א' בעזרת פסיכומטרי גבוה, ממשיך בציונים גבוהים, באגו טריפ של קבלה למגמה קלינית, וכן הלאה. ממש כמו טייסים או רופאים שתמיד מסתכלים עליך מלמעלה.

עובד סוציאלי קליני הוא בן אדם כמוני וכמוך, עשה תואר שהרבה עושים, עבד קצת בשטח, ראה את החיים האמיתיים (מחוץ לקליניקה המרופדת) , קיבל המלצות טובות, והלך לעשות תואר קליני בגיל בוגר ומיושב בלי יותר מדי יומרות ודאווינים .

רק בגלל זה עדיף עו"סים . הם גם בדרך כלל יותר נחמדים ומציאותיים .

Shlomile4

New member
חח משעשע:) מוגזם אבל משעשע..לא מסכים עם

ניתוח האופי...

שני המקצועות עושים עבודה טובה קשה ולא מתגמלת.
לדעתי מסלול הכשרה של הפסיכולוגים הוא קשה יותר ומאוד אינטנסיבי, בעוד שבקליני הידע נצבר תוך כדי ניסיון עצמאי (אין התמחות של 4 שנים...)

אפרת3355

New member
לא מתגמלת??!!

סליחה? מטפל שעושה 300-500 שקל בשעה מתוגמל יפה מאד. לא בכדי יש למקצועות האלה ביקוש אדיר

אתה יכול לא להסכים עם דעתי אבל לפחות אל תדבר שטויות

אפרת3355

New member
תיכף נתחיל לרחם עליהם

אולי תצא החוצה מהבועה, תראה שיש אנשים שעובדים בניקיון, נהגי משאיות , חקלאים , וסבלים
אז נתחיל לדבר על עבודה "לא מתגמלת וקשה" .
פרופורציות

לא, לא מתגמלת

אנחנו מדברים על תואר ראשון, על מתאם (אלוהים יודע כמה פעמים תצטרך לנסות לעבור אותו) תואר שני. התמחות של 4 שנים-שכניראה בלי נס משמים לא תמצא אותה, וכשתמצא אותה-תקרע את התחת בסוג של משרה מלאה, אבל תקבל כסף רק על חצי בסביבות הארבע שנים, מדובר על מה? 2500-600?
עד שתרשם בפינקס הפסיכולוגים, ולאחר מכן, כניראה עדיין תצטרך לקרוע את התחת כדי שיהיה לך סוג של שם, שלאחריו תוכל אולי לחלום על לגבות 400 ש"ח לטיפול. פיספסתי משהו? הא כן. להתמחות הזו, צריך לבוא עם ניסיון קודם! איך תעשה את ז?פשוט תתנדב. מתי? אולי בזמן התארים שלך, במקום לעבוד-כי למה לעזעזל אתה צריך כסף?
אז סה"כ עם המון, המון מזל עד גיל 32 אולי תוכל לעבוד כפסיכולוג. ו400 ש"ח לשעה אחרי כל המינוסים בבנק-יכול להיות שזה יעזור. (וכמובן יש אנשים שבגיל הזה יש להם כבר משפחה). אז כן. זו עבודה לא מתגמלת.ויותר על כן, אפילו עם אתה כמוני ומאמין בסה"כ בטיפול זמין לכולם, וחולם לא לקחת מחירים מטורפים, אני לא בטוחה שאחרי כל זה-זה בכלל אפשרי.

יאללה, עכשיו אני צריכה טיפול אחרי הדיכאון שהכנסתי את עצמי לתוכו.

katzeran

New member
וצריך לזכור שאתם מדברים על סכומי ברוטו

זה לא מה שנשאר אחרי ניכויים של מס הכנסה, ביטוח לאומי (לעצמאים, כן? זה לא זול), ביטוח בריאות, ביטוח מקצועי, עלויות הקשורות בשכירת קליניקה ועוד...

אפרת3355

New member
כמעט בכיינות בתגובות

גם אני אקדמאית עם תואר ראשון וחצי תואר שני, לא בפסיכולוגיה אמנם (אבל במקצוע קשה לא פחות ) , ומרוויחה שכר-כמעט-מינימום , ולא באה בטענות לאף אחד . גם במקצוע שלי יש מקום להתמחות ארוכה. כמעט בכל מקצוע השכר מתחיל נמוך ועם הותק עולה, אלא שבפסיכולוגיה הוא מגיע לסכומים פנטסטיים, בניגוד למקצוע שלי שלרוב נגמר בשכר הממוצע במשק.

כל שאר החישובי ברוטו שלכם הם מניפולציה אחת גדולה ולעג לאינטיליגנציה :
מעמ ומס הכנסה כל עצמאי משלם , כנל קליניקה או שכירות על משרד או בסטה או חנות . השכרת קליניקה עולה בדרכ 30 שקל פלוס מינוס, והרבה עובדים מהבית או מתחלקים עם קולגות כך שההוצאה הזו קטנטנה. ביטוח לאומי/בריאות פנסיה הם חובה על פי חוק ואין שום הבדל בין פסיכולוג לכל עובד אחר במשק. כנל נסיעות והשתלמויות (לא חובה לעבור ) . בקיצור , 400 שקל לשעה ברוטו זה המון המון המון המון המון כסף במדינה שבה אני , למשל , עם כמעט שני תארים גמורים מאוניברסיטה מרוויחה גג 35 לשעה (ברוטו ) .

יום נעים שיהיה לכם, ואולי כדאי שתרדו קצת מהאולימפוס אל העם לפני שאתם מתחילים לטפל בנפש האדם, כי נראה לי שאין לכם שמץ של מושג מה קורה בישראל ב2012 .

אני אענה לך בקצרה, אין לי כל כך זמן.

לדעתי-זה שאת לא באה בטענות לאף אחד-זה בעייתי, לצד הצניעות שאני מאוד מכבדת, אדם גם צריך לדעת מה מחיר הכישורים שלו.
תראי, לי אישית איןן בעיה לא להרויח סכומי עתק, אבל אם מדברים על מצב שאחרי 9-10 שנים של לימודים והתמחות כלומר אני אגיע לגיל 32, אנחנו עדיין לא לא מרוחים סכום סביר (סביר מבחינתי זה בסביביבות ה5000) ומסתפקים בגיל כזה בשכר שהוא מתחת למינימום. כן. אני לא מתביישת לאמר, בשבילי זו בעיה. דוקא בגלל שאגב בנוגע להערתך, אמא שלי עובדת במפעל ואבא שלי חקלאי, לא נוח לי להגיע לגיל כזה ולא להיות מסוגלת לסגור את החודש אפילו אם המינימום של המינימום. לא נוח לי להסתמך על ההורים-והעיניין הוא שהם הדרישות שלנו בתוארים ובהתמחות ובמתאם-אולי אני טועה אבל לא ניראה שאצליח למצוא עבודה שניה משתלמת במצב כזה. אז מה נותר לי? את מדברת על היוקרתיות, טוב היא קיימת. אבל היא במחיר גבוהה מאוד. בגילאים כאלה כנראה שעדיין לא אוכל להיות עצמאית. ותוספי לזה את העובדה שבגיל כזה יש לאנשים משפחה שצריך לכלכל עם המשכורת לא משכורת.
וקליניקה זה לא בדיוק 30 ש"ח- והחישוב לא נכון גם עם תאורתית את מקצה חדר בבית לזה, זה נחשב הוצאות עסק. אבל זה פחות רלונטי.

חוץ מזה כמעט שכחתי-כשאת אומרת פסיכולוג את מדברת על קליני, שבסוף בסוף אחרי הכל אולי ירויח יפה, את לא מדברת על קבוצה גדולה של אנשים שעוברים את אותו התהלך, רק במגמות אחרות ומקבלים הרבה פחות.
אז כן, אני מתבכיינת, זכותי. סה"כ אני לומדת ומשקיעה כדי להיות במצב כלכלי סביר. לא כדי לחיות מהיד לפה
עכשיו אולי אנחנו חבורת סנובים, אבל גם את לא בדיוק מקסימה, כרגע זלזלת בקבוצת אנשים שאת אפילו לא מכירה. במקרה הטוב? פשוט לא מנומס מצדך.

baaviad3

New member
לא להתבייש בדרישה לשכר גבוה

מה זאת הצניעות הזאת, מי שמצטיין בתחומו אמור להיות מתוגמל על כך
משפטן טוב לא מבקש מאות ולפעמים אלפים לשעת ייעוץ ? ומה עם אנשי רפואה? מהנדסים ? מתכנתים?
הדרך של אלה לא בהכרח יותר קשה, כמו גם הערך והשווי של הזמן שלהם, אין על מה להתנצל...את אומרת שחצנים, סנובים, מלאים בעצמם...אולי יש להם על מה.

אפרת3355

New member
מטפל סנוב

מטפל סנוב לא כשיר לטפל בבני אדם. כדי לטפל ,במיוחד בנפש במצבים עדינים, צריך לבוא ממקום של צניעות חמלה ואמפתיה. מטפל שמרגיש כמו סופרמן (ואין מה להרגיש ככה- פסיכולוגיה זה לא כימיה או פיזיקה אלא סוג של מקצוע רך שכמעט כל אחד יכול לקלוט אות, עם כל הכבוד) - לא יכול לטפל. הוא פשוט לא יביא שום תוצאה חיובית .

הבעיה המוסרית היא שפסיכולוג , כמו רופא, מומן על ידי משלם המיסים , ואח"כ עושק אותו (ועוד קורא לחובת ההתמחות "התנדבות" ) האמת היא שההתמחות במוסדות ציבוריים היא המינימום שמגיע לחברה ששילמה לך את רוב שכר הלימוד לקבל בחזרה על ההשקעה שלה בך.

חוצמזה , שיש טעם לפגם במי שגובה שכר אסטרונומי מאנשים במצבים הכי קשים שלהם. אם פסיכולוג רואה אדם דיכאוני או סכיזופרני ולא רואה בעיה מוסרית בהצמדת אקדח לרקתו (400 שקל או שתלך להמתין חצי שנה בתחנה ציבורית בשביל לקבל טיפול דפוק ממתמחה חסר מוטיבציה ללא פרטיות ועם רישומים) , אז כן , יש כאן מחדל ערכי קשה.

וכן, אותי מגעיל לראות בתי ענק וג'יפים שנקנים מסבלם של אחרים (גם כשמדובר ברופאים , אצל עורכי דין ומהנדסים פחות - כי אצלם אין גילדה והשוק -פתוח לתחרות בריאה היום עם כל המכללות )

אם הייתם הגונים הייתם תומכים קודם כל בביטול חוקי הרישוי לפסיכולוגים, ורק אחכ טוענים ששכר מופקע הוא לגיטימי. עד אז פסיכולוגים קליניים כקרטל מקצועי מנצלים את חולשת הלקוחות באופן בוטה.

סליחה על חריפות הדברים - אבל חייבים לומר את זה פעם אחת בקול

שי לי9

New member
אפרת את עושה הכללות מטורפות

מאד קל להכליל על כלל ציבור הפסיכולוגים את כל מה שאמרת, וכן, יש גם כאלה...
אבל יש גם אנושיים, חמים, מלאי חמלה והבנה שגובים לטיפול 250 ש"ח ולא 400 ש"ח שזה סכום ממש סביר (ומזה אח"כ נשאר להם 125 ש"ח נטו).

בכל מקצוע ובכל תחום אפשר להכליל, גם במקצוע שלך (שלא אמרת מהו). אבל למה לעשות את זה?
יש פסיכולוגים סנובים, יש גרועים, יש טובים, יש שעושקים, ויש שמתחשבים, יש לא מקצועיים ויש מדהימים שאת רק מודה על מזלך כל יום שהכרת מישהו כזה. כמו בכל דבר בחיים...
וכנ"ל לגבי עו"ס קליני, יכול להיות מדהים ויכול להיות מזעזע...
מי שחיפש אי פעם טיפול יודע שצריך למצוא התאמה למטפל שקשורה גם לאופי שלו וגם למצב שלך רגשית וכלכלית ולצרכים שלך ולא בהכרח קשורה להכשרה המקצועית שלו (האם הוא עו"ס קליני או פסיכולוג קליני) כי זה ממש לא רלוונטי...

Optimistic Girl

New member
צר לי...

האמת שלא רציתי להגיב לך..

צר לי,
מרגישים שהיתה חוויה לא נעימה אצל קרוב ליבך
שהלך לפסיכולוג ולא עזרו לו.
צר לי על חוויה לא נעימה שנגרמה לאדם הזה.

אולי באחד הימים את תביני למה פסיכולוגים גובים כל כך הרבה...

עד אז..
אספר לך שאת צריכה ללמוד להיות מודעת לצד השני
לצד של הפסיכולוג.

פסיכולוג הוא אדם כמוך וכמוני
אדם רגיל עם עצבים קצת יותר חזקים
ועם רצון עז לעזור לזולת
עם אהבה לאנשים

אני מדברת על פסיכולוגים שאת עדיין לא נתקלת בהם.

פסיכולוג גובה יקר...
זהו ההבנה שהגעתי עליה השנה..
הוא גובה יקר רק בגלל שלא יוכל להתמודד עם הרבה אנשים ביום
אם נגיד הייה גובה 100 שח ליום
אז המטופלים היו רצים עליו
נגיד שהיו לו בעקבות כך 10-15 מטופלים ביום!!!!
האם את חושבת שזה קל? ממש לא!!!

זה אדם אחר ששואב ממך את האנרגיות כשמספר על הבעיות שלו...
נראה אותך מטפלת ב10 אנשים ביום!!!!
אז כן פסיכולוג גובה 300 שח לשעה בערך
ויש לו כמה מטופלים ביום אולי בין 3 ל5 אנשים.
וזהו.

אל תחשבי שזה קל להיות מטפל.
וגם צר לי שאת לא התקבלת לתואר שני בקלינית
אף פעם לא מאוחר אם את עדיין רוצה את זה!!

המון בהצלחה
ומקווה שיום אחד את תשני את חשיבתך לפאן חיובי יותר.

אפרת3355

New member
אף עבודה לא קלה

כמעט ואין עבודות קלות .

רוב האנשים יורקים דם בשביל להתפרנס, אבל יחסית לרוב המקצועות, עבודה כמו פסיכולוגיה בה אתה יושב בחדר ממוזג על כורסא ועיקר המאמץ הוא להקשיב על כוס קפה לאדם אחר, היא עבודה קלה ונעימה.

בשביל הפרופורציות שאיבדת : נסי לחשוב מה עובר על נהג אוטובוס, על שוטר תנועה, על נציג שירות לקוחות, על מזכירה, על אחות, על עובד סוציאלי ברווחה , ועוד ועוד ביום עבודה רגי ל - וכמה הם מרוויחים (עשירית מפסיכולוג) - ואז תחשבי שוב אם מה שכתבת נשמע לך הגיוני .
תיכף גם היית כותבת ששכר שעתי של 400 שקל זה בכלל הגנה עצמית נגד אלפי מטופלים שרוצים להכנס מהחלון . על כוחות השוק, שמעת? על מונופולים של קבוצות מקצועיות ??

לא עשיתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ולכן לא התקבלתי לקלינית, וגם אם כן הייתי עושה, זה בכלל לא רלוונטי למה שכתבתי , חוץ מזה שכשקשה להתמודד עם הטענות , הכי קל זה לרדת על הדובר ולהגיד שהוא "ממורמר" או "מקנא" .

reakwind

New member
אז אני מבין שעבדת בעבר

כנהגת אוטובוס, כשוטרת, במזכירה, כנציגת שירות לקוחות, כעובדת סוציאלית וכפסיכולוגית ולכן את יכולה להשוות בין כל המקצועות האלה?
יפה מאוד הספקת הרבה בחיים.

אפרת3355

New member
בחלק מהרשימה עבדתי (וגם בעוד כמה אחרים) ..

וגם אם לא הייתי בעלת ניסיון חיים כלשהו - מספיק קצת קומון סנס בכדי להבין מה זה "עבודה קשה ולא מתגמלת" ...... פסיכולוג זאת עבודה לא מאד קשה ומאד מאד מתגמלת (האמן לי שהביקוש למגמה הקלינית לא נובע 100% מאהבת אדם, אם הייתם רוצים אך ורק לתרום לחברה יש מיליון דרכים נגישות יותר, כולל התנדבויות )

למעלה