מה באמת ההבדל בין פסיכולוג לעובד סוציאלי קלינ

katzeran

New member
עם כל הכבוד

את מתיימרת להבין כמה קשה או לא קשה העבודה של הפסיכולוג מבלי שעשית אותה. עם כל הכבוד, את לא יכולה לעשות את זה, כי את מסתכלת רק על המופע של המטפל כלפי חוץ, על כך שהוא "יושב בחדר ממוזג על כורסא ועיקר המאמץ הוא להקשיב על כוס קפה לאדם אחר" אבל זה לא נוגע בעשירית ממה שהוא עושה.

אני יכול באותה מידה לומר שלהיות נהג אוטובוס זו עבודה קלה. יושבים על היום במזגן ושומעים רדיו, מה רע? אבל אני לא אעשה את זה כי (1) אני מסוגל להבין שיש יותר מזה בעבודה של נהג האוטובוס ואפילו להניח איפה יש קשיים ו-(2) מעולם לא הייתי נהג אוטובוס אז אין לי מושג איך זה באמת ואין לי היומרה לומר למישהו כמה קשה או קלה העבודה שלו מבלי שהתנסתי בה.

Optimistic Girl

New member

Optimistic Girl

New member
אין חייה כזאתי עבודה קלה

גם למשל הייטק זה לא עבודה קלה
וברור שלא פסיכולוג...
את לא היית שם אז את לא יודעת על מה את מדברת.

ואם לא עשית תואר ראשון בפסיכולוגיה אני מקווה שאתמיודעת שאפשר לעשות שנה או שנתיים השלמות ואז לנסות להתקבל לקלינית.
ואם זה לא הולך אפשר גם ללמוד בחו"ל
אם תרצו אין זו אגדה.

תכף תגידי לנו שלהיות רופא זה קל?

כל עבודה מכבדת את בעליה
בתור אחת שעבדה בטלמרקינג למשל
אני אומרת שאני מעדיפה לעבוד בניקיון (ובעבר עבדתי גם בזה)
במקום לעבוד בטלמרקינג

אז עבודה קלה היא מונח מאוד אישי

ותאמיני לי שגם אני חשבתי שפסיכולוג זה קל...
אבל כשאתה כבר בפנים הדברים נראים אחרת.

אם את רוצה לעזור לאנשים את יכולה גם ללמוד Nlp
או אימון אישי: קואוצ'ינג

בהצלחה
וחג שמח

Optimistic Girl

New member
אין חייה כזאתי עבודה קלה

גם למשל הייטק זה לא עבודה קלה
וברור שלא פסיכולוג...
את לא היית שם אז את לא יודעת על מה את מדברת.

ואם לא עשית תואר ראשון בפסיכולוגיה אני מקווה שאתמיודעת שאפשר לעשות שנה או שנתיים השלמות ואז לנסות להתקבל לקלינית.
ואם זה לא הולך אפשר גם ללמוד בחו"ל
אם תרצו אין זו אגדה.

תכף תגידי לנו שלהיות רופא זה קל?

כל עבודה מכבדת את בעליה
בתור אחת שעבדה בטלמרקינג למשל
אני אומרת שאני מעדיפה לעבוד בניקיון (ובעבר עבדתי גם בזה)
במקום לעבוד בטלמרקינג

אז עבודה קלה היא מונח מאוד אישי

ותאמיני לי שגם אני חשבתי שפסיכולוג זה קל...
אבל כשאתה כבר בפנים הדברים נראים אחרת.

אם את רוצה לעזור לאנשים את יכולה גם ללמוד Nlp
או אימון אישי: קואוצ'ינג

בהצלחה
וחג שמח

manson23

New member
למה זה קל?

בואי נתחיל מזה שהמסלול שלעצמו הוא בכלל לא קל..

וגם העבודה עצמה, לשבת ולהקשיב כל היום לסיפורים של אנשים, סיפורים קשים, להיות קשוב אליהם, לנסות להבין את המצב שלהם ולסייע להם זה לא פשוט בכלל. אני רואה את זה דווקא כעבודה מאוד מאתגרת ולא פשוטה בכלל. פסיכולוג הוא לא "כותל" הוא לא רק שומע ומהנהן בראשו..

וגם אם זה כן היה קל, מצטער, זה באמת לא שווה מסלול של 9 שנים (במינימום) שאין בו הרבה וודאות (הסיכויים להתקבל לתואר שני הם נמוכים מאוד! קשה מאוד למצוא התמחות) וסוחב איתו קשיים כלכליים לאורכו (תואר ראשון ושני אי אפשר ממש לעבוד ובהתמחות מרוויחים גרושים). כסף אפשר להרוויח בכל שלב בחיים, אבל את השנים שחלפו על בלשבת על התחת וללמוד כל היום, אותם אף אחד לא יחזיר.

אבל אני מבין אותך, זה כמו שאני מסתכל לפעמים על הייטקיסטים. עשו 3 שנים תואר ראשון, מצאו עבודה והתחילו ישר להרוויח סכומים יפים מאוד. אבל צריך גם לזכור שהתואר שלהם לא פשוט, העבודה עצמה קשה והם לרוב טוחנים שעות. אז כל אחד רואה את הדשא של השכן ירוק יותר. הבנת?

baaviad3

New member
התרבות אשמה...

גישה סוציאליסטית קלאסית המושתת על קינאה וצרות עין, בה זה ש''מצליח'' צריך להתנצל על הצלחתו ולהתכופף למען אחרים...שנת 2012 תנו לנו כבר להיות חופשיים....
איפה ניטשה שצריך אותו?

Optimistic Girl

New member

היא פשוט מקנאה... זה הכל...
חבל עליה.. אחרי שנתיים2 תארים לא יכולה לכתוב כמו בנאדם

AnandamiDemian

New member
בתור מישהי שמתעתדת לעזור לאנשים...

גם את לא ניחנת במי-יודע-מה רגישות.

אם כבר השכלת לנתח מנקודת מבט אדלריאנית את מקור תסכולה, ראוי גם לעצור לרגע ולזכור שאת יכולה לגלות את עצמך באותו מקום בדיוק.

Optimistic Girl

New member
כל מילה בסלע

ההמלצה היא תלמדו במקביל Nlp
אפשר להרוויח מעל 250 שח לשעה אחרי שנתיים של לימודים.

PeehD

New member
נא להבחין בין עיסוק ציבורי לעיסוק פרטי

הן הפסיכולוג הקליני והן העובד הסוציאלי הקליני מרווחים גרושים במגזר הציבורי. יחס העלות תועלת של הפסיכולוג הקליני במגזר הציבורי הוא נמוך יותר לעומת העובד הסוציאלי הקליני. משך ההכשרה של הפסיכולוג הקליני ארוך יותר ומפרך יותר מזה של העו"ס הקליני.
במגזר הפרטי, העו"ס הקליני והפסיכולוג הקליני גובים את אותו תעריף, לרוב. ולכן, האמירה לגבי חוסר התגמול היא לכל הפחות לא מדוייקת...

sense9

Member
מנהל
אם לא השתנה משהו, אז עו"ס קליני לא רשאי לאבחן

אפרת3355

New member
אולי במקום להתנפל עלי שירשור שלם

פשוט תודו ששכר הפסיכולוגים מנותק לחלוטין מהיכולות הכלכליות של כלל החברה, ואפילו חזירי בחלק מהמקרים ?

כבר ב4 הודעות ניתחתם את האישיות שלי או ליגלגתם עלי באופן אישי (זכותכם) , אבל טיעונים רציניים שאפשר להגן עליהם בקושי שמעתי פה... (חוץ מאחת שהסבירה שהשכר הגבוה נועד לסנן מטופלים כדי שהפסיכולוג לא יהיה עייף מדי )

Optimistic Girl

New member
מודה

ב2 שורות הראשונות את צודקת
ואני מודה בזה

עכשיו את כותבת הרבה יותר טוב
ולא פוגעת בפסיכולוגים עם המיליפ הם סנובים וכו

אני מודה שלכלל החברה אין יכולת לשלם וזה מאוד עצוב
ופה נכנסת המשוואה של כסף ועד כמה הוא חשוב.

אבל זה לא רק פסיכולוגים
לא חסרים כתבות בעיתונים על אנשים חולי סרטן או מחלות אחרות
שלא יכולים לממן לעצמם טיפולים ומבקשים תרומות

פה נכנסים בעצם לבעיה של כסף...

ואם נתחיל עם זה שהדירות עולות יקר ושקשה עם המשכנתא לכלל האוכלוסיה??

אז שוב
לא להאשים את הפסיכולוגים
יש הרבה בעיות במדינב שלנו...

אפרת3355

New member
את עושה סלט שלם מהמון דברים

שלא קשורים אחד לשני .

פסיכולוגים הם מגזר פרטי שהתאגד על בסיס חוקי
משכנתאות זה עניין שמעורבים בו בנקים,ריביות של בנק ישראל, ומדיניות של הפשרת קרקעות , וסל התרופות בכלל יוצא מתקציב מערכת הבריאות אאלט ...

עשית סלט לא נורמאלי שאין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל להתיחס אליו , וגם אין לי ממש כח , כי רמת ההבנה שלך בנושאים האלה לוקה .... בלי לפגוע , תקראי עליהם קצת בויקיפדיה בתור התחלה ואז ננהל דיון שמחובר לאיזו מציאות

eden244

New member
אם הייתי יודעת שזה יעורר כזה ויכוח...

אבל תודה לכל העונים !

AnandamiDemian

New member
חשבת אולי ש...

ראיית העולם שלך בסוגייה הזו קצת מעוותת?

1. את מניחה ש100% אהבת אדם סותר מניע כלכלי. זה לא ככה ולא אמור להיות ככה. המצב הבזיוני (באמת) בתחום של העו"ס זה משהו שצריך לשנות, לא לשאוף אליו גם בתחומי טיפול אחרים.
2. המערכת הציבורית, בניגוד לפרטית, כן מספקת ייעוץ נגיש לכל כיס - בין אם זה דרך קופות החולים או מרכזי לבריאות הנפש. נכון שהמערכת הזו לא מושלמת, אבל "מערכת ציבורית" כבר אמרנו? ורק כדי לסבר את האוזן, הנה אחד הסעיפים מהקוד האתי של הסתדרות הפסיכולוגים המפלצתית:
ב. כשמתעוררים אילוצים כספיים העלולים להשפיע על המשך ביצוע ההתערבות הפסיכולוגית, על הפסיכולוג לדון על כך עם הלקוח בהקדם האפשרי, וכמו כן עליו לדון עם הלקוח על פתרונות אפשריים לבעיה.

אבל בשורה התחתונה, את מדברת על עו"ס קליני שראה את החיים האמיתיים וזה שורה אחרי שסוג של הכפשת את כל הרופאים והטייסים בהתנשאות. טוב תעשי אם גם את תצאי ותראי את החיים האמיתיים מעבר להכללות שנעשו על בסיס מקרה אחד או שניים.
גם אני הכרתי פסיכולוג גרוע פעם. דפדפי הלאה.

למעלה