מה בדיוק קורה עכשיו למתנחלים?

freebutterfly

New member
מה בדיוק קורה עכשיו למתנחלים?

אני מצטערת על הבורות, אבל לפחות אני מנסה לשנות את זה וליידע את עצמי :) עכשיו אחרי שפינו את המתנחלים, מה בדיוק יקרה להם? אני שומעת כל מיני דברים שונים על הדיור שהם יקבלו, הפיצויים, מה לגבי העבודה (הרי לרובם היה שם אדמה שהם עבדו לא?)?

שטויות-

אין להם לאן ללכת. תקעו חלק בבית מלון ל-10 ימים, ואם הם רוצים להשאר יותר אז זה מכספם, וחלק תקעו בקרוילות מעפנות לשנתיים... לחלק בכלל אין לאן ללכת עכשיו... (אנשים שאני מכירה אישית) אז אני מצטערת, אבל המינהל סלע האלה פישלו בגדול...

shoreran

New member
אוי באמת אם הם לא היו אידיוטים

שהולכים עם הראשב קיר הם היו עכשיו מסודרים... יפה להגיד שהממשלה לא בסדר כי החולגנים האלה לא הסכימו לשום הידברות בנוגע להתנתקות ועכשיו אין להם קורת גג... זוהי אשמתם ואשמתם בלבד!!! מי שסידר את העניינים כמו שצריך לא מצא את עצמו וילדיו ברחוב או בבית מלון למשך 10 ימים (אנשים שאני מכיר אישית. כנראה שהאנשים שאת מכירה אישית הם מפגרים)

Scarlight

New member
אין שום קשר

הממשלה דאגה יותר לפינוי מאשר ליום שאחרי, ודווקא היום שאחרי הרבה יותר חשוב מהפינוי עצמו! מצידי שההתנתקות היתה לוקחת חודש, העיקר שהיה לכולם איפה לגור. גם כאלו שסידרו מראש לא קיבלו שדות חלופיים, וכתוצאה מכך הם חיים מהחסכונות, ולא מעבודה. אז לפני שאתה תוקף ומשתלח, תבדוק את העובדות שלך.

kobik15

New member
הם עוד יחיו טוב מהפיצויים...

הרבה אנשים חיים מהחסכונות שלהם וזה בלי לקבל פיצוי של מליונים..

Scarlight

New member
יש הבדל

יש הבדל עצום בין אדם בן 60 שחי מ-2 מיליון ובין גבר ואישה בשנות ה-30 לחייהם עם 3 ילדים, שחיו ועבדו בגוש, ושעכשיו צריכים להסתדר עם 2 מיליון. ואגב, הם מקבלים הכל בבת אחת?

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif זה שמעליך צודק ../images/Emo121.gif

המדינה הוצאיה חוק פינוי פיצוי והקימה מנהלת למען הבעיה הזאת ודאגה יותר מדי לכל החישובים הכלכלים והפיצויים לכל מתנחל, רק היה צריך שהם יבואו ויקבלו את זה, אף אחד לא ירדוף אחריהם, אם הם לא דואגים לעצמם אף אחד לא ידאג להם!

אין שום קשר????

בוודאי שיש! הממשלה דאגה ליום שאחרי שנה מראש!! מי שלקח את הפיצויים והתארגן בזמן - מסודר. הוא יכל לשכור או לקנות דירה משלו איפה שרצה. מי שחיכה לרגע האחרון ולא ארז - בעיה שלו. המדינה בכלל לא הייתה חייבת לתת את הקרווילות ואת המגורים בבתי מלון. היא עשתה את זה כעוד צעד של מחווה ורצון טוב. המדינה הודיעה להם מספיק זמן מראש שהם הולכים להיות מפונים ומי שדאג לעצמו מסודר עכשיו. מי שלא יכול להאשים רק את עצמו.

Scarlight

New member
רצון טוב?

את רצינית? תרצי או לא, תושבי גוש קטיף הם אזרחי המדינה ששירתו בצה"ל כמו כולם. כאזרחים המדינה חייבת לדאוג להם, במיוחד כשהיא מחליטה החלטה שהופכת את היוצרות לגבי כל תחומי חייהם. המדינה ידעה בדיוק כמה מתנחלים יש, היא ידעה בדיוק לכמה לא יהיה בית אח"כ, והיא היתה צריכה לארגן בתים לפי המספרים האלה - כי מלון ל-10 ימים (שקיבלו כאלה שפנו שנה מראש) זה לא פיתרון!

והיא דאגה להם!

והודיעה מספיק זמן מראש על התהליך ומי שרצה יכל לקבל את הפיצויים ולקנות\לשכור בית איפה שהוא רצה. מי שחיכה עם זה לרגע האחרון - זה בעיה שלו.

Scarlight

New member
מה?

בואי תעשי לי בבקשה חישוב של כמה עולה בית פרטי, כמו זה שהיה להם, כמה הוצאות יש בחודש למשפחה בת 5 נפשות (למרות שכולנו יודעים שיש כאלה עם הרבה יותר, אבל אני מקל עלייך בקטע הזה), כמה יעלו דברים שהיו קודם ולא הועברו עקב חוסר ברירה (שיפוצים בבית שעלו כסף, שדות מעובדים וכו'), ותגידי לי לכמה את מגיעה. ולפני שאנחנו בכלל ממשיכים, אדם שקנה בית לא צריך לשכור בית. הממשלה אחראית להביא אותו בדיוק לאותו מצב שבו הוא היה לפני הפינוי, בדיוק כמו שמישהו שפוגע בך מאחור ברכב חייב לפצות אותך בסכום שיכסה את עלויות הטיפולים הרפואיים והתיקונים לרכב. אי אפשר להוריד את האנשים האלה ברמת חיים רק בגלל שהממשלה החליטה. הממשלה שלחה אותם לשם לפני 30 שנה, ומשפחה שעברה לשם לפני 10 שנים (אחרי 20 שנות קיום של היישוב) לא היתה אמורה לדעת ש-10 שנים מאוחר יותר היא תפונה וכל השקעתה במקום תרד לטמיון.

היא יכלה לנחש.

המדינה עודדה אנשים להתיישב שם אבל לא הכריחה אף אחד. מי שהלך לשם קיבל אמנם תנאים מעודפים אך לקח את הסיכון. והוא ידע טוב מאוד מה היה הסיכון. מה לעשות והממשלה החליטה לפנות אותם. לגבי המחיר - הרי ברור לך שאותו בית בדיוק יהיה שווה אחרת אם הוא ימוקם בסביון לצרוך הדוגמה או למשל ברמלה (רק לצורך הדוגמה....) נכון? אז ברור שעכשיו היא לא יוכלו לקבל את אותו הבית שהיה להם בדיוק. (למרות שזה גם עוד לא בטוח, אני אישיתי חושב שיהיו עוד תביעות נגד המדינה, חלקן מוצדקות, בנוגע לפיצויים וכנראה חלק יקבלו פיצויים מוגדלים יותר) אבל הם עוברים למקום עם איכול חיים גבוהה הרבה יותר. לא צריך יותר לחכות לשיירה משוריינת של הצבא כדי לצאת או להיכנס לעיר - לא צריך לפחד מפצמרים ומחבלים מסתננים (כן, כן, אני יודע. גם בתל אביב היו פיגועים ומחבלים - אבל לא באותה הכמות כמו שהייתה בגוש קטיף) בקיצור המדינה נתנה להם כסף לפי שווי הבית שלהם עפ"י השמאים של המדינה. אני מעריך שחלקם לא יסכימו עם זה ויתבעו את המדינה ואולי אף יקבלו פיצויים מוגדלים. בכל מקרה - זה לא משנה את הטענה שלי שמי שחיכה לרגע האחרון - זה בעיה שלו ואין לו את מי להאשים חוץ מאת עצמו.

Scarlight

New member
אדוני הנכבד.

המדינה מעודדת אנשים להתיישב באילת (שרק היום נפלה שם קטיושה, לידיעתך), בגולן ובאיזורי עדיפות לאומית כמו קרית גת כדי לפתח את האיזורים האלה. האנשים שבאים למקום מסוים שהמדינה מעודדת אותו ומעניקה הטבות למתיישבים בו, לא צריכים לנחש שעוד 30 שנה הם יפונו. אם אתה טוען שהם "ידעו טוב מאוד מה היה הסיכון", אני אאלץ לבקש ממך להביא הוכחה לדבריך. אף אחד לא מדבר על להעביר אותם לסביון או לרמת אביב. מדברים על להעביר אותם לאיזור ניצנים ואיזור אשקלון, שכמה שלא תרצה, הם ממש לא באותה רמה. אתה היית פעם בנווה דקלים שאתה יודע מה זה "איכות חיים גבוהה"? אני דיברתי אישית עם תושבי נווה דקלים והם לא התלוננו אפילו פעם אחת על התנאים בהם הם מגיעים או עוזבים את היישוב. והם גם לא צריכים להתלונן, כי נווה דקלים זה איזור יפהפה, שאיכות החיים שם משתווה לאיכות החיים בסביון. אם אתה חושב שעכשיו שעזבנו את גוש קטיף המצב לא יהיה זהה מבחינת הסתננויות ופצמ"רים בגבול "החדש", חכה ותראה. סתם בשביל ידע כללי, אתה תומך בפינוי שדרות? היא הרי מותקפת השכם והערב. "השמאים של המדינה" גם יכלו לקבוע שהבתים שווים 3 שקלים למטר. זה האינטרס של המדינה להוציא כמה שפחות על ההתנתקות, כי כידוע מדינת ישראל לא שופעת בכסף. האם עלי שוב להגיד שגם מי שפנה אל המדינה לפני 4 חודשים לא קיבל את מה שמגיע לו? ושלא יהיה ספק, מה שמגיע לו זה מה שהיה לו קודם.

שום נכבד ושום נעליים

אף אחד לא מדבר על להעביר אותם לסביון או רמת אביב??? מה זאת אומרת??? אתה אמרת שאתה לא רוצה שיפרידו קהילות (כפי שאמרת בהודעה אחרת) אז המדינה הסכימה לבנות יישובים מרוכזים אליהם יוכלו המתנחלים לעבור ביחד ולהמשיך לגור בקהילות שלהם. המדינה באה לקראתם בקטע הזה. מי שלא רוצה יכול לקחת את הכספים שקיבל וללכת לקנות לעצמו בית בסביון או רמת אביב או רמלה או איפה שירצה. אני מבקש הוכחות וסימוכין למי שפנה 4 חודשים ולא קיבל את שמגיע לו. (דרך אגב ידעו על התוכנית הזאת כמעט שנתיים מראש, אז פרק זמן כזה של 4 חודשים הם לא כל כך הרבה זמן מראש, אבל מילא.)

Scarlight

New member
אבל מילא?

העיתונים מלאים בסיפורים על אנשים שקיבלו חדרים במלונות בלי אספקת מים ראויה או בלי מיזוג. זה לא חיים לעומת מה שהיה להם קודם. קודם דיברת על אנשים שחיכו לרגע האחרון, אז עכשיו גם 4 חודשים לפני זה לא בסדר? אולי ציפית שברגע ששרון הכריז על התוכנית הם יקפצו ויצהלו "יש! תוציאו אותנו מפה!", אבל כנראה שאתה טועה לגבי הזיקה שלהם למקום.

תשובה מאוד פשוטה

המדינה צריכה להחזיר להם את הסכום ששילמו, בפועל, עבור הבית שלהם בגוש (צמוד למדד הבניה) - עם זה עליהם למצוא לעצמם דיור. ואגלה לך סוד: בסכום שהם שילמו בעבור הבית היפה והמפואר שהיה להם בגוש הם לא יכלו, בזמן הרכישה, לרכוש בית בסדר גודל דומה בתוך שטחי המדינה - אף אחד לא יכול, לא אז ולא היום. הבתים האלה סובסדו ע"י המדינה באמצעות המיסים של כלל אזרחי המדינה. ולכן לא מגיע להם בית באותו סדר גודל. המדינה לא מחלקת מתנות. מה שמגיע להם זה מה שהם שימו, מהוון להיום. לא יותר!!!

Scarlight

New member
אני לא מסכים

המדינה החליטה לסבסד, לא המתנחלים, זו היתה אחת מהדרכים לגרום לאנשים לבוא לשם ולמשוך אותם. בין אם יכולים לרכוש בית בסדר גודל דומה ובין אם לא, זה לא רלבנטי, כי אנחנו לא מתעסקים כאן בשאלות היפותטיות. אנחנו מדברים על מה שהם קיבלו בפועל, וזה יוצא הרבה פחות ממה שהיה להם, כי משום מה שכחת שרבים מהם חקלאים או עבדו בתוך הגוש. פינית את הגוש - הרסת עבודות - הרסת פרנסה. לכן זה ממש לא משנה אם מה שהם מקבלים מספיק לבית או לא מספיק לבית, כי על אובדן העבודה לטווח הארוך אף אחד לא מפצה אותם. מה שאתה טוען בעצם, זה שאם יש לי אדמה שעלתה X ובניתי עליה חנות שממנה אני מתקיים, המדינה יכולה להכריח אותי למכור את החנות עבור X מבלי לפצות אותי על אובדן הכנסה. לא יודע לגביך, אבל לי זה לא נשמע הגיוני. שים לב שכאן דיברתי רק על מקור הכנסה, ולא על מגורים.

נסה להבין

לגבי ההחלטה להתיישב בגוש: כשאתה, כאדם בוגר האחראי להחלטותיך, מקבל החלטה כלשהי - תמיד יש בה יתרונות ויש בה סיכונים. גם בהחלטה להתיישב בגוש היו יתרונות (למשל, מחירי דיור זולים משמעותית, ביחס לאיכות הדיור) אך גם סיכונים. אחד הסיכונים הוא שאותו מתיישב היה אמור לדעת שהוא מתיישב בחבל ארץ כבוש שמאוכלס בצפיפות בפלשתינים ואשר כל עוד לא הוחל עליו החוק הישראלי - אינו שייך למדינת
סדגש ישראל. ומכאן, שהסכנה של הפינוי היא סיכון שחייב להלקח בחשבון. הנקודה היא שהיתרונות נבעו, בצורה ישירה, מהסיכונים. מי שהלך לרצועה מהסיבה האידיאולוגית ניסה, למעשה, לקבוע עובדות בשטח ולכפות את תפיסת עולמו על המדינה כולה. - כמ ושראינו - זה לא הצליח. מי שהלך ממניעים כלכליים - ידע (או היה חייב לדעת) שהוא מקבל מהמדינה מתנה לפרק זמן קצוב (גם אם לא קצוב מראש) - כי אין מתנות חינם ולכל דבר בחיים יש מחיר. לגבי הפרנסה - את החקלאים, שבאמת התפרנסו מחקלאות, יש, גם לדעתי, לפצות ע"י מתן שטחים חקלאיים חלופיים, כמובן, באזורים חקלאיים. יחד עם זאת, בל נשכח שגם בתחומי מדינת ישראל פנימה, קורה לא פעם, ששטחים חקלאיים מופקעים מידי בעליהם לצרכים ציבוריים (מאיפה אתה חושב היו למדינה את כל השטחים שאיפשרו את סלילת כל הכבישים המהירים והמחלפים המרובים?). לפעמים המדינה מפצה - ולפעמים לא (אם איני טועה אז עד 40% מהשטח מותר למדינה ולרשויות השונות להפקיע ללא פיצוי). אני לא בא לטעון שזה צודק אלא רק מיידע אותך שזה המצב בתוך המדינה פנימה - ולמתפני הגוש אין, ולא צריכה להיות, עדיפות על כל אזרח אחר במדינה.

Scarlight

New member
עדיין לא מסכים

כל עוד המדינה מעודדת אנשים לבוא ולהתיישב במקום מסוים, וזה לא משנה אם יש שם פלשתינאי אחד או מיליון, המתיישבים לא יכולים וגם לא צריכים לנחש שהם יפונו מתישהו. היתרונות תמיד נובעים בצורה ישירה מהסיכונים, אין ספק בכך. אבל מכאן ועד לקבוע שהם קיבלו "מתנה לפרק זמן קצוב" הדרך ארוכה. כל מה שאתה אומר היום הוא בדיעבד, משום שגם אתה לפני 10 שנים לא העלת בדעתך שאריאל שרון יפנה את גוש קטיף. לפי מה שאתה אומר, זמנה של אילת קצוב גם כן (פטור ממע"מ) וזמנה של אינטל ישראל קצוב גם כן (הנחות משמעותיות). לקיחת הסיכון הביטחוני, העובדה שהם היו נתונים לטרור בלתי פוסק, היא מה שהעניקה להם את היתרונות, לא ה"ידיעה" כביכול שהם שם לזמן מוגבל. תושבי אילת מקבלים פטור ממע"מ רק משום שהם גיאוגרפית "מנותקים" משאר המדינה, ולכן ללא הטבות אף אחד לא היה מגיע לשם. אותו הדבר אמור גם לגבי הסיכונים הכלכליים שאינטל לקחה כשהחליטה לפתוח מפעל באיזור לא בדיוק מפותח. יש הבדל גדול בין מה שחוקי לבין מה שמוסרי. למשפחה שלי יש אדמות חקלאיות שכרגע מופקעות ע"י המדינה בתואנה של צרכים ציבוריים, וכתוצאה מכך הפיצויים קטנים מאוד לעומת אובדן ההכנסה. החלטה כזאת היא חוקית אבל לא מוסרית. גם אם יועבר חוק שמרשה לכל אדם אדם בן 40 ומעלה לאנוס, אתה לא תצפה בי לתמוך בו. זו היתה רק דוגמה, כמובן, ולא ניסיון להשוות.

למעלה