מה בדיוק קורה עכשיו למתנחלים?

אתה יכול לא להסכים

ואתה יכול לטעון לחוסר צדק ולנסות לשנות את החוק, באופן דמוקרטי, דרך בית המחוקקים. עד שלא עשית כן, זה החוק ואין לאיש זכות לפעול בניגוד לו. ולהזכירך, לא אמרתי שכל חוק הוא צודק. כל עו"ד מתחיל יסביר לך שלא בהכרח מתקיים קשר ישר בין חוק וצדק. אבל חוק הוא חוק ויש לקיים אותו כל עוד הוא שריר. מסכים איתך שהמדינה עודדה את המתיישבים משיקוליה היא. לדעתי - המדינה טעתה בכך. אבל עובדה היא שהמשפחה שלי, למשל, לא "קנתה" את העידוד הזה ולא התפתתה לתנאים הטובים ונשארה לחיות בתוככי מדינת ישראל פנימה - זה מה שהורי הסבירו לי: גם אנחנו יכולנו לגור בוילה, במקום בבית משותף, אבל הורי לא רצו לקחת את הסיכון שיום אחד הם יפונו - אז אם הם לקחו אותו בחשבון השיקולים שלהם. אז אתה רוצה להגיד לי שהם היו האנשים החכמים ביותר במדינה (לא שאני לא חושב שהם חכמים מאוד, הורי, אבל אני בטוח שיש עוד כמה חכמים כמותם
)

Scarlight

New member
קצת קשה לא להעביר את החוק

כשמפטרים אותך מהממשלה אם אתה מתנגד לו. זו החלטה דמוקרטית בעיניך? ביהמ"ש קבע שכן, אני חושב שלא, ואני שואל לדעתך.

לידיעתך

חוקים נחקקים בבית המחוקקים - וזו הכנסת. אף אחד לא מפטר אף אחד מהכנסת - בכנסת יושבים נבחרי העם והם אלו שהצביעו על חוק ההתנתקות. הממשלה לא מחוקקת חוקים!! כך שאין שום קשר לפיטורים.

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif כן אבל המדינה לא ../images/Emo121.gif

לדיור ופיצוי כספי, כי הרי המדינה או שנותנת לכל כסף שיכול להספיק לך לקנות דירה (לפי קריטריונים של וותק, מגורים, שמאות ועוד). או שהיא נותנת לך דירה שכורה. המנהלת עשתה מאמצים להבין מה הם רוצים, אבל חלק גדול לא פתח פה ואמר מה הוא רוצה, והמדינה לא תשכור אלפי דירות ואף אחד לא יבוא לקחת. וחוצמזה הם העלו את הקושי של העברת קהילות שזה בעית שיקח לה זמן להיפתר!

Scarlight

New member
למה שלא יעלו את העברת הקהילות?

בן אדם חי עם השכנים שלו במשך 30 שנה, למה שפתאום כולם יתפזרו? העברת קהילות זה אחד הדברים שהממשלה מחויבת לו מתוקף ההחלטה שהיא קיבלה. כמה שזה יעלה, יעלה, המתנחלים לא צריכים לשאת ב"אשמה" ובאחריות לפיתרון הבעיה. או שאני אזכיר לך מי שלח אותם לשם..? גם מי שפתח פה ואמר מה הוא רוצה ("בדיוק מה שהיה לי קודם.") לא קיבל. וכן, זו אחריות המדינה לספק מספיק דירות לפי הערכה של הביקוש ולהגדיל את ההיצע בהתאם, ולא רק לפי מה שכתוב ברשימה כלשהי. המדינה מיומנת היטב בקליטת עלייה, ועל כן היא צריכה להשקיע משאבים ומאמצים מתאימים - במיוחד כשהעלייה כפויה.

אף אחד לא ***שלח*** אותם

המדינה נתנה תנאים מועדפים למי שיעבור לגור שם. אף אחד לא לקח אותם לשם בכח. מי שרצה ללכת לשם ידע את הסיכון שבללכת לשם ולקח אותו

את הרציני?

אתה רוצה להגיד לי שלפני שאתה הולך להשקיע ברכישת דירה ומציאת מקום מגורים אתה לא מברר קודם מה זה המקום הזה? מה טוב בו ומה לא טוב? מי שהלך לשם לא היה ילד בן 6 - מי שהלך לשם היו אנשים בוגרים ומקבלים החלטות ואחראיים להחלטות שלהם.

Scarlight

New member
כן, אני רציני

למרות שרבים מכם חושבים שהם מאמינים שיש להם יכולות נבואיות, אין להם. הם לא יכלו לנבא את תוכנית ההתנתקות 30, 20 ואפילו 5 שנים מראש. כתוצאה מכך הסיכון עליו אתם מדברים לא היה קיים באותה תקופה, ולכן אין סיכוי שהם היו מודעים לו.

אז בוא ואסביר לך

כל מי שהלך להתיישב בחבל ארץ כבוש, שהחוק הישראלי אינו חל עליו (עובדתית) אמור לדעת, אם הוא בן אדם רציני, שהוא לוקח עליו סיכון שהשטח לא ישאר, לעולם, בחסות של מדינת ישראל!! בייחוד ובעיקר אחרי התקדים של פינוי כל יישובי סיני והחזרת חצי האי סיני למצרים. למה, לדעתך, מחירי הדיור שם היו זולים כל כך???

Scarlight

New member
איך?!

תסביר לי איך אדם אמור לנחש שהמדינה תפנה אותו אחרי שהמדינה עודדה אותו להתיישב שם? מה שאתה אומר פשוט לא הגיוני!

באמצעון הזיכרון

"...בייחוד ובעיקר אחרי התקדים של פינוי כל יישובי סיני והחזרת חצי האי סיני למצרים..." וגם קצת הגיון בריא.... ראה תגובותי למעלה.

Scarlight

New member
חובת ההוכחה היא עליך, משום שאתה

העלית את הטענה. למה, זה לא נוח לך?

לא זה פשוט ילדותי.

הם יכלו לדעת. הם אנשים מבוגרים, הם לא ילדים. אבל זה לא משנה. כי לא חשוב מה אני אגיד אתה תגיד "תוכיח" איך אתה מצפה שאוכיח? שאשלוף מסמך שאמרו אז ש"יכול להיות שביום מן הימים נפנה אתכם" לא היה כזה מסמך. אבל בוא לא ניתמם.

Scarlight

New member
אני לא מיתמם!

אני באמת סבור שאי אפשר לצפות אירועים שיקרו 30 שנים אח"כ.

למעלה