לא שאני מתנצלת חלילה או מצטדקת
אבל אני חייבת להבהיר משהו: קודם כל, הסיבה שלקחנו מעצבת פנים מוכיחה את עצמה בכל יום מחדש. יש לנו אדריכלית נפלאה, שלוקחת מאיתנו מחיר סופר סביר ועושה עבודה נהדרת. אמה מה? היא בתחילת התהליך (והאמת שידענו את זה מראש מחברים שבנו איתה) אמרה לנו שהיא מאד פונקציונלית, אבל היא מודה שאין לה מעוף. היא יודעת לנצל שטח מעולה, אבל לא תייעץ לנו בנושא טקסטורות, צבעים, וגימורים. נכון שיכולנו לסמוך על הטעם שלנו. אבל העדפנו להכניס מעצבת פנים לתוך התהליך הראשוני , כדי שתהיה עוד עין על העיצוב, שתתן לו קצת "נשמה". והשילוב בין השתיים עובד נפלא. למזלנו, יש לנו אדריכלית שאין לה ענייניט אגו, והיא מקבלת את ההצעות של מעצבת הפנים בלי שום בעיה, ומעצבת הפנים מצידה באה עם פתרונות שהם פונקציונלים - אבל גם מעט יצירתיים ומעניינים. וזה עוד בשלב שבכלל לא התחלנו לדבר על גימורים. יחד עם זה - אני לא ממש מסכימה לגישה ש"תחכו עוד שנה ותעשו את הדק בחוץ אחר כך". צר לי, אני לא אחיה שנה עם משטח בטון בתור גינה. יש לנו זוג חברים שאמר "נגמר לנו הכסף, נעשה את הדק בשנה הבאה, או נרצף בשנה הבאה". ונחש מה??? עברו 6 שנים מאז.... אי לכך ובהתאם לזאת, אני מעדיפה לדעת מראש מה רוחב השמיכה שלי, ולראות מראש לאיזה כיוון אני מושכת אותה ובאיזה כיוון אני אשאר קצת "חשופה"... ושתבין - היתה התפכחות בתהליך... בהתחלה חשבנו לנו "איזה כייף, השטח לא עולה לנו כסף, יש לנו עזרה כבירה מההורים, נוכל לבנות את בית חלומותינו ולהכנס אליו רק כשהוא מעוצב עד אחרון גופי התאורה ועד רמת הואזה והוילון". אז הבנו ש... כנראה שלא. אבל למעצבת הפנים יש תפקיד חשוב בלתת לי פתרונות טובים, שיראו מצויין, ולמצוא לי את הספקים שיתנו לי את מה שאני רוצה - במחיר שאני יכולה לעמוד בו. ולהנחות אותי שאם אני רוצה באמבטיות קרמיקה לבנה פשוטה - ולקשט אותן באריחים ארמנים, או באריחים מצויירים של "טינטן" - אז איזו קרמיקה לבנה פשוטה כדאי לי לקחת ואיפה אני יכולה למצוא אותה במחיר הכי טוב. אין לי שום כוונה לשים בבית מרצפות טראצו מעפנות כדי שיהיה דק איפאה בחוץ. זו ממש לא הכוונה. כן עשיתי ויתורים כמו לוותר על תנור ה"לה קוצ'ינה" שרציתי, ואח"כ בכלל על תנור רחב - וללכת על תנור סטנדרטי, כי הבנתי שמה שסטנדרטי, עולה לפעמים 40% פחות. - וככה אני חוסכת אלפי אם לא עשרות אלפי שקלים. ומעצבת פנים למשל תוכל למצוא כל מיני פתרונות של צביעה בטיח מינרלי - שבכלל יוכלו לחסוך לי הרבה כסף אחר כך על חיפויים באמבטיות. ומעצבת הפנים שלי (דוגמה מהימים האחרונים) מצאה פיתרון שגם שובר איזה חלל כניסה גדול שנוצר בבית, וגם מוצא פיתרון שמרכז במקום יחסית קטן את כל ענייני מיזוג האויר (ההנמכות). ואתה בטח יודע , שלפעמים, ברגע שאתה יוצא מתל אביב או מאזור המרכז והולך לספקים בפריפריה - המחירים יורדים פלאים. אבל אני הרי לא אשוטט בכל הארץ. אבל היא, שכבר מכירה - תוכל להפנות אותי הישר למישהוא שיהיה משמעותית יותר זול מהצעה אחרת (וכן, אני מודעת לעניין גזירת הקופון). ולסיום - אחת הסיבות העיקריות שלקחנו מעצבת פנים, היא כדי שתהיה משיהיא שמצד אחד תחשוף אותנו לכל מיני דברים חדשים ומעניינים, ומצד שני - תצליח להכניס לבית סוג של הרמוניה ולא תיתן לנו ליפול לכל מיני עירבובים תמוהים, וניסויים שאחר כך נגיד "מה לעזאזל חשבנו כשעשינו את זה"... - אבל אז זה כבר יהיה מאחר.