מה בסירים
ובתנורים לשבת?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
ובתנורים לשבת?

אמנם פסח מתקרב ועימו המתח, אך שבת קודש בפתח!

לא ברור אם הבכור וגם הבת לא יהיו בבית השבת, בכל מקרה הרכ מצומצם, אך החצי חוזר מחר מחו"ל!

שישי:
חצילים פיקנטיים קטי, מטבוחה שלי
מרק קישואים ושמיר (אכין הרבה וחצי אקפיא לשבת הגדול בע"ה) ומרק עוף מהמקפיא לסרבנים
קציצות דגים (מהמקפיא), קוסקוס ("בלוף", משקית, כפי שהטביעה פילדס), ראטטווי (מקפיא) וירקות טריים

שבת:
סלטים מבושלים מאמש+סלט שומר וקולרבי
עוף ים תיכוני לאה ס., פרגיות בצ'ילי (חדש, אמא הכינה לסעודת פורים), ניוקי בבצל ופפריקה, פתיתים, סלט ירקות

עוגות מהמקפיא:
שמרים פרג וחלבה (קנויה)
עוגת פירורים (New York Crumb Coffee Cake(
ואם יהיה צורך אפשיר עוד אחת.

שבת שלום!
 

חנהפ

Active member
פסח וריקון המקפיאים אז לגמרי שאריות

הקניין היה בהלם שהוא לא צריך לעשות קניות...
השבת ממש מצומצמים...
הסניורית טרחה ועוגת גבינה ושוקולד לבן כבר במקרר

יש בטטות אז מן הסתם יהיה מרק בטטות
יש לי נתח אנטרקוט לרוסטביף
עוד פטוצ'יני שאקפיץ עם פטריות
יש גם ברוקולי בטח יהיה איזה סלט
ולקינוח סיגרים ממולאים בתפוחים

לבוקר בשר טחון בצ'ילי מתוק על חומוס וסלט
פרגיות באיזה פורמט
קלופס מהפריזר
תוספות פחמימה וירקות אפויים
עוגת שוקולד חמה- מהפריזר
 
אצלי ממש מעט ופשוט, כרגיל בזמן האחרון

עוף שלם בתנור
קולרבי בתנור
פרוסות חציל "מטוגנות" בתנור
ארטישוק נטורל
טחינה
סלט ירקות
סלט גזר וכרוב (לא במיונז אלא בשמן קנולה, מלח ולימון)
והקינוח האהוב עלי - תותים שעכשיו הם ממש מתוקים סוף סוף
 

amysh

New member
אורני- קולורבי בתנור מקבל טעם אחר?

יש לי מלא קולורבים, אולי אאפה חלק מהם
 
טעם ומרקם שבין כרובית לתפו"א. אני מאד אוהבת.

חותכת לקוביות מתבלת בקצת שמן זית ומלח גס וזהו.
 

tzivi1

New member
אני גם מאוד אוהבת. לא אוהבת תפו"א בתנור

וקולורבי לדעתי הרבה יותר טעים מתפו"א בתנור.

אני מכינה כמו אורני ומוסיפה גם פלפל שחור גרוס.

לאחרונה שאלתי את עצמי האם למראה ייצוגי יותר - יהיה נחמד להוסיף מעט כורכום. אורני, האם ניסית?
 
בעיני אין מראה ייצוגי יותר ממראהו הטבעי

של הירק הטעים שהקב"ה נתן לנו. אבל אני מכירה הרבה אנשים שהתרגלו לאוכל עז צבע.
אם את מוסיפה, אל תגזימי בכמות כי זה משפיע על הטעם.
עם פלפל שחור גרוס אני לא מסתדרת.
 

tzivi1

New member
זהו, בגלל הטעם של הכורכום שאלתי. תודה.

אני מאוד אוהבת את הגישה הטבעית שלך לאוכל. תמיד כשאת מדברת על אוכל, התחושה היא שהמזון שאת אוכלת פועל בצורה הרמונית עם הגוף.
 

tzivi1

New member
פרוס טבעי אני אוהבת רק את הסגול, הבעיה שאין

אותו הרבה.
 

tzivi1

New member
עד כה מצאתי רק בחצי חינם, וגם זה לא קבוע, אבל

עכשיו זו התקופה שיש בחנויות.
הטעם של הסגול כמעט זהה לירוק, אבל הוא הרבה הרבה יותר קריספי.
 
למעלה