מה בסירים
ובתנורים לשבת?

amysh

New member
אורני טוב ששמעתי בעצתך ואפיתי קולורבי 1 בלבד

לא אהבתי בכלל.
מזכיר לי גזע של כרובית.

אמשיך לאכול אותו טרי בלבד
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
או! הבדל מהותי בינינו-משוגעת על גזעי כרובית

וברוקולי! כשיש הרבה מכדי לאכול חי, מוסיפה למרקים ודואגת שיגיעו לצלחתי..
 

amysh

New member
אנחנו יכולים לעשות עסק- את תקבלי את הגזעים

ואני את הפרחים.

גם קצה של לחם את אוהבת? אני לא!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא יעבוד - הקטן אוהב את הפרחים..עם קצה של

לחם אני בסדר אך לא אוהבת יותר מפרוסה רגילה.
 
בשבילי זו החלופה לקולרבי כאשר החורף חם מכדי

לאכול כרובית.
גם אצלי וגם אצל השכנה (שלמדה ממני) זה מתחסל תוך זמן קצר.
 

חוטהשני

New member
בקטנה דגים בחריימה
דגים בתיבול עדין
תפודים
שעועית ירוקה
אנטיפסטי
עוף בקוקי (זה מוכן בקוקי כי זה יוצא בעיני הכי טעים בלי שימוש בהרבה שמן
)
סלט חסה
אולי איטריות בסגנון סיני...
 

שריתי76

New member
די רגיל אצלנו-

ליל שבת-
מרק עוף עם הרבה ירקות
עוף בגריל ותפו"א

צהריים-
סול מטוגן
חזה עוף במרינדה
סלטי ירקות קרים (תפו"א, חסה וכו')

סעודה שלישית-
קיגל (הבן של)

יש במקפיא קופסת בראוניז גבינה-שוקולד
עוגת סולת

חלות ביתיות
 

22BB

New member
משעמם - מכינה מהפרודוקטים שיש בפריזר

קציצות סלמון
עוף שלם בתנור (תופס הרבה מקום בפריזר)עם תפוח"א
אורז עם אפונה טריה
שעועית עם עגבניות

יש לי שניצלים מתובלים שהכנתי לקחת לרומא ושכחתי בפריזר, שוקלת אם לטגן אותם לשבת ואם לא יצאו יבשים מדי בחימום.

יש מלא חסה, כרוב, קולרבי, גזר, ועוד ירקות שקניתי בשבוע שעבר ועדיין לא נגעתי בהם. אני מכינה לפי מה שמתחשק לי ברגע האחרון.

חלות ועוגת שמרים נראה לי אחרונים כי כבר יש לי חלות בהקפאה לשבתות הבאות.
 

אמרלדה

Active member
וואלה. רעיון טוב למחר. ואיך מכינים קבב דג?

עוף שלם בתנור. תמיד מכינה ממולא, אבל אולי אחזור לווריאציה שלא הכנתי שנים: לחתוך אותו באמצע עד החצי, לפתוח ולאפות אותו כך, פרוש (מישהי אמרה פעם שהוא מוכן לעוף...) על מצע תפו"א ובצל, עד שיהיה שחום. החבר'ה ישמחו לפגוש ידיד ותיק, וזה באמת כלום עבודה וגם מפנה את המקפיא...

BB, איך את מכינה קציצות סלמון? אכלתי פעם אחת קבב דג ב"תמול שלשום" בירושלים והיה משובח כל כך שמיד הזמנתי עוד מנה... האם קציצות דג וקבב דג הם אותו דבר? איך מכינים? תודה.
 

shiri67

New member
כמה שהשתדלתי, עדיין הפריזרים מלאים.

לשבת מצומצמת בשעון קיץ אכין:
שקשוקה עם אצבעות לחם שום
סלט טונה
עוף עם תפוחי אדמה ותוספות בקוקי
אורז
חזה עוף בפסטה
פרוסות פורל בתנור
גרונות הודו בבישול צלי, לא נראה לי שמישהו יאכל חוץ ממני.
עוגה? אולי.
יש לי חבילת בישקוטים, אכין לשבת הבאה טירמיסו.אחפש מתכון טעים וקל.
 

אמרלדה

Active member
גמני

איך מבשלים גרונות הודו בבישול צלי? אני מכירה רק במרק.

חולה עליהם...
 

shiri67

New member
גרונות

תיבלתי אותם , גריל עוף, פפריקה, צילי, שום, ...לכמה שעות.
טיגון קל , להוציא ולטגן פרוסות בצל, שום,קטשופ,
להוסיף גרונות מעל ועל אש קטנה, שעתיים. בתוספת כוס מים.
מידי פעם לערבב ולראות את מצב הנוזלים.
צלי הכי בסיסי.
מצרפת לך מתכון של ניקי

ניקי

תבשיל גרונות הודו ותפוחי אדמה
מצרכים:
2 גרונות הודו חתוכים לחתיכות גדולות
(תבקשו מהקצב)
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות בינוניות / גדולות
3 בצלים חתוכים לקוביות
2 כפיות שום כתוש
2 כפות פפריקה מרוקאית
קוביית צלי עוף של קנור
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


אופן ההכנה:
1. לטגן את הגרונות בשמן חם ולהזהיב מכל הכיוונים,. להוציא לנייר סופג.

2. לטגן בנפרד את הבצל, להוסיף שום, תבלינים וכוס מים, לבשל עד שהרוטב מסמיך ולבדוק טעמים.

3. בתחתית הקדרה לפזר את תפוחי האדמה, מעל את הבשר , מעל הכל לצקת את הרוטב, להוסיף 2 כוסות מים נוספות ולכסות.

4. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 3 שעות לוודא שתפוחי האדמה רכים. לעטר בפטרוזיליה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מצחיק, אני סתם מבשלת אותם בחמין רגיל או

בחמין עוף (כשלא במרק). לא ידעתי שיש טכניקות מיוחדות - חייבת לנסות.
 

michalgad1

New member
אצלינו האורחים עדיין כאן

ליום שישי כשיחזרו מהקניות קוסוקס עם מלא ירקות וסטייק
לערב שבת
מרק ירקות ופסטה
רולדת הודו שהביאה לאה ס.
קישואים ממולאים ברוטב פירות יבשים
אורז ירוק בוכרי בחש
תפוחי אדמה מעוכים עם חרדל דבש

לשבת צהריים
חומוס עם בשר טחון ופטריות
עוף בפטרוזיליה עם תפוחא של שוויצרית
קציצות עוף טחון ותירס
שאריות רולדה
אורז מאתמול
סעודה שלישית
פסטה עם טונה
פשטידת פטריות של מרילין

באגף המתוקים
עוגת גבינה לימונית
עוגת בננות וחלבה של דורעם גראנט
בבקה ולחם שקדים של zabar
 

tzivi1

New member
מיכל, מה זה קישואים ממולאים ברוטב פירות יבשים

נשמע טוב! אפשר מתכון?
 
למעלה