מה בסירים
ובתנורים לשבת?

michalgad1

New member
מתכון חדש קישואים ממולאים

קישואים ממולאים - מחשי ברוטב שזיפים את המילוי של הקישואים לא זורקים - עושים "ליב קוסא". אגב, אם רוצים, מוסיפים מעט חמוציות או צימוקים בהירים - פשוט קוצצים ומוסיפים לאורז. המרכיבים ל-6-10 סועדים: 10 קישואים קטנים, מרוקנים בעזרת קישואן - שומרים את המילוי בצד. למילוי: 1/2 1 כוסות אורז עגול 1 כף שטוחה מלח 1/4 כפית פלפל שחור 1 כפית מחוקה אבקת מרק עוף 1/4 כוס שמן לרוטב: 5-6 שזיפים מיובשים 5-6 משמשים מיובשים מיץ מלימון אחד 1 כפית סוכר חום 2 כפות ריבת משמשים או שזיפים 1 כף שטוחה מלח 2 כפות מיץ רימונים 2 כפות סילאן להגשה: 1 בצל קצוץ, גס חלקם הפנימי של הקישואים 1/2 כפית סוכר מעט קינמון אופן ההכנה: מערבבים את מרכיבי המילוי וממלאים כל קישוא עד עד 3/4 מהגובה. מסדרים יפה בסיר. מערבבים את כל מרכיבים הרוטב ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מכבים את האש ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך לילה שלם - 6-7 שעות לפחות. מגישים חם. מכינים רוטב מתוכן הקישאים: מחממים במחבת מעט מאוד שמן ומטגנים בצל קצוץ עד השחמה. מוסיפים את תוכן הקישואים ומערבבים מדי פעם. לאחר מספר דקות מוסיפים מלח, פלפל שחור, מעט מאוד סוכר וקינמון. מערבבים עד שהתערובת מצטמצמת והופכת למחית (שתהפוך לחומה). אוכלים כמנה ראשונה על לחם או סתם כך בלי כלום. צלי בשר עם לוביה
 

shira1960

Active member
אצלי בקלות - יש לנו תוכניות למחר

לא יהיה הרבה זמן לבשל. בינתיים בתנור יש עוף בקוקי עם רוטב צ'ילי מתוק (מוכן) (שקית אחת עם כרעיים ושקית עם כנפיים) ויש "עיסה" של קציצות צמחוניות (מנה קטנה, שיספיק עד פסח). עוד יהיה קצת קציצות בקר בתנור (גם כן יספיק עד פסח).

צריכה להחליט על תוספות - נראה מה יהיה בשוק בבוקר.

קינוח? לא יודעת. רוצה לעשות ניסוי ל"חיתוכיות פרוטאין" ללא גלוטן שהם גם כשל"פ - אם ייצא טוב אדווח.
 

סבתשי

New member
וזו השבת שלנו..

הקטנים וכמובן הוריהם אצלנו השבת והשמחה רבה רבה..
בערב נאכל-
סלטים - טחינה, חצילים בצ'ילי, אבוקדו, שמור וחסה
מרק ירוק עם קניידלך
עוף עם בטטות ומיקס בשר
לקינוח יש ג'לי עם פירות

בבוקר יהיה -
מושט ותפו"א עם טונה
עוף של החמות על תפו"א ואת הקציצות של אמרלדה

בשלישית -
סלט ירקות, סלט ביצים, פסטה ומה שישאר מהדגים
יש עוגיות קווקר ועוגות שהוקפאו מפורים

שבת שלום לכולם
 
למעלה