מה בפינה
חינוך וצרכנות

alphadelta

New member
נראה שדווקא יש לך.

לגדל ילדים בהתאם לתקציב זה עיקרון חשוב. ואני רוצה להבהיר משהו לגבי כסף. אני רואה אנשים סביבי קונים עוד רכב חדיש ויוקרתי ונוסעים עם הילדים לעוד קרוז. אבל שני ההורים עובדים 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע ומשלמים כסף רב למטפלת הטובה ביותר. זו בחירה. אנחנו החלטנו לחיות חיים צנועים יותר אבל לבלות יותר עם ילדינו. כי זה מה שחשוב לנו ונכון לנו. אז אין בגדי מותגים אבל זה לא כי אי אפשר. זה פשוט חלק מבחירה שעשינו. בגן האחרון בו עבדתי היו משפחות שקיבלו מהמדינה כסף לשלוח את הילדים לגן. שני ההורים עבדו קשה מאד. אבל הילדים האלה היו לבושים מיטב המחלצות. ילדים בני שנתיים וחצי עם 4-5 זוגות נעליים. ( למה בדיוק? ) מספר מעילי חורף. ( כמה מעילי חורף פעוט צריך, הרי שנה הבאה זה לא יתאים) ועוד ועוד . כשביקשנו תמונות לפרוייקט אומנות הביאו לנו תמונות שצולמו אצל צלם מקצועי. ויש לי עוד שלל דוגמאות. וזה לא הדיון האם זה בסדר להוציא סכומים כאלה במקום לעבור לאיזור טוב יותר, או לא לקבל כסף מהמדינה. אלא להראות שהרבה פעמים מותגים זו בחירה. אני חושבת שזו מתנה לילדי ללמוד שהמותג לא עושה אותם יותר או פחות. וזה התחיל כשהיו קטנים בכך שלא קנינו חולצות עם נסיכות או דורה. (ואגב, לרב הם יותר זולות. ) כי בת הים הקטנה או דייגו לא עושים את החולצה ובקשר ישיר את ילדי ליותר. הם מודעים למותגים אבל לא ממש אכפת להם. אנשים בישראל נכנסים לחובות כדי להפיק בת מיצווש יותר גדולה. זה עצוב בעיני.
 

een ogenblik

New member
לא רואה זאת כך כלל

פסילת גילויי גזענות, אמפטיה לאחרים, אלימות כמוצא אחרון בלבד, אלו כבר עקרונות, צרכנות אינה עקרון בעיני.

לחיות על פי אפשרויות כלכליות הן כורח. אם נבדוק את המצב כרגע, בתי בת התשע חיה על קצבה חיצונית לה שאינה דורשת עבודה מצדה. ממש כמו כל אותן קצבאות מדינה. אז מבחינה עקרונית, איננו מלמדים אותה שזה פסול. מה שהיא נאלצת ללמוד הוא שאם לא תחסוך את דמי הכיס שלה, לא תוכל לקנות מה שנפשה חשקה בו, ושגם אם תחסוך בכל מאודה, לא תוכל לקנות הכל. כפועל יוצא מזה הוא שמותג אינו פסול לכשעצמו, אך קניית מותג אחד בא על חשבון כמה וכמה פריטים דומים שאינם מותג. זה אינו עקרון, זה חשבון.
 
מזדהה מאד עם התשובה של אוחן

אני לא חושבת שיש לי עקרונות מוגדרים מראש. אני ובעלי מחליטים על דברים לפי מה שנראה לנו הגיוני. כשאני רואה נשק צעצוע בחנות לא נראה לי הגיוני או לגיטימי לרכוש כזה לבן או לבת שלי.
לגו, התפתיתי לקנות לגדולה דוקא את הכחולים כי הם היו נראים לי יותר מגניבים, לא בגלל שחשבתי שאני צריכה לאזן את הורוד בחייה. אין אצלנו כמעט שמלות בבית או תחפושות של נסיכות. ממש מעט. אני לא נמשכת לזה ולילדה זה לא נוח. מצד שני אני כן אוהבת לקנות לה בגדים וגם לה היו בגיל שנתיים 4-5 זוגות נעליים. זה לא היה נראה לי מוזר.
אין לי בעיה להלביש אותה ב״צבעים של בנים״. להלביש את הבן בורוד זה כבר לא נראה לי לגיטימי, למרות שיש לו כמה פיג׳מות ורודות וצעצועים מאד ורודים שהוא ירש מאחותו וזה לגמרי נראה לנו בסדר.
לגבי בגדים, היום לדעתי גם אם רוצים לאזן אז קשה מאד לקנות לבנות בגדים של בנים ולהיפך. הגזרות שונות לחלוטין וזה נראה מוזר. אפילו טישרט פשוטה בצבע נייטרלי אני לא יכולה להעביר מהאחות הגדולה לקטן כי תמיד יש איזה פפיון קטן או כיווצים בשרוולים שנראים מוזר על בן.

בקיצור, הגיון בריא זה מה שחשוב.
 

libbyorganizer

New member
עונה

איך אתם מנתבים בתוך מסלול המכשולים הזה, בין האני מאמין שלכם, למה שהחברה והיצרנים מוצאים למכירה בחנויות? -
מלמדים את הילדים שלקנות בחנויות יד שניה או לקבל/לתת מ/לחברים זה בסדר גמור
האם יש דברים שלא נכנסים אליכם הביתה? האם זו מדיניות שבחרתם בה? (לדוגמא: כלי נשק, ברבי) -
לא יצא לנו להתעסק עם זה יותר מדי, אני משתדלת לא להכניס הביתה בובות רזות מדי או מאופרות בצורה גסה ולא טבעית לא מכניסה איפור צעצוע הביתה רק בפורים
האם זה בעייתי בעינכם? האם קרה לכם שהילד רצה משהוא שנגד את העקרונות שלכם? איך פעלתם?-
הסברתי שמה שהילד רוצה לא מתאים לגיל שלו הסברתי את הסיבות לכך והצעתי לרכוש משהו שמתאים יותר לגיל שלו
האם יש ערכים עליהם ויתרתם? -
לא ויתרתי על ערכים, אבל אם יש סיטואציה בה הילד שלי יהיה השונה מכל שאר הילדים כנראה שאני אוותר. לדוגמא, אם כולם יצבעו את הפנים אתן גם לילד שלי למרות שאני לא מתלהבת מזה
מה עשיתם כשהילד אמר את משפט המחץ ״ אבל לכולם יש״ ? -
הסברנו שלכל משפחה יש יכולת כלכלית שונה, ומה שיש לכולם לא תמיד מתאים למשפחה שלנו. הסברנו שקודם כל משלמים עם הכסף את כל החשבונות של שכר דירה, בגדים אוכל חשבונות ואם נשאר כסף אפשר לקנות צעצוע או ללכת למסעדה. אנחנו משתדלים מאוד לא לקנות דברים בכל חנות שאליה אנחנו נכנסים

חג פסח שמח וכשר
 
למעלה