מה בפינה
בחירת שם לילד

מה בפינה
בחירת שם לילד

ההריון של פרפרי אהבה מלווה אותנו בפורום, ואחת ההחלטות המענינות ביותר בזמן הריון, או לפעמים אחריו, זה בחירת שם לילד.

איך אתם בחרתם את שמות הילדים?
האם אתם אוהבים את השם שלכם?
האם יש לכם או יותר נכון למקומיים, בעיה עם השם שלכם במדינה בה אתם נמצאים?

וכמו תמיד, תרגישו נוח לשים פה כל מה שרלוונטי לנושא.

carlimi

New member
אוווו נושא אהוב

חחח הכי משעשע היה עם הבכורה שלי.
יש לי רשימה של כמה שמות של בנות שאני מאוד אוהבת. במהלך ההריון שלה החלטתי לקרוא לה עלמה. דברתי על זה רק עם הבעל וזה מה שסוכם.
בערך שבוע לפני הלידה, כשאני כבר בחודש תשיעי (ובבית מבחירה) החלטתי שלא.
יום אחד הבעל חזר מהעבודה ואמרתי שאנחנו צריכים לדבר. על השם של התינוקת ...
הוא היה בשוק והיה לו קשה עם זה אחרי שהתרגל לשם עלמה.
החלטתי שאני רוצה לקרוא לה ליהיא. ואכן כך קראנו לה שהיא נולדה.
בגיל שנתיים החלטנו לשנות את השם, הלכנו למשרד הפנים, שניינו, שילמנו ושינינו.
היום קוראים לה לילי

עם הבנים גם היה קשה - עם כל שם שאהבנו הייתה איזו בעיה (שם שם בן של חברים טובים, גבר שאנחנו מכירים שאנחנו לא אוהבים וכו').
כשילדתי את האמצעי, שלחתי הודעה מבית החולים לכל המשפחה שלנו משני הצדדים מביקשתי שיתחילו לשלוח לי הצעות לשמות של בנים. אחת הגיסות שלחה לי את כל השמות של הבנים שהיו עם הילדים שלה בגן. אחד מהם היה השם אמרי. עשינו עליו חיפוש, בירורים וכו. אני ישר התחברתי ואהבתי מאוד את השם. מיותר לציין שלאמריקאים יש בעיה קשה עם השם, וא ף א ח ד לא יודע איך לבטא אותו נכון. כמעט כולם קוראים לו AMARI כשזה אמור להיות IMRI. נו שויין, כולנו כבר התרגלנו ...
סיפור דומה היה עם הצעיר - ביקשתי את עזרת המשפחה וההצעות התחילו להגיע. גיסה אחרת הציעה את השם קרני, שהוא בישראל בעיקר שם של בנות אבל ...מאוד התחברתי אליו. מאוד אהבנו גם את השם רותם, וכל השבוע עד הברית היה לנו ויכוח אם זה שם של בת או שם של בנים חחח
ערב לפני הברית סגרנו על קרני! (לבעל היה קשה, הוא הרגיש שזה שם פלצני מידי).
עד היום קצת מצחיק אותי איך האמריקאים קובעים מראש את שם הילד.
אני את הטעות הזו עשיתי פעם אחת (טוב לפחות טעות מבחינתי).
שיהיה בהצלחה!

alphadelta

New member
אני מופתעת מזה

שלהמון אנשים פה אין מושג מה פירוש השם שלהם ולמה קראו להם ככה. לא כולם משקיעים כמוך בבחירת השם :)

carlimi

New member
במקרה של הבנים

אנחנו אוהבים שמות תנכיים מודרנים (לדוגמא אמרי). אני מודה שאני לא ממש מכירה את הדמויות התנכיות והסיפורים שלהם ולכן בדקנו כל שם בקפידה.

alphadelta

New member
משימה אפשרית...

את ההריונות והלידות עברתי בארצות הברית. וחיפשנו שמות שאפשר לבטא בעברית, ובאנגלית. שהמשמעות טובה בשתי השפות, ולא ידועות פרשנויות לא חיוביות בשפות אחרות שמקורבינו מדברים. ולהוסיף על זה את הזכרונות שיש לנו לגבי שמות כמו שכרלימי הזכירה (אבל בכיתה ג׳ הייתה מישהי לא נחמדה עם השם הזה...) היינו גם מוקפים באנשים שהסבירו לנו שלא כדאי לחשוב על שם עד שפוגשים את הילד. כמובן שהיו כאלה שבחודש רביעי להריוני התפלצו מזה שלא בחרנו שם עדיין. ובנוסף חיפשנו שמות בלי האות ר׳ כדי שגם הצד הישראלי וגם הצד האמריקאי של המשפחה יבטאו אותו דבר. בקיצור, חשבתי שזו משימה בלתי אפשרית. אבל שהגיע השם הנכון, ועדיין הייתי בהריון ידענו שזה זה. זה פשוט התאים.

carlimi

New member
האמת? נראה לי

שרוב השמות שברשימה שלי, לבנות, הם שמות שניתן בקלות לבטא בשתי השפות, וחלקם אפילו מקובלים בשני המקומות - ישראל ואמריקע.
פרפרית - אם תרצי אשמח לשתף

השם של בוני היה אצלי בראש הרבה לפני המחשבה

על תינוק.
אמא של בעלי היתה אישה מאוד קרה וצינית, בעיקר לילדים שלה. אבל אותי היא מאוד אהבה. היא היתה יושבת ומלטפת את היד שלי ואומרת: Bonnie lass.
תמיד חשבתי שהשם בוני כל כך מתאים לילדה והמצחיק הוא שהשם הזה ממש לא נפוץ בסקוטלנד, שכן השימוש במילה Bonnie למשהוא יפה הוא מאוד נפוץ.
יותר מזה, מאז ומעולם חשבתי שלתת לילד שם עם משמעות כמו יפה, עדינה, עוז וכד' זה מאוד בעייתי כי אם הם לא

אני מאוד אוהבת את השם מיכל, אבל כשדובר אנגלית אומר מיכל, זה נורא!!! אז זה ירד מהפרק. שאלתי את בעלי מה דעתו על רוני, הזכיר לו מישהי שהוא לא... ומה דעתך על בוני? לא היתה תשובה. למחרת הוא שאלת אותי מה שלום בוני והחיבור נוצר, בזה זה נגמר. בוני נולדה בארץ וכולם מאוד התפלאו, בוני זה שם של כלב או חיית מחמד כזאת או אחרת, מה פתאום בוני. "תביאו לי שם שאני יתחבר אליו ואני מוכנה לשנות". כמו שאתם יודעים זה לא קרה

בתור ילדה מאוד לא אהבתי את שמי, היום אין לי בעיה איתו. פה מעטים מבטאים אותו נכון, שמים את הדגש על האות נ' במקום על ה-ר', אבל זה ממש לא מפריע לי.

איזה כיף
אולי תוכלו גם לעזור ברעיונות לשמות

אנחנו ממש בהתלבטות- כרגע כל שם שאחד מאיתנו מעלה- השני פוסל מסיבות כאלה ואחרות.
&nbsp
הדבר היחיד שאנחנו מסכימים עליו זה שרוצים שם ישראלי אבל שישמע טוב באנגלית ולא יהיה מסובך להגייה.
&nbsp
אני אישית פחות אוהבת שמות שהם יוניסקסיים ובעלי דווקא כן בעניין על כאלה.
אני פחות רוצה שם שדומה לשם שלי או מתחיל באותה אות- לא יודעת, מרגיש לי לא מתאים- אז לא משהו שמתחיל באות ש'.
&nbsp
כל עזרה תתקבל בברכה , בקיצור

carlimi

New member
אחד ה-שמות

הכי אהובים עלי ושעונה לכל המגבלות שלך:
לא מתחיל ב ש'
שם בעברית
שם באנגלית
קל להגיה
לא יוניסקס

אלה ELLA
הוא לגמרי בראש הרשימה שלי, ויש (או יותר נכון היה) סיכוי די גדול שאם הייתה לי עוד בת זה השם שהייתי בוחרת עבורה.

עוד שמות לבנות ברשימה שלי:
נעמי NEOMI
אביגיל ABIGAIL
השם של הבת שלי ...חחח לילי
מיה MAYA (זה השם שלי
)
מיה MIA

carlimi

New member
נירית

אני מודעת לשוני בהיגוי של השם אביגיל, אבל זה עדיין אותו שם ...

אביגיל בעייתי אצל המשפחה של הבעל

שם שעושה קונטציות לא טובות.
אני לאחרונה ממש מתחברת לשם מאיה- אני חושבת שהוא שם שפחות שומעים לעומת בעבר.
מאוד רציתי לילך או נועה אבל בעלי אמר שלילך נשמע "שם מבוגר" ושנועה חרוש מאוד מאוד.
&nbsp
אלה ונעמי- פחות אוהבת באופן אישי.

Boston Guy

New member
אל תעשי לילדה שלך מה שעשיתי לבת שלי

אם תקראי לה "נועה" - האמריקאים תמיד ישמעו "נוח" ולא יבינו למה נתת לילדה שלך שם של בן. הם מנומסים ולא יגידו כלום - אבל את תדוני את הילדה שלך לצורך לאיית את השם שלה לכל אדם שאי פעם תפגוש, כל חייה.

השם לילך אפילו יותר בעייתי - כי האמריקאים לא מסוגלים לבטא את ה "ך" בסוף.
היא תסתובב כל חייה עם השם "לילה" (עם צליל של האות H בסוף), וזה מן הסתם יהפוך אצל הילדים שסביבה ל "לילי".
מאיה הוא ממש לא שם "שלא שומעים היום" - הוא נמצא גבוה ברשימת עשרת הגדולים בעשור הנוכחי. הוא אולי לא פופולארי ב"קבוצת האוכלוסייה" שבה את עובדת \ חיה, אבל הוא מאוד נפוץ באוכלוסייה הכללית.

יכול להיות

מ"לילך" ירדנו בגלל הסיבה שרשמת.
מאיה גם אם זה מאוד נפוץ עדיין מאוד יפה בעיני וגם מתאים לחודש שהיא אמורה להיוולד

יש עוד זמן עבורנו לדון על זה אז לא ממש לחוצה

carlimi

New member
בשביל לעשות את זה עוד יותר משעשע

גם אני נולדתי במאי

forglemmigej

New member
מאיה שם מאד נפוץ בסקנדינביה יש לו כל מיני הטיות

May, Maj, Mie, Mia זה הרבה פעמים קיצור לשם מריה על כל הטיותיה דוקא בארץ זה נחשב לצעיר פה זה שמות של נשים מבוגרות אבל פה ושם יש גם נשים בשנות הארבעים , הרופאת שיניים שלי קוראים לה Maj ,מבטאים מיי כמו מי עדן חחחח, שם יפה ונועז הוא פרייה זה שם של אלה מהמיתולגיה הנורדית גם יום שישי הוא על שמה Friday שמגיעה מנורדית עתיקה Fredag מבטאים את זה FRAY-ah

למעלה